View Full Version : Preporucite mi neki di box?
disco violence
21-12-2009, 01:57 PM
Posto sam donekle zadovoljan bubnjem i basom koji sam napravio pomocu vst instrumenata,ostaje mi da gitaru dovedem do perfekcije(sto verovatno nikada necu uspeti).dosta dobro to zvuci i sada kada je snimam iz svog starog Kramera kroz ugasen Bossov overdrajv pa direktno u Emu 1212m,ali hteo bi da probam da li moze jos bolje.Sa di boxom se jos nisam susretao,znam onoliko koliko sam procitao po internetu i video na tubeu,a vidim da se nesto na forumu nije preterano doticalo ove teme.(kad u seachu ukucam di box ne izbaci nista na tu temu).Kakva je razlika izmedju aktivnih i pasivnih di boxova.
Da li postoji neka od tih sprava koju bi mogao da ubodem svoju gitaru,pa u emu 1212m ili ce mi trebati i preamp da bi dobio dobar signal.Jel moze neko malo da razjasni ove stvari.Zato bi najvise voleo neku spravu sa ulazom i izlazom i kraj price.Vidim da ima gomila sprava samo od jednog proizvodjaca,kako znati sta uzeti.Prorucite mi nesto sto daje solidan kvalitet za razumnu cenu.
Bockie
21-12-2009, 02:34 PM
Evo ti sve...
http://en.wikipedia.org/wiki/DI_unit#Passive_DI_units
Preporucujem ti Behringer ako "razumna cena" znaci "za sto manje para" , sasvim korektno radi,obzirom da kosta oko 30e, a ako hoces nesto bolje, Klark&tehnik,koji me odusevio i koji broootalno radi ili vec izlizani,precenjeni BSS koji je dobar ili dbx koji je isto dobar...
zlobisha
21-12-2009, 02:42 PM
Hughes & Kettner Redbox?
disco violence
21-12-2009, 02:59 PM
Koji beringer od njih x?
google
21-12-2009, 03:29 PM
Meni je Zeljko Dabic iz Rume napravio jedan, i dobar je. Sigurno bolji od mnogo cega skupljeg.
Nadji telefon preko informacija.
Bockie
21-12-2009, 04:02 PM
Imas behringer DI 100, to je obican - klasika 1 kanal, imas DI 20, to je 2 kanala, ja koristim DI 800 - to je 8 kanala, svi rade na fantom i ova dva manja mogu na 9v bateriju...
Imas i razna druga resenja,sa emulacijama 4 X 12 speakera, sa dodacima,tra,la,la,ali obican ti je dovoljan,vec ce taj signal zavrsiti u nekom gitar-rigu i slicno...
Ajde jos bass ako snimas kroz DI, ali sam malo konzervativan, nista nece zameniti dobrog gitarosa,dobru lampu od 20-30w i kondenzator na kutiju i oranje boom...
:D
awacs
21-12-2009, 04:14 PM
Imas behringer DI 100, to je obican - klasika 1 kanal, imas DI 20, to je 2 kanala, ja koristim DI 800 - to je 8 kanala, svi rade na fantom i ova dva manja mogu na 9v bateriju...
Imas i razna druga resenja,sa emulacijama 4 X 12 speakera, sa dodacima,tra,la,la,ali obican ti je dovoljan,vec ce taj signal zavrsiti u nekom gitar-rigu i slicno...
Ajde jos bass ako snimas kroz DI, ali sam malo konzervativan, nista nece zameniti dobrog gitarosa,dobru lampu od 20-30w i kondenzator na kutiju i oranje boom...
Hm, ali čovek ima karticu koja ima samo (doduše balansirane) linijske ulaze. Jbmlg.
Pozdrav,
Vasa
Bockie
21-12-2009, 04:28 PM
Hm, ali čovek ima karticu koja ima samo (dodu?e balansirane) linijske ulaze. Jbmlg.
Pozdrav,
Vasa
:banghead:
Karamba,skroz sam prevideo to...
