awacs
14-12-2009, 03:54 PM
Dejo,
ako zna? da će? lično miksati muziku koju snima?, da li poku?ava? da već tokom usnimavanja pravi? neku vrstu pre-miksa?
Ovo je deo istog pitanja: koliko (prosečno) vremena provede? posle odlaska klijenta iz studija / pre dolaska klijenta u studio, da bi sačuvao ili rekonstruisao "idealnu" ITB/OTB situaciju za nastavak rada?
Pozdrav,
Vasa
dvuckovic
14-12-2009, 06:35 PM
Tokom rada na ploci, stalno cackam nesto, bilo to editovanje, bilo isprobavanje kombinacija koje imaju smisla...cesto krenem sa necim, nekom idejom o nekom efektu ili procesingu, ali ga ne dotjeram do finesa da ne bi prekidao momenat, nego samo markiram ideju da bi se sjetio sjutra sto sam imao u glavi (mada i tako cesto ne mogu sam sebe da provalim sto sam htjeo. Zivjeo comments na svakom kanalu).
Lijepo je kad znam unaprijed sto cu raditi tog dana, vise zbog mentalne pripreme, nego tehnicke. Ne volim da mnogo planiram unaprijed koju cu kombinaciju cega koristiti, lijepo mi je kad imam vremena da isprobavam razne stvari. Bar je to lako, prebosti na patchu :).
Ako ostanem poslije termina, to je uglavnom zato da popisem recall na mikseru, ili da izeditujem to sto je radjeno tog dana, ocistim sumove, i eventualno slikam outboard. Generalno ne patim od toga da sve treba da bude isto narednog dana, mozda se desi neka glupost koja bude super:). Moram da se nadam da ce statisticki i mene jednom da usere, pa da ispadne neko ludilo. Jedino kad vodim racuna o tome je kad miksam, volim da nastavim dje sam stao.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.