View Full Version : Oliver Mandic - comeback?
DaBear
11-12-2009, 07:51 AM
"Ovih dana su u muzičkom studiju ?Pinka? počele probe benda legendarnog muzičara Olivera Mandića, koji posle vi?egodi?nje pauze planira da se vrati na scenu serijom velikih koncerata. ?eljko Mitrović u Mandićevom bendu svira bas, Ivan Fece Firči bubnjeve, a gitaru svira Aleksandar Vejnović, poznatiji kao Aca Metini. Prateće vokale će pevati Bebi Dol, a Mandić će svirati klavijature i pevati. Oliver Mandić planira da sa bendom snimi album koji bi se pojavio na proleće pred turneju po Srbiji i drugim velikim gradovima eks-Ju regiona."
(Blic online)
jel zna neko jos nesto o ovome?
goran ns
11-12-2009, 08:32 AM
U ponedeljak sam bio tamo u studiju i saznao da su pripremili Roland Fantom G8 i Korg Oasys za binu!
Previse dobro da bi bilo stvarno!!!
filip
11-12-2009, 09:00 AM
Bilo je neke price da sam i ja trebao tu da sviram, ali desavalo se svasta i neki koji su gore pomenuti koji nisu trebali da sviraju su na kraju ipak u ekipi.
Uglavnom se spremaju stare pesme, a rade se takodje i par novih.
Mislim da se prvo sprema tv show kako su mi rekli, kupili su 4 do 6 marshala (ili slicnih kutija) koje su obojili u belo pa ce bar izledati "opasno" ali "fancy" :)
Bio sam i ja u Pinku sa Goranom, Oasys-a svira Oliver (malo se teze snalazi kako kazu), fantom jos ceka svog sviraca a za ostale je vec napisano.
Firchi-ju su kupili el.bubanj (roland), i to neku bas jaku seriju, ali mislim da je to samo za probe u pink reziji.
Sve u svemu, vecini je tu prvenstvena motivacija zezanje i zabavna svirka, tako da je i to dobro.
Poz
Bockie
11-12-2009, 10:46 AM
Planiralo se to vec duze vreme, rece mi Firchie jos letos...
Arthur
11-12-2009, 10:52 AM
Zadnji put kad sam video Olivera, jedva je stajao na nogama. Od čega, i zašto, neznam. JAko bi voleo da ih vidim uživo, i čujem te pesme. A i neke nove, ako mogu da isprate kvalitet starog.
Bockie
11-12-2009, 11:13 AM
Od čega, i zašto, neznam
Slabo jede, siroma'...
slowstar
11-12-2009, 11:51 AM
Za klavijaturistu su zvali moju malenkost, "kao prvi poziv" ali "Nesto mi nije bilo dobro" iako sam ja (uglavnom, nesto malo je i Laza) svirao klavijature za prva dva albuma.
Oliver je nesumnjivo jedan od najboljih ako ne i najbolji kantautor na ovim prostorima, ali eto, ima nekih razloga sto nisam u mogucnosti da se pridruzim bendu, i pored toga sto volim njegove pesme, mada cu mu uvek pomoci u aranzersko-orkestratorskom smislu (gudaci, simfo, sta god)
Synclavier
11-12-2009, 10:02 PM
....Evo da se i ja javim sa nekim informacijama.
Prvo, zaista bi bilo sjajno da se Oliver posle dugogodisnjeg namernog i svesnog muzickog "izgnanstva" vrati na scenu, sto autorski, sto koncertno...
E, sad ko malo bolje poznaje situaciju sa njim i oko njega, zna da to i nece ici bas lako. I u jeku najvece kreativnosti i popularnosti Oli nije radio "live" i na prste se mogu izabrati koncerti koje je radio po koncertnim prostorima. Razloga je mnogo, ali najvazniji je taj da on sam nikad nije bio zadovoljan nivoom koncertne produkcije koji je mogao da izgura, a uvek je bio materijalno obezbedjen da od toga nije morao da zivi. Uz to albume je izbacivao sa velikim pauzama, mnogo toga je ostalo i neizdato, pa je uvek bilo tesko kod promotera i organizatora naci one koji ce da zagrizu i uloze veliki novac koji bi iziskivali standardi koje je sebi postavio.