Je6i ga, svakako je onda kacio babe u zabe... Ne verujem da boss pedala balansira signal...
Onda je bolje da nadje neku jeftinu M-audio fast track kartu,koja ima Hi-Z input ili UX1 line 6...
awacs
21-12-2009, 05:02 PM
Je6i ga, svakako je onda kacio babe u zabe... Ne verujem da boss pedala balansira signal...
Onda je bolje da nadje neku jeftinu M-audio fast track kartu,koja ima Hi-Z input ili UX1 line 6...
Line 6 je BINGO za kućne gitariste.
Pozdrav,
Vasa
Behringer aktivni ulta-g radi super... negdje je oko 60 eur.
Ima speaker simulaciju i vrlo korisnu stvar, može se koristiti između glave i cabineta, ali na način da izlazni signal iz glave pretvara u linijski signal i šalje na svoj izlaz, naravno na cabinet izlazi standardni zvuk.
:)
Line 6 je BINGO za kućne gitariste.
Pozdrav,
Vasa
Line 6 toneport je ok za gitariste i kao di, a dobiju se sa njom line 6 simulacije, sa ovim novim toneport studio modelima, dobije se i vst...
Da li postoji neka od tih sprava koju bi mogao da ubodem svoju gitaru,pa u emu 1212m ili ce mi trebati i preamp da bi dobio dobar signal.Jel moze neko malo da razjasni ove stvari.
Moći ćeš sa aktivnim di direktno u emu, ali će ti biti tiši signal nego da koristiš preamp...
Možeš i sam napraviti di box, ali sam standardni transformator koji u bolje di boxeve je skuplji od behringera...
Bockie
21-12-2009, 05:17 PM
Ima speaker simulaciju i vrlo korisnu stvar, može se koristiti između glave i cabineta, ali na način da izlazni signal iz glave pretvara u linijski signal i šalje na svoj izlaz, naravno na cabinet izlazi standardni zvuk.
...ali je problem sto je taj signal i dalje samo LINK ulaza,pa je time istovetan nebalansiran a covek ima balansirane ulaze... Treba nesto sto balansira i daje LINIJSKI izlaz, a ne mikrofonski... Je6i ga...
...ali je problem sto je taj signal i dalje samo LINK ulaza,pa je time istovetan nebalansiran a covek ima balansirane ulaze... Treba nesto sto balansira i daje LINIJSKI izlaz, a ne mikrofonski... Je6i ga...
Nije problem, aktivni behringer ima balansirani xlr izlaz... zato mu i treba aktivni di, pretpostavljam...
Na emu ulazima mo?e dignuti ulazni nivo signala... moći će bez problema koristiti sa raznim simulatorima... malo ti?i signal, ali emu nema ?uma koji bi bio primjetan toliko....
Koristio sam ovu kombinaciju... radi bez problema...
awacs
21-12-2009, 05:22 PM
E, pa ne izlazi iz njega linijski nego mikrofonski "signal" (tj. nivo) tako da baš i nije preterano kompatibilan sa E-mu 1212m (kao što si kasnije dodao - treba mu i preamp). Ali zato Line6... sve radi, i još pluginovi pride :D
Pozdrav,
Vasa
E, pa ne izlazi iz njega "linijski" nego "mikrofonski" signal (tj. nivo) tako da ba? i nije preterano kompatibilan sa E-mu 1212m (kao ?to si kasnije dodao - treba mu i preamp). Ali zato Line6... sve radi, i jo? pluginovi pride :D
Pozdrav,
Vasa
Izlazi nivo sasvim dovoljan da mo?e koristiti sa simulatorima, jo? ga se mo?e pojačati kontrolom emu ulaza... probao sam i to radi... direkt na linijske ulaze emu 1820m... normalno da će dobiti bolji signal predpojačalom (ako je ono ok i ne dodaje ?um), ali ako nema predpojačalo, mo?e i ovo poslu?iti...
