Log in

View Full Version : Presonus StudioLive 16.4.2 -- Vase misljenje

Insomnia Studios
04-12-2009, 07:32 PM
Postovane kolege, zamima me ima li ko iskustva sa ovim zanimljivim mixerom
http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductId=52

deluje zanimljivo, evo i njihovog bloga

http://presonusaudio.blogspot.com/

Bockie
05-12-2009, 12:25 PM
Bila je mixeta na Taktonsu, pa sam i nju zvirn'o...

Pa ovako, dobro izgleda pod 1, ima kompletan DSp na svim kanalima imas EQ,dinamiku i to dosta toga i ima reverbe,delay-e,jos brdo necega, cak i par master efekata za kraj... Ono sto je fino je da moze i da vraca kanale,naravno i tako mozes na njoj da mixas,a mozes i da snima sa efektima po kanalu, sto je do yaya opcija za nekoga ko recimo mixa u Pro Toolsima...
Nisam narocito odusevljen onim guma-silikon mekim dugmicima na celom mixeru ali mixeta deluje "tvrda" kompaktna,nabijena,nema da "krcka", ipak je Presonus ozbiljnija firma...
Ono sto jos moze nekome da smeta je sto konvertuje na 44 ili 48 khz i to je to nema 96 ili vise, mada ja ne vidim veliku dramu oko toga,a obzirom da ima 32-bit internu obradu i proverene XMAX preampe,onda je to cool...
16 preampa,4 grupe, 6 auxa, isto kao moj Onyx 1640...
Koliko sam shvatio moze da se upari i sa standardnim Presonus interfejsima za dodatne kanale ili sa do 4 iste mixete,mislim, da ih ukupno bude 4,dakle 64 kanala...

Kad uzmes da je mene u vreme kad je bio aktuelan Onyx 1640 izasao 1700 ojra, a da sada ovo sa sve vracanjem kanala na mix,macanskim on board DSP-om sa EQ dinamikom,reverbhima,masteringom i svim ostalim kosta oko 2000e onda sam se i ja pocesao po glavi, pa eto neke koristi od krize... To bi kostalo brdo i po' para pre 3 godine...

Mislim da je pravi izbor za nekoga ko bi radio location recording,za studio za brze i efikasne snimke bendova, za sam bend pre svega, jer vraca kanale i istovremeno snima,pa se otvara mogucnost da se svira uz matrice i efekte koji su predhodno pripremljeni,bukvalno uz klik snimis i pratece vokale recimo,ili neke munje i gromove,jbmlg i istovremeno sve usnimava u isti projekat (npr u Cubase-u) + sto ima on board DSP da se u liveu produkcijski momenat konacno ne zapostavi...

To je to...
Poz'

Insomnia Studios
05-12-2009, 02:23 PM
Nisam narocito odusevljen onim guma-silikon mekim dugmicima na celom mixeru :wink:sto bi verovatno znacilo da ce se dugmad izlizati od upotrebe i da ce nestati natpis na njima?! :cry:
U svakom slucaju deluje mi ozbiljno, a tebi hvala na iscrpnom odgovoru:da:

Maiv
05-12-2009, 04:09 PM
Ako sam ja dobro shvatio ne moze posluzit kao midi controller, to mu je minus:(

Bockie
07-12-2009, 11:06 AM
1. Ne verujem da i ako dodje do toga da se izlizuju natpisi , da ce se to desiti u skorije vreme,prosto sam ja malo tradicionalan,pa vise volim dobar stari mikro prekidac...

2.Iskreno, razumem proizvodjaca,mixer ima stvarno sve i u takvim okolnostima ti ni ne treba midi kontroler...

Insomnia Studios
08-12-2009, 01:55 PM
2.Iskreno, razumem proizvodjaca,mixer ima stvarno sve i u takvim okolnostima ti ni ne treba midi kontroler...
istina za kontrolu, mada su mogli da nabuzde bar MMC i SPDIF ulaz (posto izlaz vec ima) a mogli su i bar jedan ADAT in/uot da stave... ee to bi bio pun pogodak!:D:da:

newbieOP
15-12-2009, 06:35 PM
Na jednom drugom forumu raspravljali smo o tome da su pojedini reviewi ovog miksera otkrili jednu vrlo bitnu stvar- da ima preveliku latenciju... da kasni zvuk kada svira? neki VSTi instrument, pri povratu iz kompa... mislim da je to nedopustivo...
A čini mi se kao jako dobar komad opreme za kućni studio... ionako se stalno premi?ljam da li njega ili A&H, i taman kad sam vi?e stao na stranu Presonusa, pročitam ovako ne?to... :(

Insomnia Studios
19-12-2009, 10:47 PM
Na jednom drugom forumu raspravljali smo o tome da su pojedini reviewi ovog miksera otkrili jednu vrlo bitnu stvar- da ima preveliku latenciju... da kasni zvuk kada svira? neki VSTi instrument, pri povratu iz kompa... mislim da je to nedopustivo...
A čini mi se kao jako dobar komad opreme za kućni studio... ionako se stalno premi?ljam da li njega ili A&H, i taman kad sam vi?e stao na stranu Presonusa, pročitam ovako ne?to... :(

Vrlooooooooo zanimljiva i naravno bitna informacija za sve buduce kupce sprave! svaka cast za bunarenje po forumima!:wink: ipak mislim da je tu mackie d8b ubedljivo najbojle resenje, odnos cena-kvalitet!

sasa.ivkovic
27-10-2011, 11:45 PM
Jeste stara tema, ali da je podmladim malo...

Da li je Presonus StudioLive 16.4.2 drastično kvalitetnija mikseta od Yamahe 03D? Zamahu 03D ima, o Presonusu razmi?ljam. Interesuju me samo prednosti koje imaju smisla u ?ivoj svirci. Znači, ne bih je koristio za studijski rad, pa ka?njenje VSTi nije bitan parametar. Interesuje me striktno zvučno poređenje. Kvalitet preampa, efekt procesora, preciznost EQ i dinamičkih efekata...
Nisam imao prilike da isprobam Presonus StudioLive 16.4.2.
Nadam se da nije mnogo off topic.