View Full Version : Synth za solo deonice (analogija)
darkstar
09-12-2009, 05:05 PM
gledam nesto ovaj thread,i ove analogne sinteve,pa me uhvati neka camotinja...
vec dugo jecam za nekim zvukom koji razvaljuje zvucnike,imam nord lead,ali me interesuje kako zvuci to sto on imitira...
jel ima neko preporuku...jel novi moog necemu valja?
placem i jecam,tiho u mraku ...
silicon science
10-12-2009, 12:42 AM
gledam nesto ovaj thread,i ove analogne sinteve,pa me uhvati neka camotinja...
vec dugo jecam za nekim zvukom koji razvaljuje zvucnike,imam nord lead,ali me interesuje kako zvuci to sto on imitira...
jel ima neko preporuku...jel novi moog necemu valja?
placem i jecam,tiho u mraku ...
Dodji da chujes MicroWave 1 by Waldorf. Polifonija a seche kroz meso :grin: Vrlo programljiv sint, imas chak i Wave Envelope, totalno bolesno dobra sprava (de fakto umanjeni PPG Wave - sa opet malo drugachijim zvukom)... Analogni envelope i filter...
Evo videh i Boris Blank iz Yello ima jednog, a bogme i Pulsea. ZNachi, imas taj stari analogni zvuk za malu lovu. :):) Prvo to, pa posle moogovi (jer su skuuupiii)
darkstar
10-12-2009, 12:45 AM
a koja lova za microwave ? Jesi mi to spominjao kad se videsmo onda?
silicon science
10-12-2009, 12:48 AM
a koja lova za microwave ? Jesi mi to spominjao kad se videsmo onda?
400, 450 E. Ne znam dal sam ti spominjao, moguce. Ma eee, dodji da chujes :wink::wink: Clusterchord mi je daaaavno jos predlozio taj sint al sam ga nedavno poslusao :ups::grin::) Best value for money sint, ako prichamo o zvuku, polifoniji i programibilnosti :D:D
darkstar
10-12-2009, 03:31 AM
hm..
ja sam ubagovao...jel govorimo o narandzastom sintu ? Jel za tu lovu ful sint,ili rek ?
A gde cu sad u ns,do nove godine malko frka...
clusterchord
10-12-2009, 06:01 AM
evo stigao
jupiter 8 sa encore midijem
emulator II
korg DSS1
v-synth
elevata redsound
roland sh201
microwave II
fino, fino... der baci neku sliku :wink:
@Darkstar: Silicon priča o starom, prvotnom Microwave-u, iz 1989 - 1992. digitalni lo-fi oscilatori i pravi analogni filteri i vca.
http://www.marcomarino.com/sale/index-Dateien/image022.jpg
narand?asti na koji ti mislis je isto microwave, ali XT. i super je. ali skroz digitalan. drugaciji zvuk. karakteristicno prljav. dobar za ambient/illbient. ali nije analogija. ja koristim obadva, svaki za svoje.
inace umjesto novih moogova, koje ja bas ne volim,,, imas sijaset starih analogaca, manjih koji nisu tako skupi a hebu im kevu..totalno.... pogledaj : Roland SH-2, moog Source, moog Prodigy, moog multimoog, oddysey mkII/III, SCI Pro One.. sve je to od 600 do 1000 eura plus jedno 100 za shipping.
silicon science
10-12-2009, 11:39 AM
fino, fino... der baci neku sliku :wink:
@Darkstar: Silicon priča o starom, prvotnom Microwave-u, iz 1989 - 1992. digitalni lo-fi oscilatori i pravi analogni filteri i vca.
http://www.marcomarino.com/sale/index-Dateien/image022.jpg
inace umjesto novih moogova, koje ja bas ne volim,,, imas sijaset starih analogaca, manjih koji nisu tako skupi a hebu im kevu..totalno.... pogledaj : Roland SH-2, moog Source, moog Prodigy, moog multimoog, oddysey mkII/III, SCI Pro One.. sve je to od 600 do 1000 eura plus jedno 100 za shipping.
Hehe, bas taj :):grin::grin::grin: Darkstaru, ovo se isplati imati iako nema dirke, imam editor za njega i za pc i mac, a ima i kontrolera da se kupi. To morash chuti i gotovo.. :D A i Babic sto reche, imas tih moogova ihhaa zavisi koju bi lovu da odvojis.
Sad me Babic podsetio na ovog djecharca
http://www.myspace.com/beflepia
Hehe par spravica i ...
darkstar
10-12-2009, 03:57 PM
ma dirki imam bre i previse,tako da mi je rack super opcija...
Ali ne usudjem se naruciti nesto sa ebaya,ili mislite na neku drugu kombinaciju ? 100 eura za shipping,pa ostali troskovi carina bla bla...
Ili ima neka druga fora ?
Hvala na informacijama.
silicon science
10-12-2009, 04:21 PM
Naletece to ovde tj. Balkan. Trazi, gledaj...
A pazi, sa njime nema problema oko detjuninga itd. Ima chak i opciju za tjunovanje filtera ali se to radi po servis manualu samo ako imas problema - sto je retkost kako sam chuo.
clusterchord
11-12-2009, 12:54 AM
ma dirki imam bre i previse,tako da mi je rack super opcija...
