View Full Version : VST plug- Karleusha,Belive, California Love itd
Nemania
05-01-2010, 03:12 PM
Da li zna neko kako se zove tacno VST efekat za pitch-ovanje glasa (ako se to tako zove), kao sto je koristila Sher u svojoj pesmi Belive, 2pack-California Love..ili ako vam je poznatije Karleusa u nekoj njenoj novoj pesmi, ne znam kako se tacno zove, i jos dosta njih..??? Ali me zanima SAMO naziv nekog pluga koji savrseno dobro radi...jer sam imao prilike u Cubase-u 5 da probam neke njegove, ali nije to to...znaci da se moze samo staviti efekat na odredjenu traku,i da to redi, bez nekog editovanja...ako neko od vas nesto zna, neka preporuci..i samo molim vas, ko licno ima iskustva..trebalo bi mi to u kracem vremenskom roku, posto zurim da zavrsim pesmu, pa da ne instaliram nesto sto ne valja i tako izgubim dosta vremena...
kejkz
05-01-2010, 03:32 PM
Autotune, recimo.
diviner
05-01-2010, 04:38 PM
Eto, probaj za autotune.
Bilo koji vocoding based FX ce postici odredjen ili slican rezultat. Ako neko zna neko istant rjesenje (cini mi se da je neko spominjao kako to moze da se izvede melodyne-om, a mozda i grijesim) rjesenje, javice se vec.
Poz
radsoul
05-01-2010, 04:53 PM
Antares Harmony Engine Evo Vocal Modeling Harmony Generator!
balthazaar
05-01-2010, 05:47 PM
Uopšte nije isti efekat u pitanju....
U slučaju Califonia Love - to je efekat koji , ja mislim, među privima počeo da koristi Roger Troutman, a to je talkbox ....Calivornia Love nije sempl Troutmana, već je Troutman odradio to sa njima, ikao postoji njegova starija verzija...inače, on je taj vokal proslavio pjesmom More Bounce To The Ounce...Gotovo je sve pjesme odradio sa tim specifičnim vokalom...sa vocoderima može da se postigne slični efekat,a li to opet nije identična stvar, jer je ovdje u pitanju crijevo koje se drži u ustima...auto-tune efekat ima sličnosti, ali to uopšte nije ista stvar...u ovom slučaju signal iz klavijature ili gitare modulira vokal...
A što se tiče ostaloga...to je auto-tune
Međutim, i mene zanima zna li neku uz pomoć čega je to tada odrađeno na vokalu Cher...puuuno prije pojave auto-tune-a...moguće da je nekim vokoderom
http://www.youtube.com/watch?v=EPLM5wEo2H4
Nemania
05-01-2010, 06:32 PM
Evo upravo sam probao sa Antreasom Harmony...nije to to...ali me cudi i na njemu (sad pricam o necemu drugom) kada preko midija zelim da na glas dodam jos nekoliko linija-harmonizujem, program to uradi, ali uz silno pucketanje i sumove...ne znam zasto???..do programa je 100%, znaci nije u pitanju neki buffer i sl..O cemu se radi? (dzaba on harmonizuje kada ima puckanja:mad:).A auto tune, ako mislite takodje na antreas i to mislim da sam davno probao, ali sve to ne izlazi kako zelim...dakle, postoji li VST ili neki drugi softfer koji posao vrsi kako treba???
alavuk
05-01-2010, 06:59 PM
Uop?te nije isti efekat u pitanju....
U slučaju Califonia Love - to je efekat koji , ja mislim, među privima počeo da koristi Roger Troutman, a to je talkbox ....Calivornia Love nije sempl Troutmana, već je Troutman odradio to sa njima, ikao postoji njegova starija verzija...inače, on je taj vokal proslavio pjesmom More Bounce To The Ounce...Gotovo je sve pjesme odradio sa tim specifičnim vokalom...sa vocoderima mo?e da se postigne slični efekat,a li to opet nije identična stvar, jer je ovdje u pitanju crijevo koje se dr?i u ustima...auto-tune efekat ima sličnosti, ali to uop?te nije ista stvar...u ovom slučaju signal iz klavijature ili gitare modulira vokal...
