Log in

View Full Version : ?ta nije u redu sa muzičkom industrijom?

zlobisha
30-12-2009, 11:48 PM
Muzička industrija.
Za?to mrzim Timbalanda i Timberlejka, D?esiku simpson i Bijontce...

Preporučujem svima da pogledate dokumentarac ''Anvil - The story of Anvil'', pa onda bacite koji komentar.
http://www.youtube.com/watch?v=FF4H8lB2Y_o
Pozdrav i srećni praznici!
Ho ho ho! :)

DaBear
31-12-2009, 12:01 AM
Muzička industrija.
Za?to mrzim Timbalanda i Timberlejka, D?esiku simpson i Bijontce...

Preporučujem svima da pogledate dokumentarac ''Anvil - The story of Anvil'', pa onda bacite koji komentar.
http://www.youtube.com/watch?v=FF4H8lB2Y_o
Pozdrav i srećni praznici!
Ho ho ho! :)

kakve veze Anvil ( i njihov film) ima sa Timbom i ostalima???
Po-objasni malo...

zlobisha
31-12-2009, 02:52 AM
kakve veze Anvil ( i njihov film) ima sa Timbom i ostalima???
Po-objasni malo...

Ok, u filmu se ne spominje ni Timbaland ni bilo ko od navedenih. Dokumentarac je o jednom od najvećih metal bendova koji iz nekog razloga nikada nije postigao veliki uspeh.
Ali, kroz dokumentarac se mo?e prokljuviti ?ta u stvari nije u redu sa ''muzičkom scenom'', profit, koji se digao iznad svega ?to vredi u muzici ili bilo kom drugom vidu umetnosti.
I zbog tog razloga imamo gomilu nekih instant zvezda, Nickelback je najbolji rock band trenutno, OT bandovi su najpopularniji svi ih znaju, a nakon par meseci zaborave da su ikad čuli za njih... Sve je izgubilo smisao. Ljudi uskoro neće ni znati ko su Bitlsi, imam utisak da znaju ko je Elvis samo zato ?to je ''?ik'' nositi majcu sa njegovim likom.
I zato i imamo Grand koji vlada ovom zemljom, ali to nije tako samo kod nas, već svuda. Danas ljudi saznaju za muziku putem MTVa, jer su toliko lenji i nezainteresovani i misle da bolje od toga ne postoji. Ja ne vidim bitnu razliku između Granda i MTVa, osim ?to je jezik drukčiji...
E sad, nemojte ovo shvatiti previ?e lično i doslovno, to je samo parče mojih misli, hteo sam da podelim jako lep muzički dokumentarac sa vama...

DaBear
31-12-2009, 09:16 AM
Ok, u filmu se ne spominje ni Timbaland ni bilo ko od navedenih. Dokumentarac je o jednom od najvećih metal bendova koji iz nekog razloga nikada nije postigao veliki uspeh.
Ali, kroz dokumentarac se može prokljuviti šta u stvari nije u redu sa ''muzičkom scenom'', profit, koji se digao iznad svega što vredi u muzici ili bilo kom drugom vidu umetnosti.
I zbog tog razloga imamo gomilu nekih instant zvezda, Nickelback je najbolji rock band trenutno, OT bandovi su najpopularniji svi ih znaju, a nakon par meseci zaborave da su ikad čuli za njih... Sve je izgubilo smisao. Ljudi uskoro neće ni znati ko su Bitlsi, imam utisak da znaju ko je Elvis samo zato što je ''šik'' nositi majcu sa njegovim likom.
I zato i imamo Grand koji vlada ovom zemljom, ali to nije tako samo kod nas, već svuda. Danas ljudi saznaju za muziku putem MTVa, jer su toliko lenji i nezainteresovani i misle da bolje od toga ne postoji. Ja ne vidim bitnu razliku između Granda i MTVa, osim što je jezik drukčiji...
E sad, nemojte ovo shvatiti previše lično i doslovno, to je samo parče mojih misli, hteo sam da podelim jako lep muzički dokumentarac sa vama...