Ono sto je kao autor ostavio dovoljno govori samo za sebe, a i lista saradnika mu je za svako postovanje, ukljucujuci naseg dragog Slobu sa sjajnim aranzmanima i (ko)produkcijom, divnog (nek' mu je laka zemlja) kolegu Lazu, Japanca, Srdjana Jula, jedinstvenog (takodje nek' mu je laka zemlja) Lolu Andrejica, mog kolegu "iz prizemlja" (delimo isti prostor) Zorana Radetica...
Elem, za okupljanje benda u cilju snimanja novog materijala, novogodisnjeg TV koncerta i kasnije turneje saznao sam u avgustu i ,uz Sedlara, tada sam dobio i poziv da budem (jedan od dvojice?) klavijaturista. Tada se razmisljalo i o Kuzmi za mesto bubnjara, ali se paralelno razgovaralo i sa Firchijem. Od pocetka, neponovljivi Aca Metheny (takodje moj saborac iz (prvog i jedinog "originalnog") Mega Band-a) je bio deo price, kao takodje jedan od dvojice planiranih gitarista. Povodom cele price, cak je bila i organizovana na Adi kojoj su prisustvovali Oliver, Zeljko i Aca i na kojoj je Oliver i otpevao nekoliko pesama sa "nesudjenim" bendom (fakticki malo promenjeni IQ Band), na kojoj je bio sjajan provod i vec pali neki dogovori. Prica je nesto kasnije stigla i do nekih datuma , visina honorara, opreme za bend... Ono sto je od pocetka bio "problem" je to sto smo i Sedlar i Kuzma i ja u tom trenutku, a i nadalje, bili vezani za nekoliko unapred dogovorenih i uhodanih koncertno/studijskih varijanti i u toj podeli karata nismo mogli biti "ekskluzivci" u celoj prici, sto je moglo da bude eventualna prepreka za ono o cemu se razmisljalo i sto se planiralo. Bilo kako bilo, ceo dogovor je stao na pola, i znam da su se kasnije pojavila i nova resenja, mozda i jos bolja...
Prica iz studija i sa proba, naravno, ima puno, uhvatio sam i taj famozni "elektronac", jos prvog dana kada je donet u Pink, "na delu", doduse sa drugim bubnjarom. Ako se na to misli, pa i nije bas "svemir" - malo jaci TD10 komplet, koji i nije bog zna kakvo resenje za rasnog bubnjara koji svira akusticni set, ali da ne sirim pricu...
Svakako, bilo bi sjajno da cela prica dobije zeljeni i logicni sled i da bude realizovana najbolje moguce u svakom smislu, pa i u smislu muzicara, producenata, aranzera.
Mislim da to puno ljudi nestrpljivo ocekuje, i drzim palceve za to, makar i kao slusalac.
Iako je malo falillo da me udari kolima dok sam vozio mountbike po Tari:banghead: pre par godina, :Dradujem se povratku velikog majstora...
milanCHE
12-12-2009, 01:29 AM
daj Bože da nešto stvarno i bude kako je najavljeno...Aca ( Metini ) mi je skoro rekao da su u VELIKOM problemu po pitanju klavijatura...generalno,zadali su ljudi (Oliver) sebi jako kratak rok da se završi 10 numera (u narednih 20 tak dana sve-snimanje ,edit , mix, mastering...),a po Acinoj priči,nisam baš siguran da imaju 100 posto predstavu ni kakav sound hoće da izguraju,a razlog je vrlo prost... ono što je Oliver u saradnji sa "čika" Slobom svojevremeno uradio je jaaaako visok reper koji juri.....i oni su DEBELO svesni toga,čak mi Aca i rekao,u fazonu...jeste,znam da smo zadali j.beno visok zadatak,jer od onoga staroga teško može bolje,ali moramo nešto da uradimo po pitanju zvuka,jer ipak je 21.vek!!!
bubanj ..... taj Rolandov TD i Firči na njemu:confused:..aj videćemo....što reče Synclavier...nisam impresioniran kombinacijom,.......što se bass-a tiče,tu je Japanac u igri i ne bi trebalo da bude problem,imaju na raspolaganju i Lakland-a i Foderu i novu Eden Nemesis glavu......aj da ne k.njam više....gitare,manje više....
