PDA

View Full Version : Dilema

Danny Lou
22-11-2009, 11:19 PM
ljudi pa ovo stvarno nema smisla! ovo mora da prestane... sa ideje da kupim kontroler sam otisao na ludu ideju da uzmem klavijaturu jer uzimam sad i ko zna kad :)

pomagajte! imam milju na raspolaganju a uzeo bih neki sint (moze i polovan) koji ima:
-arpedjator
-sempler
- jak sound synthesis
- jake opcije u radu sa bojama
- da je prvenstveno okrenut na moderan zvuk (znaci nisu mi toliko bitni klaviri i orkestri i organi koliko masnoca boja, distorzija i sve sto vuche na electro)

synth drugim rijecima :D

rolanda, yamahu ili korga ili nekog drugog pitanje je sad. radije bih isao na provjereno (tj. polovan ali jachi) nego na neke druge varijante.

tenkssssss

clusterchord
23-11-2009, 03:03 AM
ako ti netrebaju semplovi.. uzmi Nord Lead 2X. ili Blofeld Keyboard npr. a semplove rijesavaj u kompu (ITB).

poslusaj demose pa vidi sto ti lezi. ali.. Nord je za idm, elektro i psy.. kralj. ima ga na vise ploca nego sto mozemo nabrojati da sjedimo tu 2 mjeseca.

relis
23-11-2009, 05:21 AM
Do koliko novca pricamo?

Danny Lou
23-11-2009, 06:53 AM
imam milju na raspolaganju
:rolleyes:

relis
23-11-2009, 07:28 AM
Aha..

sve ovo sto trazis, tesko je bas naci na jednom mjestu.

Blofeld keyboard je dobar prijedlog.

Ali evo recimo: rabljeni Kurzweil K2661?

http://www.kurzweilmusicsystems.com/Product.php?product=43

Ili jos bolje novi? Jel da je sad u Srbiji na akciji za 1300? Odlicna cijena!

darkstar
23-11-2009, 08:42 AM
glas za nord lead ... ako ides na synth farbe...kupis midi kontroler,i kupis rack lead....
ili kupis odmah ceo lead,mada evo ja ga dve godine ne mogu naci da neko prodaje :)

Bockie
23-11-2009, 10:25 AM
glas za nord lead ... ako ides na synth farbe...kupis midi kontroler,i kupis rack lead....
ili kupis odmah ceo lead,mada evo ja ga dve godine ne mogu naci da neko prodaje :)

Evo ti brate pa biraj! (http://artistsystems.net/mex/proizvodjac_artikli_kategorija.php?pro=264&glavna_kat=20&kat=43&pod_kat=181)

Artist je zastupnik za Nord odavno...

darkstar
23-11-2009, 02:50 PM
big bockie :)

Prvo,ne zelim novog..
drugo,mislim da artist ni nema lead...
trece...vidi signature :)

lesha
23-11-2009, 03:39 PM
drugo,mislim da artist ni nema lead...
trece...vidi signature :)
ako trenutno nema, moze da se poruci :wink:

clusterchord
23-11-2009, 04:06 PM
ima ga kod nas u audio pro..

sa rabatima, ispadne jedva nesto sitno preko milje..

silicon science
24-11-2009, 07:59 AM
Ali covek zeli i sempler :wink: Tako da Nord u toj kombinaciji ispada, mada je vrlo, vrlo jak va sint... Deff razmisli o Waldorf Blofeldu, ima sve sto si nabrojao da ti treba... Sempovi se vrlo lako mapiraju, "relativno brzo ucitavaju (full 64 mb za nesto manje od pola sata), sto i nije puno vremena kad na kraju vidis sta sve tu od semplova moze da stane.

lesha
24-11-2009, 09:13 AM
Ali covek zeli i sempler :wink: Tako da Nord u toj kombinaciji ispada, mada je vrlo, vrlo jak va sint... Deff razmisli o Waldorf Blofeldu, ima sve sto si nabrojao da ti treba... Sempovi se vrlo lako mapiraju, "relativno brzo ucitavaju (full 64 mb za nesto manje od pola sata), sto i nije puno vremena kad na kraju vidis sta sve tu od semplova moze da stane.
a nord wave?