jbga...vremena se menjaju, ukusi i publika takodje...
Bila je interesantna diskusija na ovu temu na Gearslutzu skoro, i neko je kao glavni razlog (zasto se raspada muzicka industrija) nave razlog da je SVE DANAS BRZO DOSTUPNO....i kad se malo bolje razmislis, tacno je.
- kad sam bio klinac, nije bilo interneta, ni mp3, nije bilo ni kompjuter (!!?)
- svidja ti se neki band, skupljas isecke iz novina, nestrpljivo cekas plocu u prodavnicama (ili molis nekoga da ti donese iz inostranstva)..
- posto nemas mnogo ploca, onda ih slusas puno, postujes ih, udubis se malo u muziku, analiziras, itd..
- pokusavas da saznas sve o tom bendu na razne nacine (magazini, radio, itd)..
- sve je nekako, bilo mistificirano, nije bilo lako saznati gde su snimali i kako i gomilu drugih informacija..
- cekas (strpljivo) da pokazu neki njihov spot na TV-u....(!!)

Danas - neko te zainteresuje:

- za 30 sekundi ga "izGuglas"
- nadjes SVE o njemu na Wikiju, slike od kad se rodio, sa odecom, bez odece, u WC-u..sve ima da se vidi / procita..
- muzika - za 30 sekundi DOWNLOADUJES SVE njegove pesme / albume, preslusas NA BRZAKA (propustis pola od muzike) , ZABORAVIS na kom hard disku je (ili mozda izbrises posle 2 dana greskom...) ko da se nije desil
- sve sto te zanimalo o nekome je ispred tebe za manje od minut !!
- skines SVE spotove odma, video iz studija, kako su snimali, miksali, SVE SVE na tanjiru, bez po muke...

To (po meni) mnogo ubija taj neki "kolekcionarski" i "istrazivacki" duh...
Danas svi imaju sve (kad pricamo o muzici , na primer..) A puno ljudi i ne zna sta ima na svojim diskovima (presnimio od komsije...)

Vec se odprilike pokazalo u praksi preko, da bi se neki band izgurao, treba minimum 1 MILION dolara / funti da se ulozi....
Ukusi su se promenili MNOGO i danas na pr, Santana ili Dire Straits ili Hendrix NE BI IMALI SANSE !!!
ne uklapaju se u profil publike (kao pre) niti bi prodali (onima koji kupuju..)
Reklama caruje! reklama je sve! U svemu..

Primer - bilo koji holivudski film potrosi ISTU (ako ne i vecu) sumu na reklamu i na snimanje. Kung Fu Panda (crtani) je kostao $180 M da se napravi i na reklamu su dali $200 M....a zaradio je oko $800 M...!!!

U muzici vise nema "na duge staze" kao pre.
Juce sam negde video na webu, da je danas prosecno trajanje nekog "cool" gitarskog benda 9 meseci....toliko traje ciklus od kad ih primete, pa MySpace, pa ovo ono dok se ne zasite od njih i predju na sledeci cool band !!

pa ti vidi...

PS i pre je bilo tipova ala Timbaland...kompozitori koji su "stancovali" hitove ko ludi za razne bendove i pevace ...ali mi nismo imali pojma o tome!!

A da ne pricam kako su i nase disko kuce pre davale avanse i placale studio (! zamislite!!)..kad se setim koliko nam je, za ono vreme, puno para Zagrebacki Jugoton dao za "Master Scratch Band"..cak su nam platili avionske karte i hotel da prespavamo tamo (!!!!)