ali klavijature!!!ni Oasys a ni Fantom im nije legao po pitanju zvuka.....dalje,Rhodes im je takodje problem......i.... Aca mi reče da razmiišljaju(i to ozbiljno) o vraćanju nekim "starim" spravama.....Oberheim matrix,Moog-u,Arturiji i sl .......i NAJBITNIJA stvar po pitanju klavijatura je KO ĆE TO ODSVIRATI (u studiju,naravno,jer će na bini najverovatnije biti play back varijanta)...jedina opcija koju ja vidim su mu čika Sloba (neizostavno)...i od mladjih snaga možda Vasil (poslušajte mu zadnji album,skapiraćete o čemu pričam) a čuo sam kod Max-a i Vasilovu varijaciju na "Dodje mi da vrisnem tvoje ime":mase:
a ima i ona opšte poznata stvar kod muzičara ovih prostora,a to su medjuljudski odnosi.....e,pa sad,narode prosudite koje kocke trebaju sve da se slože i da se stvar završi u tako kratkom roku.....
stvarno im želim sretno...jer će im i te kako trebati......
poz....
66musicman
12-12-2009, 01:52 AM
Ova vest je predivna da bi bila stvarna.
Nadam se da ce Oliver zadrzati svoj prepoznatljivi i neponovljivi stil.
Sve najbolje zelim celoj ekipi i da se sto pre cuje taj originalni Oliverov sound.
slowstar
12-12-2009, 02:20 AM
Nemam sta da dodam, sem da se najlepse zahvalim Ziletu (synclavier) i Milanchetu na lepim recima o meni, zaista hvala vam, a i mislim da ce zaista (daj boze da nisam u pravu) medjuljudski odnosi, i nagle promene raspolozenja i entuzijazma biti glavni problem, a ne samo muziciranje, jer zaista, kako ste pomenuli, sva pomenuta ekipa je sa te muzicke strane jako dobra. Veoma volim Oliverove pesme, njegov (muzicki, ne zivotni) nacin razmisljanja, i uopste pristup muzici, i kao i ostali, zelim im sve najbolje, a i ukoliko se ukaze potreba, pomoci cu koliko god mogu u realizaciji snimanja (pisanje gudaca, duvaca, klavijature kao neka "nadgradnja") ...
Napominjem i da sa Oliverom imam vrlo pozitivno iskustvo u saradnji, gde se pokazao veoma korektan i objektivan u poslovnom smislu, kao i da je kao kompozitor bio veoma jasan u ideji i zahtevima, i nisam imao nikakvih, ama bas nikakvih problema u saradnji sa njim. Naravno da postoje i druga misljenja, ali su u pitanju i drugi ljudi, ako razumete sta sam hteo da kazem...
Jos jednom, radujem se projektu, i kao i ostali, zelim im SVE NAJBOLJE I PUN USPEH!!!
Moritz
12-12-2009, 09:03 AM
Iako je malo falillo da me udari kolima dok sam vozio mountbike po Tari:banghead: pre par godina, :Dradujem se povratku velikog majstora...
:rotfl:
Bockie
12-12-2009, 10:32 AM
...pokazao veoma korektan i objektivan u poslovnom smislu...
prim.prev:
Covek keshirao koliko sam mu rekao, bez drame...
pecass
12-12-2009, 11:00 AM
U svakom slucaju lepa vest:)
Pratecoj ekipi zelim puno zivaca strpljenja i rezultat ce biti (nadajmo se) kao i uvek ispred svog vremena.
5+ za Slobu i njegovo majstorstvo aranziranja :wink:
p.s.
Dajte Japancu "Tragediju" i ima da bude Fret voznja samo takva!!!
lesha
12-12-2009, 01:56 PM
aj da ne k.njam više....gitare,manje više....
ali klavijature!!!ni Oasys a ni Fantom im nije legao po pitanju zvuka.....dalje,Rhodes im je takodje problem......i.... Aca mi reče da razmiišljaju(i to ozbiljno) o vraćanju nekim "starim" spravama.....Oberheim matrix,Moog-u,Arturiji i sl .......
nord stage bi im resio stvar..