Ali ne usudjem se naruciti nesto sa ebaya,ili mislite na neku drugu kombinaciju ? 100 eura za shipping,pa ostali troskovi carina bla bla....
e vidis, to je standardna greska u razmisljanju svih ovdje kod nas. prvo, to je sint koji je vrlo rijedak ovdje, pa i šire, pa gledat na shipping i carinu kao nekakav dodatan "bačen novac" je pogrešno. naime, nema ga u lokalnom samosposluzivanju,,
maltene ispada da su sintevi koje covjek kupi u Artistu prekoputa "jeftiniji" jer nema shippinga i carine.. ma nema kitu marjanovu... sve to mi platimo samo ti oni na racun lijepo napisu jednu jedinstvenu cifru..
drugo, microwave je do nedavno koštao puno vise, a koliko god nečemu padne cijena, ovdje se opet kuka, a pravi nacin gledanja je ovo:
gledaj sve zajedno, sa carinom i shippingom - to je prava cijena tog sinta. i onda izvaži jel ti treba, jel ti zvuči, jel ti vrijedi. pusti te cijene koje vidis na ebayu. to je nerealno i van konteksta.
inače, taj sint po soundu i mogucnostima jednog hibrida (analog vcf digi osc) u samoj kvaliteti zvuka prestize i jedan Q+ koji ljudi šale drhtavim rukama placaju po 2 - 3 hiljade evra.. zato sto je nov, velik i .. ima nabrijan dizajn. pih. ovaj sint meni vrijedi barem soma eura , a ne 400.
da skratim, ako ga trebas.. ma daces brate i za carinu i za shipping. to je dio igre.
sorry nisam nista mislio uvredljivo na tvoj racun, vec ovo je nesto s cime se kod nas stalno susrecem, pa sam htio iskomentirat malo šire :rolleyes:. čisto da ti pomognem da se ne grizes oko troškova.
jbga ja sam neke stvari uspio nabaviti jeftino , neke nisam, a zvucale su mi prehebeno, pa sam pregriz'o i platio shipping iz amerike i carinu i PDV (npr. microwave XT)... al' sam ga na kraju imao.. 8-) i nije mi žao.
važnije je što češ s tim sintom napraviti, i dali te puca na inspiraciju. sto evra tamo vamo sve se to zaboravi ako ti sprava "radi"..
PS zna ih se neki put pojavit u Austriji za 350 eura..
ovo je moj microwave, iznad sa Accessovim programmerom. jest brže za rad, al ja sam der'o po njemu i bez toga.. ko je odrasao na JX-10 tome nijedan interface sa menijima nije težak :banghead: uostalom moze i BCR, BCF, Novationi, ili editori, itd.. ima danas puno nacina kako ga mozes programirati brzo il sarafit uživo..
http://www.babic.com/PICs/DSC05986x-800.jpg
darkstar
11-12-2009, 01:19 AM
Pozdrav CLusterchord,
Ma kakvi,ne vredjas me,nego se nismo skapirali.Nemam ja problem da platim carinu i shipping,ja gledam na to kao na cenu sinta(realnu),ja imam problem sto sa nasom carinom NIKAD NE ZNAM kolika je ta cena,samim tim nema sanse da skapiram i sracunam cenu sinta.
Recimo,5-6 puta sam narucivao razne knjige,cd-e i tako te sitnarije preko interneta.Nekad platim carinu,nekad ne.Od 5-6 puta,2 puta sam platio,jednom oko hiljadu,a jednom oko 2 hiljade dinara (u evrima,oko 10 i 20).
Plasim se da za bilo sta vece troskovi mogu da budu ogromni,jer sam se naslusao zaista jezivih prica.
Da li neko zna kakvo je stanje,i sta da preporuci?Jer ne vredi pitati carinu,ni oni sami ne znaju.
pozdrav
clusterchord
11-12-2009, 01:31 AM
da razumijem te.. a ja kren'o u križarski pohod eheheheh. jesam se zaletio ko stoka.. :rotfl: ma sigurno si i ti primjetio to o cemu pričam.. to je stara kod nas priča.
u svakom slučaju, ako ne ideš na carinu, male račune i to, jedino ti je druga opcija ako možeš nekako prebacit na crnjak iz najbliže ti zemlje EU. ako imaš tamo neku adresu na koju možeš poslat. ja to radim sa Ljubljanom, dam da mi ovi sa ebaya pošalju Gregoru Z, pa onda kad se nakupi par stvarčica, pokupim sve i platim tipu blizu grane koji mi to prebaci u zg.
darkstar
11-12-2009, 02:28 AM
a zemlja se sad otvara,pa cu se organizovati nekako,u cugu kad budem odlazio da gledam oldfielda uzivo :)
Da li znas mozda kakav je novi oberheim ?
HrastProgrammer
11-12-2009, 06:05 AM
inače, taj sint po soundu i mogucnostima jednog hibrida (analog vcf digi osc) u samoj kvaliteti zvuka prestize i jedan Q+ koji ljudi ?ale drhtavim rukama placaju po 2 - 3 hiljade evra.. zato sto je nov, velik i .. ima nabrijan dizajn. pih.
Ma naravno, kako da ne. Imao sam Microwave 1 i totalno sam se razocarao u tu njegovu famoznu "kvalitetu zvuka". Pih ... Nasjeo sam na kojekakve bablje price po forumima pa sam ga kupio i, za to sto nudi, preplatio, naravno. Filter je OK, ali nista posebno, a digitalni dio mi se uopce ne svidja. O retardiranom user interface da i ne govorim, bez programera je koristenje prava nocna mora. Probao sam ga zavoljeti, ali bezuspjesno, nema na njemu nicega sto bi mi se svidjalo, tako da je dan kada sam ga se rijesio bio jedan od sretnijih. Ako cemo vec o wavetable sintezi onda mi je Microwave XT i po zvuku i po user interface-u za cijelu klasu iznad.
A usporedjivat Q+ i s jednim i s drugim je naprosto smijesno, u nedostatku boljeg termina (odnosno, u nedostatku termina za kojeg mi kultura ne dopusta da ga ovdje spomenem). Ja postujem tudje misljenje i dobronamjerne sugestije te se bas i nemam volju po forumima svadjati i prepirati o tome sto je bolje, a sto nije, ali razmetanje ovakvim izjavama mi je jednostavno smijesno i vec pomalo zamorno. No, da skratim, imam Q+ Phoenix kojeg sam kupio novog i koji me je u konacnici, kada se sve zbroji, dosao manje od 2000 EUR (bez poreza, posto sam kupio na firmu, a kada se odbije amortizacija onda ce to bit jos i manje) i tek sam zagrebao povrsinu, ali ne bih ga mijenjao za 20 Microwave-ova ... Toliko.