disco violence
31-12-2009, 09:26 AM
Kao klinac slusao sam metal pa sam tako naleteo i na Anvil,koliko se secam najveci problem njih kao i gomile bendova u to vreme bila je losa produkcija.Neke ploce su zvucale uzasno lose,na njima su mogle da budu super stvari,ali to niko ne bi skontao zbog loseg zvuka koji ti para usi,a o vokalima da i ne govori.Neki od bendova u to vreme kao Metallica npr. su imali srecu sa prvim albumom koji je svucao super za ono vreme i dan danas zvuci dobro,zato su bili ispred ostalih.Najbolji primer lose produkcije po meni je Sepulturina stvar Troops of doom sa albuma morbid visions koji je zvucao katastrofalno.Na reizdanju albuma sizofrenija dodali su bonus pesmu troops of doom ponovo odradjenu,koja je po meni tada postala jedna od njihovih najboljih pesama.

darkstar
31-12-2009, 09:57 AM
...da je SVE DANAS BRZO DOSTUPNO....i kad se malo bolje razmislis, tacno je...

..Danas - neko te zainteresuje:

- za 30 sekundi ga "izGuglas"
- nadjes SVE o njemu na Wikiju, slike od kad se rodio, sa odecom, bez odece, u WC-u..sve ima da se vidi / procita..
- muzika - za 30 sekundi DOWNLOADUJES SVE njegove pesme / albume, preslusas NA BRZAKA (propustis pola od muzike) , ZABORAVIS na kom hard disku je (ili mozda izbrises posle 2 dana greskom...) ko da se nije desil
- sve sto te zanimalo o nekome je ispred tebe za manje od minut !!
- skines SVE spotove odma, video iz studija, kako su snimali, miksali, SVE SVE na tanjiru, bez po muke...

Danas svi imaju sve (kad pricamo o muzici , na primer..) A puno ljudi i ne zna sta ima na svojim diskovima (presnimio od komsije...)

V

Juce sam kupio eksterni cd, a ovih dana cu pojacalo,a onda i neke fine zvucnike...jer sam dosao dotle da imam 70 gigabajta mp3 muzike na kompu, i ne slusam NISTA . Slusam ja po ceo dan, ali ne cujem. U razgovoru sa jednim kolegom saborcem skapiram da mi je sve toliko dostupno da vise ne slusam muziku. Potpuno je druga percepcija kad kupis disk,pa ga vrtis po rukama,gledas omot,procitas i vidis ljude nego kad skines mp3,i sto kaze dabear protrcis kroz 10,11 pesama i ajmo dalje.

Stoga, ja sam bar digao ruke od skidanja muzike. Jedan disk mesecno do dva, ali originala sa omotom, pa dokle stignem. Nadam se da cu u muzici uzivati bar priblizno kao nekad. Jebote, pa kad je izasao music for the jilted generation od prodigya, od mene nije moglo da se zivi. A kad je izasao tubular bells 3, lizao sam kutiju 10 dana dok se nisam vratio kuci, da ga pustim ...

Da ne pricam o starijoj ekipi sa plocama...to je tek bilo uzivanje.

mp3-cao zdravo zbogom!

Bockie
31-12-2009, 11:21 AM
?ta nije u redu sa muzičkom industrijom?

Industrija.

stigma
31-12-2009, 12:16 PM
Industrija.
+100 :haha:

Everbeatz
31-12-2009, 12:29 PM
mainstream je prilagodjen inteligenciji mase...

...to je kao da ocekujes od Ive Andrica da uziva u "Skandalu" ili "Svetu" i literarnom bogatstvu tih textova

pomirite se s tim da je gotovo

kao sto rece jedan tip na GS - uz danasnju mogucnost da se svako muzicki "izrazi" i uz postojanje 50milijardi internet radio stanica i isto toliko myspace bandova, ljudi vise nemaju zelju ni da slusaju, a pogotovo ne da placaju muziku

ja sam licno zainteresovan kako ce se sve ovo resiti

po meni jedino uspostavljanjem nekog reda(ne u nazi smislu:)), jer koliko vidim u haosu bas i nema neke srece....

MD
31-12-2009, 12:55 PM
Mislim da je ovaj dokumentarac također pokazatelj industrijskih trendova... jer su bandovi osamdesetih, bandovi sa dugom karijerom, reunioni i slično, danas stvar koja se pretpostavljam, najvi?e prodaje u metalu....

