Log in

View Full Version : Great River ME-1NV vs Avalon M5

Komplex
31-12-2009, 02:59 PM
Postovanje :)

Nije me bilo dugo al jbg, znate je kako je kad se nema vremena.

Doslo je vreme da se pazari preamp (da da, secam se kad sam rekao da mi nece biti potreban ali....:rolleyes:)

Sledece nedelje mi dolaze sledeci preampovi na testiranje:
Avalon M5
Great River ME-1NV
Great River MP-500NV
A-Design Audio P1

Cuo sam da je skoro pa nemoguce cuti razliku izmedju GR ME-1NV od znatno jeftinijeg MP-500NV-a. Jedino mi se ne svidja to sto je Lunchbox (nemam haha). kod A Design P1-a takodje ista stvar, Lunchbox.

Avalon M5 je demo verzija i on je trenutno 870 eura (kaze lik da ga je koristio SAMO 5 puta kao DEMO-Preamp i daje garanciju godinu dana na njega).

Za sva cetiri preampa sam procitao samo najbolje na gearslutz boardu pa posto je moj favorit GR ME-1NV bilo bi lepo da mi napisete sta vi mislite o ovim preampovima :)

Hvala unapred

ps: Srecna Nova Godina, da ste zivi i zdravi i sve najbolje u novoj 2010 :)

Komplex
03-01-2010, 12:05 AM
bilo ko? :confused:

HeatMan
03-01-2010, 04:55 AM
river. :)

poz

OFF
03-01-2010, 01:37 PM
hm, verovatno nisi probao M5...... Sto ne znaci da i GR nije super...... mislim da nema greske izmedju ta 2

HeatMan
03-01-2010, 03:55 PM
jesam, i nije ostavio neki preveliki utisak na mene iz nekog razloga..

poz

OFF
03-01-2010, 05:11 PM
Ja sam slusao snimke GR, a sa M5 sam malo raduckao, i veoma mi se svideo kao cist, utegnut sa jaaaako lepim basom

Komplex
04-01-2010, 09:12 AM
dosta podeljeno misljenje...verovatno nista dok ga ne ubodem i ne isprobam sam...hteo sam da napravim test sa pevanjem, repom, gitarom...kod GR-a mi najvise fali jebeni lo cut filter...to mi se kod M5 svidja :) videcu jos kako koji preamp radi. Zato sam se i nadao da cujem neka vasa misljenja :)

Komplex
05-01-2010, 11:35 PM
idemo dalje...

u igru su pored GR-a i M5 upali jos i DCS Remote Preamp, AEA TRP pa da cujem jos neka misljenja? aj aj, nije valjda tako tesko napisati neko vase iskustvo i sta mislite o ovim uredjajima ukoliko ste radili sa njima. Ja iskreno nisam uspeo ni za jedan preamp nesto lose da procitam pa zato pitam vas ovde za vase misljenje :)

Komplex
05-01-2010, 11:38 PM
imam mogunost da testiram i manleyov dual mono preamp al procitah negde na forumu da manley nikako da rep vocale i sl. :)

ps: ili preporucite neki preamp do 900eura :)
mozda znate nekog ko prodaje sta itd? bio bih zaista zahvalan :) posto pokusavam da izvucem najbolje za te pare... :)

OFF
06-01-2010, 08:19 AM
joj, ja tek sad videh da tebi svi dolaze na testiranje..... pa sta pitas onda, probaj sve dva dana i izaberi

Komplex
06-01-2010, 01:55 PM
haha probacu ja u svakom slucaju :) al rekoh da cujem sta vi mislite :da:

Komplex
09-01-2010, 05:10 PM
au au, tako mala razlika u ceni a tako velika razlika u zvuku, da covek prosto ne poveruje.

ukoliko budem nasao malo vise vremena, pokusacu da usnimim gitaru i vocal na svakom od ovih pre ampova. U svakom slucaju prvi feedback

1. Avalon M5 - toliko cuo o njemu a toliko meni nista posebno. Slazem se da je precist i nazalost jako neutralan. Nije moj "cup of tea" iako se slazem da je ovo dobar preamp ko voli ovako nesto :)

2. SPL Golden Mike MII - Tu i tamo. Cuo sam dosta losih stvari o SPL preampovima al ovo je zvucalo sasvim u redu za moj ukus.