Pozdrav.
relis
11-12-2009, 06:14 AM
slezem se za usporedbu s Q, nije Q vrijedan para, tim vise sto microQ dodje nov 500 eura pa ako ti bas taj sound treba.. Ali gledajte, to je moje misljenje, Hrast ga voli do neba.
važnije je što češ s tim sintom napraviti, i dali te puca na inspiraciju. sto evra tamo vamo sve se to zaboravi ako ti sprava "radi"..
Ovo vezano za inspiraciju stoji. Tu je meni Microwave na tankom ledu. Volim taj sint, ali mi je apsolutno neinspirativan. Kvaliteta i sirina zvukova je to zasto ga drzim.
clusterchord
11-12-2009, 10:18 AM
Ma naravno, kako da ne. Imao sam Microwave 1 i totalno sam se razocarao u tu njegovu famoznu "kvalitetu zvuka". Pih ... Nasjeo sam na kojekakve bablje price po forumima pa sam ga kupio i, za to sto nudi, preplatio, naravno. Filter je OK, ali nista posebno, a digitalni dio mi se uopce ne svidja. O retardiranom user interface da i ne govorim, bez programera je koristenje prava nocna mora. Probao sam ga zavoljeti, ali bezuspjesno, nema na njemu nicega sto bi mi se svidjalo, tako da je dan kada sam ga se rijesio bio jedan od sretnijih. Ako cemo vec o wavetable sintezi onda mi je Microwave XT i po zvuku i po user interface-u za cijelu klasu iznad.
A usporedjivat Q+ i s jednim i s drugim je naprosto smijesno, u nedostatku boljeg termina (odnosno, u nedostatku termina za kojeg mi kultura ne dopusta da ga ovdje spomenem). Ja postujem tudje misljenje i dobronamjerne sugestije te se bas i nemam volju po forumima svadjati i prepirati o tome sto je bolje, a sto nije, ali razmetanje ovakvim izjavama mi je jednostavno smijesno i vec pomalo zamorno. No, da skratim, imam Q+ Phoenix kojeg sam kupio novog i koji me je u konacnici, kada se sve zbroji, dosao manje od 2000 EUR (bez poreza, posto sam kupio na firmu, a kada se odbije amortizacija onda ce to bit jos i manje) i tek sam zagrebao povrsinu, ali ne bih ga mijenjao za 20 Microwave-ova ... Toliko.
pa ja ni ne kazem da je microwave apsolutno bolji sint od Q+, već da u nekim segmentima bolji, bazičnoj kvaliteti zvuka kao wavetable hibrid.. .. naime ne svidjaju mi se ti famozni (i po meni precijenjeni i preskupi) analogni filteri na Q+. i da, preferiram pravi PPG-evski krdžavi lofi digitalni zvuk kroz CEM filtere. Q je u duši VA. sa svime dobrim i lošim što uz to ide.
naime, meni apsolutno ne smeta, sto ti preferiras Q+. dapace, drago mi je da si ga napokon nabavio.
a što se tiče svadjanja, ako se ne želiš svadjat zašto to onda uopće spominješ? to je pasivna agresija. indirektno me vrijeđaš time što govoriš da se "razmećem", da je moje mišljenje "smiješno" i ostalo. bilo je dovoljno reć da misliš suprotno o tim sintevima i basta.
ako već "poštuješ tudje mišljenje" i to nije samo prazna fraza, kako navodiš, onda nemoj ljude vrijeđat "između redaka". nisam se juce rodio, da neznam sto si zaista napisao, i koliko te iživciralo moje misljenje. pa, uvijek se možeš žaliti upravi vodovoda. :da:
a živce čuvaj za neke druge stvari. sintevi zaista nisu vrijedni toga.
ocigledno, taj sint nije za sve ljude. ko uostalom i svaki drugi.
kad budes imao vremena nabaci nam koji demo od Q+.. mislim, ako ti vjera ne zabranjuje..:wink:
Moritz
11-12-2009, 10:27 AM
pa ja ni ne kazem da je microwave apsolutno bolji sint od Q+, već da u nekim segmentima bolji.. naime ne svidjaju mi se ti famozni (i po meni precijenjeni i preskupi) analogni filteri na Q+. i da, preferiram pravi PPG-evski krd?avi lofi digitalni zvuk kroz CEM filtere. Q je u du?i VA. sa svime dobrim i lo?im ?to uz to ide......
ocigledno, taj sint nije za sve ljude. ko uostalom i svaki drugi.
kad budes imao vremena nabaci nam koji demo od Q+.. mislim, ako ti vjera ne zabranjuje..:wink:
+1
Meni licno, je potpuno besmisleno porediti Microwave 1 sa XT jer su veoma razlicite mashine ( imao XT svirao MW1) ...kao sto je microQ bleda kopija Q ( Q+ je van kategorije pomenutih).
Imao Andromedu pa sam i pored toga zeleo Virusa jer je potpuno drugacija prica ( realno, ja ga ni ne dozivljavam kao VA vec kao spice synth )
Sve je stvar ukusa ,VA ili full analog nije bitno ako je to zvuk koji zelimo...i na kraju treba biti rezervisan kada su u pitanju tudji komentari i hvalisanja opreme jer u protivnm dolazi do ovakvih zabuna koje se ptrvore u konflikt. :)
Ima
HrastProgrammer
11-12-2009, 11:22 AM
a ?to se tiče svadjanja, ako se ne ?eli? svadjat za?to to onda uopće spominje?? to je pasivna agresija. indirektno me vrijeđa? time ?to govori? da se "razmećem", da je moje mi?ljenje "smije?no" i ostalo. bilo je dovoljno reć da misli? suprotno o tim sintevima i basta.
