View Full Version : za ljubitelje UAD Pultec-a.
Bockie
24-12-2009, 12:31 PM
Ja se malo igrao,ovo je dakle bez pretenzija da se bilo sta dokazuje i ne predstavlja nikakav test.
Nekolicina ljudi mi je rekla da efekat cim ga ukljucis,bez da ista diras na njemu - vec "nesto" uradi sa zvukom.
I sam sam skontao da toga ima,pa sam nesto hteo da isprobam. Dakle imate ispod okacena dva fajla.
To je neka tonska proba,nije ni bitno,ali je samo na brzaka izmiksano koristeci iskljucivo volume i pan i nista drugo! Dakle bez efekata,totalno suvo,bez icega na masteru ,suvo - suvcijato...
Prvi fajl je takav, a na drugom je na svih 13-14 kanala popaljen po jedan Pultec, s' tim da NISTA nije pipnuto na njemu! Dakle samo upalim i ne diram! Znaci isti mix,sve isto,sa po jednim Pultecom na svakom kanalu. Mozda nekome ovo bude interesantno,meni se jaaako dopalo...!To je mp3,ali "govedji" od 320kbps...
Dry mix.mp3 (http://dl.dropbox.com/u/2806767/PULTEST/Dry%20mix.mp3)
Pultec mix.mp3 (http://dl.dropbox.com/u/2806767/PULTEST/Pultec%20mix.mp3)
Pozdrav!
Bockie
24-12-2009, 01:47 PM
Da,zaboravih,mada koliko je bitno al ajd,dakle DAW je Nuendo...
Inovative_kg
24-12-2009, 02:19 PM
Stvarno ima necega.. Dobije neki ekstra punch :)
zwerdesign
24-12-2009, 03:50 PM
Super ali jos uvijek ti se poklapaju faze izmedu noge i bas gitare na momente Pa to rijesi prvo. Ali u svemu O.K.
Bockie
24-12-2009, 04:19 PM
Super ali jos uvijek ti se poklapaju faze izmedu noge i bas gitare na momente Pa to rijesi prvo. Ali u svemu O.K.
Treba uvek citati sta je napisano.
Ovo nije promocija mog rada,lepo rekoh da je suvo suvcato,onako kako je snimano sa minimalnom rough mix postavkom,dakle bez efekata,faza,itd,samo regler i pan da bi samo poredjenje bilo sto smislenije,jer je sama svirka u drugom planu,a Pultec u prvom...
...i to nije bas gitara nego Bass Rhodes (http://en.wikipedia.org/wiki/Rhodes_piano)..!
:wink:
zwerdesign
24-12-2009, 06:19 PM
:angel: Nisam mislio nista lose. Ali kad rijesis faze kompresija u donjim Hz j... vise dolazi do izrazaja i konkretnije tako da se jos vise cuje razlika, ali dobro radi i ovako.
:thumbsup:
p.s. ne se odmah ljutiti....
Goran
25-12-2009, 09:00 AM
http://www.youtube.com/watch?v=rts4egOBHiU
Bockie
26-12-2009, 10:39 AM
:angel: Nisam mislio nista lose. Ali kad rijesis faze kompresija u donjim Hz j... vise dolazi do izrazaja i konkretnije tako da se jos vise cuje razlika, ali dobro radi i ovako.
p.s. ne se odmah ljutiti....
Ne ljutim se.
Ti o babama ja o zabama...
Faza kompresija? Evo ja za 10-12 godina rada sa zvukom nisam jos cuo da iko iz branse koristi taj izraz,pa me prosvetli...
Mada iskreno me manje zanima to,cak sta vise,ne zanima me, kazem, ovde je bila poenta u tome da ljubitelji ovog sjajnog plug-a,prokomentarisu primer i dodaju i svoja iskustva...
Poz'
@ Goran
A kave veze sa ovom temom ima test...?!?
Evo, Pultec je kurac neopevan,svi koji ga koriste su idijoti, jel sad svima lakse?
Nisam pravio test,vec ovde je bila poenta u tome da ljubitelji ovog sjajnog plug-a,prokomentarisu primer i dodaju i svoja iskustva,pa ako uopste imas iskustva vezana za ovaj plug,reci - valja - ne valja i zasto...
