PDA

View Full Version : Kako raditi sa nekim ko nema sluha?

HeatMan
17-12-2009, 06:05 PM
Drugar mi je skoro nabacio jednog platishu* koji tako zeli da radi pop ali stvarno nema S od sluha..

kako vi izlazite na kraj sa time? chak sam mislio da zovem drugi vokal da proba da skine boju vokala od platishe (kao shto se radilo devedesetih) ne bi li pesma zazvuchala kako treba..

inache za pesmu stvarno nisu potrebne neke velike glasovne mogucnosti... a i radio sam sa dosta ljudi koji nisu preterano talentovani pa sam uspevao da izvuchem neshto od njih.. a u ovom sluchaju ni melodyne ne pomaze..

shta raditi? drugar mi kaze, ma brate uzmi lovu ako se klijentu svidja tako kako jeste.. i ako je spreman da plati za to (pa chak i uradi spot za isto).. ali kako da se potpishem na to? kako da stanem iza tako nekog krsha? stvarno sam u potpunom downu, jer sam se potrudio da uradim sve kako treba i dao sam svoj maksimum oko muzike i cele te priche..

bekovi ne bi pomogli nikako, jedino da se mutira lead i da prodam muziku samo.. :/

*zli vukovi posmatraju ne zelim da navodim imena.

p.s. da ne ispadne kao jedno klasichno yahoo answers/failblog pitanje, razlog postavljanja je sledeci:

ja sam potpuno zbunjen. chak mislim da je najbolje da dignem ruke od celog projekta i poklonim aranzman ljudima koji ce od toga napraviti pesmetinu, i da ne dobijem ni dinar za celo cimanje..

sa druge strane, znam da je vecina bila u ovakvoj situaciji bar jednom.. i zanimaju me vasha iskustva..

kada kazem da neko nema sluha, to stvarno znachi to. sluh = 0. probali smo sa raspevavanjem i ono je zvuchalo kao mix klanja koale i silovanja kamile. stvarno ne znam shta da radim, lomim se vec nedeljama...

korenjak
17-12-2009, 06:17 PM
daj mu ga po melodajnu moze da se sredi sigurno samo ritmicki da ubode.

HeatMan
17-12-2009, 06:36 PM
ne moze veruj mi.. ne moze da zvuchi prirodno nikako.. skratio sam mu note maksimalno, da peva shto prostije da se ne bi osetilo cheprkanje po melodyneu.. ali ne... ono tako neprirodno zvuchi da je to nenormalno.. ima neki tremolo/vibrato efekat urodjen na glasu jbt.. a toliko zeli da bude pop zvezda hahah...

InsaneEyes
17-12-2009, 06:43 PM
1 - uzmi pare nemoj da se potpises
2 - uzmi pare nemoj da se potpises - bedak X2
3 - nemoj uzeti pare nemoj d se potpises - uradi iz zezanja - bedak ali ne mora da bude
4 - edituj vokal u recimo abletonu 17 dana i 18 notci - potpisi se uzmi pare
5 - uradi instrumental :D
6 - snimi ga iz prve nemoj neditovati nista i uzmi pare ko pravi srbski jazkuza - bedak X1
7 - ubij ga! :D

eto moje neke hobistcke idee :)

ja lichno bi digo ruke il editovao 17 dana da svi budu zadovoljni, ako je dobar fee naravno...

nadam se da sam odmogao :D

awacs
17-12-2009, 06:50 PM
3 - nemoj uzeti pare nemoj d se potpises - uradi iz zezanja - bedak ali ne mora da bude
6 - snimi ga iz prve nemoj neditovati nista i uzmi pare ko pravi srbski jazkuza - bedak X1

ja lichno bi digo ruke il editovao 17 dana da svi budu zadovoljni, ako je dobar fee naravno...

+1 :thumbsup:

InsaneEyes
17-12-2009, 06:51 PM
ne moze veruj mi.. ne moze da zvuchi prirodno nikako.. skratio sam mu note maksimalno, da peva shto prostije da se ne bi osetilo cheprkanje po melodyneu.. ali ne... ono tako neprirodno zvuchi da je to nenormalno.. ima neki tremolo/vibrato efekat urodjen na glasu jbt.. a toliko zeli da bude pop zvezda hahah...

sve moze da se edituje, zvuk prdeza i povratcanja patzova, veruj mi razumi, tebrax znaj! :D

Bitch
17-12-2009, 07:13 PM
T-pain?

korenjak
17-12-2009, 08:06 PM
Ma bre Sale ostavi ga u falshu yovi neke curice da otprashe vrhunske bekove i bice do jaja....

Shto malo ima likova koji nemogu dve da ubodu pa se vrte po jutjubu.

E sad ako oce da bude ozbiljan pevach ida tu nema ni trunke zaebancije onda neka zove nekog da odpeva umesto njega...

Daj baci neki delic vokala da cujemo jel to tolko nepopravljivo?

HeatMan
17-12-2009, 10:56 PM
sve moze da se edituje, zvuk prdeza i povratcanja patzova, veruj mi razumi, tebrax znaj!

da al ne moze da zvuchi sve kako treba.. :/

T-pain?

nije u tom fazonu.. :(

problem je shto razmishljam o svemu tome.. meni je dodushe malo lakshe da editujem poshto mi je "melodyne integrisan u sx5".. nije isto kao melodyne ali skracuje posao maksimalno..

al opet kad sam editovao njoj je to zvuchalo kao da je u falshu.. i kao ne ne daj opet..

eto sad znate kog je roda hahaha..

Ma bre Sale ostavi ga u falshu yovi neke curice da otprashe vrhunske bekove i bice do jaja....

vrlo rado.. i imam odlichne pevachice koje taj posao rade savrsheno, i svaka saradnja sa njima mi je bila uzitak.. samo slushati ih kako pevaju.. ali pre bih njima dao da odrade pesmu nego da mi ova unishti potencijalno dobar i hitichni popic.. :/

Shto malo ima likova koji nemogu dve da ubodu pa se vrte po jutjubu.

to i ja razmishljam.. kinta je 300 ojra po pesmi.. ne znam da li vredi cimati se oko toga.. da je veca lova sve bih uradio da to zazvuchi kako treba.. a ovako.. da, treba mi kinta, ali mislim da je premala da bih se ja toliko cimao oko toga..

E sad ako oce da bude ozbiljan pevach ida tu nema ni trunke zaebancije onda neka zove nekog da odpeva umesto njega...

Daj baci neki delic vokala da cujemo jel to tolko nepopravljivo?

ne mogu da bacim delic vokala jer nisam ni prebacio to sebi da se ne bih nervirao.. imam samo matricu (prvu skicu) koja je po meni odlichna.. ali ne i vokal.. chak i taj vokal do pola je snimio kolega koji se zadesio tu (da bi ona po tome pevala) poshto u tu cenu ulazi i pisanje teksta za nju i uopshte pravljenje njenog imidza i svega.. mislim.. ne znam.. u potpunom sam bedaku.. jer shta god u poslednje vreme da mi naleti je falichno.. ljudi koji ne znaju da pevaju imaju pare (nije jedina), narodnjaci su mi takodje neki uleteli ali su loshi likovi jbt.. bash mi je napor da radim sa takvim nadobunim ljudima i nekako ljigavim.. lazu gde stignu, ali opet i oni imaju lovu.. nemam pojma, mozda ja previshe ochekujem.. ali znam da gubim bilo kakvu kreativnost kada radim sa loshim ljudima.. :/

eto mogu delic matrice da vam okachim chisto da vidite koliko sam se potrudio hahaha..

edit: plus riba ima uzasnu boju vokala.. :(

Shot
18-12-2009, 12:23 AM
Ja sam relativno nedavno imao jednu jako jako slucnu situaciju!
Zenska dosla snimiti album. Nema apsolutno nista sluha i uz to nema osjecaja za ritam. Ali album se mora napraviti. Nije bitno o kome se radi i zasto se taj album radio...