ako već "po?tuje? tudje mi?ljenje" i "kutlura ti ne dopu?ta" i to nije samo prazna fraza, kako navodi?, onda nemoj ljude vrijeđat "između redaka". nisam se juce rodio, da neznam sto si zaista napisao, i koliko te i?ivciralo moje misljenje. pa, uvijek se mo?e? ?aliti upravi vodovoda. :da:
A sto si se pak ti sada zapjenio?!? Nisam ti ni ja bas od jucer pa da ne znam procitati sto si napisao. Nije me razljutilo tvoje misljenje, jer ga nisi ni izrekao, vec si izrekao *konstataciju*, a to je nesto sasvim drugo. Misljenje dolazi s atributom "ja mislim", "po mom misljenju" i slicno, a ti si jednostavno konstatirao da "taj sint po soundu i mogucnostima jednog hibrida (analog vcf digi osc) u samoj kvaliteti zvuka prestize i jedan Q+ koji ljudi ?ale drhtavim rukama placaju po 2 - 3 hiljade evra.. zato sto je nov, velik i .. ima nabrijan dizajn. pih" ... Ne znam kako sam to trebao protumacit nego kao pljuvanje ("pih!"), istina indirektno, ali ipak pljuvanje po necemu za sto sam (ne drhtavim rukama) odbrojio novce, nemam pojma kako da to drukcije shvatim ...
Ovo za vodovod se slazem, mozda se vidimo tamo :wink:
A imas pravo i to da synthovi nisu vrijedni zivciranja, to bi trebala iskljucivo zabava i nista vise, zbilja nemam pojma zasto si ponekad dozvolim da me se bezveze povuce za jezik :banghead:
Inace, imam jedan Q+ (ajmo-ga-tako-nazvat) demo kojeg sam slucajno snimio, ali to je nekih 20-ak minuta noodleanja i tweakanja jednog jedinog zvuka pa nisam siguran da bi to bas bilo za siru javnost ...
RetroMan
11-12-2009, 11:40 AM
synthovi nisu vrijedni zivciranja.
Jel' ovo stav, ili misljenje?
to bi trebala iskljucivo zabava i nista vise.
Znam mnoge (ukljucujuci i sebe) kojima su synthovi mnogo vise od zabave. :da:
RM
silicon science
11-12-2009, 12:25 PM
Sto se tiche poredjenja ajd, nezahvalno je. I svi drugachije zvuche, totalno.
Sto se tiche Microwavea i da je neinspirativan, e pa to je zato sto ne znate sta hocete od muzike :rotfl::rotfl: Vec upalis sint pa ajd malo da vidimo sta ce ispasti hehe.. Al to nije loshe uostalom... Microwave meni radi to sto najbolje radi (po meni) a to su brze arp deonice, leedovi itd. I sumnjam da IJEDAN drugi sint by Waldorf ima taaako brz i definisan envelope :wink: tj. siguran sam u to. I meni lichno to treba od sinta, radim trance muziku i pokazao se kao nezamenjiv za gomilu stvari :) Sigurno sa njime necu napraviti pad kao na Q+, niti ce Q+ mozi da izvuche tako kratak i definisan sound kad radi na arpedju itd. XT je opet pricha za sebe, imao sam ga i prodao nazalost, ultra unikatan dirty sound, ali ni priblizno brz kao Micro 1... :wink::)
Dok mi se recimo micro Q ne svidja, imao ga par dana i na prvu loptu je super ali... Nije me dobio zvukom i jebga...
Lichno sam uplasen od tih novih analognih polifonika hibrida itd. Ne smem ni pomisliti na servis i cenu toga. Setite se samo Andromede i tih serija i tih jadnih ljudi koji su imali tu nesrecu da ih zapadne falsh...
HrastProgrammer
11-12-2009, 01:58 PM
Microwave meni radi to sto najbolje radi (po meni) a to su brze arp deonice, leedovi itd. I sumnjam da IJEDAN drugi sint by Waldorf ima taaako brz i definisan envelope :wink: tj. siguran sam u to. I meni lichno to treba od sinta, radim trance muziku i pokazao se kao nezamenjiv za gomilu stvari :) Sigurno sa njime necu napraviti pad kao na Q+, niti ce Q+ mozi da izvuche tako kratak i definisan sound kad radi na arpedju itd.
Silicon, imas mozda kakav MP3 s primjerom zvuka kojeg spominjes? Volio bih cuti na kakav tocno zvuk mislis, posto Q/Q+ ima zbilja munjevite envelope pa nije iskljuceno da se ne moze nesto takvo napraviti ...
Lichno sam uplasen od tih novih analognih polifonika hibrida itd. Ne smem ni pomisliti na servis i cenu toga. Setite se samo Andromede i tih serija i tih jadnih ljudi koji su imali tu nesrecu da ih zapadne falsh...
Ja sam imao problema s jednim filter chipom na Andromedi iz 2008. jer se filter #2 na voice #16 ponekad nije htio tjunati. Rijeseno u garantnom roku tako sto je serviser zamijenio chip novim, big deal. Osobno sam si naslozio pristojnu zbirku rezervnih ploca za Andromede, a vecinu synthova ionako imam u duplikatu pa cu po tom pitanju vec nekako prezivjeti barem slijedecih 10-ak godina :da:
Znam mnoge (ukljucujuci i sebe) kojima su synthovi mnogo vise od zabave. :da:
Pretpostavljam da se na kraju ipak radi o nekakvoj glazbi napravljenoj na tim synthovima, ne? I nikome to, ni tebi, ni drugima, nije bilo zabavno? Onda je to zalosno, osim ako se radilo o glazbi za sprovode, u kom slucaju je opet zalosno :wink:
silicon science
11-12-2009, 02:25 PM
Silicon, imas mozda kakav MP3 s primjerom zvuka kojeg spominjes? Volio bih cuti na kakav tocno zvuk mislis, posto Q/Q+ ima zbilja munjevite envelope pa nije iskljuceno da se ne moze nesto takvo napraviti ...
