Log in

View Full Version : Radovi na MySpace/koliko je to pametno ?

ugljesa
22-12-2009, 10:54 PM
MySpace koliko pomaze umetnicima da se promovisu,iskazu svoje ideje i stavove toliko moze i da bude stetan ( da li je tako ??) !!:rolleyes:

Sta vi mislite koliko je pametno kaciti vase pesme,instrumentale itd ??
Jeste da vi mozete da ukinete download opciju ali ne mozete mu zabraniti da neke iskopira i uzme vasu ideju i naravno prisvoji je kao svoju !!:mad::gaah:

ANITA
22-12-2009, 11:31 PM
Plagiranje, svjesno ili nesvjesno je učestalo, no isto tako ne postoji netko tko je uspio u glazbenom svijetu, a da nikad sa svojim djelima nije iza?ao u javnost.

Myspace sam po sebi meni nije donio nikakvu korist (niti ?tetu), ali izlaganje na nekim drugim sajtovima je (korist), a uostalom i na svom web site stavljamo svoje radove. Koja je razlika?

Za?titi svoj rad, u svakom slučaju.

alavuk
23-12-2009, 07:14 AM
da nije myspace-a neki dj-evi i izdavacke kuce od preko tacnije (usa (detroit i majami) kao i uk )me ne bi primetile posto ptt srbije i carina srbije retko kad salje tj dopusta da cd-ovi odu napolju plaseci se piraterije posto je nareza cd ! da nije myspace-a ne bi ceo svet cuo za lilly allen i slicne ... po meni najkorisnija stvar ikada od kako sam na internetu posle reverbnation-a i slicnih sajtova , ja sam imao i dalje imam korist od myspace-a kao i jos neki ljudi odavde ... veoma je glupo reci da se od myspace-a nema koristi ... sto se tice kopiranja pesama tj preko neke fore skinuti pesmu i ako nije dozvoljen download je moguc ali je bit rate toliko smesan da bilo kakvo cimanje za to je uzaludno ...

ugljesa
23-12-2009, 07:26 AM
da nije myspace-a neki dj-evi i izdavacke kuce od preko tacnije (usa (detroit i majami) kao i uk )me ne bi primetile posto ptt srbije i carina srbije retko kad salje tj dopusta da cd-ovi odu napolju plaseci se piraterije posto je nareza cd ! da nije myspace-a ne bi ceo svet cuo za lilly allen i slicne ... po meni najkorisnija stvar ikada od kako sam na internetu posle reverbnation-a i slicnih sajtova , ja sam imao i dalje imam korist od myspace-a kao i jos neki ljudi odavde ... veoma je glupo reci da se od myspace-a nema koristi ... sto se tice kopiranja pesama tj preko neke fore skinuti pesmu i ako nije dozvoljen download je moguc ali je bit rate toliko smesan da bilo kakvo cimanje za to je uzaludno ...

Nisam mislio da ti bukvalno neko skine pesmu vec pomocu sluha.Tj ukrade ti samo ideju i onda sam napravi pesmu po uzoru na tvoju koju je cuo na myspace.Jer takvih primera je gomilu..

ugljesa
23-12-2009, 07:27 AM
Plagiranje, svjesno ili nesvjesno je učestalo, no isto tako ne postoji netko tko je uspio u glazbenom svijetu, a da nikad sa svojim djelima nije iza?ao u javnost.

Myspace sam po sebi meni nije donio nikakvu korist (niti ?tetu), ali izlaganje na nekim drugim sajtovima je (korist), a uostalom i na svom web site stavljamo svoje radove. Koja je razlika?

Za?titi svoj rad, u svakom slučaju.

Kako zastititi??

alavuk
23-12-2009, 07:36 AM
Nisam mislio da ti bukvalno neko skine pesmu vec pomocu sluha.Tj ukrade ti samo ideju i onda sam napravi pesmu po uzoru na tvoju koju je cuo na myspace.Jer takvih primera je gomilu..

pa pazi brale ima se 12 nota pa ti izmisli nesto novo :)))) kradje tj preslikavanje se desava kao sto kaze anita namerno ili ne desava se ...

alek019
23-12-2009, 09:33 AM
Mo?da ćete se naljutiti ?to ću sledeće da ka?em ali mislim da malo preterujete.Sa jedne strane je lepo ?to putem inetrneta mala milijarda ljudi ima ?ansu da iznese neko svoje vidjenje stvari, bilo ono originalno, ličilo na ne?to, obrada ili ko ?to se ovde ka?e plagijat. Od te cifre isplivaće negde neko i kvalitet će se iz tolikog kvantiteta izroditi na ovaj ili onaj način. S druge strane neko će se osećati pokradenim, uvredjenim...Pa budimo malo po?teni, ta ista milijarda muzičkih stvaralaca (da ne gre?im du?u, ne ba? svi, verovatno ima i neko "po?ten") svoja dela na ma?inama stvara koristeći programske alate...Kakve? Plaćene? Razumete na ?ta mislim. Ima i tu naru?enih i autorskih i imovinskih prava, nemojte to zaboraviti. odakle ti alati, pa opet sa tog istog interneta. Kada bi se firme i firmice (ne daj bo?e) aktivirale pa zapucale po muzičkim sajtovima da tra?e od autora muzike licence za programe, bilo bi veselo. Tako da mislim da je malo pitanje deplasirano.

alavuk
23-12-2009, 11:53 AM
ovde se prica o muzici ne o softveru :D

zlobisha
23-12-2009, 11:59 AM
Kako zastititi??

