View Full Version : M-audio sputnik, K2, 4050, sm7, re20...
gorjan
05-01-2010, 12:05 PM
nesto sam u fazi obnavljanja tehnike, pa razmisljam o nekom solidnom vokalnom mikrofonu, pa sam sveo izbor na sputnika , AT4050, SM7, EV RE20 i K2(imao NTK pa imam malu averziju). Sve je ovo naravno birano napamet, skinuo sam gomilu snimaka sa neta svih ovih micova, al mi sve to nista ne znaci dok ne cujem iz prve ruke.
Dajte neke utiske, ako je neko isprobavao na vokalima.
ukoliko neko ima nesto od svega ovog, bio bi zahvalan da licno isprobam i da napravim koji probni snimak, uz odgovarajucu nadoknadu, naravno:wink:
pozdrav
mislim da mesas babe i zabe...... valjalo bi dafinises tip mikrofona, i posao koji ce prevashodno mu biti proveren.... Svi ovi koje si nabrojao (ne znam samo za taj Maudio) su odlicni mikrofoni, i treba ih sva 4 imati:), ali su svi razliciti, po primarnoj nameni
gorjan
05-01-2010, 09:54 PM
mislim da mesas babe i zabe......
mozda vise mesam babe i babatetke:)
zajednicko im je to sto su svi oko 500eur, i svi su upotrebljivi kao vokalni mikrofoni.
Da pokusam da budem malo precizniji,
stvar je u tome sto ne pokusavam da napravim komercijalni studio, nego trazim setap koji ce da odgovara prvenstveno mojim potrebama, a to je da mogu da pravim pristojne snimke za iskljucivo moje potrebe. Cinjenica je da i ovo sto sad imam(UA SOLO610 violet black knight) radi odlicno, al malo bih nekih promena, dojadilo mi:wink:.
Da ovo pitanje postavim na gearslutzu, dobio bi 1000 odgovora sm7+great river i nema da brigas. Posto great river dosta dobro poznajem(koristio, snimao, itd...), mislim da to ima smisla i da ne bi pogresio.
Sustina je u tome, da u ovoj zemlji postoji radnja koja bi mi omogucila da probam svih ovih 5 mikrofona, ja bi se obavezao da cu da pazarim jedan od njih. Medjutim, tako je kako je, to vise govori o nasoj plateznoj moci i o nasoj jadnoj sudbini, da nestio sto je prosecnom ameru dostupno na svakom koraku, kod nas se narucuje i ceka dva meseca, i naravno kupuje se kao macak u dzaku.
nego, praznu slamu na stranu,
jesi ti imao priliku da snimas vokale sa nekim od ovih? narocito me ovi dinamicki zanimaju...
Generalno, za neke rap/heavy vokale mogu proci, ali ako radis neke pop, zenske, sladunjave i sl... tu bas ne bih probao sa dinamickim....
BTW
kako tebi radi GR u odnosu na solo 610?
gorjan
05-01-2010, 10:30 PM
Generalno, za neke rap/heavy vokale mogu proci, ali ako radis neke pop, zenske, sladunjave i sl... tu bas ne bih probao sa dinamickim....
BTW
kako tebi radi GR u odnosu na solo 610?
nemam zenski glas(bar se nadam:)) al bih bas rado probao ove dinamicke, bas na nekim pop rock stvarima, mislim da mnogo gresimo sto se palimo na kondenzatore umesto da teramo vrhunske dinamicke. pricam napamet, naravno, al imam takav utisak
sto se tice GR i 610, GR je ipak nesto skuplji, i ima taj neki specifican smek. Bogme, bilo mi je tesko da ga vratim, al bi mi bilo tesko da se rastanem i od 610ke, koja opet ima nesto svoje. Mislim da bi idealno bilo imati oba, posto se lepo udopunjuju, ali moj budzet to nije mogao da istrpi u tom momentu
akordeonista
07-01-2010, 01:15 AM
...Sustina je u tome, da u ovoj zemlji postoji radnja koja bi mi omogucila da probam svih ovih 5 mikrofona, ja bi se obavezao da cu da pazarim jedan od njih. Medjutim, tako je kako je, to vise govori o nasoj plateznoj moci i o nasoj jadnoj sudbini, da nestio sto je prosecnom ameru dostupno na svakom koraku, kod nas se narucuje i ceka dva meseca, i naravno kupuje se kao macak u dzaku.
Mislim da u Artistu (u Bg-u) mozes da se dogovoris da nosis kuci na probu mikrofone koje imaju u ponudi, naravno, ostavis im lovu u visini mikrofona i sutradan vracas mikrofone i kupujes onaj koji ti se svidi. Meni je tako ponudjeno kad sam zadnji put bio tamo, mada sam na kraju odustao od kupovine pa i nisam nosio nista na probu.
gorjan
10-01-2010, 08:03 PM
bas nista?
sm7, re20, snimanje vokala na dinamickim mikrofonima, neki snimci, utisci...
pa kad mogu Wonder, Bono, MJ, itd, valjda ima jos neko ko ih koristi...:)
Radio sa re20 vokale jednom prilikom, nije bilo za previse ozbiljnu namenu, ali je snimak ispao ozbiljnije od ocekivanog! Vrlo fleksibilan mic, divno zvuci na najrazlicitijim glasovima i mozes cuda napraviti malim promenama u pozicioniranju. Must have mic, mojih 5.-c
gorjan
24-01-2010, 02:31 PM
Radio sa re20 vokale jednom prilikom, nije bilo za previse ozbiljnu namenu, ali je snimak ispao ozbiljnije od ocekivanog! Vrlo fleksibilan mic, divno zvuci na najrazlicitijim glasovima i mozes cuda napraviti malim promenama u pozicioniranju. Must have mic, mojih 5.-c
jel moze negde da se cuje to sto si snimao sa re20?
zao mi je druze, nemam backup, a smorno bi bilo ulaziti u trag...long time ago...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.