Morao bih izvuci iz pesme.. dakle, imam. Vidis, nije losha ideja to uporediti, zanima me svakako :) Evo veceras kad dodjem sa posla cu izrendati i podici na share. chuj, vrlo je moguce da ce izvuci, videcemo :):)
HrastProgrammer
11-12-2009, 03:15 PM
Morao bih izvuci iz pesme.. dakle, imam. Vidis, nije losha ideja to uporediti, zanima me svakako :) Evo veceras kad dodjem sa posla cu izrendati i podici na share. chuj, vrlo je moguce da ce izvuci, videcemo :):)
OK, thx.
darkstar
11-12-2009, 04:18 PM
Ljudi,polako ...
Svako ima svoja misljenja,i sve je to ok . cluster/hrast - ne verujem ja da ste se vi krenuli svadjati,muzicari smo,pasionirani,polete nekad malo strasti kad ti se ne svidi tudje misljenje,nista nije problem,samo da stanemo na vreme :)
Ajde da okrenemo malo situaciju :
ja sam pitao oko analognih sintova jer bih voleo imati neki synth koji ima svoj zvuk,svoj karakter,umorio sam se od romplera.To mi treba da bih razvalio neki solo u rock bandu,elektronika i taj zvuk nije moj fax (ne umem to da sviram i pravim).
STRAVICNO mi se svidja neki koncert jamiroquai-a gde svi sviraju unis,a lik cepa neku farbu sa andromede,time sam se odusevio.Zato sam svojevremeno davio hrastprogramera da mi prica malo vise o andromedi (jos jednom hvala hrast!).Znaci taj koncept - rok bend,moderan,gde na mestima sviraju unise analogni sintovi i gitare.Da li imate preporuku,sta da probam,sta da cujem ?
Pozdrav.
silicon science
11-12-2009, 04:54 PM
STRAVICNO mi se svidja neki koncert jamiroquai-a gde svi sviraju unis,a lik cepa neku farbu sa andromede,time sam se odusevio.Zato sam svojevremeno davio hrastprogramera da mi prica malo vise o andromedi (jos jednom hvala hrast!).Znaci taj koncept - rok bend,moderan,gde na mestima sviraju unise analogni sintovi i gitare.Da li imate preporuku,sta da probam,sta da cujem ?
Pozdrav.
E onda burazere zavisi od budzeta. Ako si do 1000 E onda ima tu finih stvari. Pretpostavljam da zelis polifonik, i to dosta suzava izbor. Vredi razmisliti o Juno 60/106, to mozes naci za realnu cenu ovde i radi posao do jaja. Jeste maaalo mekan ali sa nekim linijskim preampom resis stvar. Ako pak moze monofonik, iha ja bi ishao na Roland SH 2, za 700 E mozes naci u super stanju, mada moraces malo da se iscimas i da ne zuris i naci ces ga sigurno. To ti je zver od sinta njam njam. Svakako i novi Oberheim je u igri al kad se lepo chuje i utisci ovo ono, i verujem da ce to biti to. Mada, Microwave 1 uh uhuh. Veceras ces chuti nesto od njega, okachicu. kazem ti, imam editor za njega koji radi super i mozes svaaasta da napravis. Uz njega neki od TC evih efekata, tipa Nova Delay i reverb. I bratori, imas zaaaajebanu azdaju za live i studio
Evo ti malo ga ovde preslusaj. Znachi, od tih Fm Dx zvukova do analogije :):grin:
Mada nema "onih" zvukova, recimo tih basova koji je&u kevu
http://www.youtube.com/watch?v=a0bbsuO-MxY
clusterchord
11-12-2009, 05:36 PM
A sto si se pak ti sada zapjenio?!?
Nisam ti ni ja bas od jucer pa da ne znam procitati sto si
napisao. Nije me razljutilo tvoje misljenje, jer ga nisi ni
izrekao, vec si izrekao *konstataciju*, a to je nesto sasvim
drugo. Misljenje dolazi s atributom "ja mislim", "po mom
misljenju" i slicno, a ti si jednostavno konstatirao da "taj sint
po soundu i mogucnostima jednog hibrida (analog vcf digi osc) u
samoj kvaliteti zvuka prestize i jedan Q+ koji ljudi šale
drhtavim rukama placaju po 2 - 3 hiljade evra.. zato sto je nov,
velik i .. ima nabrijan dizajn. pih" ... Ne znam kako sam to
trebao protumacit nego kao pljuvanje ("pih!"), istina indirektno,
ali ipak pljuvanje po necemu za sto sam (ne drhtavim rukama)
odbrojio novce, nemam pojma kako da to drukcije shvatim
...
u pravu si da sam ga popljuvao. al ti nikako da uvidis jednu
prilicno bitnu razliku, koju sam mislio da ćeš shvatit iz mog
prethodnog odgovora:
ja sam se možda "okomio" na sint, daklem komad opreme koji se eto
slučajno tebi svidja. ili jako svidja. nebitno.
zauzvrat, ti si se time našao ugrožen, jer si našao shodno da se
zbog toga okomiš i vrijeđaš osobu koja ima mišljenje koje ti se
ne svidja, u ovom slučaju mene. nije mi jasno kako ne vidiš
besmisao takvog poistovjećivanja. i da to ne opravdava jedno
drugo. osnovna škola.
još je uvredljiviji indirektan način kako si to izveo, sa
izjavama tipa "kultura mi ne dopušta" da kažem što zaista mislim.
e pa, blago meni što si ti tako kulturan. tresu mi se gaće, pri
pomisli što si stvarno htio reć.:rotfl:
vidi, ja se zapjenio nisam, ali ako kreneš pisat komentare koji
prelaze u područje osobne prirode, a ne odnose se više na opremu
odn. sintesajzere, jer ovo je slučajno forum o tome, onda moram
reagirati. tako da, molim te da se tvoj slijedeći post odnosi na
to kako je ... ne znam.. microwave teško sranje, ili kako je Q+
bolji od seksa :D. nemam ništa protiv. nek se odnosi na što god
želiš, ali ne na mene i kako sam glup i smiješan jel ne volim Q+.
man' se ćorava posla.
ja sam eventualno glup što sad nešto nešto ne *ebem, neku mladu
pevaljku od ovih što mi se trenutno motaju po studiju, radi eurovizije,
umjesto da tu sjedim i piskaram ovo. to stoji. kriv sam.
pozdrav
HrastProgrammer
11-12-2009, 06:06 PM
zauzvrat, ti si se time na?ao ugro?en, jer si na?ao shodno da se zbog toga okomi? i vrijeđa? osobu koja ima mi?ljenje koje ti se ne svidja, u ovom slučaju mene.
tako da, molim te da se tvoj slijedeći post odnosi na to kako je ... ne znam.. microwave te?ko sranje, ili kako je Q+ bolji od seksa :D. nemam ni?ta protiv. nek se odnosi na ?to god ?eli?, ali ne na mene i kako sam glup i smije?an jel ne volim Q+.
