PDA

View Full Version : Provlačenje syntheva kroz gitarske/bass distorzije

Midi
27-11-2009, 09:37 PM
Davno sam gledao intervju od Teebee-a i jo? nemog dnb producneta pa su rekli kako im je odlično provlačiti synthove kroz gitarske i bass mulitefekte, radilo se u tome slučaju o Line6-u. Dali je to netko radio? Kakva su va?a iskustva s tim?

darkstar
27-11-2009, 09:47 PM
totalno ludilo.

Shvatio sam da sint nije ni priblizno vazan kao efekt boks koji nakacis...

Ja licno se zezam sa rhodesom kroz procesore.Recimo line 6 delay,onaj zeleni veliki,je nesto najbolje sto sam ikad cuo na rhodesu.

samo napred,istrazuj,nije ta prica tako jednostavna kao sto se cini.Ali PREKREATIVNA JE ! ! !

ne znamda li znas,ali nekada davno kreativci su imali razne pristupe :radilo se tako sto se sint/analogija gurala kroz velike zvucnike,pa se to mikrofonom snimalo,pa soba/efekti...

sad vec imas ideje sta da probas ?:)

Midi
27-11-2009, 10:07 PM
totalno ludilo.

Shvatio sam da sint nije ni priblizno vazan kao efekt boks koji nakacis...

Ja licno se zezam sa rhodesom kroz procesore.Recimo line6 deley onaj zeleni veliki,je nesto najbolje sto sam ikad cuo na rhodesu.

samo napred,istrazuj,nije ta prica tako jednostavna kao sto se cini.Ali PREKREATIVNA JE ! ! !

ne znamda li znas,ali nekada davno kreativci su imali razne pristupe :radilo se tako sto se sint/analogija gurala kroz velike zvucnike,pa se to mikrofonom snimalo,pa soba/efekti...

sad vec imas ideje sta da probas ?:)

I meni je rhodes i deley ludilo! To sam koristio kada sam radio na score-u za jedan filmić jer je jako mellow i radi mi dobre atmosfere. Pa isto tako je chino u svojem projektu teamsleep pjevao kroz distorziju i dobio awsome zvuk. Isto tako sam svirao sa Man Zero, na prvoj pjesmi albuma koji počne s bubnjevima provukli bubnjeve (audio snimku) kroz gitarsku distorziju, isto odlično zvuči.

Razmi?ljao sam o kupovini nekog kvalitetnog mulitefekta pa s njim raditi sva?tarije. Ovaj zeleni deley je analogija el?

awacs
27-11-2009, 10:29 PM
Dali je to netko radio? Kakva su vaša iskustva s tim?

Ja sam davno proturao Kurzweil K250 kroz Tom Scholtz Rockman (trubu, gitaru sa plastičnim žicama...).
Sve može i sve je dozvoljeno :D

Geoff Emmerick (snimatelj Beatlesa u njihovoj najluđoj fazi) je puštao Lennonov glas kroz Leslie pojačalo, ali mu uprava studija zabranila da to radi, pa su morali da luduju krišom ;) Tebi niko ne brani - zato udri :D

Pozdrav,

Vasa

Arthur
28-11-2009, 03:35 AM
line6 delay nije analogija.

a ludlo je i gitare provlačiti kroz efekt blokove u sintovima analognim. ovo je radio Frusciante iz Red Hot Chilli Peppersa na zadnjoj ploči

gregor z
28-11-2009, 07:16 AM
Obavezno!

Od processora:

Sansamp PSA 1.1, Moogerfooger drive, EH Tube Zipper, Boss Dual Overdrive, Line 6 POD XT........

Kod preampa:

synth u DI box - onda u Neve ili Amek Preamp - gain do daske.....:D

Crane song HEDD - tape , pentode i triode......može sve do fula nekad

Dosta puta furam distortion u paraleli......znači original signal + distortion......:shock:

Pozdrav,

G

Roy Batty
28-11-2009, 07:19 AM
Naravno, probaj sve i svashta, igraj se.