Procedura je bila sljedeca:
Prvo bi dosla profesionalna backvokalica i otpjevala sve lead dionice umjesto nje.
Onda bi "pjevacica" dobila snimke da doma vjezba.
Onda bi dosla u studio - tvrdi da je uvjezbala ali nije jer ne moze - i isla snimiti svoj lead
Snimali smo frazu po frazu
Onda bi ja prvo odabrao "dobar" take od svake fraze
Pa to korigirao rucno ili s VocAlignom da ritmicki bude tocno onako kao sto je prava pjevacica iz info snimke otpjevala
Zatim bi konsolidirao jedan take iz svih odabranih fraza
Pa bi uvalio u melodyne
Jer MELODYNE MOZE SVE! - kunem ti se! Samo je stvarno zajebano nauciti neke ekspert fore u njemu. Al kad to savladas, onda stvarno moze sve popraviti.
Kad bi imao ritmicki i tonalno dobru snimku onda bi opet dosla profesionalna pjevacica i otpjevala opet po njoj novi lead, ali tako da kopira ono sto je ova otpjevala, samo tocno
(naime, ova "pjevacica" usput ima i problem da ne zna izgovoriti slovo R)
U miksu bi stavljao omjer "pjevacica" i pro-backvokal negdje 80:20, tek toliko da pro vokal da malo karaktera u sve to ali da se ne izgubi osnovna boja ove "pjevacice" jer ima vrlo prepoznatljvu boju, cak i dok prica, i to ljudi znaju
I na to bi naravno napucali brdo backvokalnih harmonija koje bi profi vokalica otpjevala...
I to je to...

Ovo je takav posao. Moras biti u stanju napraviti SVE ako je lova u pitanju.
Ne moram ni spominjat da ja oko svega ovoga ne bi prst mrdnuo da nije stvarno bila dobra cifra...

E usput - poceo sam cijeli posao u Melodyne pluginu. Tek sam kasnije shvatio da mi Melodyne standalone verzija bolje radi posao. Neke stvari taj plugin ipak ne moze dobro odradit...
I naravno, backvokal s kojom smo radili ima suludo precizan vokal i interpretaciju, ali joj je glas toliko beskarakteran da nikada nije uspjela solo karijeru. Ima taj tip glasa koji se nikako ne istice. A upravo je to pomoglo da se dobro blenda ispod ove nase "pjevacice"!

Shot
18-12-2009, 12:27 AM
I ima jedna fora kod usnimavanja!
Stavi da snima frazu po frazu. To moze biti komad od doslovno jedne recenice - takt. I to stavis u loop tako da non stop snima. Recimo, ako se snima peti takt strofe, onda stavis da se vrti od pocetka cetvrtog do kraja sestog takta loop. Jako ti je bitno da loop bude ritmicki cjelovit inace ces "pjevaca" zbunit!
Nuendo/Cubase ima foru da stvara one Lane-ove unutar jednog kanala. Tako kad se snimi dovoljno lako odabires koji take je bio najbolji.
Stvar je psihologije. Ako pustis da se osoba dovoljno opusti onda ce vjerovatno potpunom "greskom" otpjevati nesto sto je jako blizu onom tocnom, ali to ce se dogoditi tek nakon 10tog puta. Zato ti njemu daj u "lejnovima" da snima i boli te. Kasnije lako odaberes koji je to take...

HeatMan
18-12-2009, 12:56 AM
Ja sam relativno nedavno imao jednu jako jako slucnu situaciju!
Zenska dosla snimiti album. Nema apsolutno nista sluha i uz to nema osjecaja za ritam. Ali album se mora napraviti. Nije bitno o kome se radi i zasto se taj album radio...

Procedura je bila sljedeca:
Prvo bi dosla profesionalna backvokalica i otpjevala sve lead dionice umjesto nje.
Onda bi "pjevacica" dobila snimke da doma vjezba.
Onda bi dosla u studio - tvrdi da je uvjezbala ali nije jer ne moze - i isla snimiti svoj lead
Snimali smo frazu po frazu
Onda bi ja prvo odabrao "dobar" take od svake fraze
Pa to korigirao rucno ili s VocAlignom da ritmicki bude tocno onako kao sto je prava pjevacica iz info snimke otpjevala
Zatim bi konsolidirao jedan take iz svih odabranih fraza
Pa bi uvalio u melodyne
Jer MELODYNE MOZE SVE! - kunem ti se! Samo je stvarno zajebano nauciti neke ekspert fore u njemu. Al kad to savladas, onda stvarno moze sve popraviti.
Kad bi imao ritmicki i tonalno dobru snimku onda bi opet dosla profesionalna pjevacica i otpjevala opet po njoj novi lead, ali tako da kopira ono sto je ova otpjevala, samo tocno
(naime, ova "pjevacica" usput ima i problem da ne zna izgovoriti slovo R)
U miksu bi stavljao omjer "pjevacica" i pro-backvokal negdje 80:20, tek toliko da pro vokal da malo karaktera u sve to ali da se ne izgubi osnovna boja ove "pjevacice" jer ima vrlo prepoznatljvu boju, cak i dok prica, i to ljudi znaju
I na to bi naravno napucali brdo backvokalnih harmonija koje bi profi vokalica otpjevala...
I to je to...

Ovo je takav posao. Moras biti u stanju napraviti SVE ako je lova u pitanju.
Ne moram ni spominjat da ja oko svega ovoga ne bi prst mrdnuo da nije stvarno bila dobra cifra...

E usput - poceo sam cijeli posao u Melodyne pluginu. Tek sam kasnije shvatio da mi Melodyne standalone verzija bolje radi posao. Neke stvari taj plugin ipak ne moze dobro odradit...
I naravno, backvokal s kojom smo radili ima suludo precizan vokal i interpretaciju, ali joj je glas toliko beskarakteran da nikada nije uspjela solo karijeru. Ima taj tip glasa koji se nikako ne istice. A upravo je to pomoglo da se dobro blenda ispod ove nase "pjevacice"!

uh uh.. mislim da znam o kojoj se "pevachici" radi.. hvala na savetima.. radio sam taj fazon sa snimanjem lika koji placa i onog koji zna da odradi to shto je potrebno.. a u pitanju je bio rep.. pa pa sad zamisli koliki je to posao bio hahha i to za dz jbg.. usluga nekom drugaru..

inache ja imam samo standalone verziju melodyne-a jer ovu drugu nisam uspeo oda nateram da radi.. :(

na svu srecu ova devojka bash ima osecaj za ritam.. ali za note je gluva.. drugar je otpevao ono shto mogu i ja.. u falsetu, na oktavi gde bi ona morala da se pronadje a i koju je trazila.. dash joj, ona svaki put drugachije otpeva.. i nikad se ne poklopi ni malo sa glavnom melodijom koju je teramo.. znachi bash bash gluva. nakovanj gluva. a josh me pita zashto joj nisam uradio prazniju matricu (a namerno sam je malikce popunio jer znam da joj je prvi put pa nisam hteo da joj ubijem zelju za radom).. dakle ona samo treba da otpeva glavnu liniju koju smo joj napisali i na nachin koji smo joj napisali. nikakve mudrosti..

kad je tjunujem u cubaseovom "melodyneu" i namestim onako kako treba da zvuchi ona kaze falsh.. pa smo je terali da repuje, ali ona bi da peva.. mada i meni zenski rep mahom zvuchi isto - uzasno.

dao sam joj ono shto treba da otpeva da nosi kuci, i ono kako je otpevala (mozda u medjuvremenu shvati neke stvari) ali bojim se da ne vredi..

inache, vocal coach joj je jedna prilichno jaka osoba koja je bila coach od jelene tomashevic.. i radi sa njom godinu dana.. samo ne znam shta radi.. :banghead:

iz tejkova kad je snimam svaki glas je drugachiji, i pokushavam da je nateram da pogodi.. ona apsolutno ni za to nema osecaj.. svaki put drugachije.. ma da ne poverujesh.. bukvalno smo sedeli u studiju ovako :shock:

i tako.. hvala puno shot.. na tebe uvek mogu da rachunam.. :)

I ima jedna fora kod usnimavanja!
Stavi da snima frazu po frazu. To moze biti komad od doslovno jedne recenice - takt. I to stavis u loop tako da non stop snima. Recimo, ako se snima peti takt strofe, onda stavis da se vrti od pocetka cetvrtog do kraja sestog takta loop. Jako ti je bitno da loop bude ritmicki cjelovit inace ces "pjevaca" zbunit!
Nuendo/Cubase ima foru da stvara one Lane-ove unutar jednog kanala. Tako kad se snimi dovoljno lako odabires koji take je bio najbolji.
Stvar je psihologije. Ako pustis da se osoba dovoljno opusti onda ce vjerovatno potpunom "greskom" otpjevati nesto sto je jako blizu onom tocnom, ali to ce se dogoditi tek nakon 10tog puta. Zato ti njemu daj u "lejnovima" da snima i boli te. Kasnije lako odaberes koji je to take...

hehe.. super stvar.. radila kod dosta pevacha.. ali ovo je svaki put drugachije.. probao sam i to.. nije bio bash jedan takt.. jedan bar.. poshto je pevachka deonica prilichno spora a i ona je prilichno.. hmmm.. ekscetrichna? osoba.. pa joj ne godi da se vrti jedno te isto svo vreme.. uz to je ubedjena da peva super..

sad sam se potpuno sludeo.. ni sam ne znam shta hocu da kazem/radim..

66musicman
18-12-2009, 01:35 AM
Iz tvog izlaganja shvatio sam da je ipak premala cifra za tu gnjavazu.
Ja bih njih naterao da mi plate unapred sve i dao bih joj matricu kuci da "vezba".

HeatMan
18-12-2009, 01:48 AM
dao sam joj, ali da uzmem pare unapred za neshto shto nisam siguran kako ce da zvuchi mi je malo surovo hahah

Jan
18-12-2009, 03:15 AM
Staaaalno, staaaaalno imam te situacije da su mi dolazili pevachi koji ne znaju da pevaju, i tad mi se posle 5-6 sati rada plache od muke...
Koliko sam razumeo treba da uzmes 5 pesama po 300 E, znaci 1500 E?
Ako joj radis i muziku i snimanje, gledaj na to ovako, nije lako prodati instrumental u Srbiji za 300E, osim ako nisi top kompozitor i ne prodajes ga top coveku sa estrade (mada su tada malo vece pare u igri) . Znaci 300 E je necija mesecna plata. Jos ako je to 5 stvari to je 1500 E, a ti vidi da li ce ti silan rad za free koji radis nekim poznatijim ljudima (bas kao sto i ja radim nekima) doneti nesto vise (sem iskustva) od potrosenog vremena i vezbanja...

Prvo, po meni vredi prodati 5 instrumentala po 300 E kome god (to je soma i po evra nit orao nit kopao), mene su ovde kritikovali sto nisam hteo da prodam crncugama iz Londona za 150 jer su hteli sebe da potpisuju. A sto se instrumentala tice, samo nekolicina ljudi bas prati ko je sta uradio, verovatno se niko nece ni raspitivati, pa neces doziveti neku sramotu jer je kao sto kazes pevach(ica) losh.

Drugo, jednom prilikom sam jedan pank vokal u svom ex studiju kao klinac sa 19 godina snimao CHITAVIH 13 SATI!. Nije problem bio naterati pevacha da otpeva melodiju (to i onako definitivno nije umeo, jer je kastriran od pevanja), nego naterati ga da pogodi ritam. Onda sam provalio da mi ne vredi da se kocim da napravim tu pesmu da zvuci kako treba, jer je to nemoguce...Na kraju krajeva, te "pesme" su licno izdrkavanje tih "pevacha", i iz kompleksa oce posto poto da imaju pesmu. Ako neko ne zna da peva i nije svestan da ne zna, a pri tom oce da snima studijske pesme, i usudjuje se da trosi sate tvog vremena, taj neko onda nije normalan...
Oni jednostavno ne kapiraju to kao posao, umno-fizicki napor, njima je to sve vau, i u stanju su (kao recimo u mom slucaju) da 15 sati bez prestanka pokusavaju da snime pesmu od 2 i po minuta, misleci da je i tebi zabavno kolko i njima.

Ako ti je novac bitan ja ti preporucujem, da ga snimas kako god, i da ga ohrabrujes kako je super i da mu das posle taj snimak i au q, ako on ne cuje sebe znaci ne cuje nista, ALI to ako ti je novac bitan.
E sad ako ti beres soma i po evra sa drveta ispred zgrade svakog dana, onda nemoj.
Ja bih ga radio za te pare.
Radio sam jednom jednog repera koji ne zna da govori, bukvalno, za isti novac, covek je bio umno poremecen, govorio kako je on po telelvizijama, kako ga slikaju paparaci, izgledao je ko bednik, pljuvao je po 300 E za pesmu ko od shale, a jedva da je znao da govori...Ja sam mu snimao te stvari, on je bio prezadovoljan...Posle 4-5 snimanja vise se nije pojavljivao (verovatno je ukapirao da nema pojma) i vise niti sam cuo nesto o njemu niti Boze daj...
eto to su ti moji saveti

Maiv
18-12-2009, 08:57 AM
Pa napravi joj neku verziju s takvom vokal snimkom kakva je bez previse peglanja, daj joj to uz tvrdnju da je to to i da ne moze bolje - pokupi pare. Ako ona ne cuje da je to fals onda tu nema pomoci a ak cuje mozda se trgne pa nesto i poduzme. U svakom slucaju mora postati svjesna da ti ne mozes napravit cudo...

...ima jos jedna varijanta ak si ti sve uradio a stvar je super- odkantaj pjevacicu, nadji neku kvalitetnu i napravi hit!

DaBear
18-12-2009, 09:44 AM
Ja se ne bi smarao za te pare.

kad je nesto lose i nema inspiracije, nema para za koje bi se smarao. Pre sam uzimao takve poslove, ali se na pola puta pokajem i predomislim...i obicno tad bude kasno!!
Izgubio vreme / uzeo pola unapred...nema povratka!!

Uzasno me smara kad je nesto lose..jednostavno nemogu da radim.

(Ukoliko pare nisu dobre!!)

Radio sam prosler godine produkciju za neku Australijsku "glamour model"
(one sto se slikaju gole !!) Nikad nije pevala u zivotu!!
Ali autotune je povrsio posao !! Ispalo je ko Madonna na kraju !!
ALI, platili su koliko sam trazio - i trajalo je dve nedelje!

ugljesa
18-12-2009, 11:49 AM
ali, platili su koliko sam trazio - i trajalo je dve nedelje!

wow !!!

ugljesa
18-12-2009, 11:49 AM
Radio sam jednom jednog repera koji ne zna da govori, bukvalno, za isti novac, covek je bio umno poremecen, govorio kako je on po telelvizijama, kako ga slikaju paparaci, izgledao je ko bednik, pljuvao je po 300 E za pesmu ko od shale, a jedva da je znao da govori...Ja sam mu snimao te stvari, on je bio prezadovoljan...Posle 4-5 snimanja vise se nije pojavljivao (verovatno je ukapirao da nema pojma) i vise niti sam cuo nesto o njemu niti Boze daj...
eto to su ti moji saveti

HAHAHA :rotfl::rotfl::rotfl:
Kralju:)

DaBear
18-12-2009, 11:56 AM
wow !!!

mislim..jedna pesma..
evo link, stavio sam 40 sekundi (jos nije izaslo..) lepo je upeglan glas na kraju
http://soundcloud.com/dabear/s-vox

ugljesa
18-12-2009, 01:08 PM
mislim..jedna pesma..
evo link, stavio sam 40 sekundi (jos nije izaslo..) lepo je upeglan glas na kraju
http://soundcloud.com/dabear/s-vox

To je to sto si radio sa ti modelom 2 nedelje sto nema pojma da bekne bez autotune-a ?? :)

Ko nema glas,ima Autotune :wink:

google
18-12-2009, 01:08 PM
Drugar mi je skoro nabacio jednog platishu* koji tako zeli da radi pop ali stvarno nema S od sluha..

kako vi izlazite na kraj sa time?On ne zna da nema sluha, da zna, ne bi pevao. Dakle, sve je u redu.

On ce odpevati bas kako treba. To sto je otpevao, smiksaj. Nemoj gubiti jedne sekunde na peglanje, jer se to peglati ne moze.

A i ne vidim razuman razlog zasto bi ispravljao. On je takav kakav je, otpeva - smiksas - plati - zdravo.

kada kazem da neko nema sluha, to stvarno znachi to. sluh = 0. probali smo sa raspevavanjem i ono je zvuchalo kao mix klanja koale i silovanja kamile. stvarno ne znam shta da radim, lomim se vec nedeljama...Mozes odsvirati melodiju, a pevaca zeru povuci iza. Koliko god da nema sluha, moglo bi proci. Ili neka odpeva u pozadini neko ko zna kako treba, pa preko toga nek ide taj tvoj reper, ili sta je vec.

Miha Blaze
18-12-2009, 01:25 PM
To je to sto si radio sa ti modelom 2 nedelje sto nema pojma da bekne bez autotune-a ?? :)

Ko nema glas,ima Autotune :wink:

fora je sto se taj autotune na ovoj pesmi cuje do bola... al ok tu mozda i moze da prodje kao fora... al u popu, ne znam bas, zavisi kakva je pesma...

ugljesa
18-12-2009, 01:43 PM
fora je sto se taj autotune na ovoj pesmi cuje do bola... al ok tu mozda i moze da prodje kao fora... al u popu, ne znam bas, zavisi kakva je pesma...

Pa kako ja cujem iz "sveta" taj autotune je fazon "must have" za svaki studio.E sad koliko ga ko steluje i namesta,moze da se i cuje ( T pain,u skorije vreme Lil wayne,Kanye West,Cher itd ) a i ne mora toliko (Timbaland - the way i are itd ) . . Mozda je namerno hteo da se tako cuje8-)

I ja mislim isto sto neko rece ovde,ako joj se svidi to sto cuje prodaj joj tako i to je to.Prosto ne mozes ti od nje da napravis ULtra MEga Giga glaschinu ako prosto nema sluha,talenta itd.To je jednostavno tako..

Hepek
18-12-2009, 01:48 PM
Zbilj lici na Madonu:):wink:

DaBear
18-12-2009, 02:15 PM

Pa ko je rekao da se necuje ?? Zena zvuci k'o robot na kraju !

ALI, nista (joj) nesmeta (a ni njenim managerima) jer je to "sound of now!"
Dapache, plakala je od srece, kad je cula sebe "kako peva!!"

Vokal je bio KATASTROFA - pitch, tajming, kuku lele...!
Samo sam dao primer kako moze na kraju sve da ispadne.

PS u te dve nedelje i je usla i KOMPLETNA NOVA MATRICA, (radio miks, extended i electro dub)

korenjak
18-12-2009, 02:18 PM
Meni bio jedan narodnjak da snima glas, dobro peva ....al on bi jos bolje.....
jos zaludjen sa nekim bosanskim pevachem pa oce sve kao on....

Gnjavio me dve nedelje po 10 sati na dan.....i stalno oce ponovo....dok mi nije puko q...i reko sam mu ebo te taj tamo pevaj svojim glasom u budi ti ti....

na kraju je sve ispalo ok....a dobio sam bednih 150 e....za celo cimanje....
Al jbg tako je kad snimas nekog u svojoj sobi i nemas studio.....

Mada ipak tada sam rekao necu da radim sa narodnjacima....ovaj je bio pun komplexa

A najvise me nervira kad nekom kazes ne mogu sutra da radi imam obaveza aon te zove po 20 puta i kumi moli ...veli proradio mu glas samo pola sata da dodje pa ostane 5 sati....

treba birati musterije ....mada ja ne radim komercijalno to je tad nesto bilo i ne ponovlo se

heh

ugljesa
18-12-2009, 02:19 PM

SOUND OF NOW !
To je ono o cemu pricam :):wink:

awacs
18-12-2009, 03:02 PM
veli proradio mu glas samo pola sata da dodje pa ostane 5 sati....

:rotfl:jbt, meni proradila creva od smeha:rotfl:

Pozdrav,

Vasa

korenjak
18-12-2009, 03:18 PM
:rotfl: joj jest mi bilo muka al da ste videli zabave i koje su to priche

'' vidis pocele mi bore majku mu a do pre dve godine sam bio deckic, najbolje cice sam imao...''
8-)

awacs
18-12-2009, 03:49 PM
:rotfl: joj jest mi bilo muka al da ste videli zabave i koje su to priche8-)

Joj, znam :banghead: Ali fora je ?to čovek mora da prođe kroz takva ludila da bi ne?to naučio. Jerbo se pravo učenje svodi na samostalno re?avanje problema.

Svestan sam da zvučim kao starac Fočo od stotinu leta, ali ono malo stvari za koje se usuđujem da ka?em da "znam" se zapravo svodi na lično iskustvo. Sve drugo ?to mi je neko rekao (a ja zapamtio) je puka informisanost od koje ba? i nisam imao neke vajde.

@Heatman:
Za?to ti je problem da se potpi?e? ispod nečeg ?to je lo?e? Ne razbijaj glavu time. Ne potpisuje? se ispod pevanja, jel'da?

Sad, ako treba da se potpi?e? kao producent, a pevaljka ka?e kako joj Autotunovan glas zvuči fal?... to znači da se zapravo ipak niste dogovorili ko je tu producent, ili joj ti nisi objasnio "?ta je producent". Re?ite te stvari, pa tek onda vidi dalje.

Jedan od mojih omiljenih glumaca (Michael Caine) je glumio u gomili filmova koji se na?alost ne mogu nazvati drugačije do govnima, pa ?ta? Ipak fasovao dva Oskara i par nominacija pride.

Pozdrav,

Vasa

HeatMan
18-12-2009, 04:33 PM
Ja se ne bi smarao za te pare.

kad je nesto lose i nema inspiracije, nema para za koje bi se smarao. Pre sam uzimao takve poslove, ali se na pola puta pokajem i predomislim...i obicno tad bude kasno!!
Izgubio vreme / uzeo pola unapred...nema povratka!!

Uzasno me smara kad je nesto lose..jednostavno nemogu da radim.

(Ukoliko pare nisu dobre!!)

Radio sam prosler godine produkciju za neku Australijsku "glamour model"
(one sto se slikaju gole !!) Nikad nije pevala u zivotu!!
Ali autotune je povrsio posao !! Ispalo je ko Madonna na kraju !!
ALI, platili su koliko sam trazio - i trajalo je dve nedelje!

apsolutno isti problem.. da nisam "ozenjen" ne bih pravio probleme oko oduzimanja vremena.. ono shto ne mogu parama da mi plate platile bi mi u naturi (chitaj: prirodi) :D ali ovo me ubije potpuno.. jednostavno izgubim svu kreativnost.. ne samo oko tog projekta nego oko svega shto radim.. pogotovo ako neko ne zna sha hoce, a nezadovoljan je time kako zvuchi.. pa sili da snima trista puta jedno te isto.. a ja chak i da se postavim kao producent i da me oni slushaju (vasa je to pomenuo) opet su oni dignutog nosa i znaju sve najbolje..

mislim, gomilu puta sam rekao to je to (iako to zapravo nije bilo to), ali to je bio prevod za "brate/sestro ne mozesh ti bolje, pomiri se sa time"..

evo je i matrica (chisto da skapirate o chemu se radi), riknuli su mi svi kompovi pa ne mogu da je kratim http://rapidshare.com/files/317371878/Prva_Matrica_t_racks.mp3
to je prva verzija, nabacana potpuno.. ali uproshcena je maksimalno da je ne bi zbunjivala.. bash ti za ovako neshto nisu potrebne neke pevachke mogucnosti, pogotovo shto smo strofu uradili da je sve do groove-a, a ima da peva tri note.. sve do bridge-a (do kog na svu srecu nismo ni doshli) gde su note malo duze..

@Heatman:
Za?to ti je problem da se potpi?e? ispod nečeg ?to je lo?e? Ne razbijaj glavu time. Ne potpisuje? se ispod pevanja, jel'da?

Sad, ako treba da se potpi?e? kao producent, a pevaljka ka?e kako joj Autotunovan glas zvuči fal?... to znači da se zapravo ipak niste dogovorili ko je tu producent, ili joj ti nisi objasnio "?ta je producent". Re?ite te stvari, pa tek onda vidi dalje.

toliko puta nisam bio potpisan za stvari oko kojih sam se bash iscimao da mi je sada bitno ama bash sve..

ili se jednostavno ne iscimam da uradim to onako kao treba.. sad sam bukvalno odradio jednu dechiju baladu za charolije i bash se nisam iscimao.. pre svega zato shto je dechija pesma, drugo zato shto ne ochekujem ni potpis ni neku vecu lovu od toga.. uskoro ce biti festival pa cu nakachiti pesmu (ako organizator dozvoli) da mozete da preslushate..

@jan: ni ja se ne slazem u potpunosti sa time shto im nisi dao matrice za 150 eura. mogao si da trazish 250 npr da bi se odrekao prava.. jer ne morash da se cimash da snimash itd.. ali opet kazem: tvoja muzika, i ti znash najbolje shta raditi sa njom. i ti znash shta ti je najbitnije u tom trenutku. meni je lova bitna (ima par gitara koje bih uuuhhh ispazario) a posao tako sporo ide da ne znam da li ce u skorije vreme pasti neki lepshi dil.. ali opet znam da cu morati da idem na bolovanje posle svake stvari na bar mesec dana.. jer znam kako to ume da me zabode psihichki..

a ova riba je u fazonu snimanja celog albuma, tako da je lova malo veca od 1500 na kraju.. ali ja sam siguran da tako neshto ne bih izdrzao..

@korenjak: uhhh.. :banghead: ima i gorih.. zamisli da ti dolazi basista na svaka tri dana i snimash mu pojachalo u vocal boothu svaki dan od 6 do 12 uveche. da se zgrada trese, a da on ne moze da ubode nishta. na to dodje gitarista koji je odluchio da mu je shtim 6te u A. tona distorzije i isto pojachalo combo - 4x12. i to neko rusko kom ne radi pot za stishavanje nego je na maksimumu uvek.

a zivish u zgradi.. da ti komshija stan do tebe (odvojen tonima betona i sa nekoliko prostorija) kaze kako mu se trese sok na stolu od tebe.

i snimaju jednu te istu stvar 20 dana.

i to sam na kraju prekinuo.

korenjak
18-12-2009, 05:31 PM
nformisanost [/B]

@Heatman:

Vasa

E ova ti je zlatna Vasoo!

korenjak
18-12-2009, 05:42 PM
@korenjak: uhhh.. ima i gorih.. zamisli da ti dolazi basista na svaka tri dana i snimash mu pojachalo u vocal boothu svaki dan od 6 do 12 uveche. da se zgrada trese, a da on ne moze da ubode nishta. na to dodje gitarista koji je odluchio da mu je shtim 6te u A. tona distorzije i isto pojachalo combo - 4x12. i to neko rusko kom ne radi pot za stishavanje nego je na maksimumu uvek.

Haha pa taj se vishe navezbao kod tebe nego u predhodnoj karijeri

Af ja sam jednom snimao kao muzicar na albumu jednog matorca koji mi stvarao opasnu presiju....

I kad god je ontu ja se oduzmem ne mogu da sviram...

Eh kad se setim samo Deju Vuckocica kolko sam namuchio....

Jednu stvar dvaes tejkova i jedva nekako izadje bio spor solo spor tempo svaki milisekund trajanja se cuje ako ne valja....
a uz sve to matori mi stvara tenzuiju trosis mi vreme u studiu a e znas ti kolko to kosta...

A ja mu svirao za dz...... i to mi materijal dao dan pred studio da skinem i navezbam a ja mu reko da mi da 7 dana ranije....bio sam prso

Posle sam saznao da je i Barbu dobio za dz...

ima ljudi raznijeh

slowstar
19-12-2009, 12:59 AM
Ljudi, a sta mislite koliko sam se ja toga naslusao, kada cu uskoro i penziju da zaradim...
Bolje i da vam ne opisujem sta sam sve morao da radim, a kada sam radio jednu veoma, veoma poznatu musku pevacku zvezdu, dok se snimalo pevanje, stalno sam molecivim pogledom gledao u hardware verziju auto-tunea i molio svevisnjeg da ne crkne, a u ranijim periodima bi stajao pored 24 kanalca, i drzao dugme za varispid sve vreme dok je pevac pevao duge note, posle 30-ak tejkova bi mogao da "predvidim" sta ce se desavati, i saobrazno tome vrteo varispeed na MCI magnetofonu da ga "dostimujem"
Ne mogu sam sebi da verujem sta sam sve radio, ali vi momci, kada pricate o tarifama, nemojte to tako javno, jer su te tarife mizerne u odnosu na ono sve sto radite.
Da Bog pozivi Melodyne, ja ga takodje posedujem, doduse samo standalone, a to me katastrofalno mrzi da koristim, tako da cu morati da "nabavim" na bilo koji nacin plug-in varijantu. Kada se o lenjivcima radi (kao sto sam ja, na primer) Auto Tune je zgodnija varijanta, mada strpljiv, i brz operater na melodyneu moze bukvalno cuda da stvara.
Neverovatno kako je ambicija i finansijska mogucnost u OBRNUTOJ proporciji sa sluhom i talentom.....zar ne?

HeatMan
19-12-2009, 01:14 AM
Ljudi, a sta mislite koliko sam se ja toga naslusao, kada cu uskoro i penziju da zaradim...
Bolje i da vam ne opisujem sta sam sve morao da radim, a kada sam radio jednu veoma, veoma poznatu musku pevacku zvezdu, dok se snimalo pevanje, stalno sam molecivim pogledom gledao u hardware verziju auto-tunea i molio svevisnjeg da ne crkne, a u ranijim periodima bi stajao pored 24 kanalca, i drzao dugme za varispid sve vreme dok je pevac pevao duge note, posle 30-ak tejkova bi mogao da "predvidim" sta ce se desavati, i saobrazno tome vrteo varispeed na MCI magnetofonu da ga "dostimujem"
Ne mogu sam sebi da verujem sta sam sve radio,

ooohoohohohohohoo.. josh se ja zalim.. :banghead:

ali vi momci, kada pricate o tarifama, nemojte to tako javno, jer su te tarife mizerne u odnosu na ono sve sto radite.

nazalost.. ovo je bilo chisto na drugarskoj osnovi.. jer mi je nju nabacio drugar.. pa ajde kao da je ne "derem" ako ne moram..

iako je i to shto bih inache trazio suvishe mala lova za ovako neshto.. :(

Da Bog pozivi Melodyne, ja ga takodje posedujem, doduse samo standalone, a to me katastrofalno mrzi da koristim, tako da cu morati da "nabavim" na bilo koji nacin plug-in varijantu. Kada se o lenjivcima radi (kao sto sam ja, na primer) Auto Tune je zgodnija varijanta, mada strpljiv, i brz operater na melodyneu moze bukvalno cuda da stvara.
Neverovatno kako je ambicija i finansijska mogucnost u OBRNUTOJ proporciji sa sluhom i talentom.....zar ne?

neverovatno je, ali je i tuzno.

shto se tiche melodyne-a, probajte sx5 (ako moze to da radi na mac-u) ima odlichan i brz programcic integrisan u njega.. radi kao melodyne.. nema sve opcije, nije savrshen.. ali sam odlichne stvari izvlachio iz njega.. kada je neki brzi tempo pevanja trazim od pevacha dva ista tejka, multipliciram i od ta dva pravim harmu.. osim ako chovek nije dovoljno dobar da pogodi sve kako treba..

a malo je tih.. :(

HeatMan
19-12-2009, 01:35 AM
btw 4 choveka su skinula matricu niko je nije prokomentarisao.. ako ako :(

Jan
19-12-2009, 01:58 AM
On ne zna da nema sluha, da zna, ne bi pevao. Dakle, sve je u redu.

On ce odpevati bas kako treba. To sto je otpevao, smiksaj. Nemoj gubiti jedne sekunde na peglanje, jer se to peglati ne moze.

Hitmene brate, to je cela sushtina...Nemoj da prihvatas taj posao kao fizikaliju, prihvati ga kao da si mesec-dva isao da prodajes hleba i mleko u obliznjem minimarketu...
Oni bez emocija najvise uspevaju, kapiram ja sta te muci, al pare su pare, jos ako su ti potrebne, radi mehanicki, ti njoj prodajes hleba i mleko, ona je srecna, i to je to...

nokash974
19-12-2009, 08:42 AM
Prestanite da snimate idijote zbog novca..Bavite se muzikom da se kasnije ne bi stideli jer stida znam da trenutno nema..nadam se njegovom povratku kao i normalnim vrednostima, normalnim ljudima... SLUSAJTE MUZIKU I BAVITE SE MUZIKOM..ZABORAVITE IDOLE DEVEDESETIH..TUTE,MUTE I GUTE..:banghead: KAKVE IMAJU SPRAVE I STA KORISTE... ONI SU TU SLUCAJNO JER JE ZEMLJA NAZADOVALA..POMOZITE I SEBI I DRUGIMA DA MUZIKU U SRBIJI VRATIMO U OKVIRE MUZIKE...Veliki pozz za sve..

Miha Blaze
20-12-2009, 02:00 AM

Vokal je bio KATASTROFA - pitch, tajming, kuku lele...!
Samo sam dao primer kako moze na kraju sve da ispadne.

PS u te dve nedelje i je usla i KOMPLETNA NOVA MATRICA, (radio miks, extended i electro dub)

slazemo se ;)
al da je neki pop (ovde je proslo do jaja) kapiram da nikako ne bi valjalo da zvuci ko "robot" ;)

darkstar
20-12-2009, 09:02 AM
Prestanite da snimate idijote zbog novca..Bavite se muzikom da se kasnije ne bi stideli jer stida znam da trenutno nema..nadam se njegovom povratku kao i normalnim vrednostima, normalnim ljudima... SLUSAJTE MUZIKU I BAVITE SE MUZIKOM..ZABORAVITE IDOLE DEVEDESETIH..TUTE,MUTE I GUTE..:banghead: KAKVE IMAJU SPRAVE I STA KORISTE... ONI SU TU SLUCAJNO JER JE ZEMLJA NAZADOVALA..POMOZITE I SEBI I DRUGIMA DA MUZIKU U SRBIJI VRATIMO U OKVIRE MUZIKE...Veliki pozz za sve..

