View Full Version : UAD snizio cene plagova + bandlovi
Bockie
19-12-2009, 05:29 PM
Ima dobrih stvari,sad videh pa evo zvirnite:
http://www.uaudio.com/products/store/index.html#BUNDLES<qtlend></qtlend><qtlend></qtlend>
<qtlbar id="qtlbar" dir="ltr" style="padding: 0pt; display: inline; text-align: left; line-height: 100%; background-color: rgb(236, 236, 236); -moz-border-radius-topleft: 3px; -moz-border-radius-topright: 3px; -moz-border-radius-bottomright: 3px; -moz-border-radius-bottomleft: 3px; cursor: pointer; z-index: 999; left: 413px; top: 58px; opacity: 0.9;">http://www.qtl.co.il/img/copy.pnghttp://www.google.com/favicon.ico (http://www.google.com/search?q=http://www.uaudio.com/products/store/index.html#BUNDLES)http://www.babylon.com/favicon.ico<iframe id="qtlframe" src="" style="border: 1px solid rgb(236, 236, 236); display: none; background-color: white;"></iframe></qtlbar>
Opa, super sto su i ove novije plugove spustili (doduse malo, ali opet).
google
19-12-2009, 08:59 PM
Video sam to pre par dana. Taman sam pomislio da su ponovo spustili cene, kad ono nista. :banghead:
DaBear
20-12-2009, 09:32 AM
Puno njih su dali popust sad..."zimske rasprodaje"
Waves ima 35% popust na svemu (upgrade i novo)
http://waves.com/Content.aspx?id=351&HPMF
McDSP, daju do 30% na svemu..
http://www.mcdsp.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=102&Itemid=100008
itd...samo...treba para!!
Waves ima 35% popust na svemu (upgrade i novo)
http://waves.com/Content.aspx?id=351&HPMF
Wavesi se uvek mogu naci jeftinije (i od ove cene) kod preprodavaca. Recimo http://www.plugindiscounts.com - nije nikakva prevara (sajt drzi mod sa Gearslutza), mene je API Collection izasao 40% jeftinije od oficijalne cene...
VladaNS
21-12-2009, 06:26 PM
Jel moze neko ko je koristio i UADove plagove i Waves-e da mi kaze sa cime je zadovoljniji s obzirom da su gorepomenuti top notch sto se profi pluginova tice. Ja koristim Waves mercury bundle i prezadovoljan sam. UADove sam samo malo "cackao" kod drugara...
Bockie
22-12-2009, 09:55 AM
Ja koristio waves, i kupio UADa...
Jel da kenjam 2 sata ili odmah da kazem da je UAD bolji...?
silicon science
22-12-2009, 11:23 AM
Ja koristio waves, i kupio UADa...
Jel da kenjam 2 sata ili odmah da kazem da je UAD bolji...?
Aj kenjaj pola sata. mene zanima misljenje zasto su bolji?
Ne stajem u odbranu niti jednog vec me zanima, ako budem kupovao da znam
google
22-12-2009, 11:26 AM
Aj kenjaj pola sata. mene zanima misljenje zasto su bolji?
Ne stajem u odbranu niti jednog vec me zanima, ako budem kupovao da znamZato sto miks sa UAD bolje zvuci. Mali, ali dovoljan razlog. :D
Bockie
22-12-2009, 11:45 AM
Verovatno, kao i koljaza sa PT, sad ce neko sa merenjima sa osciloskopa da dokaze da nisam u pravu,da sam umislio,da je to sve isto,da rendam i obrcem faze,itd...
Jbmlg,ja se oslanjam iskljucivo na sopstveni dojam i sluh, i ukupan utisak je da zvuci...najbolje receno "muzikalnije", da podseca na rad analognih uredjaja,znas ono tipa koliko god da stavis nekog efekta - DOBRO je, samo je fora koliko ti treba,tipa Roland Dimension, ili Pultec,jednostavno ne mozes preterati,ali je fora koliko ti treba i toliko stavis i cao,dok kod vst ako drknes 2-3db vise na eq , ode sve u 3 lepe PM...
Sad da li je to zbog toga sto (samo sam cuo,nisam siguran a i zabole me) kazu da ima internal over sampling na 96khz,algoritmi,polozaj komaraca u Moldaviji, gladni u Africi, ne znam, meni zvuci OSETNO bolje u celom mixu..! Dakle ne 2% ,5%,nego 30%...! Eto, pa sad nek sam lud...