:)

zlobisha
01-01-2010, 06:27 PM
jbga...vremena se menjaju, ukusi i publika takodje...
Bila je interesantna diskusija na ovu temu na Gearslutzu skoro, i neko je kao glavni razlog (zasto se raspada muzicka industrija) nave razlog da je SVE DANAS BRZO DOSTUPNO....i kad se malo bolje razmislis, tacno je.
- kad sam bio klinac, nije bilo interneta, ni mp3, nije bilo ni kompjuter (!!?)
- svidja ti se neki band, skupljas isecke iz novina, nestrpljivo cekas plocu u prodavnicama (ili molis nekoga da ti donese iz inostranstva)..
- posto nemas mnogo ploca, onda ih slusas puno, postujes ih, udubis se malo u muziku, analiziras, itd..
- pokusavas da saznas sve o tom bendu na razne nacine (magazini, radio, itd)..
- sve je nekako, bilo mistificirano, nije bilo lako saznati gde su snimali i kako i gomilu drugih informacija..
- cekas (strpljivo) da pokazu neki njihov spot na TV-u....(!!)

Vec se odprilike pokazalo u praksi preko, da bi se neki band izgurao, treba minimum 1 MILION dolara / funti da se ulozi....
Ukusi su se promenili MNOGO i danas na pr, Santana ili Dire Straits ili Hendrix NE BI IMALI SANSE !!!
ne uklapaju se u profil publike (kao pre) niti bi prodali (onima koji kupuju..)
Reklama caruje! reklama je sve! U svemu..

Primer - bilo koji holivudski film potrosi ISTU (ako ne i vecu) sumu na reklamu i na snimanje. Kung Fu Panda (crtani) je kostao $180 M da se napravi i na reklamu su dali $200 M....a zaradio je oko $800 M...!!!

U muzici vise nema "na duge staze" kao pre.
Juce sam negde video na webu, da je danas prosecno trajanje nekog "cool" gitarskog benda 9 meseci....toliko traje ciklus od kad ih primete, pa MySpace, pa ovo ono dok se ne zasite od njih i predju na sledeci cool band !!

pa ti vidi...

PS i pre je bilo tipova ala Timbaland...kompozitori koji su "stancovali" hitove ko ludi za razne bendove i pevace ...ali mi nismo imali pojma o tome!!

A da ne pricam kako su i nase disko kuce pre davale avanse i placale studio (! zamislite!!)..kad se setim koliko nam je, za ono vreme, puno para Zagrebacki Jugoton dao za "Master Scratch Band"..cak su nam platili avionske karte i hotel da prespavamo tamo (!!!!)

Pa, ima nešto u tome, mada opet nekako razmišljam, ako ljudima sve dostupno, zašto se ne potrude malo? Zašto se ne zanimaju malo svojim ukusom i slušaju muziku? Ne mora biti loše to što je sve dostupno i ne mora to ubiti kolekcionarski duh. Ja i dalje volim da kupim po koji original.
A Timbaland, o njemu neću ni da počnem...

Juce sam kupio eksterni cd, a ovih dana cu pojacalo,a onda i neke fine zvucnike...jer sam dosao dotle da imam 70 gigabajta mp3 muzike na kompu, i ne slusam NISTA . Slusam ja po ceo dan, ali ne cujem. U razgovoru sa jednim kolegom saborcem skapiram da mi je sve toliko dostupno da vise ne slusam muziku. Potpuno je druga percepcija kad kupis disk,pa ga vrtis po rukama,gledas omot,procitas i vidis ljude nego kad skines mp3,i sto kaze dabear protrcis kroz 10,11 pesama i ajmo dalje.