Emu ima puno bolji sound od ijedne line 6 kartice... imao obadvoje...
awacs
21-12-2009, 05:40 PM
Izlazi nivo sasvim dovoljan da mo?e koristiti sa simulatorima, jo? ga se mo?e pojačati kontrolom emu ulaza... probao sam i to radi... direkt na linijske ulaze emu 1820m... normalno da će dobiti bolji signal predpojačalom (ako je ono ok i ne dodaje ?um), ali ako nema predpojačalo, mo?e i ovo poslu?iti...
Kolega... aj' da prestanemo da zbunjujemo čoveka :) 1212m (koju poseduje Disco Violence) ima SAMO LINIJSKE ulaze, a 1820m ima LINIJSKE/MIC/HI-Z ulaze. Mislim, to nisu iste kartice... A inače, mo?e sva?ta da se stavi u ne?to, samo ?to rezultati nisu uvek isti :wink:
Pozdrav,
Vasa
Bockie
21-12-2009, 05:50 PM
A inače, može svašta da se stavi u nešto, samo što rezultati nisu uvek isti :wink:
+1
Jes',ovaj,jeste sinko,taj avion nece nikad da... ...poleti...
disco violence
21-12-2009, 06:04 PM
A ja sam samo zeleo di box...
Sto vreme dalje odmice sve vise mi se cini da sam se zajebao kod izbora kartice.Sto se izlaza tice, za monitore je stvarno ok,ali niti mozes nakaciti sluske,niti ubosti gitaru ko covek.Vidim ja da cu do kraja ostati pri trenutnom setupu da sta mi bog da.Line 6 zvuci primamljivo ali meni je samo trebao dobar klin signal,ko ce se jos boriti sa lanetom 6 i njegovim plugovima i ovako novu plocu radim vec godinama.Znam nema potrebe da uopste koristim line 6,ali znam sebe oci ce mi pobeleti,a o usima da i ne govorim.
awacs
21-12-2009, 06:09 PM
+1
Jes',ovaj,jeste sinko,taj avion nece nikad da... ...poleti...
@disco violence:
?ta bi sa onim Mar?em na Drinu?
Pozdrav,
Vasa
Kolega... aj' da prestanemo da zbunjujemo čoveka :) 1212m (koju poseduje Disco Violence) ima SAMO LINIJSKE ulaze, a 1820m ima LINIJSKE/MIC/HI-Z ulaze. Mislim, to nisu iste kartice... A inače, može svašta da se stavi u nešto, samo što rezultati nisu uvek isti :wink:
Pozdrav,
Vasa
Ako pogledaš rekao sam da sam stavljao aktivni di na linijske ulaze 1820m, ne mikrofonske (koji imaju dosta suma), da malo isprobavam..
Inače stavljam di na zasebno predpojačalo, koje ima instrumentalni ulaz, ali je više za bas nego gitaru... normalno da di xlr izlaz služi za to, ali ovdje je zaključak da čovjek nema nikakvo predpojačalo, ili se bar takav zaključak iznosi... a sam aktivni di će mu dati dovoljno signala da isprobava razne simulacije... što ne bi mogao direktno u linijski ulaz bez ičega.... normalno da će mu neki clean sound, usnimljen samo preko di, zvučati bezveze... ali za simulacije ce imati dovoljno signala...
Inače može iskeširati za preamp/di ili preamp i di... a to sumnjam da će koštati 60 eura.
Reamp box je druga stvar...
Ako ti se čini da to nije moguće, mogu ti večeras usnimiti gitaru na taj način...
No mislim da smo otišli predaleko, jer sumnjam da nema nikakvo predpojačalo... samo je tražio di preporuku, a ovaj behringer je ok sprava za male pare i ima super mogućnosti... pogotovo ovu funkciju za snimanje signala direktno iz glave... cabinet simulacija je ok, ako se zanemari dodatni šum...
disco violence
21-12-2009, 06:23 PM
@disco violence:
?ta bi sa onim Mar?em na Drinu?