Poz'
newbieOP
26-12-2009, 03:55 PM
Ja bih pohvalio svirku i stil, ba? mi se sviđa... Rhodes je meni drugi na listi najdra?ih instrumenata, prvi je ipak Hammond... :)
Čuje se razlika sa tim Pultecom, kako to opisati, ne znam, ali dobro je...:D
Ja također nikad nisam čuo za te faze '' faze između basa i noge'', mo?da čovjek misli na frekvencije?:grin:
google
26-12-2009, 06:27 PM
Ne ljutim se.
Ti o babama ja o zabama...
Faza kompresija? Evo ja za 10-12 godina rada sa zvukom nisam jos cuo da iko iz branse koristi taj izraz,pa me prosvetli...
Kako nisi? Da ti ne zivis u... Srbiji? :D
cika- Boki, imas li uad- ov Harrison eq? Ako imas, da li bi te mrzelo da uradis isti miks sa harrison eq?
Kada sam slusao kako radi taj eq, pomislio sam- koje sranje... Sada sam malo uporedjivo u miksu kako zvuci naspram drugih. Cini mi se da sve najjasnije izlazi upravo sa Harrison eq...:banghead:
silicon science
26-12-2009, 06:31 PM
Jos jedna od prejadnih i zaglupljujucih tema i zao mi je sto bas ja to moram da konstatujem :cry::cry: Sex lechi puno problema u produkciji... Neki bi ovde mogli ubosti nesto u zivotu. Znam da me se ne tiche i da se mesam u temu al pochecu da shamaram redom.
voomighty
27-12-2009, 03:16 AM
pa nije toliko, svi pricaju kako oni rade nesto sami po sebi a da nista ne cackas, eto, sad smo culi i sta , za firchild kazu isto to, samo ga ukljucis i ne ceckas nista vec nesto uradi......
ali bi to bilo drvlje i kamenje kad bih pit`o jel moze cika bockie da uradi sa istim mixom samo mesto pulteca fairchild, taman mozemo da vidimo i koja je razlika NERADENJA pulteca u odnosu na farchild
pozzzzzzzzzzz
ja bi samo da kazem nesto pored sve ove pljuvacine, nesto ne tako politicki i...:D
..a to je bravo za svirku i bravo za pulteca. prvi sledeci mix je njegov, malo sam ga nefer zapostavio
keep on rolling
Bockie
27-12-2009, 06:14 PM
cika- Boki, imas li uad- ov Harrison eq? Ako imas, da li bi te mrzelo da uradis isti miks sa harrison eq?
Nemam harrison... Neka neko proba ako moze...
Aj videcu za fairchild...
Bockie
27-12-2009, 06:16 PM
Jos jedna od prejadnih i zaglupljujucih tema i zao mi je sto bas ja to moram da konstatujem :cry::cry: Sex lechi puno problema u produkciji... Neki bi ovde mogli ubosti nesto u zivotu. Znam da me se ne tiche i da se mesam u temu al pochecu da shamaram redom.
Mislio sam da imas nesto pametno da kazes, a umesto toga se sluzis jeftinim klinackim kliseima! Ti si bar pametan lik, sta ce ti ovakve bljuvotine?
google
27-12-2009, 06:35 PM
Istekao mi je danas demo. Imam jos aktivan Demo od novog eq Trident A range, mozes poslati fajlove, pa cu uplodovati miks.
pa nije toliko, svi pricaju kako oni rade nesto sami po sebi a da nista ne cackasTo je tebe neko slagao. Nije napravljen plug koji sam radi pos'o. U stvari jeste, al' nije svima dostupan.
eto, sad smo culi i sta Eq radi fino. A nije skup.
za firchild kazu isto to, samo ga ukljucis i ne ceckas nista vec nesto uradi......I to te je neko slagao.
ali bi to bilo drvlje i kamenje kad bih pit`o jel moze cika bockie da uradi sa istim mixom samo mesto pulteca fairchild, taman mozemo da vidimo i koja je razlika NERADENJA pulteca u odnosu na farchildAko ne cujes razliku izmedju toga kako radi Pultec i Antares i sl. postoji jako dobar razlog sto ne cujes razliku.