Stoga, ja sam bar digao ruke od skidanja muzike. Jedan disk mesecno do dva, ali originala sa omotom, pa dokle stignem. Nadam se da cu u muzici uzivati bar priblizno kao nekad. Jebote, pa kad je izasao music for the jilted generation od prodigya, od mene nije moglo da se zivi. A kad je izasao tubular bells 3, lizao sam kutiju 10 dana dok se nisam vratio kuci, da ga pustim ...

Da ne pricam o starijoj ekipi sa plocama...to je tek bilo uzivanje.

mp3-cao zdravo zbogom!

Bravo! I ja sam sredio svoj mali kutak za čula... :)

Industrija.

Kao što i napisah odmah ispod naslova teme... :)
Dve nespojive reči, osim ako se ne misli na one mašine koje štancuju diskove i ploče... ;)

mainstream je prilagodjen inteligenciji mase...

...to je kao da ocekujes od Ive Andrica da uziva u "Skandalu" ili "Svetu" i literarnom bogatstvu tih textova

pomirite se s tim da je gotovo

kao sto rece jedan tip na GS - uz danasnju mogucnost da se svako muzicki "izrazi" i uz postojanje 50milijardi internet radio stanica i isto toliko myspace bandova, ljudi vise nemaju zelju ni da slusaju, a pogotovo ne da placaju muziku

ja sam licno zainteresovan kako ce se sve ovo resiti

po meni jedino uspostavljanjem nekog reda(ne u nazi smislu:)), jer koliko vidim u haosu bas i nema neke srece....

Samo i isključivo u nazi smislu. :P
Ili još bolje, u goli otok smislu... :)

Mislim da je ovaj dokumentarac također pokazatelj industrijskih trendova... jer su bandovi osamdesetih, bandovi sa dugom karijerom, reunioni i slično, danas stvar koja se pretpostavljam, najviše prodaje u metalu....

Ma ko će to da kupuje? Ja prvi neću...
U metalu se najviše prodaju karte, sve ostalo... c'

MD
01-01-2010, 11:38 PM
Ma ko će to da kupuje? Ja prvi neću...
U metalu se najviše prodaju karte, sve ostalo... c'

Da se ne prodaje, ne bi nitko ni objavljivao...
Karte se prodaju... pogledaj bilo koji veliki metal festival, pa pogledaj koliko reuniona ima ili bandova koji su danas poznatiji nego osamdesetih kada su počeli svirati......

slowstar
02-01-2010, 07:04 PM
Ja sam pre nekog vremena pisao o tome, ali mi se cini da nisam dobro shvacen.
Moja je misao da se PREMNOGO LJUDI BAVI MUZIKOM, a premalo je aktivno slusa, u smislu da kupi originalni CD DVD i slicno, pa da to pusti na HI-FI sistemu, a ne na nekom PC-u u mp3 standardu, i na djubretu od zvuka. A sto se autora tice, to treba da bude ekstremno mali broj ljudi, veoma talentovanih, originalnih, muzicki potkovanih, koji su apsolutno posveceni muzici i njenom stvaranju, a ne neka populisticka zajebancija, u kakvom je sada stanju muzika. optuzite me za elitizam, prihvatam krivicu, ako je to krivica!

Everbeatz
02-01-2010, 10:52 PM
Moja je misao da se PREMNOGO LJUDI BAVI MUZIKOM, a premalo je aktivno slusa, u smislu da kupi originalni CD DVD i slicno, pa da to pusti na HI-FI sistemu, a ne na nekom PC-u u mp3 standardu, i na djubretu od zvuka. A sto se autora tice, to treba da bude ekstremno mali broj ljudi, veoma talentovanih, originalnih, muzicki potkovanih, koji su apsolutno posveceni muzici i njenom stvaranju, a ne neka populisticka zajebancija, u kakvom je sada stanju muzika. optuzite me za elitizam, prihvatam krivicu, ako je to krivica!