Ovo sve si ti rekao, a ne ja. Posto je to sada zbilja postalo ozbiljno i vidim da si se ti okomio na mene jer se nisam slozio s tvojom tvrdnjom onda da razjasnimo slijedece: Ja te ni jednom rjecju u svom postu nisam uvrijedio niti imao namjeru uvrijedit, samo sam bio rezigniran tvojom izjavom i to sam napisao. Ako si se time ti nasao uvrijedjen onda je to tvoj problem, a ne moj. Niti jedna moja rijec nije bila uvredljiva, a niti sam igdje rekao da si glup ili smijesan, *nemoj* mi stavljat rijeci u usta, rekao sam samo da mi je "smijesno usporedjivat MW i Q+", nista vise.
OK, ovaj moj post se ne odnosi niti na MW niti na Q+ pa, molim, iskoristi svoje moderatorske ovlasti i baniraj me na koliko god hoces, jos bolje - na neodredjeno, briga me ...
Pozdrav.
relis
11-12-2009, 06:32 PM
Hrast, potpuno isti slucaj se dogodio i na jednom vanjskom forumu.
Ja sam, i/ili jos netko drugi ne sjecam se, napisao neke stvari o Q-u, ti odmah raspalio ko da su to bile uvrede tebe osobno.
Ne znam cemu to.
Bilo bi dobro natrag na temu.
clusterchord
11-12-2009, 06:35 PM
@Hrast:
jel ti to isinuiras da sam ja ikad koristio moderatorske ovlasti, za svoje vlastite potrebe ili ego, u diskusiji ili sukobu s nekim ovdje?!?!?!
mislim da ovdje svi dobro znaju da je u tome nema istine. pitaj koga god hoćeš. osim ako nisi opet kreno da vrijeđaš.. pa nisam spao na to da te baniram jer smo se mi sporječkali. nisam dosad nikog, a vjerojatno ni neću. ima drugih ovdje koji su brži na okidaču i to vole. pa nek se vesele.
a drugo, da se mi ne uvjeravamo sad ko je što mislio naknadno, draze mi je nek stoje postovi, pa se lijepo vidi. ko je što mislio i rekao. jel pošteno ?
mislim, odnosno nadam se da smo o ovome sve rekli sto se imalo za reć.
a za kraj, ako mogu bit iskren: sve najbolje u daljnjim pohodima - volim tvoju glazbu. al ne mogu to reć za tvoj karakter. bar ne ovaj njegov segment.
laku noć
darkstar
11-12-2009, 06:50 PM
@silicon_science : vidi,ne mora biti polifonik ! Trenutno koristim nord lead sa efektima (ipak je se 70 zavrsio na njemu :), ali kao sto rekoh ,ostao sam fasciniran andromedom i tim koncertom.Kazem ne mora biti polifonik jer bih najradije svirao solo deonice na tom sintu,nekako,nedostaje mi muzicara koji peglaju solo na sintu u sred svirke sa dobrim farbama ;)
Nord lead odlicno radi posao,ali me samo zanima na sta lici neki "pravi" analogni sint,kako li to tek zvuci,kad sam leadom zadovoljan .
Lesho,da li da otvorim posebnu temu za ovo , jer ipak ovo vise ne ulazi u "sta posedujete od sintova" ? Mislio sam da ce se zavrsiti na jednom,dva posta,mada napravi se omanji rat...bezveze.
clusterchord
11-12-2009, 06:57 PM
moze, otvori posebnu temu. to je dobra ideja.
Kazem ne mora biti polifonik jer bih najradije svirao solo deonice na tom sintu,nekako,nedostaje mi muzicara koji peglaju solo na sintu u sred svirke sa dobrim farbama
andromeda briljira u solo sintevima.. nema veze sto je u biti polifonik. veliki raspon, od klasičnih 70tih moog ili arp tipa leada, do 80s, fusion.. i leadova koje nisi prije nikad ni čuo ;)
darkstar
11-12-2009, 07:06 PM
...nastavak teme,da ne trujemo vise thread.
Clusterchord,andromeda je davno sint koji bih voleo ... medjutim,2570 eura je premnogo za mene trenutno,i ne mogu mu se nadati.
Probacu da nadjem taj klip na jutjubu gde se svira to sto mi se dopalo.
Da li znas mozda neki primer svirke gde se cuje lead andromede (rock svirka,moze i pop,nebitno,samo da je 'ziv" bend).
Hvala,
Pozdrav
clusterchord
11-12-2009, 07:12 PM
hmm, neznam sad neki snimak.. potrazit ću ako imam nešto.
al što se tiče mono analogije.. pogotovo u kombinaciji s tvojim rhodesom, ima puno sprava koje zvuce prefenomenalno.. ako pričamo o klasičnom zvuku, onda ruku na srce i bolje od andromede.
to su ovih par što sam ti naveo u onom threadu. daklem SH-2, ja ga koristim uzivo za solaže. pa, moog Source i Multimoog. vrlo slično minimoogu. strahovito toplo, široko..
onda, Pro One možda al je drugačiji karakter. više za tvrđi stil, plesnu glazbu.. synth pop, yazoo, elektronika itd.. jest monofonik al nije ono tipičan lead synth.
e i onda imaš arpove axxe, odyssey itd.. fenomenalno. fusion, jazz, prog. režu i prolaze preko gitara , čega god oćeš..
prednost andromede, ili nekog drugog novog analoga, jest naravno dodatna ekspresija.. od velocitija pa nadalje.. al nemaš "taj" sound.
darkstar
11-12-2009, 07:16 PM
evo ga ! ovaj unison intro
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mPV0-hBJbKU&hl=en_US&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mPV0-hBJbKU&hl=en_US&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
darkstar
11-12-2009, 07:33 PM
Kakvo je vase misljenje o oberheimu,oberheim OBXa,i OB-8 ?
