View Full Version : mackie D8B Vase misljenje!
Insomnia Studios
19-12-2009, 12:28 PM
Pozdrav, drage moje kolege! Mozda sam malo bezobrazan:ups:, ali zanima me sto vise o toj mikseti, imam dobru ponudu, mixer u sebi ima 3x ADAT karte i 2x karte sa efektima...:wink: pa ako vas ne mrzi, pisite!!!
Hvala unapred svima raspolozenim za pisanje!!
Bockie
21-12-2009, 11:47 AM
U svoje vreme je bio jako interesantan mixer, ali to je bilo 1997-2003... Najnoviji koji kupis verovatno ima najmanje 6-7 godina...
Dakle no support ! Ako ti zvizne bilo sta od specificnih delova - pozdravi se sa njim...
Mackie trenutno ima i vecih problema od supporta za matori mixer a delove vise nisu obavezni da imaju...
Zamisli da nece da se podigne sistem a motherboard i sve ostalo je iz proslog veka pa ori da nadjes bilo sta...Sama masina nije nista drugo nego prakticno standardan PC generacije pentium2 ili malkice jace eto ako je 3...
Preampi su... ...korektni,ali nista nesto posebno,a AD/DA su ljudi cesto uzimali externe, ili onu internu Apogee kartu koja se radila specijalno za taj mixer,mislim da je bila "kao" 22 bita... ...i onda je zvuk bio nesto bolji.
Ali usvakom slucaju jeste u to vreme je bila hit... Secam se da mi je Jan Sash pominjao da bi voleo da je ima...
Kao PC-based sistem je imao jako puno problema posebno u pocetku jer sam cuo da ih je dosta riknjavalo... Kasnije verzije su bile nesto kao stabilnije i malo su ih kao dokrpili...
Dakle ako je bas jaaako jeftin, da ti se isplati i ako ugine za godinu dana , onda zasto da ne, mada je (kad je digitalija u pitanju) to kenozoik tehnologija,razvijena je pre skoro 15 godina… Ako ti ga bas "poklanjaju" ok, ali ako je ipak neka cifra... Hmmm... Ne bih to radio...a pazi, ljubitelj sam Mackie-ta...
Poz'
Color
21-12-2009, 06:33 PM
Ovaj mikser nisam imao prilike da probam ali ima logike to sto pise Bockie... U jednom studiju koristim Mackie Control koji je BTW pod prstima grozan kontroler....faderi su totalna igracka.. malo je off ali ja sam nedavno za svoje potrebe uzeo Command 8 koji je za Mackie Control tata! Bar sto se tice fadera i osecaja pod prstima... eto toliko :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.