I ranije se slusalo na tranzistorima, mono i bili su "djubre" od zvuka - puno gore od danasnjih mp3ca i sistema na kojima ljudi slusaju...nije u tome prob

Problematika je u tome sto nema inteligentnog filterisanja na bilo kom nivou, ne samo muzike i izdavastva iste - ne vidim bolju situaciju ni srecu ni sa danasnjih 10000kanala TV programa gde ima svega, takodje i knjige, casopisi, politicka opredeljenja, milion proizvoda kad odem u radnju, itd...

Oni koji "vode" sve znaju zasto to rade, a da je neko kulturolosko uzdizanje sa visokim moralnim i duhovnim standardima u samoj sustini svega ovoga, ne bih rekao..preplavljeni smo podacima bez ikakve selektivnosti ili je bas ta selektivnost koja stize do nas problem

silicon science
02-01-2010, 11:01 PM
I ranije se slusalo na tranzistorima, mono i bili su "djubre" od zvuka - puno gore od danasnjih mp3ca i sistema na kojima ljudi slusaju...nije u tome prob

Problematika je u tome sto nema inteligentnog filterisanja na bilo kom nivou, ne samo muzike i izdavastva iste - ne vidim bolju situaciju ni srecu ni sa danasnjih 10000kanala TV programa gde ima svega, takodje i knjige, casopisi, politicka opredeljenja, milion proizvoda kad odem u radnju, itd...

Oni koji "vode" sve znaju zasto to rade, a da je neko kulturolosko uzdizanje sa visokim moralnim i duhovnim standardima u samoj sustini svega ovoga, ne bih rekao..preplavljeni smo podacima bez ikakve selektivnosti ili je bas ta selektivnost koja stize do nas problem

Slazem se. Setih se priche o "globalnom zagrevanju" i sta se krije iza te priche i sta Al Gore (tj. njegov direktor) radi ovoj planeti. Njima i odgovara ova "konfuzija" koja vlada u svim segmentima drustveno-socijalnog zivota.

zlobisha
03-01-2010, 03:40 AM

Apsolutno! Podr?avam svaku reč. Ljudi su dopustili da sve ovo postane industrija, to i jeste bila penta mog posta. Svaki vo koji danas vidi da mo?e da se ućari koji dinar tako ?to će da peva bilo kakvu glupost, će skupiti neke novce, kupiti brdo nekih sranja od pesama i platiti izdanje kako bi kasnije, kao ?to rekoh ućario koji dinar i koji ''deo slave''. I nije im bitno ?ta pevaju, ''samo daj da imam neku pesmu''.
IZDAVAČI VI?E NE RADE SVOJ POSAO.
Tra?e gomilu nekih para da bi izdali neki pi?ljivi album. I to bez marketinga i beneficija. Pa to mogu i ja sam, zar ne...? Ne. Zbog lanca prodaje.
Svi se bre dr?e zajedno, gomila kretena...

Interesantna anegdota, kada je bilo priče sa onim matorim iz ''ansambla Vlada i Bajka'', koji je neki baja u RTS-u, o tome kako ide potpisivanje ugovora i izdanje i bla bla, truć truć... Odgovor je bio:
- Mi ne radimo mlade bendove.
Pa, dobro, ?ta radite?
- Isključivo ''ekskluziva''.
?ta to znači?
- Radimo Bajagu itd.
Pa, dobro ?ta ćete kad Bajaga umre?
- Kako Bajaga da umre...?(zbunjeno)

E sad, malo sam karikirao, nije se tako odvijao razgovor bukvalno, ali tu je poenta.

P.S.
Pored gomile volova ima i volica...

zlobisha
03-01-2010, 03:47 AM
Slazem se. Setih se priche o "globalnom zagrevanju" i sta se krije iza te priche i sta Al Gore (tj. njegov direktor) radi ovoj planeti. Njima i odgovara ova "konfuzija" koja vlada u svim segmentima drustveno-socijalnog zivota.

