PDA

View Full Version : Alesis IO|14 & IO|26 - FireWire audio interfejsi

SumAnuT
26-11-2009, 04:46 PM
Alesis IO|14 & IO|26 - FireWire audio interfejsi

Alesis je iskusan igrač kada je u pitanju profesionalna audio oprema, i posle par USB i FireWire miksera, svetlo dana su ugledala i dva FireWire audio interfejsa koja danas imamo na testu. Alesis IO|14 i IO|26, su dva alesisova uređaja sa identičnim kvalitetom konvertora, ulaza i izrade, s'tim što je IO|26 opremljen sa više ulaza i izlaza.

Nastavak ... (http://www.rumski.com/index.php?categoryid=47&p2000_articleid=14)

Jan
27-11-2009, 08:32 AM
Koja je cena ovom Alesisu u Srbiji? I kakav je utisak o konvertorima? Ako je tu u rangu sa M-Audio-om, i ako je cena od prilike ko na Thomann-u , onda je to sjajno

SumAnuT
28-11-2009, 02:46 PM
Svi konvertori (M-Audio, E-MU ...) su veoma slicni, da ne kazem isti.
Najveca razlika medju uredjajima je kolicina pojacanja kod preampa i kvalitet izrade samoga uredjaja ... zvucne razlike kod uredjaja istog ranga su i ako postoje, veoma male.

Otkako se bavim ovim recenzijama, ozbiljnije sam se pozabavio i rewievima koji pisu ostali sajtovi, i zaista, sto se tice konvertora, jedna klasa ide u ove uredjaje za koje ja pisem recenzije i to je srednja klasa, u kojoj i nema neke osetne razlike, a sledeca po kvalitetu je visoka klasa koja ide u mnogo skuplje uredjaje i tek se tu cuje razlika u odnosu na srednju klasu, mada ja te uredjaje nisam testirao, pa ne mogu da tvrdim.

Za cenu cemo videti u ponedeljak, pa javljam ovde i apdejtujem recenziju.

Jan
28-11-2009, 04:20 PM
Svi konvertori (M-Audio, E-MU ...) su veoma slicni, da ne kazem isti.
Najveca razlika medju uredjajima je kolicina pojacanja kod preampa i kvalitet izrade samoga uredjaja ... zvucne razlike kod uredjaja istog ranga su i ako postoje, veoma male.

Otkako se bavim ovim recenzijama, ozbiljnije sam se pozabavio i rewievima koji pisu ostali sajtovi, i zaista, sto se tice konvertora, jedna klasa ide u ove uredjaje za koje ja pisem recenzije i to je srednja klasa, u kojoj i nema neke osetne razlike, a sledeca po kvalitetu je visoka klasa koja ide u mnogo skuplje uredjaje i tek se tu cuje razlika u odnosu na srednju klasu, mada ja te uredjaje nisam testirao, pa ne mogu da tvrdim.

Za cenu cemo videti u ponedeljak, pa javljam ovde i apdejtujem recenziju.

Super, hvala na informaciji, ako je oko 350 E kolko je na Thomann-u, onda ce ta sprava naci mesta u mom arselanu uskoro:) Ili ona ili Presouns Firepod