Arthur
27-12-2009, 06:41 PM
neki PMS vlada na forumu, šta li je. Enivej, tema je super, ja sam odavno provalio da Pultec štošta nešto radi, i jako ga često koristim, ali nije ta njegova svirka meni uvek prijatna, umem nekad da ga držim na masteru i prepalim mu input pa sve postane negde jadnije. Samo oprezno sa njim, ali svakako, u pravoj meri, i u pravoj svrsi, veoma odličan alat.
shashko
28-12-2009, 10:05 AM
To je tebe neko slagao. Nije napravljen plug koji sam radi pos'o. U stvari jeste, al' nije svima dostupan.
cekaj bratee.....jesi ti lud ili ja? jel vidis da je covek uploadovao mix gde je samo stavio pultec bez ikakvih podesavanja i cujes da se nestooo desilo....
znaciiiiii sam radi NEKIIIII posao, e sad sta radi.... to je pitanje, nisam rekao da postoji plug koji stavis i on sve namesti sam..... doduse onaj waves vocar rider je to... :)
Bockie
28-12-2009, 10:33 AM
neki PMS vlada na forumu, ?ta li je. Enivej, tema je super, ja sam odavno provalio da Pultec ?to?ta ne?to radi, i jako ga često koristim, ali nije ta njegova svirka meni uvek prijatna, umem nekad da ga dr?im na masteru i prepalim mu input pa sve postane negde jadnije. Samo oprezno sa njim, ali svakako, u pravoj meri, i u pravoj svrsi, veoma odličan alat.
E, konacno neko ko actually ima Pultec da prica o njemu!
Hvala cika Arture...!
google
28-12-2009, 11:02 AM
cekaj bratee.....jesi ti lud ili ja? jel vidis da je covek uploadovao mix gde je samo stavio pultec bez ikakvih podesavanjaNisam dobro procitao.
Bockie
28-12-2009, 05:24 PM
ima ovde onih mojih kanala sto sam kacio, pa se i to moze koristiti za testiranje:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28658&highlight=kanali+za+vezbu
Poz'
silicon science
29-12-2009, 01:58 PM
Samo da povucem ovo sto sam napisao, Bokiju sam na PM objasnio da ovaj text je produkt licne frustracije usled lichnih problema koje nikom ne zelim. Tema je super i samo da smo zivi i zdravi da se svadjamo u zdravlju i veselju. :) Jos jednom se izvinjavam i bicu "bolji" u narednoj godini, samo da se ova vishe zavrsi jer mi je jedna od gorih u zivotu.
Pozz svima
psionic
15-02-2010, 03:54 AM
Samo da povucem ovo sto sam napisao, Bokiju sam na PM objasnio da ovaj text je produkt licne frustracije usled lichnih problema koje nikom ne zelim. Tema je super i samo da smo zivi i zdravi da se svadjamo u zdravlju i veselju. :) Jos jednom se izvinjavam i bicu "bolji" u narednoj godini, samo da se ova vishe zavrsi jer mi je jedna od gorih u zivotu.
Pozz svima
E ja bih samo da se nadovezem, ja najvise obozavam mix uradjen sa lexicon reverbom softver ali je on bolje nego sa hardver... ocu da izadjem na televizor, majke ti ? A? Pa doobrooo...
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
p.s. A kako da podesim pultek da mi miks kida noga na donje, da ima muda :D
p.s.s. Nemoj da me bijes, molim te, salio sam se samo :D :D :D
Bockie
05-11-2010, 11:37 PM
Odlican popust na skoro sve UAD plug-in-ove, koliko vidim, do kraja novembra 2010! Koristite popuste, ne dajte im pare...!:D
Par brutalno-bolesno-nadrkanih alatki,koje redovno palim i kod kojih nema "previse" vec "koliko ti treba?" pa ko ih nema, a moze da ih priusti, neka navali, sad je dobra kupovina npr za:
- Roland dimension D (za gitare,bas,vokale - nezamenjiv)
- dbx 160 (to je taj bubanj)
- Fairchild 670 (brdo lampi + brdo trafoa = brdo sounda)
itd...
http://www.uaudio.com/products/store/index.html
pleon
15-11-2010, 11:52 PM
jel ima kakve sličnosti izmedju tok rolandovog dimensiona D i chorusa koji se nalazi u juno seriji (6;60;106)?
pitam, jer ako ima, onda mora da je stvarno čudo na vokalima i gitarama!