Pozdrav,
Vasa
Ma stoji i ceka,trenutno sam se nalozio da zavrsim 10 stvari,konacno...(neke su stare i vise od 10 godina).Mislim da ima dobrih stvari cim zavrsim prvu kacim na forum,bio sam se napalio da pripremim nesto za ovo svetsko u fudbalu i napravio sam muziku,sad cekam druga da napise tekst,ako ga ikada napise.Ovaj mars bi vise legao u neku reklamu,raja treze laku notu,a ja nisam u tom fazonu.Posto sam usamljen u celoj prici to sve ide dosta sporo.Jebote sad kad vratim film taj mars sam uradio negde 2000 god,a na forum okacio tek 2009. jer sam tada sam bio otprilike zadovoljan zvukom gitare,ako nastavim ovim tempom trebace mi jos tri zivota da zavrsim sto sam zapoceo,ali se ne predajem!!!
ine 6 zvuci primamljivo ali meni je samo trebao dobar klin signal,ko ce se jos boriti sa lanetom 6 i njegovim plugovima i ovako novu plocu radim vec godinama.Znam nema potrebe da uopste koristim line 6,ali znam sebe oci ce mi pobeleti,a o usima da i ne govorim.
Line 6, kao clean signal, sigurno te neće odu?eviti... ?tovi?e, mislim da i nema neke razlike ni u kvaliteti ni jačini signala između aktivnog di na linijski ulaz i toneporta bez simulacija...
A ?to se tiče clean simulacija, line 6 je danas dosta daleko iza konkurencije.... to je ipak tehnologija koja je na tr?i?tu godinama, a i novi pod x3 je ista stvar, samo dual channel mogucnosti koje su uveli i u pod farm...
vasko
21-12-2009, 07:34 PM
a inače, mo?e sva?ta da se stavi u ne?to, samo ?to rezultati nisu uvek isti :wink:
:):):) 8-)
Evo običan clean, prvo čisti di u line input, a onda hi z ulaz od kartice ... isti setting, simulator je običan od wavesa...
disco violence
22-12-2009, 01:14 PM
Znaci meni treba i di box i preamp za emu 1212m da bi dobio dobar signal,ili mozda samo preamp? Hajde predlozite onda neki preamp pa kad budem imao love pazaricu.
Tek sad vidim da imaš boss pedalu u prvom topicu... ako snimaš distorzirane gitare... preko bossa boostaj neki vst simulator i drži eure u džepu....
Evo ti brzinski, boss mt-2, direkt u line in, kao booster za revalver...
Bez di, bez preampa... simulator radi bez problema...
disco violence
22-12-2009, 04:19 PM
Znam da to dobro zvuci,ali hteo sam da dobijem sto cistiji ton sa kojim posle mogu da radim sta hocu,po svemu sudeci to kosta vise nego sto sam mislio.Izgleda da ce ovaj sledeci moj demo biti demo Bossa stara,bosa nova.
awacs
22-12-2009, 04:29 PM
Znam da to dobro zvuci,ali hteo sam da dobijem sto cistiji ton sa kojim posle mogu da radim sta hocu,po svemu sudeci to kosta vise nego sto sam mislio.Izgleda da ce ovaj sledeci moj demo biti demo Bossa stara,bosa nova.
U pravu je MD ?to se tiče finansija. Mada i onaj njegov prethodni primer sa aktivnim DI u linijski ulaz mo?e da prođe, sve mo?e ako pesma neće da trpi zbog toga. Sve drugo je stvar ukusa i isplativosti ulaganja.
@MD:
Koju gitaru ima?? Neki humbuckeri?
Pozdrav,
Vasa
P.S.
Izgleda da ce ovaj sledeci moj demo biti demo Bossa stara,bosa nova.
Samo je sad za promenu uključi :wink: Po?to sa isključenom pedalom... ne znam ?ta dobija? :confused:
disco violence
22-12-2009, 06:08 PM
Gitara nije nista posebno,u pitanju je kramer hl vi, video sam 3 ili cetiri ova modela gitare i ni jedan hl vi nije isti,na svu srecu ja sam dobro prosao.Sviram ga preko humbackera jer je najmanji sum.Kada gitaru ubodem direkt naravno signal je mutan i slab ima puno basa i suma koji se pojacava sa pojacavanjem jacine signala na trim potu emu-a.Kada ubodem gitaru u bossov overdrive,onaj dobri stari izguljeni zuti OD-1,signal je mnogo bolji,cistiji i jaci i kada je overdrive isklucen,veoma je solidan clean,taj overdrajv mu pojaca signal,skine basove i doda srednjake,ponavljam ugasen.Kada upalim OD-1 i snimim ga cini mi se da je signal ujednacenijiali,ali malo prljaviji zbog srednjaka koje overdrajv pravi.Tu je moja najveca dilema sta mi bolje/cistije zvuci jedna ili druga varijanta,bas cu sada otici da snimim i jednu i drugu pa cu okaciti da cujete,bas da vidim sta vi mislite.
disco violence
22-12-2009, 06:09 PM
Gitara nije nista posebno,u pitanju je kramer hl vi, video sam 3 ili cetiri ova modela gitare i ni jedan hl vi nije isti,na svu srecu ja sam dobro prosao.Sviram ga preko humbackera jer je najmanji sum.Kada gitaru ubodem direkt naravno signal je mutan i slab ima puno basa i suma koji se pojacava sa pojacavanjem jacine signala na trim potu emu-a.Kada ubodem gitaru u bossov overdrive,onaj dobri stari izguljeni zuti OD-1,signal je mnogo bolji,cistiji i jaci i kada je overdrive isklucen,veoma je solidan clean,taj overdrajv mu pojaca signal,skine basove i doda srednjake,ponavljam ugasen.Kada upalim OD-1 i snimim ga cini mi se da je signal ujednacenijiali,ali malo prljaviji zbog srednjaka koje overdrajv pravi.Tu je moja najveca dilema sta mi bolje/cistije zvuci jedna ili druga varijanta,bas cu sada otici da snimim i jednu i drugu pa cu okaciti da cujete,bas da vidim sta vi mislite.
@MD:
Koju gitaru ima?? Neki humbuckeri?
Pozdrav,
Vasa
P.S.
Samo je sad za promenu uključi :wink: Po?to sa isključenom pedalom... ne znam ?ta dobija? :confused:
Gitara na kojoj je ovo snimljeno je Jackson warrior, Japan, pickup seymour duncan jb, ?timana je nisko i ?ice su 0,9 elixir, tako da ?ice dosta 'ple?u' i nizak je action, ali je u takvom setupu dobra za br?e sviranje sola?a i slično, ne ba? za ritam... a i JB je dosta 'bright' pick up, kao i gitara...:D
Inače ritmove uobičajeno snimam na Gibson les paul gothic, 0,10 ?ice, dosta je masniji sound i vi?e sustaina...
Tako da bi ovo sve jo? bolje zvučao na nekom normalnijem setupu gitare...
Naravno, ja DI koristim sa predpojačalom ( di signal zbog reampinga), ali sam probao sva?ta i ovo savjetujem kao u?tedu umjesto bacanja para na ne?to jeftino, ?to i neće biti toliko bolji zvuk...
Ljudi koriste i rade sva?ta u ovim situacijama, kao da je bitno dok imaju zvuk kakav im se sviđa...
Kad ubode? direkt, nije samo stvar u premalenoj glasnoći, nego i karakteru zvuka, zbog toga se koristi di ili neka pedala... da se ?to bolje (vjernije) prenese singal iz pickupova i da sami pickupoi rade kako je predviđeno......
Mo?e? uzeti ne?to poput starijih pod ili v-amp (kao ?to je netko rekao) pa s tim ulaziti u karticu a ima? uvijek i multiefekt... to kupi? na oglasima za manje od 100 eura.... ne znam kakav će ti biti sound, ali za te novce...
stigma
22-12-2009, 09:50 PM
Ima speaker simulaciju i vrlo korisnu stvar, mo?e se koristiti između glave i cabineta, ali na način da izlazni signal iz glave pretvara u linijski signal i ?alje na svoj izlaz, naravno na cabinet izlazi standardni zvuk.
moze li se ovo koristiti bez kabineta: glava>ultra-g>zvucna? :)
moze li se ovo koristiti bez kabineta: glava>ultra-g>zvucna? :)
Ne.... ali možeš spojiti bilo kakav zvučnik(potrebnog otpora) koji će 'trošiti' taj izlazni signal...
Spojiš jednu dvanaesticu, pa je izoliraš da ne bude glasna, tako da neće smetati...
Edit:
Ovo za lampaša vrijedi... ne znam kako je sa tranzistorskim glavama...
disco violence
23-12-2009, 10:01 AM
Evo konacno da okacim ovo je zvuk kroz upaljen overdrajv
http://www.box.net/shared/oqmxnhjv1k
,a ovo je kroz ugasen overdrajv
http://www.box.net/shared/tt96f7aiip
vasko
23-12-2009, 10:35 AM
clean klip je dosta bolji
nego da te pitam zasto toliko volis treble gitaru,ni na jednom klipu do sad nemas punch na gitari,zasto toliko seces bass?
disco violence
23-12-2009, 11:26 AM
Naisao sam na neki clanak o tome kako su za metallicin black album sekli ferkvencije oko 500 megahertza i dodali visoke,ja to odradim sa clean signalom vec pre nego sto prodje kroz vst distoziju,preamp i pojacalo,mozda gresim.Ucinilo mi se da mi ova kombinacija dobro legne u mixu.
zlobisha
23-12-2009, 11:34 AM
sekli ferkvencije oko 500 megahertza i dodali visoke
:confused:
awacs
23-12-2009, 12:01 PM
sekli ferkvencije oko 500 megahertza i dodali visoke
...al' to samo za radijsku i TV verziju ;)
Pozdrav,
Vasa
zlobisha
23-12-2009, 12:04 PM
...al' to samo za radijsku i TV verziju ;)
Pozdrav,
Vasa
E, pa sad već kapiram... :)
awacs
23-12-2009, 01:01 PM
Naisao sam na neki clanak o tome kako su za metallicin black album sekli ferkvencije oko 500 megahertza i dodali visoke,ja to odradim sa clean signalom vec pre nego sto prodje kroz vst distoziju,preamp i pojacalo,mozda gresim.Ucinilo mi se da mi ova kombinacija dobro legne u mixu.
Sad bez ?ale - ne znam ?ta i kako Metallica, ali ta fora sa hipassom na ~500Hz postoji odavno, mada se priča ne zavr?ava sa hipassom.
Fora je da napravi? hipass na duplex gitarama i po?alje? ih strogo levo/desno. E, onda kopije ta dva kanala stavi? u centar i uradi? lowpass na ~500Hz.
To sve zato da niske frekvencije ne bi i?le pre?iroko, nego da bi se zadr?ale u centru. Po?to kod D?-D?-D?-D? svirke obično i bas gitara svira unisono sa distorziranim gitarama.
Naravno, mora? i da se igra? sa tim crossover pointom, koja frekvencija, koji HP/LP slope i tako to, pa jo? dodatni EQ, pa sva?ta... ovo je samo princip.
Pozdrav,
Vasa
disco violence
23-12-2009, 02:04 PM
Znaci to je jedna od fora.Uvek sam se pitao kako zadrze i dz dz dz bas i cistocu u snimku,uffff...puf-pant..koje-kude....nc.....nc....nc...nc....itd...
vasko
23-12-2009, 03:12 PM
vrlo interesantno!
a kako postici da gitara bude "blize" ili "dalje"?
awacs
23-12-2009, 03:32 PM
He, samo da ne bude zabune, pošto u prethodnom postu nisam bio baš precizan:
Dakle, u centar se NE stavljaju kopije hipassovanih kanala, nego kopije originalnih kanala.Pa se onda radi lowpass. Mislim, drugačije ni ne bi imalo smisla, ali čisto da neko ne bi pokušavao da lowpassuje hipassovan signal :wink:.
a kako postici da gitara bude "blize" ili "dalje"?