A, evo probao sam i waves api, i sve je to ok, ali kad oces kick,odsrafis onaj dbx VCA VU i puca ko puska i prolazi kroz bilo koji mix ili dobos, ne jedu ga ostali kanali,zdravo zvuci...
silicon science
22-12-2009, 11:46 AM
Zato sto miks sa UAD bolje zvuci. Mali, ali dovoljan razlog. :D
Hehe. Pa to je ona stara pricha-moj sir manje kiseo od tvoga... :wink:
Zna li neko KONKRETAN odgovor ili?
Posto su stavovi konkretni, zasto ne bi bilo i obrazlozenje??
Bockie
22-12-2009, 11:55 AM
Eno ti na 1. strani...
google
22-12-2009, 01:24 PM
Hehe. Pa to je ona stara pricha-moj sir manje kiseo od tvoga... :wink:
Posto su stavovi konkretni, zasto ne bi bilo i obrazlozenje??Jednostavan je razlog, dok sam citao "konkretna objasnjenja" mislio sam da je sve to isto. Onda sam kod drugara na dobrim zvucnicima cuo kako Uad radi i vise mi "konkretna objasnjenja" nisu bila potrebna.
Npr. podesio sam isto Sony Oxford eq i Uad Cambridge u miksu. Snimio obe postavke> ucitam jednu, pa drugu. Uad zvuci bolje. Sasvim se dobro cuje razlika.
Ne znam zbog cega to bolje zvuci. A i da znam, to mi nista ne znaci. Ucitam, podesim, bolje se cuje. Dalje mi nije bitno, kako, zasto & zbog cega...
silicon science
22-12-2009, 01:32 PM
hhmm
Opet, cela ta prica zavisi od plugina do plugina. Recimo, meni Puigtec (Wavesov pultec) zvuci bolje od UAD-a...
A i malo nema smisla bazirati misljenje na Wavesima od pre 2 godine kad su od tada svasta novo izbacili (CLA bundle, JJP bundle, Maserati, itd...).
silicon science
22-12-2009, 01:44 PM
Eno ti na 1. strani...
Jeste Boki, al to je obrazlozenje tipa : Veruj mi brate, kad ti kazem, zvuchi bolje :D:D I verujem ja tebi, ali...
DaBear
22-12-2009, 02:14 PM
Ja sam cuo / citao da efekti koji idu sa hardwerskih CPU kartica (UAD, Pro Tools Accell, ) zvuce bolje nego isti plugovi kad ih tera isti CPU koji tera i ostatk kompa..?
Nisam nikad probao (Life is too short!!)
Na Gearslutz-u su pricali kako Pro Tools plugovi
bolje rade na HD nego na LE..:(
eto razonode...
Everbeatz
22-12-2009, 02:51 PM
Ta prica o pluginovima bi bila svima jasnija da se svi malo vise udubimo u neke osnove kako se plugovi prave i koje karakteristike ga definisu. Nekima je to izgleda problem i opterecenje, a po meni je to jedini nacin da neko shvati sta taj plug radi ili ne, jer je graficki interfejs svakog pluga prilicno bitan faktor za "zvucanje" istog, da ne pominjem brand-name..
Ako se vec raspravlja/izucava o mikrofonima, analognim kompresorima, preampima, itd i delovima od kojih su sastavljeni kao i koja je vrsta topologije u svakom pa mu direktno odredjuje karakter, ne vidim zasto se ljudi malo vise ne bi udubili u razumevanje DSP-a. Problem kod DSP-a je sto ne mozemo da ga "otvorimo" da vidimo sta je unutra, ali postoje programi koji mogu da 'izmere' plug od glave do pete i samim tim bi neka vrsta placeba prestala da postoji...
Po meni je to danas direktan problem lose percepcije softvera - nit ima neke standardizacije i provere (npr AES quality check), nit ljudi pojma imajo o DSP-u te ovakvih threadova na netu ima gomila, a manje-vise sve same hipoteze..
Po meni je veci prob u gain strukturi, AD/DA konverziji, nego u internoj matematici plugova, bar kad je sam sound u pitanju..
google
22-12-2009, 03:07 PM
Jeste Boki, al to je obrazlozenje tipa : Veruj mi brate, kad ti kazem, zvuchi bolje :D:D I verujem ja tebi, ali...Ja ti mogu potvrditi isto to sto je rekao. Idi kod nekog sa dobrim slusanjem, pa slusaj. Od price nema vajde, veruj mi.
boggy
22-12-2009, 03:10 PM
................