3. Audient Mico - zvuk je jako necist. Cini mi se kao da daje mutan/prljav vocal.

4. AEA TRP Ribbon: Pokusaj snimanja rep vocala a zatim pokusaj sa zenskim vokalom (pevanje). Zenski vocal je zvucao jako dobro, cisto...imao je bas tu toplinu koju sam ja ocekivao dok je moj vocal opet zvucao premutno. Ne bas kao kod Audienta ali dosta mutno za moj ukus.

5. Germanium Chandler Limited (one channel):
E, ovaj je preamp legao mom mikrofonu i mom vocalu ko dupe na wc sholju. Jednom recju WOW. Prosto sam odusevljen. Vocal prosto ujeda. Ovim Gain-om i Feedback buttonima moze covek da se igra do besvesti. Zavisi kako postavite reglere takav ce i karakter samog vocala biti. Odlican preamp u svakom slucaju. Jako je agresivan (kao sto rekoh, vocal bas ujeda) a to je ono sto sam zeleo da cujem kod preampa. Ostali su mi premlaki za moj ukus.
http://www.chandlerlimited.com/mm/img/germpreamp_1000x88.jpg
http://www.chandlerlimited.com/products/germanium_pre.php

6. Great River ME-1NV jos uvek nije u kuci. Demo Preamp se trenutno nalazi u nekom drugom studiju na testiranju tako da NAZALOST i zaista NAZALOST nisam u mogucnosti da ga testiram sada. Po onome sto sam cuo, mislim da bi se River i Chandler klali za mesto u mom studiju :) tj kontam da su dva mic preampa koja mogu da mi daju ono sto ja zelim. GR sam slusao, chandler sam probao i ono...jedva cekam da probam GR pa da vidim.

e sad, mikrofon kojim testiram preampove je

http://echochamber.ch/Suter/was_fur.htm

i ako vas zanima kako ovaj mikrofon zvuci sa GR ME-2NV, mozete skinuti ovaj fajl:
http://echochamber.ch/Suter/jo_mb.wav
i Saksofon
http://echochamber.ch/Suter/phillipe.wav

HeatMan
09-01-2010, 05:52 PM
pa pazi.. moracesh bash da se lomish izmedju ta dva..

ja bih uzeo oba hahahah.. s' tim shto sam posedujem dva gr-a (500 serija) i radio sam na m5ici koja mi se nije preterano dojmila, kao ni tebi..

zna sale shta deca volu :)

sa druge strane znam da chandler pravi opake stvari pa iako nisam probao znam kako moze da zvuchi..

javi utiske kad probash great rivera.. :)

Komplex
10-01-2010, 12:12 PM
e kad smo vec kod 500 GR modela...cuo sam sam da nema nikakve razlike u zvucku izmedju ME-1NV i 500NV pa cisto da pitam jesi li imao prilike da radis sa 1NV i da li je tacno to sto se prica? tj cuo sam da je isto "sranje" samo drugo pakovanje (s'tim sto je ovo daleko bolje od "sranja") :D

HeatMan
10-01-2010, 04:35 PM
nisam imao prilike da radim na rack verziji.. al pazi, razlika ti je samo u struji.. u jednoj varijanti placash gr-ovu struju, a u drugoj imash lunch box..

ostalo bi sve trebalo da je isto...

choi
18-02-2010, 01:14 PM
alo kolega, jesi li probao taj GR? kako ti se čini?

Komplex
06-03-2010, 10:39 AM
haha ja i zaboravio za GR..trenutno sam na avalonu jer je kod mene od otvaranja ovog topica i importer mi se ne javlja na telefon..ono, pokusao sam da ga dobijem bar jedno 120937z23907423948 puta i nista. Germanium mi se mnogo vise svidja od avalona al boze moj, sta je tu je....dosta je i skuplji :) Elem, imam Avalon kuci plus jos dva dobra preampa koja mi niko ne trazi...ne znam da'l da prodam ova dva druga i uzmem sebi germanium pored avalona i promenim broj telefona hahaha :rotfl: