View Full Version : DSD Konverzija?
Zeroo
20-12-2009, 06:16 PM
Da li neko moze da da objasnjenje sta je DSD.Video sam na netu dosta vrhunskih sprava koje kao opciju nude i DSD koverziju i koliko sam uspeo da shvatim to je vrh u danasnjoj industriji obrade zvuka?Koliko je taj standard bolji od ADDA i o cemu se tu radi.
Ako neko moze da nam malo pojasni o cemu se radi al nek bude sto vise narodski- kolko je to moguceda bi bolje shvatili.
boggy
20-12-2009, 07:45 PM
Da li neko moze da da objasnjenje sta je DSD.
koreni skracenice su u engleskom jeziku, Direct Stream Digital... nisam siguran da se to moze uopste preversti na srpski.
Video sam na netu dosta vrhunskih sprava koje kao opciju nude i DSD koverziju i koliko sam uspeo da shvatim to je vrh u danasnjoj industriji obrade zvuka?Koliko je taj standard bolji od ADDA i o cemu se tu radi.
to je format koga guraju Philips i Sony, a vrhunske sprave ga moraju imati da bi bili kompatibilni sa zahtevima trzista...
Ako neko moze da nam malo pojasni o cemu se radi al nek bude sto vise narodski- kolko je to moguceda bi bolje shvatili.
nema tu Bog zna sta da se objasni, pogotovo ne narodski... pocev od skracenice DSD pa do samih principa... vise o tome na http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_Stream_Digital
Moje licno misljenje: DSD je prakticno nastao na brljotinama koje su napravili (Philips i Sony, opet oni) davno sa CD formatom... i pokusavaju da ih isprave, posto audio DVD nije nesto prihvacen. DSD je format u kome se cuva digitalni zapis na SACD disku (vise o tome na http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Audio_CD). Realno... ne donosi nikakav spektakl u odnosu na obican 24bitni wav fajl, na hard disku, semplovan na 88.2 (duplo u odnosu na CD) ili 176.4kHz (cetiri puta veci S/R)
Pokusaj "narodskog" objasnjenja: hm... pokusavaju da zarade jos novca, nametanjem novog standarda, koji je bolji od CD... pitanje je samo koliko novaca (jos) treba da bi se to "bolje" i culo.
pozdrav
bogi
awacs
20-12-2009, 10:11 PM
Pokusaj "narodskog" objasnjenja: hm... pokusavaju da zarade jos novca, nametanjem novog standarda, koji je bolji od CD... pitanje je samo koliko novaca (jos) treba da bi se to "bolje" i culo.
Sve u svemu, za jedno četiri-pet godina mogli bismo da očekujemo sledeće izdanje Beatles box setova :rotfl:
Pozdrav,
Vasa
P.S. I Dark Side of the Moon , naravno :wink:
Zeroo
20-12-2009, 10:26 PM
Hvala!
boggy
21-12-2009, 02:26 AM
Sve u svemu, za jedno četiri-pet godina mogli bismo da očekujemo sledeće izdanje Beatles box setova :rotfl:
...........
P.S. I Dark Side of the Moon , naravno :wink:
upravo tako... :)
zeroo, nema na cemu
pozdrav
bogi
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.