Log in

View Full Version : prozor u prostoriji

silvestar13
27-11-2009, 09:13 AM
Pozdrav svima!
U prostoriji za vje?banje imam rupu u koju mislim ugraditi prozor (2 komada s međuprostorom u sredini). Otvor je veličine 110x60. Pitanje je :

1. Da li trebam unutarnji prozor nakositi i koliko
2. Koliki treba biti razmak tj. međuprostor između unutarnjeg i vanjskog prozora radi ?to bolje zvučne izolacije
3. Jo? neki savjet
hvala

NLP
27-11-2009, 03:37 PM
pretra?i ovdje u forumu pod "studijsko staklo" i slično...

Reinhardt
27-11-2009, 09:27 PM
eto, nedavno sam radio stakla između re?ije i live room-a,
vodeći se prvenstveno idejama iz "build it like a pros"..

1.ne moraju biti nako?ena
2.?to veći razmak
3.koristi stakla sa ?to debljom stijenkom, potrudi se da ih ne ve?e? kruto za ostatak konstrukcije (gumeni čepovi, tonu silikona), prostor između
tretiraj (okvir)tako da se eliminiraju eventualne rezonance (vuna,spu?va..)

NLP
29-11-2009, 07:16 AM
Ne trebaju biti nako?ena ako je prostor u kojem se snima dosta velik i ne predstavlja prevelike refleksione povr?ine...

silvestar13
30-11-2009, 11:12 AM
Ne trebaju biti nako?ena ako je prostor u kojem se snima dosta velik i ne predstavlja prevelike refleksione povr?ine...

ha, prostor nije velik a prozor je kao ?to se vidi prilicno velik, no planiram staviti razmak od cca 15 cm između 2 prozora, mislim da bi to trebalo biti dosta, je li?

silvestar13
30-11-2009, 11:15 AM
eto, nedavno sam radio stakla između re?ije i live room-a,
vodeći se prvenstveno idejama iz "build it like a pros"..

1.ne moraju biti nako?ena
2.?to veći razmak
3.koristi stakla sa ?to debljom stijenkom, potrudi se da ih ne ve?e? kruto za ostatak konstrukcije (gumeni čepovi, tonu silikona), prostor između
tretiraj (okvir)tako da se eliminiraju eventualne rezonance (vuna,spu?va..)

hm, prozori se montiraju u čvrsti zid a ne konstrukciju tako da mislim da nece biti problema s rezonancijom. veci mi je problem kako da ispunim rupe između okvira (?toka) i zida, mislim da pur pjena nece biti dosta
razmak kao ?to rekoh 15 cm (zid mi ima pol metra debljine:grin:)

silvestar13
04-12-2009, 11:26 AM
evo, ugradih prozore 2 kom. sa svake strane jedan, između ima 24 cm prostora (trebalo bi biti valjda dosta:wink:), kasnije cu dodati malo kamene vune između, tek toliko da umrtvim eventualni zvuk koji ce proci. Ostaju mi jos 2 rupe na kojima mi nije potrebno provjetravanje. Da li bi bilo ok staviti staklenu ciglu, kako ona funkcionira kao zvučna izolacija??