Pa kao i bilo koji drugi instrument - malo tamniji EQ, malo single delaya (vreme zavisi i od tempa i od načina svirke), taj delay još malo zamućen, pa onda doziraje, čačkanje. Samo bez reverba :banghead: Mada, ko kaže da ne sme, sve sme, ali hi gain + reverb = muljavina. Pa sad, ako treba da mulja... neka mulja.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Naravno, ne kažem da to treba tako da se radi, nego da može i tako. Ako su duplex gitare u funkciji "tepiha" (pad-a) lično bih se radije odlučio za najobičniji full-range-strejt-ko-bulja L/R nego za ovu šaram-baram opciju. Kažem, ona je prevashodno zgodna za Dž-Dž svirku koja je manje-više unisona sa basom.
Bockie
23-12-2009, 04:00 PM
Novi notni sistem...: Evo jedne pesme...
Uvod:
A-?-D?-D?aaaa-Cs
A-?-D?-D?aaaa-Cs
Tra-Tu-Dsss
strofa:
A-?-D?,A-D?-D?,
A-?-D?,A-D?-D?,
Tu-Tu-Tra-Tu,Cs,Cs,Cs,
A-?-D?,A-D?-D?,
ref:
?-D?-D?-D?,?-D?-D?-D?,
bridge:
A-?-D?-D?a,?-D?-D?a
Cs,Cs,Cs,Cs,Tra-Tu-Tu-Dssss
:D:D:D
Bitch
23-12-2009, 04:01 PM
dobra ova strofa. to neka metalika? :D
awacs
23-12-2009, 04:05 PM
Novi notni sistem...: Evo jedne pesme...
Uvod:
A-Ž-Dž-Džaaaa-Cs
A-Ž-Dž-Džaaaa-Cs
Tra-Tu-Dsss
strofa:
A-Ž-Dž,A-Dž-Dž,
A-Ž-Dž,A-Dž-Dž,
Tu-Tu-Tra-Tu,Cs,Cs,Cs,
A-Ž-Dž,A-Dž-Dž,
ref:
Ž-Dž-Dž-Dž,Ž-Dž-Dž-Dž,
bridge:
A-Ž-Dž-Dža,Ž-Dž-Dža
:D:D:D
Fali ti solo:
BRRRRRRMMMMMMaaaaaaUUUUUUU
tirlitirlitirlitirlitirlitirliuuuuuummmmmm
zzzzzghhhheeeeeumeeeeeumaaaaa
BRRRRRRMMMMMMiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuummmmm iiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuu
DžGDžDžGDžDžGDžDžGDZzummmmm
Pozdrav,
Vasa
Bockie
23-12-2009, 04:10 PM
Originally Posted by Big Bockie http://www.rumski.com/forum/images/rupro/buttons/viewpost.gif (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=267562#post267562)
Big Bockie Feat Awacs - Black Snow.mp3
Uvod:
A-?-D?-D?aaaa-Cs
A-?-D?-D?aaaa-Cs
Tra-Tu-Dsss
strofa:
A-?-D?,A-D?-D?,
A-?-D?,A-D?-D?,
Tu-Tu-Tra-Tu,Cs,Cs,Cs,
A-?-D?,A-D?-D?,
ref:
?-D?-D?-D?,?-D?-D?-D?,
bridge:
A-?-D?-D?a,?-D?-D?a
solo:
BRRRRRRMMMMMMaaaaaaUUUUUUU
tirlitirlitirlitirlitirlitirliuuuuuummmmmm
zzzzzghhhheeeeeumeeeeeumaaaaa
BRRRRRRMMMMMMiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuummmmm iiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuu
D?GD?D?GD?D?GD?D?GDZzummmmm
Tra-tu-Css-Css
ref:
?-D?-D?-D?,?-D?-D?-D?,
bridge:
A-?-D?-D?a,?-D?-D?a
ref X 4 =>Fade out...