Mesas pojmove,a i vecina vas to radi. STUDIO je radno mesto,kao vozac autobusa,i tu nema biranja sta ces da radis.Osim ako ti finansijska situacija dozvoljava,pa ne zivis od toga.Ali onda nisi studio,vec skup drugara.

A muziku kad stvaras,ako je vec volis,onda je stvaras za sebe,svoj bend ili sta vec,ili,ako zelis od toga da zaradis,onda je prostituises na koji vec nacin.

I to je sva filozofija.

nokash974
20-12-2009, 09:58 AM
Pa eto skupina drugara...mislim da si se ti nasao u toj prici pa si morao nesto reci u odbranu necega sto nisam rekao...Mislim da je u Srbiji muzika u corsokaku i da je veoma nekvalitetna ..cast izuzetcima.I dalje mislim da su veoma stetne Tute i Mute i nekakvi kvazi autori i aranzeri koji prave pesme sa imbecilnim nazivima i jadnom muzickom formom..Mozda su oni za nekog super face?Nadam se da ce nesto da se promeni..jer po meni muzika je art jedino ako je no compromis i ako je iz srca..A odavno nema nikog ko je rekao nesto..Zbog toga su vecina pesama iz 80-tih ozbiljna muzika za sve danas..Sta reci,samo napred,radite pesme sa imenima poput stikla,tacna,babina marama,i uzimajte po svojih 300e ili 1300..i igrajte se sa plagovima to je super...prodajte i to mleko i hleb:rotfl:Imate svi veliki pozz.od mene..

korenjak
20-12-2009, 11:17 AM
Pa eto skupina drugara...mislim da si se ti nasao u toj prici pa si morao nesto reci u odbranu necega sto nisam rekao...Mislim da je u Srbiji muzika u corsokaku i da je veoma nekvalitetna ..cast izuzetcima.I dalje mislim da su veoma stetne Tute i Mute i nekakvi kvazi autori i aranzeri koji prave pesme sa imbecilnim nazivima i jadnom muzickom formom..Mozda su oni za nekog super face?Nadam se da ce nesto da se promeni..jer po meni muzika je art jedino ako je no compromis i ako je iz srca..A odavno nema nikog ko je rekao nesto..Zbog toga su vecina pesama iz 80-tih ozbiljna muzika za sve danas..Sta reci,samo napred,radite pesme sa imenima poput stikla,tacna,babina marama,i uzimajte po svojih 300e ili 1300..i igrajte se sa plagovima to je super...prodajte i to mleko i hleb:rotfl:Imate svi veliki pozz.od mene..

Pa lepo ti covek reko.

Dal bi ti odbio da mixas neko njesra u tvom studiju zato sto se to kosi sa tvojim sistemom vrednosti...a treba da hranis zenu i decu od toga npr.

Sa druge strane to bi znacilo da vozac autobusa treba da kaze: e tebe necu da vozim ne svidja mi se tvoja lichnost izadji napolje kad udje Karlesusa ili ko vec.....
Ili da si na primer Beki Bekic i udjes u radnju i kazes dajte mi Lebac i Mleko a prodavac ti kaze e ne dam tebi ti kvaris omladinu izadji napolje.....
a on ode u radnju preko puta i kupi.....
a uzgred sve se slazem sa tobom po pitanju tvojih stavova o domacoj muzickoj sceni....

ali da bi tome stao na put onda moras da ides potplatis Miku iZiku i Peru i ostale koji diluju Lebac i Mleko , i da im das po sto jura i kazes ako dodje Beki ne dajte mu leba .....ako uopste mislis da Beki rikne od gladi...

E tako i ovde kad ti dodju neki Jashari i i ekipa a ti im kazes dovidjenja necu da ucestvujem u vasoj raboti....
On ode kod Tute i Mute...i zavrsi poso...

Al celu stvar otezava sto je u zemlji opste njesra i nemoz za leba napabirchit....i prinudjen si da saradjujes i sa dripcima da bi preziveo i kasnuije kad se stvore uslovi dignesh revoluciju :)

Strpljen spashen....ukoliko se u medjuvremenu ne desi opsta propas' ali i to je neki vid cicscenja planete od djibera...

I ja mislim da vecinu tih zvezda treba zatvoriti jer ako im samo onesposobis glasne zice ..plejbekovace...i dalje ...bitno je da se skinu gole.....
:rotfl:

Said But Thrue

ovo sve o cemu ti pricas tiche se opste muuzicke revolucije

pocetak bune protiv ''producenata''

a to tesko da ce da se desi dok su svi ovako ushushkani u shushku (pare)....

zato ne treba prodavat guzicu ako si mentalno jak da prezivis u blagom siromastvu....

Leba Igara i Krvi .....i narod miran ...rekli odavno....

Ima se leba ....na tvu non stop mrdaljke....jbt gledam samo mog tjaleta kako se upecao u Grand.....

Udari choveka tamo de je najslabiji....pusti mu golotinju i on se zalepi za katodnu cev TV-a...
A shto mu pride serviras i jos deset degradirajucih dusevnih otrova u vidu muzike...
Ah ko to mari ...to ni ne znas ..kad se naviknes...ni ne znas da si se promenio kad se vec pomenish...tada gledas stvari novim ochima....

E sad da se vratim na temu...zamisli neko uchio da bude moler.....i sad odjednom sirotinja raja ne ne zove vishe molera....kreche sami ..kriza ovo ono....
A molera zovu samo MonopoloKapitalisti spahije dahije kich pevachi i ostali....
Ako odbijes da krechish njima ...neams leba za u kucu...

npr ja mislim da bi odbio...mada je pitanje sta bi bilo kad bi se nasho ne daj Boze u toj situaciji...

Ali tako moram da razumem i ljude koji nemaju izbora....danas....
Zamisli ceo zivot se skolovao da bude snimatelj producent aranzer.....kompozitor....ruke mu bele ..........ne ume da kopa.......a dolaze samo Dzidzani da traze uslugu....sta on jadan da radi ako samo tu ima posla

Rock nam je mrtav sveo se na par kucnih studija....sve ode nizbrdo

Al ti sad tu budi pametan

Shta mozes ako ne dignesh kuku i motiku......al na primer on ti kaze i ja bi rado u revoluciju al je nemam kkuku a ni motiku ja sam producent.....el moze keystation od 88 dirki?

Lansira se danas i mnogo lepe mjuze al hipnotisana masa oce mrdaljke i da im dujsa neki compressed rumba bit...jesmo degradirali smo do jaja....

zato ne volem Kusturica filmove gde roksa neki bit a ljudi bacaju pare na trube razbijaju chashe....
Dodushe ta zaraza vata i strance sve vishe dolaze u nashe kavane i guche...da dujsaju i lome :)

slika sveta.... shta li....kolektivno ne zadovoljstvo...pa se bezi u kratka ludila...

E sad zamisli kolko je napeto kad ljudi moraju tako da se prazne da se ne bi ujedali....

i kako sad art kad bolest polako vata i artiste......mozda bi jedan potop resio stvar :shock:

i opet kazem

sad ti tu bidu pametan.....

DaBear
20-12-2009, 12:07 PM
:rotfl::rotfl::rotfl: s u p e r !!!
Korenjak mu je dao...IZ KORENA !!!!

awacs
20-12-2009, 12:20 PM
Svaka čast Korenjak :thumbsup: :D :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

P.S. a ovo je sve to, samo rečeno u dve rečenice:

STUDIO je radno mesto,kao vozac autobusa,i tu nema biranja sta ces da radis.Osim ako ti finansijska situacija dozvoljava,pa ne zivis od toga.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

ugljesa
20-12-2009, 12:37 PM
:rotfl::rotfl::rotfl: s u p e r !!!
Korenjak mu je dao...IZ KORENA !!!!

ahahahahaha:D:D

korenjak
20-12-2009, 12:43 PM
malo sam se zaneo :D

darkstar
20-12-2009, 01:56 PM

Jos jednom cu reci, mesate pojmove. U studiju si ti TEHNICKO LICE, i to da li ti se svidja to sto snimas NIKOGA NE ZANIMA. Tvoje je da to sto je odsvirano/otpevano dovedes kroz zice do cd-a,I TO JE TO.Cista tehnikalija.

Komponovanje, pisanje tekstova, to je nesto drugo.