Bitch
12-12-2009, 02:16 PM
ako im pravi Rhodes ne lezi, tesko ce leci Nord Stage :)
korenjak
12-12-2009, 02:36 PM
uhhh po ovoj prichi ispade nemoguce da se skupi bend ....kao da su svi ti ljudi tolko sujetni jer sudobri muzičari.........stvorila mi se slika u glavi kako ljudi u studiju i na probi re?e jedni na druge i tresu se od nervoze.:D
balthazaar
12-12-2009, 02:44 PM
toliko pušaka, toliko Vukova (Mandušiča)..al izgleda po ovoj priči da opet nešto ne šljaka...vjerovatno bi samo Njegoš znao šta :)
o, muziko, muko...
awacs
12-12-2009, 03:50 PM
vjerovatno bi samo Njegoš znao šta :)
Neka bude što biti ne može :)
Pozdrav,
Vasa
XerXed
12-12-2009, 03:51 PM
http://www.youtube.com/watch?v=P_Pf1RUHmSs
.. tesko da ce se stvoriti ovakva energija .. voleo bih kad bi bilo slicno ..ali je cinjenica da se narod promenio i da ce pronalaziti greske na bini umesto da uzivaju u muzici ..
u svakom slucaju odlicna vest ..
slowstar
12-12-2009, 05:13 PM
prim.prev:
Covek keshirao koliko sam mu rekao, bez drame...
Ja sam verovatno poslednji po tom pitanju, nikada nisam neku vecu lovu zaradio, uvek mi je to pitanje bilo na drugom, ili jos nizem mestu, duhovit ti je "prevod", ali raspitaj se, poznat sam po poslovnoj nesposobnosti, jer nikada nista naplatio nisam ni koliko vredi, a kamoli vise.
Ima jedan duo, kompozitor - aranzer (vlasnik studija) koji su poznati po naplacivanju, ja SIGURNO NE!
pozdrav, i jos jednom hvala na spominjanju i lepim recima o mom "minulom radu" mada verujem da jos nisam rekao svoju "poslednju rec"!
milanCHE
12-12-2009, 05:41 PM
......
Ima jedan duo, kompozitor - aranzer (vlasnik studija) koji su poznati po naplacivanju, ja SIGURNO NE!
......
Slobo, verovatno ti se slučajno omakla ova slovna greška!ako je u pitanju kompozitor i aranžer koji rade negde gore na jednom šumovitom brdu grada Beograda ,a nešto mi liči na taj dvojac, onda si ispred te reči kompozitor zaboravio da staviš i znake navoda.
dakle, u konkretnom slučaju se ispravno piše: "kompozitor"....:wink:
pre bi se reklo : kvalifikovani slagač loop-ova
a što se tiče naplaćivanja radova, nemoj mnogo da žališ....retko ko pošten u ovoj zemlji adekvatno bude i vrednovan....naplata se ionako pre ili kasnije potroši, a rad ostaje iza autora kao svedočanstvo o samom autoru (intelekt, duhovna zrelost, kreativnost.....)
poz....
i sorry for o.t.
Synclavier
12-12-2009, 11:54 PM
uhhh po ovoj prichi ispade nemoguce da se skupi bend ....kao da su svi ti ljudi tolko sujetni jer sudobri muzičari.........stvorila mi se slika u glavi kako ljudi u studiju i na probi re?e jedni na druge i tresu se od nervoze.:D
Nije tako, veruj mi... Sve drugo ce pre da bude problem nego to, makar medju ljudima koji su pominjani i koji su bili ili su jos u igri za celu stvar. Vecina, a gotovo "svako sa svakim" su vec saradjivali (na zadovoljstvo) u mnogo razlicitih live/studio kombinacija. Cak i vise od toga, ja, a cini mi se i vecina navedenih, mogu sve ostale nazvati i dobrim prijateljima.
Ovde su jedini moguci problemi: organizacija koja kaska za idejom i mogucnost da Olivera (ne prvi put) napusti entuzijazam povodom svega.
Nadajmo se da nece...
Rhino
13-12-2009, 12:51 AM
Interesuje me kakav ce to biti senzibilitet posle gore navedenog albuma koji je izasao prije 20tak god...
filip
13-12-2009, 10:37 AM
Nije tako, veruj mi...
Cujem iz prve ruke da je upravo tako, bar poslednjih par proba
filip
14-12-2009, 08:37 PM
Idem sutra na njihovu probu pa cu vam eto javiti kako stoje stvari :rolleyes:
DaBear
16-12-2009, 08:52 AM
, mog kolegu "iz prizemlja" (delimo isti prostor) Zorana Radetica...
pozdravi Radetica...nisam ga video / cuo, ima par godina...jel navraca i on na Rumski ?
