View Full Version : Lexiconov paket za sve
dejankuki
29-11-2009, 11:08 AM
Lexicon je izbacio Omega Studio Recording Bundle. To je paket koji sadrži sve neophodno što treba jednom početniku da se PC ili MAC pretvori u jedan home studio.
http://www.rumski.com/index.php?categoryid=18&p2_articleid=473
Danny Lou
29-11-2009, 03:19 PM
koliko god da lexicon ime nesto znacilo u high-end spravama kada dodje red na computer hardware u obliku lexicon karticu moram, veoma razocaran, da istaknem da su lexicon kartice (omega, i-onyx...) KANTURINE.
koliko glupo moze biti pravljenje razlike izmedju input i output latencije??? ako das 500$ na kartu pa jebote kako onda moze output latencija da bude 5 PUTA veca od input latencije??? nikad vise nista necu uzeti od lexicona a ovo je i preporuka svima koji planiraju da uzmu te kartice da odustanu osim ako se ne bave SAMO snimanjem preko datih kartica.
SumAnuT
30-11-2009, 01:11 AM
I ja sam se cudio tolikim latencijama dok sam pisao recenziju za lexicon lambda ... Da se snimi moze nekako (preko direct monitoringa) ... ali neko sviranje vst-a u real time je prosto nemoguce ...
Rhino
30-11-2009, 01:43 AM
Jel moguce da je latencija takva i sa najmanjim bafer sajzom? Nije onda uredjaj kanta nego deponija..
SumAnuT
30-11-2009, 04:23 AM
Evo nasao sam deo recenzije o tome:
Ulazna latencija je velika i iznosi 35 ms, što bukvalno onemogućava sviranje virtualnih instrumenata u realnom vremenu. Izlazna latencija je dosta manj i iznosi 2 ms.
Dani izgleda ukazuje na drugi problem, tj. da je izlazna latencija veca od ulazne ... ne znam da li je napisao kako treba, ali u svakom slucaju ovo nije uredjaj za ozbiljni studijski rad, mislim da leksikonu to nije ni bila ciljna grupa ... na samoj kutiji je nacrtana neka devojka kako peva koliko se secam, dakle to je zamisljeno kao amatersko zezanje (ne govorim pezorativno) za nekoga koga bi da prikljuci mic, gitaru, mozda neki sint, da svira to sve preko direct monitoringa, i eventualno nekada nesto od toga snimi ... Imaju ti leksikoni svoju neku ciljnu grupu, bar se meni tako cini ...
Lexicon Lambda pruža solidan kvalitet za svoj cenovni rang, ali ostao sam pod utiskom da je ovaj uređaj namenjen više muzičarima i producentima početnicima koji tek ulaze u ovaj svet i žele da imaju otvorene mogućnosti, a kvalitet snimka im nije u prvom planu. Teško da bi se Lambda mogla upotrebiti za profesionalno snimanje zbog kvaliteta svojih preampa, ali za one koji žele i kvalitet zvuka tu je Lexicon Omega, čije su tehničke karakteristike bolje, ali je "bolja" i cena, dok je za one koji žele da za malo para uđu u svet audio produkcije ovo više nego dobar uređaj sa dosta mogućnosti.
Omegu nisam testirao, samo lambdu, pa ostavljam mogucnost da su tu stvari drugacije (mozda je latencija nastala zbog procesora, drajvera, konfiguracije, host programa)... mada sudeci po danijevoj reakciji izgleda to nije slucaj.
Opet naglasavam, sa direct monitoringom se moze svirati i slusati muzika bez kasnjenja. Cak i da je izlazna latenicja velika, sa direct monitoringom slusate se direktno preko uredjaja, a ne kroz komp, tako da tu kasnjenje ne igra neku ulogu. Kasnjenje je nepodnosljivo u slucaju da se svira neki VST instrument, ili da hocemo da pevamo ili sviramo kroz neki vst efekat u real time-u sto je svakako veliki nedostatak.
InsaneEyes
30-11-2009, 06:51 AM
Evo nasao sam deo recenzije o tome:
Kasnjenje je nepodnosljivo u slucaju da se svira neki VST instrument, ili da hocemo da pevamo ili sviramo kroz neki vst efekat u real time-u sto je svakako veliki nedostatak.
stvarno svashta, meni neverovatno, pa to mogu mnogo jeftiniji interfejsi :banghead:
mora da ima neka caka :shock:
akordeonista
05-12-2009, 11:15 PM
...mora da ima neka caka :shock:
Ima, i zove se "Asio4All"!!!:grin:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.