View Full Version : windows na usb-u
liman021
29-12-2009, 02:21 PM
pozdrav dali je moguca kombinacija instalisanja windowsa preko usb-a.хвала на одговору
vasko
29-12-2009, 10:53 PM
evo ovde imas detaljno kako xp da stavis na usb
http://www.hackforums.net/showthread.php?tid=162840&highlight=xp+usb
koristis bartPE...ploca mora da ti podrzava bootanje sa usb
diviner
30-12-2009, 08:35 AM
Za prvu pomoc moze da posluzi i mini WinXP sa hirens boot diska, koji moze da se prebaci na USB flash stick. Sve se takodje moze naci ako se malo koristi google. Poz
Boombass
30-12-2009, 08:49 AM
Evo ima? ovdje i sve ti je isto kao kada di?e? win sa cd-a samo ima? malo programiranja ali sve ti je detaljno opisano.Ja sam isprobao i odli?no funkcionira.Ako ti ne bude ne?to jasno slobodno pitaj.Premda pi?e da je za Asus eee laptop funkcionira za sve.
http://www.eeeguides.com/2007/11/installing-windows-xp-from-usb-thumb.html
liman021
30-12-2009, 08:55 AM
hvala svima na odgovoru.moja krivica je sto nisam napisao u brzini koji windows bih bacio na usb a to je sedmica posto nju sada koristim.za pocetak probacu sa xp-om.baj d vej svim rumovcima kao i rumski sajtu zelim sretnu novu godinu!
vasko
30-12-2009, 09:55 AM
pitanje dal moze win7 jer fleshka mora da bude formatirana u FAT32
xp moze
diviner
30-12-2009, 09:57 AM
Moze fleshka da bude formatirana i u NTFS formatu...
...uze mi diviner rec iz usta... Preporucujem tiny XP, radi savrseno.
Kakav je taj Tiny XP sto se tice instaliranja programa i igrica... sestra mi ima laptop a malo je slabiji pa bi znacilo da sto manje klopa procesor i memoriju... probao sam onaj Home XP ali sam imao problema sa instalacijom nekih programa jer nije hteo da mi dozvoli instalaciju kao da nemam dovoljno privilegija, nema da se iskljuci Simple File Sharing i jos neke zaje*ancije... jedno resenje mi je da poiskljucujem servise ali ne zeza mi se sa tim ako taj Tiny XP radi dobro.
Pozz
Nisam bas testirao redom sta mu se svidja, a sta ne, da ne pricam napamet, ali me nije mucio sa 'adm.privilegijama' do sada. Zgodno je imati jedan pri ruci sa anti-virusnim i sistem alatima, za spasavanje prslih sistema na vrlo elegantan nacin, a sa portable verzijama postaje zanimljivo, nosis DAW u dzepu... Cubase radi savrseno i prihvata pluginove sa "mothership-a", wavelab takodje... Igrice nisam probao...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.