A ?to se tiče ostaloga...to je auto-tune
Međutim, i mene zanima zna li neku uz pomoć čega je to tada odrađeno na vokalu Cher...puuuno prije pojave auto-tune-a...moguće da je nekim vokoderom
http://www.youtube.com/watch?v=EPLM5wEo2H4
hardverski autotune !
Nemania
05-01-2010, 07:04 PM
Da, ali to je mnogo para, zarad toga..Verujem da postoji i softver koji dobro radi...
diviner
05-01-2010, 09:03 PM
Nemania, mislim da previse ocekujes od jednog komada softvera (ili hardvera svejedno). To sto si cuo u gore zadatim primjerima sigurno nije neko odradio komadom hardvera ili softvera za pola sata. Bez obzira na svu tehnolosku revoluciju i evoluciju koja se zbila do ovog momenta, mislim da sam plugin, bilo koji, ne moze jednim presetom, u ultra kratkom vremenskom intervalu kakav je svima pozeljan, da stvori bas ono sto zelis. Radi malo, experimentisi, pa ce ti se samo kasti :).
Poz
ugljesa
06-01-2010, 08:01 AM
Bas sam ja ovih dana hteo da postavim temu u tutorijal sekciji vezano za auto tune :).
Da se nadovezem california love od 2 pac nije radjena sa auto tune ili nekim vocoderom vec as talkboxom.Jedan od clanova je lepo sve objasnio u vezi njega.Glas od Cher,Kanye west (brdo pesama heartless,love lockdown itd ), T PAIN koji je najzasluzniji za popularnost auto tuna-a, i jos brdo muzicara koristi auto tune 8-) !
E sad on moze da ti lepo ispegla glas da se to slabo primecuje a i moze da bude naglaseno (Cher,T pain ).
Za auto tune podesavanja treba malo vise citati help jer on kao program zahteva poznavanje neke teorije da bi znao kako da dobijes zeljeni efekat.
Vezano za "Cher" efekat znam da se povecava brzina na max i u opcijama stavis relaxed.
Veoma je vazno da namestis koji ti je glas odnosno F,C,A itd i da li ti je tenor itd . ..
Za nesto vise info
http://en.wikipedia.org/wiki/Auto-Tune
U Antares Harmony Engine Evo Vocal Modeling Harmony Generatoru ili u Auto tune EVO imash preset "Believe"...Probaj ga,mozhda ce ti koristiti. :wink:
ugljesa
06-01-2010, 08:50 AM
U Antares Harmony Engine Evo Vocal Modeling Harmony Generatoru ili u Auto tune EVO imash preset "Believe"...Probaj ga,mozhda ce ti koristiti. :wink:
Gde nadje Auto tune evo ??Ja se ubi trazeci :):)
ugljesa
06-01-2010, 09:19 AM
evo primera sta mozes da uradis sa autotune-om.
http://www.youtube.com/watch?v=RM5aTciK53c&feature=related :wink:
Procesljaj malo yt
Sa melodyneom se mogu cuda ali je to vrlo pipkav posao, vise editing nego neki one button efekt...pa ak se hoces igrat:D
ugljesa
06-01-2010, 10:42 AM
Cuo sam za taj Melodyne da je ubica od programa.Extra dodje za netalentov ..KHMM KHHMM ovaj talentovane pevace :wink: :D
Nemania
06-01-2010, 05:56 PM
A ja mislio da se moze jednostavno, ukljuciti efekat...koji ce sam prepoznati frekfrencije (u ovom slucaju tonove, ili bolje receno visinu tonova koje pevac reprodukuje) i na osnovu toga obraditi primljene frekfrencije...O ovome sto je bilo prethodno receno u vezi editovanja, podesavanja hromatskih i drugih lestvica i ostalog...u Cubaseu-5 postoji pitch corection...koji zahteva editovanje, ali kao sto rekoh ni pored toga ne daje meni zadovoljavajuce rezultate...isti je slucaj i sa melodine-om...mogu se postici slicni rezulti (verujem da moze ispasti veoma dobro), ali treba mnogo vremena izgubiti, kao i perfektno poznavati softver...Probao sam Antreas Aove Harmoni...mislim da se tako nekako zove, kao i Nativ Vocator...ali opet nista...
