PDA

View Full Version : Ejamming , pa da li postoji jos nesto sto nisu provalili?

disco violence
22-11-2009, 05:18 PM
Posto svi znamo kako je u poslednje vreme tesko sakupiti ljude za rostilj,a kamoli za bend.Pre neki dan sam razmisljao o tome,da li je moguce napraviti '' virtuelni'' bend koji bi bio sastavljen od ljudi sa bilo kog kraja sveta,a funkcionisao bi tako sto bi svako ubo svoj instrument u komp i svirao,dok bi se zvuk prenosio realnom vremenu.Nisam ni poceo da guglam,a vec mi je izbacio http://ejamming.com/
nesto slicno tome vec postoji ihahaj,ko je zeljan ''svirke'',moze da ode tamo i jammuje koliko hoce,prvi mesec besplatno,a kasnije placas oko 80 dolara godisnje.
Koliko god bio ''odusevljen'',iznenadjen i uvredjen ovim, coveku prodje kroz glavu jebote kud ovo ide,oni hoce da nas zarobe ispred kompa i tv-a,ne zna covek sta da misli o ovome,da li je to dobro ili je to lose?
Jel' neko probao ovo?

vasko
22-11-2009, 05:42 PM
hm,ne znam kako ce to ici...izlaz gitare iz vst-a je najmanje 1400 kb/s plus ostali instrumenti???

jedino suvi instrumenti...ne znam stvarno...LATENCIJA???

ali interesantna ideja veoma!!

DaBear
22-11-2009, 08:55 PM
evo ga jedan od boljih software-a za snimanje preko interneta...http://sourceelements.com/products/

Imamo ga u studiju , i koriste ga kad je (na pr.) glumac u Australiji a treba da uradi dialogue replacement...ili treba Turski muzicar ili sta vec !??

Real time konverzacija / slusanje / snimanje....on prica / svira / peva u Pro Tools i nama ovde izlazi u nas Pro Tools..real time.
Fajlovi su neki hi-quality mp3 (sa nekim "time stamp-om) koje software automatski zameni sa WAV i AIFF fajlom kad je session zavrsen...

disco violence
23-11-2009, 08:33 AM
evo ga jedan od boljih software-a za snimanje preko interneta...http://sourceelements.com/products/

Imamo ga u studiju , i koriste ga kad je (na pr.) glumac u Australiji a treba da uradi dialogue replacement...ili treba Turski muzicar ili sta vec !??

Real time konverzacija / slusanje / snimanje....on prica / svira / peva u Pro Tools i nama ovde izlazi u nas Pro Tools..real time.
Fajlovi su neki hi-quality mp3 (sa nekim "time stamp-om) koje software automatski zameni sa WAV i AIFF fajlom kad je session zavrsen...
Mashala,nisam uspeo da nadjem podatak koja brzina interneta se zahteva za ovaj uzitak,ali sam video interesantnu stvar konacno su medju Source-Connect users stavili i Srbiju,dobro je da je neko konacno skontao da postojimo.Ima li latencije i koliko i da li je moguce prikljuciti vise instrumenata odjednom?

darkstar
23-11-2009, 09:10 AM
Posto svi znamo kako je u poslednje vreme tesko sakupiti ljude za rostilj...

AUUUUU pod hitno da menjas ekipu,ne druzis se sa pravim ljudima.

DaBear
23-11-2009, 09:29 AM
Mashala,nisam uspeo da nadjem podatak koja brzina interneta se zahteva za ovaj uzitak,ali sam video interesantnu stvar konacno su medju Source-Connect users stavili i Srbiju,dobro je da je neko konacno skontao da postojimo.Ima li latencije i koliko i da li je moguce prikljuciti vise instrumenata odjednom?

Posto su software instalirali tek pre par nedelja...koriscen je svega tri puta (sa Turskom, LA-om i Australijom)...oni tamo postave mikrofone, svi se cuju u real-tajmu....glumac prica, a reziser ovde komentarise...."malo sporihje, daj ovako...daj onako..." nema nikakve latencije.
Isto i sa sviranjem..
Ponavljam - na jednom kraju se svira i snima a na drugom slusa.

disco violence
23-11-2009, 09:37 AM
AUUUUU pod hitno da menjas ekipu,ne druzis se sa pravim ljudima.
Da znas,sve ih sjeb'o nutricionista.