Po meni je to danas direktan problem lose percepcije softvera - nit ima neke standardizacije i provere (npr AES quality check),
Nikada nije ni postojala neka specijalna standardizacija ni provera u proizvodnji sprava za audio produkciju... cak i dok su bile (samo) hardverske. Ako bi postojala, onda bi trebala biti javno dostupna (neka se i placa, ali neka bude javno). Po mojim saznanjima neka pravila i specifikacije postoje.... ali se realno ne ticu kvaliteta niti jedne sprave... a cak i tamo gde se spominje to, prakticno je ostavljeno samom proizvodjacu, da odluci da li ce postupati tako kako oni kazu, ili ce "na svoju ruku"... posto niko do sada nije povlacio iz proizvodnje audio spravu zato sto je bila izvan okvira standarda koji je propisan od strane AES-a.... mozda samo Consumer Electronics [CE] sertifikat moze nekome biti problem ali... bilo sta vezano striktno za zvuk i AES .... definitivno ne.
nit ljudi pojma imajo o DSP-u te ovakvih threadova na netu ima gomila, a manje-vise sve same hipoteze..
...........
Definitivno ni ne treba da imaju pojma o DSP ili bilo kom drugom nacinu tehnicke realizacije neke sprave/efekta, trebaju da koriste (svoje) usi i procene sta im "radi" a sta ne... nekakvo poznavanje DSP im nece preterano pomoci u takvim i slicnim svakodnevnim obavezama...
pozdrav
bogi
p.s. Evo vam spisak svih AES specifikacija i standarda, pa procenite sami iz naslova koliko se koji papir (uopste) bavi pitanjem zvucnog kvaliteta audio uredjaja: http://www.aes.org/publications/standards/
.
.
kejkz
22-12-2009, 03:27 PM
Ima knjiga o DSP-u koliko hocete, ako vam treba, samo me PM-ujte (oterajte u picku materinu ili posaljite prsnl mesidz, po volji, moze i oba paralelno).
Bockie
22-12-2009, 04:01 PM
Ok, pitanje je bilo zasto uad, ja rekoh da, za moje potrebe BOLJE radi od vecine waves plugova koje sam probao, sto ne znaci da treba automatski iskljuciti vst iz upotrebe naopako...:shock:
Ja i dalje zavrsavam snimke Mackie final mix VST-om...:wink:..iako imam na UAD-u neke precision limitere i sta li vec, povremeno ih popalim ,cisto da vidim da li se nesto promenilo u mom nacinu rada ili cinjenici da razliciti efekti ne mogu da se primenjuju u svim vrstama muzike i da negde rade,negde ne, i opet se vratim na Mackie! Eto, lepo sve to radi na UAD-u,ali ovo je MENI bolje u tom slucaju i to je to,dakle VST je tu bolji...!
E sad da li treba da razumem nacin rada DSP-a i procese u cipovima...
Mozda i treba, ne znam, eto gresan sam....ali bih onda morao da znam koliki je pritisak smese u diznama common rail dizela da bih vozio kola ili napon u katodi da bih gledao TV ili ph vrednost u vagini da bih ostvario reprodukciju...:D
Mogao bih se sloziti ovde sa cika Boggy-em. On je,covek, inzenjer,pa nek' on zna takve stvari,ja sam samo "glupi korisnik" toga sto inzenjeri naprave...
awacs
22-12-2009, 04:13 PM
jer je graficki interfejs svakog pluga prilicno bitan faktor za "zvucanje" istog, da ne pominjem brand-name..
Sto posto si u pravu! Čak se ne radi samo o tome da li je GUI "lep" ili "ružan", nego koje su boje i nijanse dominantne! I to ne važi samo za pluginove, nego i za GUI osnovnog softvera. To bi valjda Silicon Science i Insane Eyes mogli da elaboriraju, pošto se (koliko kapiram) obojica bave dizajnom.
Habić mi pričao kako mu je u Studiju 5 PGP jedno vreme cela slika bila pomerena ulevo, a onda se ispostavilo da je neka sijalica stajala sa leve strane miksete :) Multimedijalni smo stvorovi, šta ćeš.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Što se ostalih stvari tiče, pridružujem se Bockijevim i Boggyjevim stavovima po pitanju poznavanja arhitekture DSP-a i pluginova. Šta me briga, vrtim dok mi se ne učini da može da prođe. I dok ne moram da predam gotov proizvod. Inače bih se doživotno vrteo oko svakog projekta, pošto mi se svaki dan učini da nešto može i drugačije.