Nikako da nadjem prave klipove,svi sviraju neke padove,niko da zapici neki lead...pa ako imate neki takav klip na jutjubu sa sintovima,molim dajte link.
hvala
milos
11-12-2009, 07:47 PM
Definitivno SH2, a ako se odlucis za moderniju varijantu onda mozda SE-1X sa fuzzom.
clusterchord
11-12-2009, 08:01 PM
da razumijem... da te ne razočaram, ali to svi gore navedeni mogu ... bez problema.
ako treba? memoriju, za live. i neda ti se brzo radit tweak.. moog Source je jedini sa memorijom .. od ovih starih..
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/V1Ac_MCOtPY&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/V1Ac_MCOtPY&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
od novih.. toplo mogu preporučit Studio Electronics, bilo SE-1X bilo ATC-Xi, medjutim moras imat kontroler, nema verzije s klavijaturom. al sound je boli glava... ja sam imao SE-1X u studiju par mjeseci. a pitaj i Relisa, on ima ATC-X , koji je i meni donio kratko da probam.
to sve rastura. pogotovo za lead. ATC jos ima prednost sto ima analog overdrive, ako ti neki put zatreba..
sve glavne funkcije kao filter i to sve mozes vrlo jednostavno stavit na kontroler. nije problem.
OB8 i OBXA nisu dobar izbor za lead. a i nije mi bas tip sounda za to. osim ako ne trebas ba? unis. ali OBXa nema kontrolu za unison detune, ne sjecam se ima li OB8. bez toga, je unison dosta neupotrebljiv. zvuči ko pila.
MKS80 i Jup6 imaju unison detune, i zvuce vrlo mocno. i naravno A6.
al ako poslu?a? ?to ovaj trkelja po Source-u do kraja, shvatices da tom sintu dovoljna dva oscilatora, i ne treba mu unison da bi zvučao agresivno.. ;)
darkstar
12-12-2009, 01:21 AM
mislim da je ovaj source upravo to sto trazim.....jebote na momente place sint,zvuci i mocno i tuzno u isto vreme...a to je upravo ono sto trazim ...
Ima li jos ko neki predlog,temu za razmisljanje,ili....
Hvala clusterchord!
Bitch
12-12-2009, 01:41 PM
prodao moj skoro.... ali K2600 je odlican i moze da isporuci sve te farbe sa Jamiro svirke, i jos gomilu bolestarija....e sad, ako nemas para za K2600, imas isto to u K2661, vidim da je sad smesnih 1300 (za to sto nudi) ! KDFX, KB3, Triple mode, semplovi, VAST, ADAT in/out...... lele :) check it out, nemoj da te mrzi! Nimalo naivan sint!
silicon science
12-12-2009, 01:51 PM
prodao moj skoro.... ali K2600 je odlican i moze da isporuci sve te farbe sa Jamiro svirke, i jos gomilu bolestarija....e sad, ako nemas para za K2600, imas isto to u K2661, vidim da je sad smesnih 1300 (za to sto nudi) ! KDFX, KB3, Triple mode, semplovi, VAST, ADAT in/out...... lele :) check it out, nemoj da te mrzi! Nimalo naivan sint!
U pravu si za Kurza matori, ali mislim da njemu treba bas nesto lako pod prstima, analogijica neka, ne jos jedan kompleksan sint sa brutalno mnogo mogucnosti. Kad bi naleteo mogao bi ti i MicroMoog zavrsiti posao, nije skup a seche. Sve zavisi koliko bi para odvojio, opet kazem :wink::):)
darkstar
12-12-2009, 02:18 PM
trenutni setup : motif xs,nord lead 2 , roland xp 80,fender rhodes.
zbog toga bih nesto sto nije allaround,nego specifican zvuk,distinktivno drugaciji od onoga sto vec imam .
silicon science
12-12-2009, 02:29 PM
trenutni setup : motif xs,nord lead 2 , roland xp 80,fender rhodes.
zbog toga bih nesto sto nije allaround,nego specifican zvuk,distinktivno drugaciji od onoga sto vec imam .
Roland SH 2 :wink::wink::wink:
Bitch
12-12-2009, 03:13 PM
korg z1?
moog voyager? :D
relis
13-12-2009, 11:23 AM
Od novijih sinteva Studio Electronics bilo koji i Moog Voyager. Fino i skupo.
Kao rjesenje za lead-ove, na pamet pao Korg MonoPoly. 4 oscilatora pod jednom prstom sa svim tim dostupnim podesavanjima...
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/g8EZunNCzNU&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/g8EZunNCzNU&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0dIsv_SkKAY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/0dIsv_SkKAY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
silicon science
13-12-2009, 11:31 AM
Od novijih sinteva Studio Electronics bilo koji i Moog Voyager. Fino i skupo.
Kao rjesenje za lead-ove, na pamet pao Korg MonoPoly. 4 oscilatora pod jednom prstom sa svim tim dostupnim podesavanjima...
Ma ne, bolje Stromberga nek uzme kad se pojavi. 3000 E, sitnica... :rotfl:
Budimo realni, covek hoce do 1000E koliko sam razumeo (ili mozda nisam)...