HIGH QUALITY SAMPLES

Clavia online offers a large number of top quality samples specially created for the Nord Wave - available free of charge.

USER FRIENDLY TECHNOLOGY

By storing sample data in a Flash memory, existing samples can be easily and quickly replaced, including the factory preset samples. Clavia?s compression algorithm allows for, on average, 2 to 3 times data compression of any samples you want to download to the Nord Wave ? without any loss of quality. Flash memory also means that samples are instantly available, meaning fast load times even for complex programs. No hard drive or other type of media is needed for storing samples when you shut down the Wave; once the unit has powered up you have direct access to all the samples at the turn of a knob.

USE YOUR OWN SAMPLES

The Nord Wave offers the unprecedented power to use any audio recording as an oscillator source in a virtual analog environment. Simply import any standard audio file to the Nord Sample Editor software, map it to a key, and you are ready to go! The Nord Wave is compatible with the Nord Sample Library which makes your everyday stage-work a lot easier. With the free downloadable Nord Sample Editor software you can super-charge your Nord Wave with your own samples, or use the free samples provided by us. The sample memory in the Nord Wave is 180 MB and our high efficient lossless compression algorithm makes it possible for us to use samples of up to three times the size compared to a standard linear sample player. The samples are automatically encoded within the Nord Sample Editor and decoded back in realtime when played on the keyboard.
This way we can preserve all the important character of a sound without having to compromise in quality.http://www.clavia.se/main.asp?tm=Products&clpm=Nord_Wave

silicon science
24-11-2009, 11:02 AM
a nord wave?

http://www.clavia.se/main.asp?tm=Products&clpm=Nord_Wave

Jao zaboravih totalno :ups::ups::ups: Mozda zato sto sam se razocarao u Wave-a, zbog redukcije timbrala sa 2 na 4 :banghead::banghead::banghead::banghead: Al kao, evo efekti i sempler... Mrzim takvu politiku :mad::mad::mad:A i razlika u ceni je nezanemarljiva, a oba ce mu raditi posao bez greske. To je moje misljenje.. Mozda ima idruge strane novcica, ne znam, kaz'te mi..
Blofeld destop + sample apgrejd + dobar midi kontroler-800 evrosa i imas kotrolu nad preko 20 parametara u rill tajmu. :grin::grin:
E sad, ako hoces kvaliteeetnu dirku platis malo vise za dobar midi kontroler i na konju si. Plus je jako zgodan za noshenje, stane zajedno sa lap topom u torbu (Blofeld desktop):):wink:

clusterchord
25-11-2009, 03:49 PM
a nord wave?

http://www.clavia.se/main.asp?tm=Products&clpm=Nord_Wave

pa dobro ljudi.. jeste uopce pogledali koliki je čovjeku budžet..

ako negdje ima Nord Wave za milju, odma mi javite.. da ga preprodam :D

imam milju na raspolaganju a uzeo bih neki sint (moze i polovan)..

meni osobno, taj sampler u Wave ima zaista očajan zvuk, preoštar i hladan. bole uši.. blofeldov sampling mi je cak nesto bolji. zasad kako stvari stoje, i jedni i drugi (waldorf i clavia) bolje rade kao sintesajzeri za što su prvotno i namjenjeni, ovo je vise onako zgodan dodatak za kombinirat sintezu i sampleove.

ali ako hoćes baš pošteni sampling u hardveru, sa toplim zvukom, onda treba uzet stari sampler (roland S ili emu eos), jer se danas prodaju za smjesno male pare. a zvuče fenomenalno. ostalo potrosi na posteni sintesajzer.