Kad smo vec kod "matematike" pluginova...
http://www.rhythminmind.net/presetblog/2009/03/digital-eq-fact-myth/
boggy
22-12-2009, 05:20 PM
Slazem se s covekom da sum moze biti test signal sa "brutalnom" dinamikom... samo bih hteo da napomenem da je moguce kod digitalno generisanog analognog suma precizno kontrolisati dinamiku. To se naziva "crest factor (http://en.wikipedia.org/wiki/Crest_factor)"... a realno se opseg efektivnih vrednosti pseudo slucajnih brojeva kojima se definisu pojedinacni semplovi suma, ogranicava u nekom uzem opsegu ... recimo izmedju nekih brojeva N1 i N2, s tim sto ni N1 ni N2 nisu nule, te ako tako generisemo sum onda je moguce napraviti sum sa jako malenom dinamikom.... ako su N1 i N2 vrlo blizu jedan drugom po vrednosti.
nemam nameru da gnjavim, osim sto zelim da napomenem da treba biti oprezan sa deklaracijama za karakteristiku necega za sta nismo sigurni (barem ja nisam) kako je, u stvari napravljeno.
pozdrav
bogi
awacs
22-12-2009, 05:37 PM
Da, ovo je odličan tekst (čini mi se da ga je neko već ranije linkovao, ali nije naodmet).
Ipak, jedan od komentara govori o čemu se zapravo radi:
citat:
How much did you spend to get theses results ? I don?t deny your tests (looks serious), but? When I use a plugin which emulate a hardware, it?s for the ?sound? but also for the efficiently of the controls? Setting up a UAD 1073, 88RS or Pultec for a vocal track can takes me only a minute to have the result I expect? Even ?if? you can null it with a generic EQ, how much time do you have to spend to get the same result ?? Is it even possible if you?re not trying to null a snapshot ? Don?t forget all theses are tools, and the way they get you to the result is as much important as the sound you get from (at least for me, doing it for living). Thanx for your time anyway, it?s interesting results.
Koliko ja shvatam, cela stvar bi trebalo da se svodi na to koliko brzo se dolazi do nekog rezultata, a ne da li ga je uop?te moguće postići. Zato je ovaj komentar značajan bar isto koliko i sam tekst.
Uostalom, sve su to samo glupe frekvencije (i njihove promene tokom vremena)... :wink: i naravno da ih je u digitalnom svetu moguće naterati da rade sva?ta, ali... po koju cenu?
Pozdrav,
Vasa
Bockie
22-12-2009, 05:49 PM
Koliko ja shvatam, cela stvar bi trebalo da se svodi na to koliko brzo se dolazi do nekog rezultata, a ne da li ga je uop?te moguće postići.
Pozdrav,
Vasa
Ali koliko smo mi od vremena u kom je toliko bitno vreme...:D
awacs
22-12-2009, 05:56 PM
Ali koliko smo mi od vremena u kom je toliko bitno vreme...:D
Jes' vala, ali evo (po običaju) uspe?no zatrovasmo temu :D
Pozdrav,
Vasa
Everbeatz
22-12-2009, 06:56 PM
p.s. Evo vam spisak svih AES specifikacija i standarda, pa procenite sami iz naslova koliko se koji papir (uopste) bavi pitanjem zvucnog kvaliteta audio uredjaja: http://www.aes.org/publications/standards/
.
.
Poenta nije bila u tome da neko treba da sedne, nauci DSP i programira plugove, ali posto je "audio engineering" u pitanju jasno je da je pozeljno poznavati bar tehnicke osnove necega...sama rasprava, koja ima za bazu argument "meni to zvuci dobro ili ne" i tu se zavrsava, mi bas i nema karakter ozbiljnosti bar kad postoji mogucnost za egzaktnu proveru necega...pogotovo jer sam video dosta primera gde ljudi tvrde da neki plug radi nesto sto ne radi - na kraju krajeva more je threadova na netu kad je ta tematika u pitanju..
AES sam spomenuo kao neki primer organizacije koja bi mogla da "odradi" u najmanju ruku mythbusting "analognih" plugova kojih je more, bar u neko poslednje vreme..verovatno sam se krivo izrazio, jer u sustini ne tvrdim da oni rade standardizaciju ili neki check plugova generalno, ali ne bi bilo na odmet...cisto kao ideja:)
poz
Koliko ja shvatam, cela stvar bi trebalo da se svodi na to koliko brzo se dolazi do nekog rezultata, a ne da li ga je uop?te moguće postići. Zato je ovaj komentar značajan bar isto koliko i sam tekst.