Bockie
16-12-2009, 12:37 PM
nikada nista naplatio nisam ni koliko vredi
Pa , srbine, naplati onda vise nego sto vredi...!
:D:D:D
Synclavier
21-12-2009, 09:55 PM
pozdravi Radetica...nisam ga video / cuo, ima par godina...jel navraca i on na Rumski ?
Duze sam bio odsutan, otud "kasni" odgovor...
Hvala na pozdravima, pozdravicu Zokija:), sutra cemo se videti.
Koliko znam, svraca na Rumski, ali ne bas preterano cesto...
DaBear
21-12-2009, 10:16 PM
Idem sutra na njihovu probu pa cu vam eto javiti kako stoje stvari :rolleyes:
I ? jesi bio na probi ?
filip
21-12-2009, 10:52 PM
na zalost bio sam sprecen, ali bice prilike. Javicu se, poz
milanCHE
29-12-2009, 11:56 PM
eee...izgleda ce te probe malo da sacekaju....:D
http://www.kurir-info.rs/clanak/crna-hronika/kurir-29-12-2009/prebijen-oliver
pozzz....
SumAnuT
30-12-2009, 12:31 AM
Kakva sabancina jbt ...
66musicman
30-12-2009, 12:38 AM
"Sve su, sve su seke j****eeeeeeee !"
zlobisha
30-12-2009, 11:34 AM
Hehehe, kak'a budala... :)
filip
30-12-2009, 12:01 PM
i pre ovog incidenta probe su se odlozile do daljnjeg....
:(
milanCHE
30-12-2009, 01:21 PM
Baš me "čudi"........a još bih više voleo da vidim gde bi se to sve usudio da nastupa (sem eventualno uže Srbije) znajući za njegovo blisko druženje sa Arkanom devedesetih.......i bahato ponašanje u skladu sa tim..........šteta...a bio je cool tip..nekada...osamdesetih....
poz...
Bockie
30-12-2009, 04:21 PM
Da Vam nije sinulo da je to cika Zeljko ulozio u marketing pred promociju... Skandali su najbolji marketing na zalost...
:D
silicon science
30-12-2009, 10:18 PM
Sad sam pricao sa kolegom iz redakcije, kaze da je istina. I sto spominje limuna i ovog drugog nije fejk, oni su Cecini telohranitelji, zajebane face :shock: Dobio je klepe
google
30-12-2009, 10:39 PM
Da Vam nije sinulo da je to cika Zeljko ulozio u marketing pred promociju... Skandali su najbolji marketing na zalost...
:DSkandal je jedno, a batine drugo. Ne verujem da Oliver mora dobiti batina, da bi mu krenulo.
Mozda, da RAZBIJE maler, sto da ne? Jedino sto su mu razbili p... umesto malera, al' daj sta das. :rotfl:
RokStudio
30-12-2009, 11:08 PM
Ba? me "čudi"........a jo? bih vi?e voleo da vidim gde bi se to sve usudio da nastupa (sem eventualno u?e Srbije) znajući za njegovo blisko dru?enje sa Arkanom devedesetih.......i bahato pona?anje u skladu sa tim..........?teta...a bio je cool tip..nekada...osamdesetih....
poz...
Izvinjavam se unapred na skretanju s teme. Ne bih da ispadne da sam ljubitelj Arkana i sličnih, ali moram da primetim da kao alias koristi? sliku i ime čoveka-zločinca koji je lično ubio ili nemilosrdno naredio da se ubije mnogo ljudi, pre svega zato ?to nisu bili komunisti (ili su pripadali drugoj struji komunista). Evo jednog njegovog citata (prevod na engleski):
"To send men to the firing squad, judicial proof is unnecessary...These procedures are an archaic bourgeois detail. This is a revolution! And a revolutionary must become a cold killing machine motivated by pure hate. We must create the pedagogy of the The Wall!"
slowstar
31-12-2009, 07:00 PM
Nemojmo ljudi mnogo off topic....
Eto, nazalost, desilo se, ne prvi put, a ponavljam, covek ima jako dobre pesme, i uopste, mnogo dobro mu je "sviralo u glavi" - to verovatno znam malo bolje od vecine drugih njegovih prijatelja i saradnika....STETA DO NEBA!!!
Koristim ovu off top priliku da vam svima pozelim srecu, zdravlje, malo posla, i pre svega INSPIRACIJU PRACENU DOBRIM ZVUKOM!!!