:rotfl:
awacs
23-12-2009, 06:45 PM
Big Bockie Feat Awacs - Black Snow.mp3
Sa albuma DEATH BY MAGNETISM :wink:
Pozdrav,
Vasa
stigma
23-12-2009, 10:00 PM
Ne.... ali mo?e? spojiti bilo kakav zvučnik(potrebnog otpora) koji će 'tro?iti' taj izlazni signal...
Spoji? jednu dvanaesticu, pa je izolira? da ne bude glasna, tako da neće smetati...
Edit:
Ovo za lampa?a vrijedi... ne znam kako je sa tranzistorskim glavama...
Steta, lampa je u pitanju.. ali moze sluziti kao atenautor izmedju ampa i speakera? Palmer bi bio idealan da nije papren 8-)
disco violence
24-12-2009, 09:09 AM
Setio sam se da imam staru karticu Creative sound blaster live pa me interesuje kako bi di box radio sa njom,u svakom slucaju sigurno bolje nego sa EMUOM.
Steta, lampa je u pitanju.. ali moze sluziti kao atenautor izmedju ampa i speakera? Palmer bi bio idealan da nije papren 8-)
Ne služi baš za to... attenuatori su puno skuplji...
stigma
24-12-2009, 04:30 PM
Ne slu?i ba? za to... attenuatori su puno skuplji...
Switchable input attenuation allowing levels of up to +48dBu. Po ovome bi se reklo da moze iako mi engleski nije bash...:)
To su dva switcha koja smanjuju input signal za -20 db svaki...
Ako je signal iz pojačala prejak, sa time ga smanji?, ali ne na način na koji djeluje attenuator nego prema xlr izlazu..
Xlr izlaz ima mogućnost simulacije 412 cabineta.
Korisno ako ide? preko di boxa direktno na razglasni mixer jedan signal, dok drugi ide normalno u cabinet...
stigma
25-12-2009, 04:17 PM
Ok, thanx:)
Posto sam donekle zadovoljan bubnjem i basom koji sam napravio pomocu vst instrumenata,ostaje mi da gitaru dovedem do perfekcije(sto verovatno nikada necu uspeti).dosta dobro to zvuci i sada kada je snimam iz svog starog Kramera kroz ugasen Bossov overdrajv pa direktno u Emu 1212m,ali hteo bi da probam da li moze jos bolje.Sa di boxom se jos nisam susretao,znam onoliko koliko sam procitao po internetu i video na tubeu,a vidim da se nesto na forumu nije preterano doticalo ove teme.(kad u seachu ukucam di box ne izbaci nista na tu temu).Kakva je razlika izmedju aktivnih i pasivnih di boxova.
Da li postoji neka od tih sprava koju bi mogao da ubodem svoju gitaru,pa u emu 1212m ili ce mi trebati i preamp da bi dobio dobar signal.Jel moze neko malo da razjasni ove stvari.Zato bi najvise voleo neku spravu sa ulazom i izlazom i kraj price.Vidim da ima gomila sprava samo od jednog proizvodjaca,kako znati sta uzeti.Prorucite mi nesto sto daje solidan kvalitet za razumnu cenu.
Druze Behringer ultara GI00 je majka mara, radi perfektno i bolje nego mnogi drugi bredirani di boxovi. Uzmi to i resio si se muka... na procesoru iskljuci simulacije ili ako koristis pedale videces rezultat,,, da ne verujes..
Ja ga nosim i na live ... odlicna sprava.
Pozdrav!
Druze Behringer ultara GI00 je majka mara, radi perfektno i bolje nego mnogi drugi bredirani di boxovi. Uzmi to i resio si se muka... na procesoru iskljuci simulacije ili ako koristis pedale videces rezultat,,, da ne verujes..
Ja ga nosim i na live ... odlicna sprava.
Pozdrav!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.