Naravno, prvi se slazem oko toga (kupovao sam bezbroj razlicitih softverskih EQ-ova i pored ovog teksta). Vise sam postovao zbog googleovog komentara o UAD-u. Ako se setim, postovacu i link na jedan drugi sajt gde je covek detaljno analizirao odredjen UAD EQ-ove (jedan do Neveova, ovaj Harrison, itd...).
boggy
22-12-2009, 07:59 PM
Poenta nije bila u tome da neko treba da sedne, nauci DSP i programira plugove, ali posto je "audio engineering" u pitanju jasno je da je pozeljno poznavati bar tehnicke osnove necega...sama rasprava, koja ima za bazu argument "meni to zvuci dobro ili ne" i tu se zavrsava, mi bas i nema karakter ozbiljnosti bar kad postoji mogucnost za egzaktnu proveru necega...pogotovo jer sam video dosta primera gde ljudi tvrde da neki plug radi nesto sto ne radi - na kraju krajeva more je threadova na netu kad je ta tematika u pitanju..
Tehnicke osnove DSP-a ti nisu dovoljne da doneses sud o bilo cemu sto ti se na trzistu nudi, od profesionalne audio opreme, pogotovo sto nemas uvid u source plug-in-a niti u bilo koji detalj konstrukcije. Osim teorije, koja je znacajna, u DSP je jako bitna i tehnologija pod kojom se radi (konkretan procesor, biblioteka, platforma,... itd)... i bez poznavanja tih konkretnih tehnologija, bilo kakvo ozbiljnije razumevanje pojava ne moze da se desi. Pri tom je proucavanje tehnologija DSP obrade, sve drugo, samo ne osnova DSP.
Ja tebe razumem sto pokusavas da definises sta bi jedan audio inzenjer trebao da zna da bi mogao valjano da obavlja svoj posao, ali na zalost ja licno ne vidim da ce mu bilo koje "lagano" poznavanje ove materije doprineti boljem razumevanju "sta se tu, u stvari, desava", ako vec ne moze, samo na sluh, da proceni upotrebljivost nekog alata.
Tako da nisam zeleo da degradiram "inzenjering"... nego samo ne mislim da ga treba stavljati svuda gde se primeti zgodno mesto, iako, realno, nema smisla.
AES sam spomenuo kao neki primer organizacije koja bi mogla da "odradi" u najmanju ruku mythbusting "analognih" plugova kojih je more, bar u neko poslednje vreme..verovatno sam se krivo izrazio, jer u sustini ne tvrdim da oni rade standardizaciju ili neki check plugova generalno, ali ne bi bilo na odmet...cisto kao ideja:)
....
AES postoji veoma dugo, kao i EBU, mnogo pre digitalnog audija... a o PC audio procesingu i da ne govorim ... i siguran sam da imaju neki JAK RAZLOG zasto se, u to sto ti predlazes, nikada nisu petljali, a kako vidim... nece i dalje...
Pretpostaviti da se oni toga nisu setili, je blago receno, preterivanje.
pozdrav
bogi
Bockie
22-12-2009, 10:46 PM
Originally Posted by Everlast http://www.rumski.com/forum/images/rupro/buttons/viewpost.gif (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=267455#post267455)
Da. Ali,
prosto ako se bavis produkcijom,ne posmatras stvari na nacin da bas toliko duboko ulazis u srz alata,vec onoga za cega ti alat treba. Ne mislim uopste da je ne ozbiljno ako neko pita da li je i zasto neki alat dobar, da se kaze "da dobar je,zato i zato,jer radi to i to,koristi ga tad i tad" bez da ulazimo u genezu samog alata...
Ako je prevara u pitanju... ...neka, onda mi je drago da su me zajebali, jer se lepse osecam dok radim! Hvala im na tome...
google
22-12-2009, 11:02 PM
Poenta nije bila u tome da neko treba da sedne, nauci DSP i programira plugove, ali posto je "audio engineering" u pitanju jasno je da je pozeljno poznavati bar tehnicke osnove necega...sama rasprava, koja ima za bazu argument "meni to zvuci dobro ili ne" i tu se zavrsava, mi bas i nema karakter ozbiljnosti bar kad postoji mogucnost za egzaktnu proveru necega...To je egzaktna provera. Isprobas, zvuci. Gotovo.
Poniranje u dubine tehnologije me zanima koliko i godisnji prirast majmuna u Zimbaveu. :D
boggy
22-12-2009, 11:11 PM
.....
Ako je prevara u pitanju... ...neka, onda mi je drago da su me zajebali, jer se lepse osecam dok radim! Hvala im na tome...
Nema prevare ako ti nesto dobro radi i ti ga svakodnevno uspesno i radosno koristis.... nebitno je kako je napravljeno.
pozdrav
bogi
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.