I dalje verujem da se u pesmama svih dosada navedenih izvodjaca nije koristio ni jedan do sada navedeni softver, vec da postoji tacno odredjeni softver ili verovatije hardver koji radi ovaj posao, bez nekog komplikovanog editovanja..ali koliko mogu da vidim niko od nas ne zna o cemu, tj. kom uredjaju je konkretno rec...:(
Ako neko u medjuvremenu sazna nesto o ovome neka nas prosvetli..:wink:
ugljesa
06-01-2010, 06:02 PM
A ja mislio da se moze jednostavno, ukljuciti efekat...koji ce sam prepoznati frekfrencije (u ovom slucaju tonove, ili bolje receno visinu tonova koje pevac reprodukuje) i na osnovu toga obraditi primljene frekfrencije...O ovome sto je bilo prethodno receno u vezi editovanja, podesavanja hromatskih i drugih lestvica i ostalog...u Cubaseu-5 postoji pitch corection...koji zahteva editovanje, ali kao sto rekoh ni pored toga ne daje meni zadovoljavajuce rezultate...isti je slucaj i sa melodine-om...mogu se postici slicni rezulti (verujem da moze ispasti veoma dobro), ali treba mnogo vremena izgubiti, kao i perfektno poznavati softver...Probao sam Antreas Aove Harmoni...mislim da se tako nekako zove, kao i Nativ Vocator...ali opet nista...
I dalje verujem da se u pesmama svih dosada navedenih izvodjaca nije koristio ni jedan do sada navedeni softver, vec da postoji tacno odredjeni softver ili verovatije hardver koji radi ovaj posao, bez nekog komplikovanog editovanja..ali koliko mogu da vidim niko od nas ne zna o cemu, tj. kom uredjaju je konkretno rec...:(
Ja mogu da ti garantujem da koriste Auto tune ili tc helicon (hardver ) !!!
Na sajtu Antaresa govore da je Cher koristila Auto tune .
kucaj na yt podesavanja za auto tune i izbacice ti podesavanja step by step u krajnjem slucaju.
Koriste jedan specijalan hardver koji na sebi ima 4 dugmeta.
Prvo dugme je Cher - Believe, drugo dugme je California Love, trece dugme je T Pain i cetvrto dugme je Kanye West.
Naravno ova sprava kosta 150 000 Evra, tako sam cuo od prijatelja, i bez nje taj efekat ne moze da se postigne.
Evo i slike sprave:
http://tandem-tandem.com/shop/images/4098_Usisivac%20Electrolux%20Z2045.jpg
Nemania
06-01-2010, 07:20 PM
Prvo dugme je Cher - Believe, drugo dugme je California Love, trece dugme je T Pain i cetvrto dugme je Kanye West.
Naravno ova sprava kosta 150 000 Evra, tako sam cuo od prijatelja, i bez nje taj efekat ne moze da se postigne.
Evo i slike sprave:
Zamolio bih za ozbiljne odgovore, i to samo oni koji su iole imali iskustva sa ovim problemom, a za ovakve zajebancije moze se i banovati!
balthazaar
06-01-2010, 08:10 PM
da...kad nešto ne umiješ da uradiš, najlakše je povjerovati da postoji neka magična sprava koja to radi bez po' muke!
ortak...fino ti se kaže šta da koristiš, a opet ti ne valja...probao si svašta, a nisi program koji ti je odma rečeno da probaš, a to je auto-tune! Po tvom načinu kapiranja čitave priče stvarno izgleda kao da tražiš spravu koju ti je Jan naveo...
Ja sam se malo shalio, nema potrebe odma da se ljutis...
I Auto Tune i Melodyne i Waves Pitch blabla kako se vec zove i ovaj pitch correction sto ide uz Cubase, svi oni to rade...Opste je poznata stvar da T Pain i Kayne West koriste softverski auto tune...Za California Love ti je baltazar objasnio sta je korisceno i za Cher verujem da je bas auto-tune ili neki vokoder koriscen i to je to
Nemania
06-01-2010, 08:59 PM
Ok...ako tako mislite...znaci bez editovanja-nema nista! Probao sam auto tune, naravno uz eding...ali sve je pipavo, kako je neko rekao, i na kraju opet ne ispadne kako treba, a ja nemam toliko zivaca da se zajebavam sa time...Ma je...es ga, ubacicu joj neki drugi efekat, valjda ce joj se svideti!
