PDA

View Full Version : Gitarski set up (pedale) pomoc?

HeatMan
10-12-2009, 04:51 PM
ej ljudi, sviram vec neko vreme sa bendom.. radimo neki miks jazz-a funk-a sa primesama rocka i
hip hopa preko toga..
sad, probao sam procesore, i jednostavno mi ne rade posao.. nisam modeling lik, iako sam mladji
staromodan sam..
sad ovo je spisak pedala koje sam hteo da pazarim, ako imate neku pametniju varijantu, recite
slobodno..
cene su sa thomanna, jer samo tu mogu da nadjem sve pedale koje sam zamislio, a i cene za
iste..
gitare su: dva strat-a sa emg dg20 i lace sensor hot gold (ec sign) magnetima, tele american
deluxe standardni, gibson lp standard i heritage h535.. najverovatnije ta gitara bash, ali za
pochetak cu uzeti hagstrom hj500 jer je dostupan a i 4 puta jeftiniji (oko 800e).
pojacala su, od line 6 spider III preko twin reverba i roland jc120b do mesa bogie-a markIII.. dakle svashta neshto.. :)

Compressor
Boss CS3 69 - najverovatnije cu uzeti boss
MXR SuperComp 79

Overdrive
T-Rex Gristle king 240

Flanger/chorus/phaser
TC ELECTRONIC NOVA MODULATOR 211

Delay
Boss RE-20 Space echo 175

Wah
Dunlop crybaby CB-535Q 145

Envelope filter
ASHDOWN ENVELOPE FILTER 64

Volume pedale
DUNLOP VOLUMEPEDAL GCB80 79

pedal board
PEDALTRAIN PT-PRO-HC 322

struja
VOODOO LAB PEDAL POWER 2 PLUS 185

Total 1500
ajd pa ako smislite neshto pametnije recite.. :)
poz i hvala

meka
11-12-2009, 07:51 AM
Za chorus pogledaj MXR Stereo Chorus (da, znam da je samo chorus, za razliku od TC). Mo?da ti se svidi. Ostalo mi zvuči poprilično fino.

Epidemic
25-02-2010, 04:14 AM
Mozda da razmislis i o drugom wahu, imam Dunlopa GCB-95, i nisam bas presretan, zvuk je super ali se tesko pali i gasi i dosta se razdrndao (ima praznog hoda malo kad je papuca skroz nazad), a uopste ga ne sviram cesto i cuvam ga...
Mozda nekog Morleya eventualno...

HeatMan
25-02-2010, 05:00 AM
ili voxa.. ne razmishljam sad o tome, uzeo sam heritage h535.. lista i dalje stoji, ali ce pre toga da padne silhouette pa tek onda mogu da razmishljam o pedalama.. do tad cu da se zajmim...

sasaristic
07-03-2010, 11:05 AM
Ako hoces vintage sound...razmisli o drugim magnetima.Otkad sam stavio ibanez super 70 na Gibsona (mymusia fake) i uzeo JV Squiera, dodje mi da spavam sa njima.EMG jako ..ali jako ignorise drvo i generalno svi moderniji magneti su , ok glupo zvuci , ali pomalo jednodimenzionalni, tj nekako predvidivi.Sto se tice pedala, pogledaj Fruscianteov setup
http://www.guitargeek.com/rigview/576/ , covek je apsolutni genije kada se radi o zvuku koji ima karakter i zanimljiv je na duze staze.

HeatMan
07-03-2010, 05:49 PM
Ako hoces vintage sound...razmisli o drugim magnetima.Otkad sam stavio ibanez super 70 na Gibsona (mymusia fake) i uzeo JV Squiera, dodje mi da spavam sa njima.EMG jako ..ali jako ignorise drvo i generalno svi moderniji magneti su , ok glupo zvuci , ali pomalo jednodimenzionalni, tj nekako predvidivi.Sto se tice pedala, pogledaj Fruscianteov setup
http://www.guitargeek.com/rigview/576/ , covek je apsolutni genije kada se radi o zvuku koji ima karakter i zanimljiv je na duze staze.

ja jurim mayer/hendrix-ov debeli zvuk za neke stvari, i neki tanji backup zvuk za druge stvari..