Bockie
29-11-2010, 07:27 PM
Shushka se shushka da UAD sprema "Studer A800" plug...
Neko zna nesto dodatno...?
DzoniPFC
29-11-2010, 07:53 PM
http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=291909&postcount=5
http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=291998&postcount=8
Over 40.000 brugere verden over har allerede opdaget fordelene ved Universal Audio?s integrerede plug-in/DSP løsning UAD.
I samarbejde med Lydmaskinen arrangerer vi nu en workshop-aften omkring Universal Audio med fokus på UAD-2.
På programmet står bl.a.:
En kort introduktion til Universal Audio?s 2 produktlinjer: High-end studioprocessorer med historiske rødder og DSP-kort med tilhørende plug-ins.
Hvordan bruger du UAD-2 sammen med Logic Pro, Nuendo og Pro Tools ? og hvad er fordelene? Demonstration og lyttetest.
Shootout: Sammenligning mellem UAD-2 emuleringer (f.eks. 1176) og konkurrenterne - og den originale hardware!
Nyt UAD-2 Plug-in: Studer A800
Nyt Universal Audio-produkt: 4-710D mic preamp/AD konverter
Helt specielle deals på UAD-2 kort til de tilstedeværende, der køber/bestiller på dagen!
Mød Holger Lagerfeldt, Lydmaskinens stifter og over-guru!
Vel mødt til UA Workshop på Farmen, Hejrevej 37, 2400 København NV
Tirsdag d. 14/12 kl. 16-19
Danish to English translation
Over 40,000 users worldwide have already discovered the benefits of Universal Audio's integrated solution plug-in/DSP UAD.
In collaboration with sound machine we arrange now a workshop tonight about Universal Audio focusing on UAD-2.
On the program is stated:
A brief introduction to Universal Audio's 2 product lines: High-end studio processors with historical roots and DSP card with an appropriate plug-ins.
How do you use UAD-2 with Logic Pro, Nuendo and Pro Tools - and what are the benefits? Demonstration and listening tests.
Shootout: Comparison between UAD-2 emulations (eg. 1176) and competitors - and the original hardware!
New UAD-2 plug-in: Studer A800
New Universal Audio product: 4-710D mic preamp / AD converter
Special deals on UAD-2 cards for those present who buy / order of the day!
Meet Holger Lagerfeldt, sound machine and founder of Guru!
Well met to UA Workshop on the farm, Hejrevej 37, 2400 Copenhagen NV
Tuesday 14/12 pm. 16-19
anap25
02-05-2011, 10:10 AM
Ja se malo igrao,ovo je dakle bez pretenzija da se bilo sta dokazuje i ne predstavlja nikakav test.
Nekolicina ljudi mi je rekla da efekat cim ga ukljucis,bez da ista diras na njemu - vec "nesto" uradi sa zvukom.
I sam sam skontao da toga ima,pa sam nesto hteo da isprobam. Dakle imate ispod okacena dva fajla.
To je neka tonska proba,nije ni bitno,ali je samo na brzaka izmiksano koristeci iskljucivo volume i pan i nista drugo! Dakle bez efekata,totalno suvo,bez icega na masteru ,suvo - suvcijato...
Prvi fajl je takav, a na drugom je na svih 13-14 kanala popaljen po jedan Pultec, s' tim da NISTA nije pipnuto na njemu! Dakle samo upalim i ne diram! Znaci isti mix,sve isto,sa po jednim Pultecom na svakom kanalu. Mozda nekome ovo bude interesantno,meni se jaaako dopalo...!To je mp3,ali "govedji" od 320kbps...
Dry mix.mp3 (http://dl.dropbox.com/u/2806767/PULTEST/Dry%20mix.mp3)
Pultec mix.mp3 (http://dl.dropbox.com/u/2806767/PULTEST/Pultec%20mix.mp3)
Pozdrav!
Ne bih zelio da tebi i tvojoj nekolicni ljudi koji su ti "rekli" probusim balon fantazije ali o ovome se vec raspravljalo na veliko i siroko na gearslutzu i uad forumu. Buduci da ljudi vise nisu glupi a ima i kojekakvih analizatora sve se da sredit i proispitat. Ne kazem da muziku treba gledat kroz spektografe al dok neko tvrdi da neki plugin radi nesto magicno onda su takvi programcici korisni da se dopije uvid u to dali postoji nesto ili nista.
