PDA

View Full Version : Kupovina preko E Bay..i online kupovina uopste

korenjak
01-12-2009, 09:31 PM
Drushtvo je li neko od vas kupovao na ovaj nacin?

Da mi objasni kako to ide?

Carini li se to i da li je cena shipinga koja je napisana tacna ili se na nju dodaje ako je van amerike ili gde vec?

Dakle da li se placa cena na sajtu i shiping koji tamo pise ili to sve izadje mnogo skuplje?

pozdrav

Tiki the Boyler
01-12-2009, 11:47 PM
Plaćaš cijenu i shipping izračunat od strane prodavca. Najbolje i najsigurnije putem PayPal naloga.
Ako si prešao 100EUR, dodaju ti još 10% carine na tehničku robu a onda 17% PDV-a na sve to.
Poštari u Banjaluci uzmu još 3 do 8 KM za poštarinu na relaciji Sarajevo (kao ulazna pošta) - Banja Luka - moja malenkost!

Tako nekako ide u BiH. Kod vas su samo možda stope drugačije.

E da... kad je carinjenje u pitanju... uglavnom se drže cijene navedene u fakturi koja prati pošiljku, sem ako nisi baš pretjerao u laži :) pa onda vrše procjenu tzv. kataloške vrijednosti. Samo ne znam po kom katalogu rade... :)

korenjak
02-12-2009, 08:08 AM
Video sam na primer nekih interesantnih stvari za male pare

Npr Yamaha NS10 za 200-300 dolara... pa sam kontao ako to dok stigne doovde ispadne 500 eura onda se ne isplati.

A ima dosta toga lepog novog i polovnog.....

Al najjace mi je bilo kad sam video da lik prodaje par originalnih U47 Neumanna i to Long body

za 35 000 dolara!!!!

Multicom
02-12-2009, 03:43 PM
shipping za NS10 iz Amerike košta oko 150$, kad dođu moraš platit porez i carinu, na kraju priče te koštaju 500-600 e. To je ionako njihova cijena na tržištu u Europi ako su u super stanju. Ako su u džubrex kvaliteti, rastureni onda oko 200 e. Šta god kupiš preko ebaya moliš Boga da radi, lažu,muljaju na sve strane.Ako platiš paypalom imaš neku garanciju, možeš tražit povrat novaca. Ako platiš bank transferom ili karticom direktno a uređaj ne radi, možeš sjest i plakat.Takva su moja iskustva s Ebay om.

zeleni
02-12-2009, 10:42 PM
A jel pali ono da ti posalju kao "gift" pa da se ne carini... Imam tamo neke rodbine pa bi mi to dobro doslo ako moze proc kao gift bez da se carini :D Pozdrav Zeleni :wink:

korenjak
02-12-2009, 10:59 PM
Kaze mi zena da vani su mnogo manje te taxe i carine i pedevei

pa je dobro ako imas nekog vani on poruci pa ti donese kad dolazi

zeleni
02-12-2009, 11:09 PM
Fazon je sto su tek otisli, puno mi je cekati dvije godine :D a nema nikoga ko uskoro dolazi ovamo :cry: zato kontam mozda moze proci to pod "gift". Pozdrav

Multicom
03-12-2009, 12:20 AM
Shipping iz Amerike je skup. Nijedan prodavač iz Amerike neće napisat "gift" jer svi se boje mulja?a i sve mora proći po pravilima Ebaya. Neće slati na adresu ako nije tvz confirmed paypal address. Malo ih je koji izlaze u susret.

clusterchord
03-12-2009, 03:24 AM
nece sluzbeni prodavaci.. a privatni su meni dosad svi izasli u susret... lazni manji racuni, giftovi... usps jeftini shipping... i placao sam s paypalom od brata, koji nije moja confirmed adresa....

ukratko sve se moze ako te ljudi znaju od prije.. npr. sa foruma , mailing list-i i slicno. a i za tebe najsigurnije..

na ebayu nije iskljuceno da te odje*u, medjutim i tamo sam imao srece.. glavno da dodjes s tipom u kontakt.. objasnis sto hoces, i zasto hoces..

zeleni
03-12-2009, 03:48 PM
Znaci da bi to moglo uspjeti, tamo imam neke rodbine pa bi to oni meni poslali kao gift... osiguraju i posalju i mene ne izadje skupo:) super, hvala ljudi :wink:

boggy
06-12-2011, 06:26 PM
pobrisan spam.