Log in

View Full Version : Staklena cigla kao barijera

silvestar13
07-12-2009, 10:24 AM
Jos jednom cu postaviti pitanje, molim vas za pomoć!! Da li je standardna staklena opeka dimenzije 19x19 dobar zvučni izolator. Radi se o prozoru koji gleda prema ulici. Naime prozor mi je uvucen cca 20cm, aj bi onda s vanjske strane jos sazidao "prozor" od staklene cigle i ostavio međuprostor od cca 5 cm. Da li ce to biti ok da spriječi buku prema cesti? (Ne bih bas da svi čuju na?e tamburanje :grin:

korenjak
08-12-2009, 06:06 PM
Imam tu ciglu na jednom zidu kuce.....onako malo radi poso ali posto su naspramni zidovi povezani bocnim zidovima zvuk se ipak prenosi na supretnu stranu.

Mozda bolje da uradis neki viseslojni drveni prozor recimo sa 4 sloja stakla od kojih se svako oslanja na gumene trakaste nosace......tako ce se manje prenositi napolje....

sumnjam da ce ti cigla pomoci madamozes da probas

pozdrav

korenjak
08-12-2009, 06:09 PM
Sad sam ipak slusao...

evo napolju pada kisa i ja to cujem kroz moj zatvoren prozor sa duplom staklom

cujem oluke kako dobuju

a kroz staklenu ciglu ne cuje se nista od spolja...

mozda ipak da probas sa ciglom

pozdrav

silvestar13
08-12-2009, 07:07 PM
Sad sam ipak slusao...

evo napolju pada kisa i ja to cujem kroz moj zatvoren prozor sa duplom staklom

cujem oluke kako dobuju

a kroz staklenu ciglu ne cuje se nista od spolja...

mozda ipak da probas sa ciglom

pozdrav

he he ma fuckas kisu probaj naviti muziku do kraja i onda slu?aj

korenjak
08-12-2009, 07:15 PM
Pa govorim ti o procentu suzbijanja buke ...ako se kisha chuje kroz obican prozor ...a kroz ciglu ne cuje....onda ti je jasno da ce i muziku suzbiti u mnogo vecem procentu nego li prozor.

Uzgred ne mogu da odvrnem muziku jer mi je cigla u hodniku stepenista a tamo nemam muzickih uredjaja :)

silvestar13
09-12-2009, 02:48 AM
a čekaj, ima? samo ciglu u rupi, bez ikakve druge barijere ispred koliko sam shvatio. kod mene je jedan prozor, pa bi malo ostavio prostora i onda stavio ciglu samo kod mene će količina buke biti puuuuno veća od ki?e

korenjak
09-12-2009, 08:07 AM
da kod mene je samo cigla zid od cigle 3 m sa metar ipo.......nema prozora....
a sto se muzike tice ...na zalost nemam mogucnostd da iznesem monitore i zvucnu u hodnik pa da gazim do daske....

ali eto sa tim air gapom izmedju prozora i zida od cigle svakako ces suzbiti buku do neke mere

silvestar13
09-12-2009, 07:01 PM
da kod mene je samo cigla zid od cigle 3 m sa metar ipo.......nema prozora....
a sto se muzike tice ...na zalost nemam mogucnostd da iznesem monitore i zvucnu u hodnik pa da gazim do daske....

ali eto sa tim air gapom izmedju prozora i zida od cigle svakako ces suzbiti buku do neke mere

da i ja mislim, jer teoretski cigla je ipak bolja od stakla u prozoru, deblja je, ?teta da se NLP nije javio da čujem njegovo mi?ljenje o masi koja zaustavlja zvuk

korenjak
09-12-2009, 10:23 PM
hehe ufatio sam ga da chita ovu temi kad sam gledao ko je online :rolleyes:

NLP
10-12-2009, 08:05 AM
:)
pa jednostavno je; staklo ima veliku masu, teoretsko je dobar izolator ali ta "staklena cigla" nije sasvim puna...
a sad kakva je razlika između dobrog prozora i te staklene cigle ne mogu znati:(

Mar
10-12-2009, 01:26 PM
Staklena opeka ti slu?i super kao barijera .. ja imam doma slozeno imas na www.egle.hr uzeo sam od njih u aluminijskom okviru i super je i toplinska i zvučna izolacija.. Sretno 8-)

silvestar13
10-12-2009, 04:49 PM
Staklena opeka ti slu?i super kao barijera .. ja imam doma slozeno imas na www.egle.hr (http://www.egle.hr) uzeo sam od njih u aluminijskom okviru i super je i toplinska i zvučna izolacija.. Sretno 8-)

hvala care, zakon

NLP
10-12-2009, 08:56 PM
Samo radi opreza to kažem; osobno mislim da staklena opeka nije neko čudesno rješenje...
Probaj i kaži nam kakvi su rezutati i kako si zadovoljan!

silvestar13
11-12-2009, 07:02 PM
Samo radi opreza to ka?em; osobno mislim da staklena opeka nije neko čudesno rje?enje...
Probaj i ka?i nam kakvi su rezutati i kako si zadovoljan!

pa kako sad da probam kad ti audio guru ka?e? da i nije neko rje?enje:banghead:

boggy
11-12-2009, 07:05 PM
pa kako sad da probam kad ti audio guru kažeš da i nije neko rješenje:banghead:

Ako covek ne ocekuje "spektakl" od primene staklene cigle u akustici, to ne znaci da to ne treba probati i koristiti ako se uklapa u potrebe.

pozdrav

bogi

silvestar13
12-12-2009, 03:27 PM
Ako covek ne ocekuje "spektakl" od primene staklene cigle u akustici, to ne znaci da to ne treba probati i koristiti ako se uklapa u potrebe.

pozdrav

bogi

ne ?elim spektakl nego jednostavno umjesto prozora staviti staklene cigle i s time spriječiti da susjedi čuju moje muziciranje:D, zar se toga već nitko nije sjetio?? a i nije to bas samo tako; probati pa ?ta bude...ciglu treba kupiti, zidati itd. Nije sve to jeftino

boggy
12-12-2009, 03:35 PM
....a i nije to bas samo tako; probati pa ?ta bude...ciglu treba kupiti, zidati itd. Nije sve to jeftino

Naravno da nije.

pozdrav

bogi