Steta sto imas ruzan stav, on mnogo govori o tebi.

nokash974
20-12-2009, 01:58 PM
Moguce je da si u pravu..mada..mislim da moze jos mnogo toga da se kaze u muzici i da nije sve tako crno -nego su se i pametni nasli u cudu i gledaju farmu pa je i njima neka protuva- zvezda i oni prihvataju zivot takvim jer je tako lakse..Uzmi crkavicu,slusaj zenu i tuta mutu,nemoj da sanjas..boli te k...sto bi ti na vetrenjace?Ali si tako mrtav za mene..nemas snova,ne postojis.Mislim da kada bi se od nas stvari menjale da bi mnbogo toga mogli da ucinimo..matory kada ti dodje neko ko je polupismen i ne pere zube,sa rolexom na ruci i mobilnim od soma da ga snimas,objasni mu da je u crnoj rupi doslo do zabune i da je sve kako treba on bi verovatno dogurao samo do desetara.Ako si u poslu znas da ti takvi uvek ostanu kratki i pokusavaju da ti ne plate...tako da gde ces stari moj sa tih 500e?Ako je doslo dotle da moras da uzmes tih 500e od sabana uzmi stari...a koji ce ti onda 480l ili uad?Za njegovu pricu i njegovu pesmu je ok i soundblaster..narod i onako ne razlikuje kvalitet..ne mozes kamenje da pakujes u sjajni papir- ne ide...Na zalost svi su sagli glave i nemaju m... za istinu...tako da dozivecete svasta sa tim polusvetom..cuh da je jedan nas cuveni snimatelj i tucen od nekih krimi zvezda sto je meni jako smesno...??Mozda ce i meni da postane ok da snimam neke ribe u tigrastom..neznam..znam da su teska vremena ali ne mogu da prestanem da citam Ducica i predjem na Anabelu Basalo jer je to sada u tigrastoj i tupavoj zemlji ok..Nas je posao da menjamo,smisljamo i govorimo istinu....ne zelim da mi se sopstvena deca jednog dana smeju...:ups:Tema je opsirna i mogli bi o tome dugo i puno ali eto kako ja to vidim...

korenjak
20-12-2009, 02:45 PM
Jel ovo moguce obrisali mi post.

Molim moderatora da kad obrishe post posalje bar privatnu ili javnu poruku zasto je to uradio....

Ovako brishu se postovi...ponavljaju greske jer se ni ne zna razlog.....

pozdrav

bolje da me upozorish konkretno...pa cu makar znati kako da zavijem formu da post ne bude obrisan

DaBear
20-12-2009, 02:52 PM

Molim moderatora da kad obrishe post posalje bar privatnu ili javnu poruku zasto je to uradio....

pozdrav

bolje da me upozorish konkretno...pa cu makar znati kako da zavijem formu da post ne bude obrisan

meni nije nista bilo toliko strasno / uvredljivo da bi zavredelo brisanje ??!!:confused::confused::confused:

awacs
20-12-2009, 02:59 PM
meni nije nista bilo toliko strasno / uvredljivo da bi zavredelo brisanje ??!!:confused::confused::confused:

Pretpostavljam da se radilo o brisanju duplog posta, pa je greškom obrisan i original. Valjda će da vrate. Dobra je priča (bez obzira na greške u engleskom ;))

boggy
20-12-2009, 03:10 PM

pozdrav

izvini u ime moderatorskog tima... bio je dupli post i greskom su oba obrisana... evo vratio sam jedan...

pozdrav

bogi

p.s. jel' sad u redu?

korenjak
20-12-2009, 03:11 PM
izvinjenje i od mene

sve ok pozdrav

HeatMan
20-12-2009, 04:38 PM
otkucao sam prilichno dugachak post koji se zbog foruma izgubio izgleda..

uglavnom da ga sazmem:

ljudi (velika vecina) obozava sex, skandal i mrznju.

http://www.youtube.com/watch?v=6BOhT76_yJs

za tri dana je nakupio 300000 pregleda, ali je obrisan verovatno zbog golotinje..

http://www.youtube.com/watch?v=SYoC6OCdAeE

ovaj mali ce takodje da uspe zbog skandala i baronija koje prosipa..

ovaj uzas od ribe je uspeo zbog dupeta. ima snimaka sa nastupa, sve je playback. na kom takodje zvuchi uzasno:

http://www.youtube.com/watch?v=8ANcGrfReac

i da, ako svi eminentni producenti izbojkotuju neki klon sandre afrike, ona ce opet naci kao pacov neki gde da se uglavi. snimice pesmu, pa spot. i na kraju ce se ljudi na loziti na muziku koja nije ni za prismrdeti domacim standardima shto se tiche produkcije. mi smo nebitni ljudima koji zele da postanu popularni. ako ne pomognemo, neko drugi ce. muzika je apsolutno nebitna.

Jan
20-12-2009, 05:00 PM

uglavnom da ga sazmem:

za tri dana je nakupio 300000 pregleda, ali je obrisan verovatno zbog golotinje..

ovaj uzas od ribe je uspeo zbog dupeta. ima snimaka sa nastupa, sve je playback. na kom takodje zvuchi uzasno:

i da, ako svi eminentni producenti izbojkotuju neki klon sandre afrike, ona ce opet naci kao pacov neki gde da se uglavi. snimice pesmu, pa spot. i na kraju ce se ljudi na loziti na muziku koja nije ni za prismrdeti domacim standardima shto se tiche produkcije. mi smo nebitni ljudima koji zele da postanu popularni. ako ne pomognemo, neko drugi ce. muzika je apsolutno nebitna.

Ima dobre noge ova Sandra Afrika :)
Ja bih nju vodio u Digital Playground da snimi film, ovaj album :)

nokash974
20-12-2009, 05:15 PM
Slazem se sa tobom i istina je.Onda sutiraj to iz studija napolje,nece se umreti od gladi a oni neka sa drugarima u spavacoj sobi naprave album..Nisu ni oni glupi..znaju oni sve pa i sta je produkcija..koliko ima samo decaka koji se loze na na naseg kolegu kojji ima blistavu karijeru i pesme?Mnogo...cela zemlja pokusava da ga opozove i da mu ne uspe bas zbog takvih stvari...Ja mu drzim fige jer je on kako god bilo doneo u muziku belo..Utrkuju se sada razni pesmama,aranzmanima cak i slicnom pricom da budu to..ne shvataju da to nosis ili imas ili nemas..Imas i drugih tabora u kojima umesto harmonike,dipli,mamuzai bongosa saznase za velike rock bandove pa malo citati...zemlja je mala i veliki procenat poznatih ljudi koje pustaju televizije ne mogu da napune ni kutiju sibica..tv zvezde nisu i stvarne zvezde..Ti si gospodin snimatelj,aranzer,kompozitor a ne neko ko ce da radi i voza cobana u melodinu u beskonacno za malo para..jer previse je to malo para da bi to bio dobar izgovor.Mislim da mozemo da promenimo to i da ako krenemo a vreme je mozemo da se vratimo na muziku..Ti koji snimaju ploce da bi radili kod nekog krimosa u Maloj Krsni prepusti uvek indijancu..nemoj trositi lepi hladni var lexicona na njega..Oni bolje da snime pluca..postenije je i prema sebi i prema njima tako...stary..Grad Beograd I Novi Sad,cela nasa zemlja je samo15tak godina unazad dala toliko muzike i vaznih bandova..Beograd je bio veoma ozbiljna muzicka scena iz koje su veliki svetski bandovi kretali turneje..Danas je to grad rumbe i splavova sa kojih nam stizu nove generacije medijskih pokusaja i likova sa vrlo cudnim imenima..neznam ali ne mozes se zvati Ostoja Glavonjic i biti zajebanko ili ako jesi daj da ti smislimo pseudonim.. i pritom se super deres i sta onda...imas li ista osim tog deranja u tonalitetu druze?Pevanja vec postojecih hitova za opstenarodne mase...Mozda ja malo preterujem..ali sam mozda samo malo ljut na sve nas i pokusavam da probudim sebe pa i vas...Veliki pozz za sve...

silicon science
20-12-2009, 05:49 PM
Sve je jasno tj. problem je jasan. Da li ce neeeko konachno da kaze uzrok tome i moguce resenje, ako se vec filozofira.
Sto se tiche teme, smatram da je licemerno bilo koga odbijati, ako se bavis usluznom delatnoscu. I musterija jeste uvek u pravu. A ti budi faca pa to naplati (ili nemoj). Ili budi DETE koje je jos uvek kod mame i tate na stanu i hrani pa odbijaj posao (ali zato budi svestan sebe i svoje dobi pa razmisli o davanju ultimativnih saveta tipa "Teraj ih napolje, nece oni meni...).
A sta je problem oko toga da je muzika propala i takve stvari. Pa cinjenica je da su ljudi oduvek bili ovce kojima treba neko drugi da misli za njih. Ali su nekada ti koji su mislili za njih bili politichki neaktivni i nezavisni. Situacija je danas u celom svetu drugacija i to je fakat. Vremena se menjaju i poenta je to shvatiti i menjati sebe, inache :shock::shock:

korenjak
20-12-2009, 05:53 PM
vec sam reko da sam jednom snimao jednog narodnjaka....bio je fin ali naporan...