U tvojem slucaju ne postoji magije. Ono sto UAD pultec radi je to da cim ga stavis on poveca gain za 0.nesto sitno decibela. To je sve. Daleko od toga to je super plugin ali da radi nesto "magicno" cim ga stavis ne radi - ne radi nista osim sto poveca gain. Normalno ako to radis preko cijelog miksa nije ni cudo da to onaj drugi mix zvuci bolje jer je...glasniji :)
Dakle od svega jarca samo si dobio glasniji miks. sto mozes i bez uad pulteca sto uopce nije poenta. To je super ekvilajzer al ako hoces neku magiju osim pukog gaina onda ces da koristis ili IK multimedia pultec emulaciju ili Softube. Oni su emulirali i transformatore koliko je meni poznato. Uad nije. To je i sam UAD potvrdio na forumu. u to doba dok su emulirali pultec, emulirali su samo krivulje. Tada tehnologija (znanje) nije bila jos razvijena kao sada.
Naravno od svega toga ja mogu pricati totalne gluposti zato eto ubaci fileove ponovno, ubaci si pultec i onda nakon njega trimaj za onoliko za koliko pultec "povecava". Mozes izmjerit detaljno u Nuendu sve to. Mozes radit trim sa sonalksis free faderom. On je ultra precizni.
Na kraju ces zavrsti sa istom snimkom.
Sorry.
Bockie
02-05-2011, 12:57 PM
Eto, provalio si sve!
Na koju adresu da posaljem oskara?
anap25
02-05-2011, 10:27 PM
Eto, provalio si sve!
Na koju adresu da posaljem oskara?
Cemu sarkazam? Nisam mislio nikoga da povrijedim. Nije u pitanju nikakvo provaljivanje. Cuj ako je tebi cudesna "magija" ili "mojo" najobicniji porast decibela od svega par posto to je ok ali onda to nemoj zvati magijom nego zovi kako se zove "porast glasnoce". U protivnom mozes navest ljude da kupe krivu stvar citajuci mistifikacijske threadove poput ovog. Kao naprimjer John Smith (ili Pero Peric) ce procitati ovaj thread i gle cuda stvarno na wet mix je bolji..Mislit ce: mozda mi stvarno treba uad pultec samo da dobijem taj super zvuk. Dok u stvarnosti (halo stvarnost!) taj isti mulac to moze dobiti ako fader pomakne malo prema gore :)
Daleko je jednostavnije i pametnije potrosit novac na recimo akustiku sobe a ovu "magiju" radit s faderom (jer to ni nije neka magija-u pitanju je samo gain) nego da se navode ljudi na glupi marketing i trosenje novca na nesto sto ne treba.
Da napomenem da pri tome i dalje mislim na ovu glupost "uad pultec moze da boja zvuk samim time sto se stavi na kanal", ali osim toga mislim da je fantastican EQ pogotovo za kickove. I sam ga koristim ali da mi neko moze prodavat maglu e vise ne moze.
Osim toga valjda i ja imam pravo da iznesem svoje misljenje. Jedini problem ako se to tako moze nazvati je da to moje misljenje i nije misljenje nego cinjenica koja se moze provjerit. Kao sto rekoh, moze bit da pricam gluposti. Zato lijepo googlaj i vidi sam. Uradi test sam. Savjet: uradi ga kako treba.
Bockie
03-05-2011, 12:23 AM
Cemu sarkazam? Nisam mislio nikoga da povrijedim. Nije u pitanju nikakvo provaljivanje. Cuj ako je tebi cudesna "magija" ili "mojo" najobicniji porast decibela od svega par posto to je ok ali onda to nemoj zvati magijom nego zovi kako se zove "porast glasnoce".
Cekaj ovako:
- Lepo u uvodu pise da ovo nije nikakav test ni pokazatelj!
- Gde sam pominjao "magiju"...? Daj mi taj quote... !
- Thread se zove "za ljubitelje UAD Pultec-a.". To dakle znaci da ako si ljubitelj, logicno je da vec imas UAD ili si radio sa tim, kakva kupovina?
A ako nisi ljubitelj, koji moj ces ovde na ovom threadu...?!?