ZATVORITE TOPIC
kejkz
06-01-2010, 09:09 PM
Topic closed
A da probas kroz neki vocoder provuci s nekom jednostavnom farbom i istim tonovima koji su i pjevani, to bi trebalo tako donekle zvucati...
....ili jednostavno napravis DIY talk box, (treba ti tegla, neki stari zvucnik, neka kutija, crijevo, lemilica...) ima na netu na dosta mjesta tutorijal :D
kejkz
06-01-2010, 09:22 PM
Kako ti sada postujes kada je tred zatvoren?
Tribal_kg
06-01-2010, 10:20 PM
Nije sve u auto-tjunu, ima nesto i u pevanju. Nije dovoljno da zalepis auto-tjun i da ocekujes iste rezultate. Potrebno je da experimentises da bi dosao do zeljenog rezultata. Imas na netu milion tutorijala kako da dobijes nesto slicno tako da mozes nauciti samo ako zelis.
ugljesa
06-01-2010, 10:46 PM
Jan je poludeo hahaha :D:D:rotfl::rotfl::rotfl:.
Kao sto ti svi govorimo Auto tune is NUMBA ONE choice !!!Cackaj dok ne postignes ono sto zelis..Citas help
zlobisha
06-01-2010, 11:51 PM
Evo i slike sprave:
Buahahhahaha! Toooooo! :D
Zamolio bih za ozbiljne odgovore, i to samo oni koji su iole imali iskustva sa ovim problemom, a za ovakve zajebancije moze se i banovati!
Uh, čuj nije nego. Pre nego ?to se ulogujemo na rumski forum, moramo da obučemo odela i da metnemo kravate, ne bi li bili ?to ozbiljniji... :da:
zlobisha
06-01-2010, 11:53 PM
Topic closed
Kako ti sada postujes kada je tred zatvoren?
:jupi:
Me like it...
alexale
07-01-2010, 12:37 PM
evo ja sa jednim glupim pitanjem, uvek me je interesovalo. kako je uradjen vokal na "The Diva Dance"" iz filma Peti element? :grin::grin::grin:
Nemania
07-01-2010, 01:37 PM
Buahahhahaha! Toooooo! :D
Uh, čuj nije nego. Pre nego što se ulogujemo na rumski forum, moramo da obučemo odela i da metnemo kravate, ne bi li bili što ozbiljniji... :da:
Niko nije pomenuo kravate....ali valjda je rumski tu da se pomogne nekom od "kolega"...a pogotovu ako je (bio) u skripcu sa vremenom...a ne da se podjebava! Verujem da Jan nije tako mislio, ali da se zna....:wink:
Elem, odradio sam to sa vokoderom...i fino je ispalo....
Inace, sto se tice uredjaja-hardverskih koji mogu to raditi pametnije nego li auto tune-DigiTech Vocalist! Jest da ima malo vise tastera od usisivaca, i malo manje kosta od 150000e ali,povezes ga preko midija i radi!8-)
diviner
07-01-2010, 02:03 PM
Nemania, pretjerujes prijatelju. Niko nije bio zlonamjeran sa posalicom, i samo ti je na drugaciji nacin receno ono sto sam ti ja rekao: ne postoji plugin koji to moze jednim klikom da izvede, a da je to bas ono sto si ti htjeo. To je kao kada bi uzeo cekic i dlijeto, komad drveta, i pitao, a jel mogu ja jednom da udarim, pa da to bude zenska bista :) .
zlobisha
08-01-2010, 06:26 AM
Inace, sto se tice uredjaja-hardverskih koji mogu to raditi pametnije nego li auto tune-DigiTech Vocalist! Jest da ima malo vise tastera od usisivaca, i malo manje kosta od 150000e ali,povezes ga preko midija i radi!8-)
Eto vidi? kako mo?e i da se zabavi malo... Samo kad se hoće. :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.