View Full Version : Pomoc focusrite Liquid saffire 56
Potrebno mi je par informacija u vezi ove karte, pa da se odlucim na kupovinu. Imam ju na probi i za sada sam nai?ao na jedan problem...koji je u biti velik (za mene, po?to mo?da moja ?ema snimanja uopce nije dobra). Do sada sam snimao na m - audio 1816 i sve mi je bilo ok...
1. Latencija??? Na M-audiu dok snimam namjestim buffer size na 56 i slu?am monitoring iz nuenda..ubacim koji efekt compresor i reverb ili jo? ne?to dok ne cujem da pocinje kasnit zbog pluginova......
A ovaj focusrite ima najmanji buffer size 128 i monitoring iz nuenda onda kasni...iako focusrite ima ogromnu mixetu za monitoring..ja nikako ne mogu monitorinbg vr?iti iz nuenda
...a to mi ne ?tima ili sam ja negdje pogrije?io...ako mi rije?ite taj problem imam drugi :-)
2. Ovaj focusrite mi je slucajno upao pod ruke a nisam ga planirao kupovati nego pro?iriti M-audio sa nekim adatom octaneom ili tako nekim preampovima....ovo mi je uletilo i zanima me da li ja ikako mogu pro?iriti taj focusrite sa M-audiom....ili obrnuto...al bi mi logicno bilo da mi je focusrite primarni..jer je 'valjda' bolji.....obadvije karte su firewire i obadvije imaju adat ulaze i izlaze....jer mi treba vi?e kanala......????
ospravak - na m-audiu sam na?timavao bufer size na 64
I ne treba da slusas preko Nuenda, vec preko mixera od karte, zato i sluzi.
a kako stavit onda...npr. reverb pjevacu u slu?alice u slucaju da ne mo?e pjevat bez njega...
Tiki the Boyler
09-12-2009, 08:22 AM
Stavi mu hardverski reverb ako ga karta već nema.
Ne možeš se igrati profesionalnog studija sa amaterskim forama.
Je&iga... jedno vuče drugo... :)
Pa ja mislim da FR ima svoj DSP...? :confused:
hehe :-) mo?da i ima ali ga nisam jo? primjetio...Jo? sam ne?to primjetio...na ovoj novoj focusrite karti nakon snimanja 20 kanala pocne krckat i ?tekat na vecoj rezoluciji od 44100, dok na m-audiu sam snimao i do 60 kanala....e sad dali je to opet - jedno vuce drugo, pa moram stavit vi?e od 2 GB rama jer Focusrite kartica koristi vi?e procesora ili je neka druga fora...DAw mi podr?ava do 4 GB rama.....ili mu moram podesit veci bufer size, a onda u postavkama kartice napravit adjust for record latency record shift - ili sam tu ?emu totalno krivo protumacio...da li i vi monitoring radite 'direktno'???
Tiki the Boyler
09-12-2009, 11:10 PM
Ja sam otišao na Liquid Mix...
Liquid Saffire 56 definitivno ima svoj DSP i sve probleme sa monitoringom u toku snimanja rješavaš u mikseru karte.
Ja od kupovine TC Electronik Konnekt karte nisam upalio monitoring u sekvenceru.
imam i ja liquid mix al ne vidim kako bi ga mogao koristiti u mixeru od karte...mislim da liquid saffire56 nema DSP, jedino u paketu dolazi gate,reverb,compresor,eq ali kao vst pluginovi...cini mi se da njegov prethodnik saffirePRO24 ima DSP a liquid nema.....to bi bilo odlicno...provjerite pa mi javite..ja ne ku?im :-D...hvala
btw. Updejto sam driver na LS56 i sad sam dobio biranje i latencije drivera i manji buffer size...sad je sve odlicno...iako bi ipak pre?alto se na monitoring iz mixete kartice...cisto zbog paljenja i ga?enja monitoringa u sekvenceru kod preslu?avanja...
Uspio sam(za sada)i povezati m-audio1816 preko spdifa na LS56 i dobio jo? 2 kanala...ali tako da sam na maudiu routo 2 kanala kao aux monitor na spdif out...sound ne zvuci nista lo?ije od preampa sa LS56...ali nije ba? sinkronizirano - koliko sam sku?io....cini mi se da to ba? nije sretna situacija - mislim na to kako sam routo signal iz m-audia...ali ne vidim kako drugacije preko spdifa mogu dobit direktno vezu....uskoro kupujem opticke kablove pa cemo vidjeti ?ta cu dobit...
bez problema su mi instalirane obadvije karte preko firewirea i samo biram i switcham drivere...negdje sam cuo da ih mogu nekako povezati i kao master,slave soluciju..ali ne znam kako....
nikad kraja...a vec sam celav :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead:
Ne otvaraju mi se preamp emulatori na LS56 i cudno radi monitoring...
kad sam ga reinstalir'o...ka?e da mu driver ne pa?e i da trebam verziju 3.3 a 3.3 nije jo? ni iza?la????
Danny Lou
10-12-2009, 10:25 PM
prvo ovo nadogradi (frisko je):
http://focusrite.com/support/software/liquid_saffire_56/#1500
pa vidi da li sve radi... koji sistem imas?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.