Ode? lepo u Sokoj i navuče? kondom preko diska... :D

ANITA
23-12-2009, 12:43 PM
... veoma je glupo reci da se od myspace-a nema koristi ...

Nije. Iznijeti osobno mišljenje na bazi osobnog iskustva, nije glupo. Samo je različito od tvojeg.

Drago mi je da si ti imao koristi od myspace-a u svakom slučaju.

alavuk
23-12-2009, 12:47 PM
imam i dalje :)

Jan
23-12-2009, 01:08 PM
Ja sam imao koristi od majspejsa, ne da zivim od toga, ali sam imao...I preko majspejsa sam upoznao neke ljude preko kojih sam upoznao neke druge ljude, pa preko njih trece ljude...

Jan
23-12-2009, 01:20 PM
Mo?da ćete se naljutiti ?to ću sledeće da ka?em ali mislim da malo preterujete.Sa jedne strane je lepo ?to putem inetrneta mala milijarda ljudi ima ?ansu da iznese neko svoje vidjenje stvari, bilo ono originalno, ličilo na ne?to, obrada ili ko ?to se ovde ka?e plagijat. Od te cifre isplivaće negde neko i kvalitet će se iz tolikog kvantiteta izroditi na ovaj ili onaj način. S druge strane neko će se osećati pokradenim, uvredjenim...Pa budimo malo po?teni, ta ista milijarda muzičkih stvaralaca (da ne gre?im du?u, ne ba? svi, verovatno ima i neko "po?ten") svoja dela na ma?inama stvara koristeći programske alate...Kakve? Plaćene? Razumete na ?ta mislim. Ima i tu naru?enih i autorskih i imovinskih prava, nemojte to zaboraviti. odakle ti alati, pa opet sa tog istog interneta. Kada bi se firme i firmice (ne daj bo?e) aktivirale pa zapucale po muzičkim sajtovima da tra?e od autora muzike licence za programe, bilo bi veselo. Tako da mislim da je malo pitanje deplasirano.

Alat nije taj koji stvara muziku...
Sa Pro Tools M-Powered (ili nekim bundled Cubase-om sto dobijas uz neku kartu) i njegovim plaginovima i wrapovanim nekim free VST plaginovima (Bootsy, koji su fantasticni, njihov EQ sabija i density kompresor je mastan ko burek), bih mogao da uradim isto ono sto radim sa cim stignem...
E sad kad dodje do instrumentala, i tu bi jedan soundbank ala Hypersonics (da ga kupim) i brda free syntova vrsila posao...
Tako da stvarno verujem da softver ne svira/miksa umesto nas, i da se nista bitno ne bi promenilo i da proveravaju...

alavuk
23-12-2009, 03:18 PM
a
tako da stvarno verujem da softver ne svira/miksa umesto nas

jea !

alek019
23-12-2009, 03:25 PM
Mislim da odlično razumete ?ta sam napisao, i na kraju krajeva nikoga nisam lično prozvao. Čini mi se samo da se većina pona?a kao da ima dilemu da li kada neko ukrade parice i sazida recimo bolnicu treba li mu suditi ili ne. Na ?alost nema tu olak?avajućih okolnosti. Ne mislim da će se bilo ?ta od trenutnog stanja stvari popraviti i u glavama promeniti ali bar da se prizna kako stoje stvari i da ljudi budu dosledniji kada kreiraju stavove po pitanjime za?tite autorskih prava.

awacs
23-12-2009, 04:01 PM
Mislim da odlično razumete ?ta sam napisao, i na kraju krajeva nikoga nisam lično prozvao. Čini mi se samo da se većina pona?a kao da ima dilemu da li kada neko ukrade parice i sazida recimo bolnicu treba li mu suditi ili ne.

Hehe, sve "dobrotvorske" zadu?bine nastaju kao posledica vi?ka maznutog novca. Aj' da ne idemo toliko daleko.

Pozdrav,

Vasa

Jan
23-12-2009, 06:23 PM
Mislim da odlično razumete ?ta sam napisao, i na kraju krajeva nikoga nisam lično prozvao. Čini mi se samo da se većina pona?a kao da ima dilemu da li kada neko ukrade parice i sazida recimo bolnicu treba li mu suditi ili ne. Na ?alost nema tu olak?avajućih okolnosti. Ne mislim da će se bilo ?ta od trenutnog stanja stvari popraviti i u glavama promeniti ali bar da se prizna kako stoje stvari i da ljudi budu dosledniji kada kreiraju stavove po pitanjime za?tite autorskih prava.

Ma opusteno, nisam napisao odgovor zato sto sam se nasao isprozivanim, nego cisto da naglasim da moze i bez tog piratskog softvera, a koriste (koristimo) ga zato sto nam je dostupan, da nije, koristili bi druge dostupne alate i to je to...I muzika bi opet bila ista, nema razloga za tangiranjem...

alek019
23-12-2009, 06:34 PM
Ma opu?teno, nikog ne napadam pa da sad treba da se brani.

Jan
23-12-2009, 07:50 PM
"I tried with Pro Tools and I couldn't get the big booom, you know, the big sound, I couldn't get the boom" The marvelous Tad Donley

:D

alavuk
23-12-2009, 10:04 PM
Carina od lika :)