View Full Version : Najtezi solid-state zvuk koji ste culi
vasko
28-11-2009, 01:56 PM
dakle pricamo samo o high gain pojacalima
koji je vas favorit ovde i zasto?
i neki zvucni klip ne bi skodio :da:
Dushan_S
09-12-2009, 07:41 PM
Vasko, ajd molim te objasni o čemu konkretno priča? i ?ta u stvari hoće?? Ne računajući par gitarista na planeti, dakle izuzetaka koji potvrđuju pravilo, svi ostali za HiGain koriste lampa?e, a oni koji ne koriste, sigurno to ne rade ?to vi?e vole distorziju tranzistorca, već iz nekog drugog razloga. Malo ti je besmislena tema.
google
10-12-2009, 12:01 AM
Jesi li slusao LAB L5?
Dushan_S
10-12-2009, 03:22 AM
Jok. Jel bi trebalo?
Mnogi vrhunski metal albumi i to žestoke glazbe su snimljeni na peavey banditu i nekoj pedali ili na valvestate marshallu... ali to su kao što kažeš pojedinci.
No opet, cijela švedska death metal scena je koristila Sunlight studio sound, koji je koristio baš tranzistorce većinom...
A i bas gitara radi većinu sounda gitara koje zvuče masivno...
Danas nisu lampaška pojačala toliko skupa, pa da bi bila neki luksuz... ova što se rade u Kini pogotovo...
:grin:
dvuckovic
10-12-2009, 06:11 PM
Jesi li slusao LAB L5?
Kakve on ima veze sa high gain? Radio sam dosta sa tim pojacalom, odlicno je, ali da je za metal, bas i nije
google
10-12-2009, 07:23 PM
Kakve on ima veze sa high gain? Radio sam dosta sa tim pojacalom, odlicno je, ali da je za metal, bas i nijeMoze se napraviti grozno izoblicenje od kojeg bi i najgori trash metalac dobio kompleks.
Za sta si ga koristio? Mozda si radio na mom LAB- u, prodao sam ga odavno...
dvuckovic
10-12-2009, 07:54 PM
Koristili smo ga za jazz, hollowbody gitare.
Moze se napraviti grozno izoblicenje od kojeg bi i najgori trash metalac dobio kompleks.
Thrash metal...
:D
google
10-12-2009, 08:39 PM
Koristili smo ga za jazz, hollowbody gitare.Na kom snimku?
dvuckovic
11-12-2009, 12:26 AM
Piva Jazz i Francois Jeanneau kvintet. Gitarista godinama koristi prakticno samo Lab L5.
Dushan_S
12-12-2009, 06:20 PM
Mnogi vrhunski metal albumi i to ?estoke glazbe su snimljeni na peavey banditu i nekoj pedali ili na valvestate marshallu... ali to su kao ?to ka?e? pojedinci.
No opet, cijela ?vedska death metal scena je koristila Sunlight studio sound, koji je koristio ba? tranzistorce većinom...
A i bas gitara radi većinu sounda gitara koje zvuče masivno...
Danas nisu lampa?ka pojačala toliko skupa, pa da bi bila neki luksuz... ova ?to se rade u Kini pogotovo...
:grin:Malo je to i stvar estetike i konteksta, ta neka tehnička i brza svirka mo?e dobro da prođe sa tranzistorcem zbog definicije, ali danas mislim da se tome pribegava vi?e zbog praktičnosti, i to live, znam da neki bendovi zato vuku Line6 glave ili procesor u pojačalo. Mislim, osim Dimebag-a, ja nisam nikad čuo neki zvuk tog tipa da bi me impresionirao specijalno, vi?e mi je bilo kao "Ok, ovo pristojno funkcioni?e za ovakvu muziku".
vasko
12-12-2009, 08:10 PM
i Static X su koristili neki solid state,negde sam procitao
silicon science
13-12-2009, 12:19 AM
Malo je to i stvar estetike i konteksta, ta neka tehnička i brza svirka može dobro da prođe sa tranzistorcem zbog definicije, ali danas mislim da se tome pribegava više zbog praktičnosti, i to live, znam da neki bendovi zato vuku Line6 glave ili procesor u pojačalo. Mislim, osim Dimebag-a, ja nisam nikad čuo neki zvuk tog tipa da bi me impresionirao specijalno, više mi je bilo kao "Ok, ovo pristojno funkcioniše za ovakvu muziku".