Imao sam mono/polyja, fantastichan sint, topla preporuka takodje. Malo je kabast za noshenje na svirke...8-) U sebi ima 4 SSM2033 VCO i 1 SSM2044 VCF Takodje topla preporuka, a ima ga i u oglasima u super stanju. Predlazem ti da vidis sa chovekom :wink:
darkstar
14-12-2009, 01:49 AM
sta znam,evo pokrenuo sam pricu pa cu da vidim . . .
clusterchord
14-12-2009, 01:58 AM
imao sam od Dona Solarisa svojevremeno Monopoly kod sebe. sve je to vrlo lijepo, i pogotovo sprava dobro lezi u nekoj brzoj elektronici, trance, minimal, electro itd. du?u dao, ima dosta opcija za modulacije. rezonanca vri?ti .. vrlo fleksibilan općenito.
ali sve u svemu, činio mi se malo tanji i tamniji kad su u pitanju ovi soundovi gdje trebao puno kolesterola i ?iri bandwith. znaci klasični lead, liquid rezonanca i de-ebeli bass. ostao mi je dojam da po tom pitanju ipak nije u ligi sa starim moog-ovima i arpom, ili sa roland sh serijom (1/2/9).
pa se opet svodi na to, za ?to ti treba.
darkstar
14-12-2009, 02:05 AM
moog source,pored naravno minimooga,za sad meni bar licno zvuce najbolje,za ono sto bih ja ...
vec razmisljam kad se otvori zemlja da odem negde preko i da jurim ebay ,pa da ga donesem,vidim da su u mint stanju oko 1500 .. dolara.
clusterchord
14-12-2009, 02:13 AM
vidio sam ove jeseni barem tri za 900 - 1100 dolara. samo treba strpljenja, i imat pare spremne, na dohvat ruke. tako se rade najbolji dealovi na ebayu..
naletis bas kad niko nece, il nema para...
ko čeka taj dočeka.. tako sam ja ubo jupiter8 prije 4 god. za 1560 dolara ... niko ga nije htio :D:D
darkstar
14-12-2009, 02:23 AM
daj deo nije problem.Donosenje i shiping i carina su problem (pricali smo vec o nemogucnosti znanja koliko ce to na kraju da kosta).
Posto nisam iskusan sa ovime - trebam li na sta obratiti paznju?Sta su najcesci problemi ?
clusterchord
14-12-2009, 03:12 AM
pa gotovo svaki analog koji kupis negdje, osim ako ti prodavač direktno ne nagalsi da je tu proceduru nedavno već učinio, jest da ga daš nekome da ti zamijeni sve kapacitete. to ne košta puno, pogotovo na monofonom sintesajzeru. gotovo za manje od sat vremena. sami kondenzatori ce te ispast tešku siću.. 10 - 30 eura. plus čika s lemilicom na sat vremena.
to je užasno bitno, tako da ti sint onda bude stabilan.
drugo problem koji mogu imat je slab kontakt na nekoj od tipaka. to se često dogadja kos sinteva iz ranih 80tih sa takozvanom Pratt-Read tipkom (kao na prophet5, obxa i sl.). neznam koja je na Source-u. ali u svakom slucaju to se da sredit, očistit. ali uvijek prodavača možeš pitat ima li s time problema.
treći, možda najvažniji potencijalni problem jest: dobro pogledat slike, ili ako su male tražit da ti pošalje velike,, a i pitat prodavača, da li su koji od membrane switche-va napukli. to se zna dogodit kod sourcea, koje je neko stisko ko kreten.
uglavnom ovi koje sam vidio u zanjde vrijeme su svi izgledali tip top. mozda je naletio jedan koji je onako bio malo s*eban.
ja obično kupim onaj primjerak koji najbolje izgleda. jer je taj sigurno u startu najmanje potrošen, i ako i ima nešto za sredit, najbolje su šanse da je nešto minimalno. isplati se dat stoticu više za bolji.
ako naletiš na verziju koja ima tzv. din sync ekspanziju taj je poželjniji, ali nije to presudno. omogućava da preko din sync-to-midi kutijice kao npr Doepfer, sinhroniziras njegov arpeggiator/sequencer sa svojim DAW-om
ako češ ga svirat uživo... manje bitna stvar.
a osim toga, mozes i ugradit u njega profesionalni Encore midi interface, koji ti daje i kontrolu nekih bitnijih parametara kao cutoff i slicno, preko midi controllera.
encore retrofit takodjer dize memoriju sa 16, na 256 preseta. al mislim da ti to ne treba na sourceu. za 2 mj ces svaki sound moc napravit sam u roku pol minute. nije to DX7.
RetroMan
14-12-2009, 09:39 AM
onda, Pro One mo?da al je drugačiji karakter. vi?e za tvrđi stil, plesnu glazbu.. synth pop, yazoo, elektronika itd.. jest monofonik al nije ono tipičan lead synth.
Sve to stoji, ali ja bih mu preporucio bas Pro One, verovatno se bas on najbolje "probija" pored gitara, a mogucnosti (modulacija...) su mu najvece od svih navedenih, a za razliku od Source-a svaka funkcija ima svoj pot, ili prekidac, pa je veoma lako doci do rezultata, a ako se kontrolise preko externog CV/gate moguce je imati i dinamiku. Od jednostavnijih i jeftinijih Moog Prodigy je verovatno najbolji izbor.
RM
darkstar
14-12-2009, 10:03 AM
a sta si prodao?Andromedu ili moog?
Pod PRO ONE,mislite na sequential circuits?
Bitch
14-12-2009, 11:10 AM
a sta si prodao?Andromedu ili moog?
prodao sam K2600
RetroMan
14-12-2009, 11:20 AM
Retro mogao bi da mi doteras jedan sa e-baya
Pratim ponudu, posto sam i sam zainteresovan da se domognem jednog, ali su cifre znatno jace nego pocetkom ove godine. Mozda se nesto povoljnije nadje posle praznicne euforije.
RM
Joyba
14-12-2009, 02:23 PM
Pratim ponudu, posto sam i sam zainteresovan da se domognem jednog, ali su cifre znatno jace nego pocetkom ove godine. Mozda se nesto povoljnije nadje posle praznicne euforije.
RM
ma samo pooolako, ne zurimo nigde :) nisam ih vidjao kod nas na forumu, ima li to neko kod nas?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.