Srdacno, iskreno,
Slowstar (sa zeljom da ne preraste u "neverstar")
SumAnuT
01-01-2010, 01:45 PM
Slobo, moram da pitam nesto. Zasto se covek koji je uradio toliko toga kao ti i dalje oseca neostvarenim?
Arthur
02-01-2010, 11:02 PM
moguće da je to ono, što više postižeš, to su ti veće ambicije. Prokletstvo talentovanih.
slowstar
03-01-2010, 02:59 AM
Moram da vam se zahvalim najiskrenije za to sto mislite da sam "toliko toga ostvario" iako se i ne slazem sa tim, jer verovatno ne znate koliko sam ZAISTA toga ostvario. naime, veliki deo mog rada je bio "undercover" na sta sam pristajao da bih (eto moga nemorala) ostvario materijalnu dobit....bar da sam se obogatio...Nije na meni da pricam o tome, niti imam nameru, ali sam hteo samo da sebi pre svega malo olaksam. Nije jedan eminentan "kompozitor" filmske muzike potpisao nesto sto sam ja uradio ustvari, a isti je samo sedeo u studiju i klimao glavom u ritmu onoga sto sam bio prisiljen da "stvaram na licu mesta" jer isti "kompozitor" nije imao nikakvu ideju, a ako je i imao, zlo i naopako! tek tada je bio problem. Ne tvrdim da sam preterano talentovan, ali ziveo sam u "miljeu" u kome je nekim ljudima jednostavno "dato" da budu kompozitori, a nekime nije, ali neka je to na savesti danasnjih najeminentnijih "stvaraoca" filmske i instrumentalne muzike uopste. Eto, izvinjavam se na off topic-u, ali malo ste me "isprovocirali" sa dva prethodna posta, pa eto, matoro gundjalo u meni nije moglo, a da makar sebi ne olaksa malo...
Hvala na razumevanju! Sve najbolje!
Arthur
03-01-2010, 10:14 AM
i i dalje nam ne reče šta te zapravo muči? ;)
DaBear
03-01-2010, 10:40 AM
i i dalje nam ne reče ?ta te zapravo muči? ;)
Pa na kraju se sve svede na "minuli rad" i koliko se para zaradilo i kako se neko sredio / okucio itd..
Moze da prica ko sta hoce, ali to je istina. Pogotovu kad porodica stigne, onda je je tek "veselo".
Ima i ljudi koji i u tim uslovima urade nesto ali malo ih je...
Zamislite nekoga ko je ceo (mladalacki) zivot "radio" neki minimal techno / drum & bass ili tako nesto...nekih 10-15 godina se snalazio za prezivljavanje, mozda je kao neki DJ i uspeo da naplati poneki gig.
Sve vreme je ostao "dosledan svojoj ideji" gde je muzika=art i radis sve iz ljubavi i za sebe (a ako se nekome svidja - super).
Onda odjednom ta "scena" PRESTANE DA POSTOJI, devojka rodi dete, i onda treba poceti da se zivi (od necega)..
Kao "underground" artist, doticna osoba nije razvila dodatne vestine i nemoze da radi druge stilove muzike; posto je sve vreme radio "cut & paste" muziku - ne zna da snima vokale ili gitare ili bubanj...
Oprema koju ima - vredi nista! Itd, itd...
Da se vratim malo na Slowstara - kod nas se nije bas mnogo ljudi ovajdilo ni od filmske muzike..(koliko ja znam) Ni Bata Kovac ni Simke, niko se ne racuna kao neki "bogatun". ?
Ovih 2-3 koji su uzeli neke pare, uzimaju i sa drugih strana a i to znamo kako.
Jedino sto je zatajilo (u Slowstar slucaju) kod nas, je to sto tantijemi koji se placaju za TV i radio nisu NIKAD bili onoliki koliki bi trebali da budu (a tu je NAJVECA ZARADA za kompozitore)
Ima tu puno toga..propuste se neke sanse, (znam i po sebi) poklekne se, ne reaguje se brzo u datom momentu itd itd...ima tu mnogo faktora.
I onda, kad sve to prodje, covek pocne da "premotava" gde se zajebao i odut to nezadovoljstvo..
"uspeh" u muzici je jako kratkotrajan. Ljudi se secaju samo posledenjeg projekta / pesme itd...SVE SE BRZO ZABORAVI...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.