- Zasto ja da radim glupi test??? Uradi ti test i prosvetli nas.
Dodjes negde, izbljujes budalastine i sad ja da radim test...?
A jos lepo kazem da thread ne predstavlja test...
To je ono "kriv si dok ne dokazes da si nevin"...
More bre...!
Matoree
03-05-2011, 01:52 PM
- Gde sam pominjao "magiju"...? Daj mi taj quote... !
I sam sam skontao da toga ima,pa sam nesto hteo da isprobam.
mozda ovde :D
kravadinka
03-05-2011, 02:29 PM
Ne bih zelio da tebi i tvojoj nekolicni ljudi koji su ti "rekli" probusim balon fantazije ali o ovome se vec raspravljalo na veliko i siroko na gearslutzu i uad forumu. Buduci da ljudi vise nisu glupi a ima i kojekakvih analizatora sve se da sredit i proispitat. Ne kazem da muziku treba gledat kroz spektografe al dok neko tvrdi da neki plugin radi nesto magicno onda su takvi programcici korisni da se dopije uvid u to dali postoji nesto ili nista.
U tvojem slucaju ne postoji magije. Ono sto UAD pultec radi je to da cim ga stavis on poveca gain za 0.nesto sitno decibela. To je sve. Daleko od toga to je super plugin ali da radi nesto "magicno" cim ga stavis ne radi - ne radi nista osim sto poveca gain. Normalno ako to radis preko cijelog miksa nije ni cudo da to onaj drugi mix zvuci bolje jer je...glasniji :)
Dakle od svega jarca samo si dobio glasniji miks. sto mozes i bez uad pulteca sto uopce nije poenta. To je super ekvilajzer al ako hoces neku magiju osim pukog gaina onda ces da koristis ili IK multimedia pultec emulaciju ili Softube. Oni su emulirali i transformatore koliko je meni poznato. Uad nije. To je i sam UAD potvrdio na forumu. u to doba dok su emulirali pultec, emulirali su samo krivulje. Tada tehnologija (znanje) nije bila jos razvijena kao sada.
Naravno od svega toga ja mogu pricati totalne gluposti zato eto ubaci fileove ponovno, ubaci si pultec i onda nakon njega trimaj za onoliko za koliko pultec "povecava". Mozes izmjerit detaljno u Nuendu sve to. Mozes radit trim sa sonalksis free faderom. On je ultra precizni.
Na kraju ces zavrsti sa istom snimkom.
Sorry.
:rotfl:
Ma pusti ljude da veruju u svoje Bogove... :wink:
Bockie
03-05-2011, 06:00 PM
mozda ovde :D
I dalje nema "magije"... Dakle namece se nesto sto nije receno.
Zato sam i stavio "nesto" pod navodnike...
Mogao se odmah uraditi primer ,pa lepo dopuniti thread sa necim korisnim... A odmah je pocelo sa magijama i balonima...
Nigde nije objavljen "recept", verovatno se radi o kombinaciji eq, i gaina ili ko zna cega jos i naravno da nema nikakvih "magija" i lupetanja, ali opsta je i nevidjena glupost da se radi iskljucivo o gainu...!!!
Uzmi fajl. Import u Cubendu. Dupliraj kanal. Na donjem obrni fazu (cuvena tehnika na forumu, ali ovde na zalost mora tako) i volume automatizaciju postavi od -5 na pocetku do +5db na kraju. Na taj (donji) kanal samo upali plug na insertu.
Ni jednog momenta neces dobiti -∞db... Ni blizu..!!! ...sto bi se moralo desiti u nekom momentu ako je tacno da je samo gain.
Uostalom, kao sto rekoh, thread je bio namenjen tome da ljudi koji IMAJU jebeni uad, razmene iskustva o jednom popularnom plug-inu! A sto dokon svet nema sta drugo da radi, pa zaseru drugima threadove, to je druga pesma... A i ja se primam...'bem ti sebe u prajvat mesidz...
Ae...
Everbeatz
03-05-2011, 08:12 PM
Boki, skini ovaj programcic VST Plugin Analyser
sa
http://www.savioursofsoul.de/Christian/programs/measurement-programs/
ubaci Pultec i pogledaj o cemu se radi tu
poz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.