Pa, naravno, čoveče. Cela poenta je u konfuziji. Zbog stvaranja kofuzije izbijaju ratovi, padaju vlade, stvaraju se virusi i gripovi. Imali smo lude krave, ptičji, svinjski, sada i kozji grip, ako se ne varam i neke pogane ribe su bile u igri, očekujem uskoro i grip bezgrbe kamile i veselooo.
Korupcija se krije iza svega toga, u smislu, izrabljivanje najveće prevare u istoriji ljudi - monetarnog sistema.
Mada, mo?da sam ja fanatik i paranoik i btw, izvinjavam se zbog off topica...

Everbeatz
03-01-2010, 04:28 AM
Apsolutno! Podr?avam svaku reč. Ljudi su dopustili da sve ovo postane industrija, to i jeste bila penta mog posta.

uvek je i bila industrija ili ja ne razumem tvoju semantiku u ovom slucaju

I ranije je muzika bila proizvod, pripada industriji zabave i opet ne vidim u samoj reci "industrija" problem

Tebi, kao i svima nama smeta prevelika gomila svega i svacega, a koliko vidim ne treba nikakva posebna "industrija" da bi se to generisalo jer svako danas moze kuci da pravi mjuz i da davi s tim sve okolo koristeci internet

A ako pogledamo velike izdavacke face mainstream muzike tu nije problem u tome sto su industrija nego sto oni na vrhu, koji odlucuju "sta nama u stvari treba i sta narod voli da slusa", pa shodno tome i izdaju to iz prizme njihovog idiotskog rezona..uglavnom su to upropastili poprilicno mladji ljudi, "jako muzicki nacitani", eksperti novog doba..

<object width="384" height="313"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/KZazEM8cgt0&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/KZazEM8cgt0&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" width="384" height="313" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

Geronimo
03-01-2010, 06:17 AM
Mogu samo da kazem da taj lik laze debelo!! jer sada se na RTS satelitu pustaju najgrdji narodnjaci. Za Novu godinu su pustali Saulica i njegovu cerku da pevaju na toj televiziji!! Koji kreten dozvoljava ovakve promene ?!
Apsolutno! Podr?avam svaku reč. Ljudi su dopustili da sve ovo postane industrija, to i jeste bila penta mog posta. Svaki vo koji danas vidi da mo?e da se ućari koji dinar tako ?to će da peva bilo kakvu glupost, će skupiti neke novce, kupiti brdo nekih sranja od pesama i platiti izdanje kako bi kasnije, kao ?to rekoh ućario koji dinar i koji ''deo slave''. I nije im bitno ?ta pevaju, ''samo daj da imam neku pesmu''.
IZDAVAČI VI?E NE RADE SVOJ POSAO.
Tra?e gomilu nekih para da bi izdali neki pi?ljivi album. I to bez marketinga i beneficija. Pa to mogu i ja sam, zar ne...? Ne. Zbog lanca prodaje.
Svi se bre dr?e zajedno, gomila kretena...

Interesantna anegdota, kada je bilo priče sa onim matorim iz ''ansambla Vlada i Bajka'', koji je neki baja u RTS-u, o tome kako ide potpisivanje ugovora i izdanje i bla bla, truć truć... Odgovor je bio:
Pa, dobro, ?ta radite?
?ta to znači?
- Radimo Bajagu itd.

E sad, malo sam karikirao, nije se tako odvijao razgovor bukvalno, ali tu je poenta.

P.S.
Pored gomile volova ima i volica...