prefigani su oni znaju kako sa kim ....stare koske....

kad zivis u svetu gde svako svakog zavlachi ...ovakvi kao mi, sanjari, su njima boranija...
zato ne volim saradnju gde ostane gorak ukus i gomila neverice u glavi....

ali sam reko da necu vise to da radim makar nemao kinte....al to je moj stav

mada mogu da razumem ljude koji pristaju na kompromis u nuzdi...

nekad bilo sjasi kurta da uzjase murta...al ovde kurta uzjaho pre 30 godina i ne silazi....vrti lovu pomocu sve veceg procenta pornografije u spotovima.....

skapirali gde su ljudi najtanji i najslabiji...skapirali gde da udare...u najachi nagon koji baca pod tepih druge stavove i ideale....

pa ko je danas jos tolko rezistentan na to sve....

sve u znaku sexa....javnog....ili asociijacija na to....ubrzo ce doci vreme kada nece biti samo asocijacije vec to sve uzivo u spotovima ...opusteno...

da se vratim na temu drazi su mi oni koji ne umeju da pevaju al se bar pristojno oblache....njima bi pomogao da nesto snime

pomesali smo stvari....ona koja ne ume da peva ne mora biti ta iz polusveta koja jedini ume da se svlachi maze uljem i uvija....
tu se ne radi o bezobrazluku ...nego u perfidnom smisljenom mehanizmu uzimanja para povezivanjem sexa i muzike....samim tim se muzika povezuje nuzno sa telesnom lepotom i gubi svoj smisao......i odvaja se od svoje sustine...

danas covek kaze svidja mu se pesma ...a u sustini mu se svidja spot gde sevaju guzovi...pa mu se odma svidi i pesma jer u glavi poveze to u spregu....

kao pas kad mu dajes hranu i pustas zvuk zvona....pa posle na svako zvono ocekuje hranu

tako i ovde pustis pesmu na radiju a covek se seti spota...mislim ''spota'' i svidja mu se kao a u stvari mu se svidja nesto drugo sto mu je servirano uz tu mjuzu

svi smo zrtve toga...... mada za svaki uspeh je najvaznija dobra priprema......a dobro nas pripremaju za moralnu dezintegraciju

sve ovo nema veze sa pevanjem...treba snimati svakog ko je chovek i ko ima malo od choveka.....pa makar i falshirao

moj glas je protiv perfidnih mehanizama i onih koji ih praktikuju....

citiracu onog poglavicu indijanaca koji je rekao englezima :

''kad poslednje drvo bude oboreno i poslednja riba uginula samo tada ce beli covek shvatiti da se novac ne moze jesti''...

dakle luda kuca i sanke koje idu nizbrdo suumanutom brzinom...

i ja sam za da se bori protiv toga pa makar i samo time sto ce se to reci.

pozz

66musicman
20-12-2009, 07:13 PM
Pretvorio se ovaj post u socialno-ekonomski bojkot i zapomaganje a prava istina svih nas koji radimo ovaj posao je
ta da je trenutno apsolutno nebitno ko snima i sta snima, vazno je da li hoces da zivih od ovog posla ili ne.
U svakom sjucaju svi smo mi ponekad zasigurno upotrebili autotune i melodyne i pitch corections cime smo u stvari pomogli tim "kvazi" muzicarima i odmogli samoj muzici i njenom kvalitetu i time doprineli da uopste postoje ljudi koji ne znaju da sviraju ili pevaju a pune hale i donose velike pare menadzerima i sebi samima.
Znaci i mi sami smo krivi za trenutnu situaciju sto su samo smisleno iskoristili menadzeri koji u vecini slucajeva nisu nikakvi muzicari nego samo umeju da zavrte lovu.
U konkretnom slucaju ovog posta, pre 25.godina recimo, sam tip koji je doveo devojku da snima to ne bi uradio jer sada zna da postoje alati koji ce od te devojke napraviti zvezdu a njemu doneti lovu i licna zadovoljstva a pritom bas ga briga za muziku.

ugljesa
20-12-2009, 10:09 PM

uglavnom da ga sazmem:

Ovaj mali Dejan Stankovic je lik jbt.Mali nije svestan samog sebe sta prica :shock::shock::shock: !!!:rotfl::rotfl:

zlobisha
21-12-2009, 04:11 AM
Ovaj mali Dejan Stankovic je lik jbt.Mali nije svestan samog sebe sta prica :shock::shock::shock: !!!:rotfl::rotfl:

Dejan Stanković, pored toga ?to je jedan od onih likova koji u tebi bude ?elju da ih o?amari? samo zato ?to postoje kao takvi, je pulen Danijela Đurića, koju mu je i radio tu f-ing pesmu za skale. Inače ta emisija na TV Ko?ava, koju vodi ovaj oblik ?ivota, je takođe pod dirigentskom palicom gosin. Đurića...
A mislim da je to sve ?kola, velikog asa show biznisa Avde Čard?ića. I tako... :)

korenjak
21-12-2009, 10:19 AM
HAHAHA:rotfl:

oblik zivota HAHA

mi se silno zabavismo na ovoj temi

zlobisha
21-12-2009, 02:52 PM
HAHAHA:rotfl:

oblik zivota HAHA

mi se silno zabavismo na ovoj temi

Pa ?ta drugo da radimo... Bolje da se zabavljamo na forumu, bilo bi glupo da stvarno idemo da ?amaramo D. Stankovića... Ili? :growl:

InsaneEyes
21-12-2009, 10:11 PM
Jedan od mojih omiljenih glumaca (Michael Caine) je glumio u gomili filmova koji se na?alost ne mogu nazvati drugačije do govnima, pa ?ta? Ipak fasovao dva Oskara i par nominacija pride.

"I've failed 99% of my trials, in order to succeed in the remaining 1%"

Soichiro Honda (1906-1991)

:D.

http://www.autospeednet.com/sites/3dauto.com/viewterm/2212/

awacs
22-12-2009, 12:05 AM
"I've failed 99% of my trials, in order to succeed in the remaining 1%"[LEFT]

Soichiro Honda (1906-1991)

"I've never heard any sound that I didn't enjoy: the only trouble with sounds is music"

John Cage (1912-1992)

Soichiro i John se ne računaju, oni su ljudi iz pro?log veka. U ovom veku se ne tra?e kreativni ljudi, tra?e se ljudi koji mogu da izvr?avaju zadatke :wink:

Pozdrav,

Vasa

HeatMan
22-12-2009, 01:11 AM
hahahah poshteno sam se sa devojkom ismejao ovde.. nego, bre, zlobisha.. koji su ti ljudi shto si ih naveo? nikad chuo za njih..

mada ne znam ni kako bih chuo..

awacs
22-12-2009, 01:27 AM

YouTube... Srč... unese? imena... dobije? sva?ta... ako te ba? zanima... 'si siguran da te zanima?

Pozdrav,

Vasa

HeatMan
22-12-2009, 01:37 AM
trazio.. nashao jednog.. drugog nema nidje..

inache u chetvrtak nastavljamo sa radom. iskreno se nadam da je devojka imala period hahah.. da je to uzrok disonancije u njenom mozgu.. :)

drzite mi fige ljudi.. chetrvtak mi je dan za donoshenje konachne odluke.. :)

Maiv
22-12-2009, 05:47 AM
iskreno se nadam da je devojka imala period hahah.. da je to uzrok disonancije u njenom mozgu.. :)

drzite mi fige ljudi.. chetrvtak mi je dan za donoshenje konachne odluke.. :)

...ili pre velikog halla u glavi zbog praznog prostora :D

drzimo ti fige :wink:

zlobisha
22-12-2009, 06:33 AM
hahahah poshteno sam se sa devojkom ismejao ovde.. nego, bre, zlobisha.. koji su ti ljudi shto si ih naveo? nikad chuo za njih..

Dejan Stanković, ameba sa klipa koji si postovao.

Danijel Đurić, pevač koji ima svoju ''in produkciju'', duga priča.
Iz Mladenovca je, pa se znamo, čak sam mu i svirao na par pesama itd.

A Avdo Čard?ić... E to je tek duga priča. On je moj idol... :)

VladaNS
28-12-2009, 01:42 PM
To sto on ne zna da peva nije tvoj problem. Malo prepravi sa melodajnom i to je to. Ne mozes od govneta napraviti kolach