PDA

View Full Version : Vrlo cudan problem sa zvukom???

alhoholicar
03-12-2009, 07:57 AM
Drugari,

Pokusavam da na Windowsu 7 povezem ProjectMix. Skinuh driver sa sajta M-audio i sve radi (na prvi pogled). Sve sto slijedi je probano i na verziji *86 i na *64. Prvo mi je cudno bilo sto nije ista procedura instaliranja PMixa kao na XP-u, ali moguce da je lakse na W7. Instalirao sam Nuendo4 i kad otvorim projekat i podesim Outpute, te Device drivere na ProjectMix SPDIF(koji su postavljeni kao default) zvuk ili malo radi normalno pa pocne da grebe i pucketa, pa opet normalno, ili odma ne radi kako treba vec pucketa i grebe. Na Control Panelu od ProjectMixa, ako ga i mute-ujem zvuk i dalje ide(mislim cuje se na zvucnicima ali uz grebanje)??? Takodje kad u SoundManager-u disable-ujem sve Audio Outpute zvuk i dalje radi...Nikad ovo nijesam sreo.
Pokusao sam sve da ponovo instaliram, i drivere i Nuendo ali isto! Inace, i na Control Panelu od ProjectMixa imam stalno signal na AUX Outputu, za koji ne znam koji je i odakle mu zvuk kad ukinem Main OUT.
ProjectMix je povezan sa FireWire kablom sa racunarom pa na RME ADI2 na kojem su zvucnici.
Ima li neko ideju odakle ovaj zvuk i kako ga se rijesiti???
Hvala unaprijed i pozdrav

dvuckovic
04-12-2009, 04:25 AM
Najvjerovatnije imas problem sa word clockom. Provjeri taj spdif kabl.

alhoholicar
04-12-2009, 08:30 AM
Vazda Deki,
Mislim da nije do kabla jer na XP-u radi sve normalno!

alhoholicar
06-12-2009, 04:39 PM
Koristi li iko ProjectMix i Windows7_?

amadeusvk
08-12-2009, 01:12 PM
ja ne koristim,
ali sonar 8 uz emu 0404usb isto "kao" radi normalno al onda počne da krči...
pa prestane... itd. Eto samo ka?em.

awacs
08-12-2009, 01:29 PM
Vazda Deki,

Pa onda nema mnogo misterije - sačekaj nove drajvere.

Pozdrav,

Vasa

alhoholicar
09-12-2009, 09:29 AM
Zahvaljujem, mora da je nesto sa driverom...

allegrosteva
17-12-2009, 02:43 PM
Nije nista sa driverima, imao sam isti problem na asus p5kploci(i inace je lose resen firewire na asusovim plocama, nekoliko puta sam naleteo na to da dele irq sa jo s necim). Kupi pci to firewire adapter(dobar po mogucstvu) i resio si problem
Pozdrav!

awacs
17-12-2009, 06:41 PM
Nije nista sa driverima, imao sam isti problem na asus p5kploci(i inace je lose resen firewire na asusovim plocama, nekoliko puta sam naleteo na to da dele irq sa jo s necim). Kupi pci to firewire adapter(dobar po mogucstvu) i resio si problem
Pozdrav!

Pa sad, čovek kaže da mu isti hardware na istoj mašini radi u Win XP (možda nisam dobro protumačio). Tako da... đavo će ga znati... ja obično u takvim situacijama prvo pomislim na software :wink:

Pozdrav,

Vasa

allegrosteva
18-12-2009, 12:58 PM
MEni se desavao apsolutno isti scenario sa project mix-om i definitivno je to resenje.
A
Vazda Deki,
Nigde ne pise da je taj xp na istom racunaru kao i 7, mozda na tom drugom racunaru 1394 ne koristi isti irq .
bem li ga