disco violence
03-01-2010, 09:54 AM
Mogu samo da kazem da taj lik laze debelo!! jer sada se na RTS satelitu pustaju najgrdji narodnjaci. Za Novu godinu su pustali Saulica i njegovu cerku da pevaju na toj televiziji!! Koji kreten dozvoljava ovakve promene ?!
Nediraj mi Saulica ko boga te molim...Cerku mozes.
On je super naspram Nese Kejdza Tijanicevog brata po gluposti,ali nisam to hteo da kazem.
Mislim da danas vise nego ikada Mizicka industrija ne postoji.Danas je najveci problem doci do dobre i kvalitetne muzike koja zaista postoji,ali zbog gomile nazovi muzicara o kojima Slowstar prica koji su svojim glupim hitovima pretrpali myspace i youtube i bolje se snalaze u marketingu nego u samoj muzici,covek ne moze da dodje do
kvalitetnih bendova jer oni ljudi uglavnom sviraju i ne sede po ceo dan ispod kompa i nisu toliko napadni i agresivni u svojoj promociji.Koliko mi se puta desilo da naletim na nesto sto me odusevi,a minut kasnije se skenjam kad vidim da ljudi uopste ne znaju za taj bend.Zapitam se pa sta ja pokusavam kad ovo ne prolazi.Danas je muzika vise hobi,pogotovo kod nas i tako je treba kontati,a ako iz toga proizadje nesto vise super,ako ne neka iza tebe ostane nesto zabelezeno i cao.

zlobisha
03-01-2010, 01:11 PM
ili ja ne razumem tvoju semantiku u ovom slucaju

Da.
Uvek se referencirala kao ''muzička industrija'', sada to i jeste. Kao fabrika tekstila...

meka
04-01-2010, 07:42 AM
Zlobisa je to dobro rekao. Jeste sve dostupno i to je dobro, ono ?to je lo?e je ?to ljude boli dupe da se potrude. Gledam svoj primer i nekako mi nije jasno (ok, ja sam ionako uvek uz kurac). Mislim, kad me neki bend zainteresuje, skida se diskografija, tra?i se po wiki-u o njima, čitaju se intervjui, ?ta sviraju, sajt, textovi, ... sve me zanima. Znam da će na ovom forumu to zvučati izuzetno čudno, ali me nikad nije interesovalo ko je producirao i u kom studiju (muzičar sam vi?e nego producent, očigledno). Uglavnom, sve ?to sam mogao da iskopam o bendu, pročitao/pogledao bih. Mislim, tipičan primer Clutch. Ljudi su nenormalni, inteligentni, dobra muzika, gomila ?anrova ... ma svega. ?ta vi?e, njih ni ne slu?am ne?to previ?e, ali mi je bilo nenormalno zanimljivo čitati o njima i slu?ati intervjue. Posle Headbanger's Journey i Global Metal jednostavno moram naći neke Kineske, Indijske, Japanske, Ukrainske i slične metal bendove. Za mene je Internet i brz pristup informacijama najbolja stvar na svetu, ali je to valjda u glavi. Ne razumem da su ljudi nezainteresovani, jer priča "nemam vremena" ne pije vodu.

Bockie
04-01-2010, 11:19 AM
Pa, dobro, ?ta radite?
?ta to znači?
- Radimo Bajagu itd.

Gotovo identicno je zvucao "menadjer" u ITMM-u '98. kad sam tamo isao sa klavijaturistom da nudimo snimak. Posle preslusavanja, rekao je da je odlicno, da ima energiju, da je snimak dobar i pitao da li smo ranije izdavali...?
Tada sam imao 17 godina, doduse ostali clanovi nesto vise, ali svakako smo objasnjavali da nismo jos izdavali, jer sam ja poceo u 15-oj godini sa bendom,ostali sa koju vise, ali kad pre da izdajem...!?

Lik je samo kratko presudio: "A, onda nista, radimo samo one koji su do sad izdavali..."
- Pa sta sad, reko',pa jel samo Cola (ili gorepomenuti Bajaga) moze da izdaje?!?! A kako ja uopste da ikada izdam,ako do sad nisam?!?!
Menadjer je bio ne umoljiv...

Sledece godine je album objavljen za neku "kuku-lele" produkciju,ali se bend,prakticno vec bio raspao...:banghead:
Nikada nisam ni dobio oridzidzi,ali sam uspeo u jednom CD shopu da naletim jedan jedini put na disk i to na kopiju...!!!:D

Gulanfer
04-06-2010, 12:58 PM
pregledajte video klipove koji su u ovom blogu :

http://vigilantcitizen.com/?p=3925