PDA

View Full Version : Adam A7 u NS

Pirate
21-11-2009, 02:25 PM
pozdrav svima

Zamolio bih za jednu uslugu :grin:.
Posto u Artistu trenutno nemaju Adam A7, da li postoji neko od clanova foruma ko je iz Novog Sada, a da poseduje doticne monitore.
Hteo bih da ih poslusam, pa ako je neko dobre volje bio bih zahvalan da mi prezentuje nihov zvuk.

pozdrav

lesha
21-11-2009, 06:45 PM
sacekaj da stignu, najbolje ces moci da ih procenis pored nekih drugih monitora.

Midi
21-11-2009, 08:50 PM
Inače sam iz Zg-a, i dok je početna cijena (bez ikakvih popusta) u beogradu 5110kn (700eura) u zagrebu je 6440kn ?to je oko 880eura. Dali imate i vi 15% popusta na gotovinsko plačanje i jo? me zanima dali potoji povrat poreza na granici kao ?ro je slučaj s slovenijom...

silicon science
21-11-2009, 08:52 PM
Inače sam iz Zg-a, i dok je početna cijena (bez ikakvih popusta) u beogradu 5110kn (700eura) u zagrebu je 6440kn što je oko 880eura. Dali imate i vi 15% popusta na gotovinsko plačanje i još me zanima dali potoji povrat poreza na granici kao šro je slučaj s slovenijom...

:rotfl::rotfl::rotfl: LOL.. Kapiram da bi zeleo da prodjes oko 400 E za par ADAM A7 :rotfl::rotfl::rotfl::wink: Teshko bogme :wink:

Midi
21-11-2009, 08:56 PM
:rotfl::rotfl::rotfl: LOL.. Kapiram da bi zeleo da prodjes oko 400 E za par ADAM A7 :rotfl::rotfl::rotfl::wink: Teshko bogme :wink:

Pa, haha, ne košta me pitati! :grin:

Zanima me za gotovinski popust najviše..

MD
21-11-2009, 10:08 PM
Ove cijene su jeftinije nego u thomannu... kako se kreću cijene u Bih?

Više se isplati švercati iz Bih nego iz thomanna, ako su ovakve cijene a i iz Srbije...

:shock:

:D

milos
23-11-2009, 11:25 AM
sacekaj da stignu, najbolje ces moci da ih procenis pored nekih drugih monitora.
Dobro Lesha kaze, i ja sam ih slusao pored ostalih monitora i odlucio sam se za njih:)

Pirate
02-12-2009, 08:18 PM
Prelaskom na novi server izgubili su se pojedini postovi, pa evo da kompletiramo temu :). Nadam se da se moderatori slazu.

------------

A7 sve teze i teze dolaze do SHOWROOM-a na slusanje... Tipa od 5 pari rezervisano bude 4, a i taj jedan taman sto se postavio, vec ide na kasu...:rolleyes:

33.814,00 po komadu!

------------

Danas bio u Artistu i slusao Adame A7 i Dynaudio BM5A.
Pre svega da se zahvalim zaposlenima na demonstraciji :wink: .

Sta reci, Adami BUKVALNO izvadjeni iz kutije. Ganc novi i "nerazradjeni". Malo je neozbiljno davati bilo kakve zakljucke pod takvim uslovima, ali ajde, pokusacu.

A7 stvarno lepo zvuce. Precizni, tacni, dinamicni. Ne umaraju, kod njih sve glatko tece. Srednji i visoki spektar odlican. Mana se moze uputiti na volumen donjeg spekta pa i na delimicnu preciznost istih, ali pitanje da li bi te primedbe stajala posle jedno dve nedelje koriscenje monitora (tj dok bi se, kako se kaze, "razradio" bass/mid driver). Ubedjen sam da NE. Sve u svemu A7 su stvarno muzikalne kutije (monitori). O da, soundstage je fenomenalan.

Nasuprot njemu Dyne na prvo slusanje zvuce nekako masivnije, mocnije i to posebno u nizem spektru. Jednostavno bass je dublji i preciznije. Opet i ceo zvuk je dinamicniji, brzi. U (prvi) plan dolazi i "ostar" Dynaudio zvuk. Pitanje kakav on uticaj ima na slusatelja posle dva/tri sata neprestanog koriscenja. JA ipak verujem da ne bi bilo zamora.

Adami su jeftini od Dynaudia za 200E, odnosno Dynaudio je skuplji od Adama za 200E :). Da li razlika opravdana, tesko je reci, ali na prvu loptu, ipak DA. Uzmite to sa rezervom, ipak se ovo slusalo u neadekvatnim uslovima i ukupno vremenski oko 30 min. Premalo za krajni zakljucak, zar ne.
U drugacijem prostoru, sa drugacijom postavkom i naravno sa "razradjenim" monitorima rezultati bi bili mozda i drugaciji.
Eto sad i sami znate zasto sam insistirao da poslusam kod nekog clana, upravno da bih izgegao ove "greske u koracima" koje su prisutne u maloprodajnim radnjama :).

Toliko poz :)