sa druge strane, frusciante ima 4 pojachala. mayer takodje. a ja nemam ni para ni zivaca ni snage za 4 pojachala.. a to je, slozicesh se, glavni izvor njegovog zvuka.. jer su pedale prilichno uobichajene (bar ove istaknute ovde)

shto se tiche magneta, ne diraj mi emg :) lace je uglavnom deblji, ali emg ume da zvuchi josh deblje ako znash kako da ga koristish.. :)

poz

sasaristic
07-03-2010, 09:20 PM
Hehe...polako i ja sam se do pre neku godinu kleo u emg i messa kombinaciju, a pre neki mesec sam preorao Srbiju autom da iskopam deluxe reverb i JV.
Drvo daje deblji zvuk od bilo kog magneta a stari magneti imaju taj mikrofonski karakter ciji fokus nije samo na zicama.Mislim da 4 pojacala ne igraju neku ne znam kakvu ulogu u debljini zvuka, obzirom da isti gitarsti (inace i jedan i drugi su mi favorite) zvuce fenomenalno i na studijskim izdanjima.Experimentisi malo i sa zvucnicima , razlike su neverovatne.Stari Jensen umesto nekog modernog Celestiona moze da ti napravi takvu razliku u karakteru , da prosto ne mozes da prepoznas amp.

HeatMan
07-03-2010, 11:22 PM
Hehe...polako i ja sam se do pre neku godinu kleo u emg i messa kombinaciju, a pre neki mesec sam preorao Srbiju autom da iskopam deluxe reverb i JV.
Drvo daje deblji zvuk od bilo kog magneta a stari magneti imaju taj mikrofonski karakter ciji fokus nije samo na zicama.Mislim da 4 pojacala ne igraju neku ne znam kakvu ulogu u debljini zvuka, obzirom da isti gitarsti (inace i jedan i drugi su mi favorite) zvuce fenomenalno i na studijskim izdanjima.Experimentisi malo i sa zvucnicima , razlike su neverovatne.Stari Jensen umesto nekog modernog Celestiona moze da ti napravi takvu razliku u karakteru , da prosto ne mozes da prepoznas amp.

apsolutno... zato i jurim sad twin amp.. :) ali ne diram magnete za sada, ionako koristim 12 gauge flatwound zice pa i mogu da dobijem debljinu koju zelim.. uglavnom taj emg strat koristim za usnimavanje preko preampa u komp, pa na to bacam amplitube fender..

jednostavno ne mogu uvek da jurim pojachala.. a i ovo mi super odradjuje posao.. mislim, ne radim mainly gitarsku muziku

sira
07-03-2010, 11:43 PM
Šta god da uzmeš od ovoga se da dobro iskoristit, ali za Hendrixov zvuk ti trebaju samo strat, fuzzface, JMP Marshall i Vox wah, ponekad Roger Mayer Octavia i univibe.

Za delay ako više voliš topliji analogni zvuk MXR Carbon Copy ili EHX Deluxe Memory Man.

assdksl
24-06-2010, 02:02 AM
Copressor - pogledaj CMATMODS Deluxe Signa Comp sa neta (može da se završi ispod 100e)

Overdrive - :) CMATMODS Signa Drive (ispade da reklamiram likove, al stvarno su dobri). Može da bude boost, TubeScreamer flavor overdrive i Marshallish overdrive. 240e je stvarno mnogo... za te pare ima OKKO Diablo Gain+, ovaj signa drive isto može da se završi ispod 100e, inače. Timmy je konza, jeftin (relativno) ali se čeka oko 6 meseci. E, a za 240e ima i Timmy i Signa Drive, ehe! :)

Delay - ne znam. Taj je valjda dobar ali opet, za te pare bih uzeo T-Rex Reptile (mada nema tap tempo) Tap tempo varijanta bi mi bila T-Rex Replica al je mnogo skupa...

PEDALTRAIN PT-PRO-HC 322 je baš veliki... al valjda od viška glava ne boli...

VOODOO LAB PEDAL POWER 2 PLUS - Pogledaj T-Rex Chameleon (140e kod nas)

Ove ostale stvari ne znam... možda ErnieBall Volume Pedal sa nekim mod-om, RMC3 Wah..., cuo sam da je TC ELECTRONIC Stereo Chorus-Flanger mnogo dobra stvar ali ne znam, ja to ne koristim.

U stvari ti si opremu verovatno već kupio... al nema veze kucao sam 5 minuta :) Sad ću i da postujem :)

Al sve je to lična stvar sa pedalama... ovo se meni sviđa, tebi ne mora.