Bas mi me podsetio na Dajmbega, uvek me zanimalo kaaako dobije taj zvuk dzitre :grin::grin: Takve masti nema vishe na svetu :cry::cry: U chemu je fora. Ok, odsvirano kako treba ali..:confused::confused:
rale_
13-12-2009, 02:31 PM
http://img213.imageshack.us/img213/4764/panteradimebag2000copy1.jpg
silicon science
13-12-2009, 02:35 PM
Dajmbegov setup? Ovi randali itd.?
rale_
13-12-2009, 02:46 PM
Da,da...kazu da je bas ovaj setup koristio...e sad da li je reklama ili sta vec...ne znam!
silicon science
13-12-2009, 02:54 PM
Da,da...kazu da je bas ovaj setup koristio...e sad da li je reklama ili sta vec...ne znam!
Imas PM
Bas mi me podsetio na Dajmbega, uvek me zanimalo kaaako dobije taj zvuk dzitre :grin::grin: Takve masti nema vishe na svetu :cry::cry: U chemu je fora. Ok, odsvirano kako treba ali..:confused::confused:
U gitaristi kao i uvijek... i mislim da je snimao gitare u puno layera...
Poslije je koristio krank cabinet, vrlo skup... imao ga je tu jedan dečko, liči na veliki razglasni zvučnik...
Meni kod Pantere najbolje zvuče bubnjevi....
:grin:
Malo je to i stvar estetike i konteksta, ta neka tehnička i brza svirka može dobro da prođe sa tranzistorcem zbog definicije, ali danas mislim da se tome pribegava više zbog praktičnosti, i to live, znam da neki bendovi zato vuku Line6 glave ili procesor u pojačalo. Mislim, osim Dimebag-a, ja nisam nikad čuo neki zvuk tog tipa da bi me impresionirao specijalno, više mi je bilo kao "Ok, ovo pristojno funkcioniše za ovakvu muziku".
Osim najpoznatijeg marshall valvestate banda, Death, koji ima super sound sveukupno i jedne od boljih produkcija u metalu, valvestate su koristili mislim Prong, zatim Meshuggah, Static x mislim i još gomila bandova na poznatim prodavanim albumima...
Ja mislim da i oprema nije nephodna za dobar zvuk, koliko sveukupna produkcija i pjesme, aranzmani i gitaristi...
Mislim da je za dobar zvuk (ili bar ubjedljiv sound), najbitnije dobro odsvirati i aranzman pjesme... a ne toliko oprema, govorim o metalu...
Pogledajte povijest metala, pogotovo underground žanrova teško se tu može govoriti o nekoj kvaliteti produkcije kao kada govorimo o ostaloj mainstream glazbi... ali ta produkcija paše... i nikome ne smeta, pogotovo ako služi pjesmi i ako su pjesme dobre... štoviše, takve produkcije postanu karakteristika određenog žanra koji poslije ljudi kopiraju... bez obzira što bi nekom mainsteram producentu bile smiješne...
Black metal je sniman na 4-kanalnim kazetofonima, ako se netko sjeća starih Tascama i slično... i taj zvuk je legendaran i danas ga underground bandovi žele kopirati a i poznati bandovi...
Mislim da je najveća zasluga za loš sound demo bandova, prvenstveno loše odsviran materijal koji u ovakvoj glazbu mora bti odsviran čvrsto i skladno, zatim loši aranžmani... zatim produkcija koja ne služi pjesmama, pogotovo kod atmosferične glazbe, gdje je produkcija dio same glazbe tipa black metal....
Dobra produkcija je ona kod koje čovjek kaže super pjesma i udubi se u nju bez da ga produkcija ometa u uživanju ili da potpomogne da se čovjek uživi u pjesmu... naravno ima ljudi kojima je određen produkcijski standard ono što žele čuti pa slušaju neke albume samo zato jer ih je producirao određen producent ili da čuju određen sound... njima je dobra produkcija određen zvuk koji smatraju nekim standardom, ali takvi su najčešće audiofili ili se bave produciranjem....
Realno gledajući, ljudi slušaju pjesme i ideje... i mislim da niti jedan band nije postao značajan zbog kvalitete zvuka nego zbog pjesama...
Nije danas u metalu problem produkcija, nego ideje i recikliranje žanra...
:)
Miha Blaze
16-12-2009, 07:27 PM
Peavey XXL
najbolji tranzistor koji sam ja cuo... al naravno jaaako bitno kod njega je da lepo saradjuje sa g12 zvucnicima u kutijama i to 75W... kineske kutije ne mirishe lepo ;)
al opet, bolje ako imate neku mesu ili pivija lampasha...
Valve king je kapiram best buy lampas koga je Planeta videla ;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.