Log in

View Full Version : Sta se desava?

allegrosteva
21-11-2009, 01:11 PM
Morao sam da otvorim ovu temu, apsolutno mi nije namera da opet pokrenem nerodnjacko-nenarodnjacki rat. Jasno mi je da narodnjaci piche 200 na sat i da grabe sve sto im je pred ustima ali mi nikako ne ide u glavu da ova druga strana TOLIKO ne funkcionise

SRBIJA NECE "THE ABSOLUTE"
Dragi prijatelji iz Srbije,

Imam jedno obavestenje za vas u vezi mog novog albuma "The Absolute" koji treba da izadje 4. Decembra 2009 za Lion Music.

Nazalost i pored mojih napora da taj novi album bude legalnim kanalima dostupan i vama u Srbiji - to se nece desiti.

Na moju licnu inicijativu izdavac Lion Music je ponudio skoro svim (!) srpskim izdavackim kucama moj album kao sublicencno izdanje za domace trziste ili bar za regionalnu distribuciju i nijedan srpski izdavac nije bio raspolozen za saradnju.

Nisu trazeni nikakvi extra uslovi s moje strane ili slicno vec jednostavno srpska strana nije uopste bila zainteresovana za distribuciju mog izdanja tamo kod vas u Srbiji iako sam ja prilicno cenjen beogradski gitarista i jedan od malobrojnih da nesto radi u inostranstvu.

Hteo sam samo da licno od mene cujete o stanju stvari i pravim razlozima buduce nedostupnosti "The Absolute" na srpskom trzistu.

Borislav Mitic

allegrosteva
21-11-2009, 01:12 PM
i

SRBIJA ODBIJA BORISLAVA MITICA
Dragi internet prijatelji iz Srbije,

Zelim da vas ovim putem obavestim da po svemu sudeci nece biti mojih nastupa ili koncerata u Srbiji 2010g.

S obzirom da imam novi album "The Absolute" dosta vas me je pitalo za mogucnost serije koncerata u Srbiji i regionu u 2010g.
U tom smislu uspostavljen je kontakt s moje strane sa skoro svim (!) srpskim festivalima i organizatorima gradskih desavanja, rok koncerata itd.
Svi redom su prilicno grubo odbili ili cak ignorisali moju ponudu i predlog o bilo kakvoj saradnji u smislu omogucavanja mojih nastupa i naseg ponovnog susreta "uzivo" po gradovima Srbije sledece godine.

Ocigledno je da ljudi poput mene izgleda nisu pozeljni i potrebni tamo pa cete na binama Srbije tokom 2010g po ko zna koji put opet morati da gledate vec svima dobro poznate, stare, "gitarske heroje iz ex YU republika".

S obzirom da sam ja po mnogima najbolji moderni srpski gitarista novije generacije i jedan od retkih srpskih gitarista sa nekim ucinkom u inostranstvu moram sa zanimanjem da primetim da vecinu tih koncertnih desavanja koja nisu pokazala interesovanje za saradnju sa mnom delom sponzorisu i Skupstina Grada Beograda kao i neka Ministarstva Vlade Srbije i druge ustanove.

Prema tome izvlacim zalosni zakljucak da ce po nekoj izgleda i srpskoj drzavnoj politici svi mladi srpski gitaristi koji dolaze posle mene takodje morati da napuste svoju zemlju kao i ja jer jednostavno nema mesta za zivot i rad od silnih dozivotnih "rok legendi Ex Yu Republika" koje se jos nisu umorile i koje imaju simpatije domacih organizatora.

Ja sam sa svoje strane trazio zaista samo neke razumne uslove i pokazao dobru volju da dodjem i da sviram za vas a oni koji danas predstavljaju "srpski muzicki establishment" i koji vuku konce srpske rok scene su mi takodje jasno pokazali kako stoje stvari i koliko vrednuju moj rad posle svih ovih godina.

Eto, sad imate licno od mene odgovor na pitanja u vezi mojih nastupa u Srbiji - kojih nece ni biti.

Pozdrav,

Borislav Mitic

darkstar
21-11-2009, 01:43 PM
Pa,dobro,i ?

voomighty
21-11-2009, 03:16 PM
nema ni salona Ferarija u Srb, pa se niko ne buni.... jer nema potraznje...

DaBear
21-11-2009, 03:31 PM
Ko je Borislav Mitic? Ko je Stefan Pavlovic...a ko je AllegroSteva ??
I zar Obrenovac nije u Srbiji..??

A trece...koliko ja znam, NIKO (pa ni na zapadu) nece da izda plocu tek tako PA CAK I AKO IM DAS DZABE !!! Zasto bi se bacali u trosak? Kako da znaju da ima potencijala..? itd..itd?

allegrosteva
21-11-2009, 05:34 PM
Izvinjavam se sto nisam bio jasan, onaj link za myspace je moj,Obrenovac jeste u Srbiji(mada ne znam zbog cega na fb-u i myspace-u kad ukucam "obrenovc" mi daje jedinu opciju-da je to u Bosni. Nebitno... A ovo sto sam zalepio u postovima je obavestenje sa bloga doticnog B.Mitica. Elem B.Mitic je gitarista koji je davno otisao iz zemlje i napolju(nije suplja prica) napravio prilican uspeh(mislim da nije mala stvar drzati master klasove po najpoznatijim skolama). Muzicari a pogotovo gitaristi (malo)starije generacije sigurno znaju za njega i znam da je puno njih koji bi voleli da ga cuju. A i da niko ne zna za njega zar ne bi bilo u redu da se u svom ovom nedostatku nekormelcijalne muzike u medijima bar malo promovise nesto sto je ok,ako nista-bar kao "uspeh nasih ljudi napolju"

dejankuki
21-11-2009, 06:23 PM
Hmmm, da, a secate se Ane Popovic, i ona je morala u Amsterdam... pa i jos neki nasi ljudi.. eto nisu u svojoj zemlji...

Ispada da je najteze da u svom selu budes pop...

BTW, Borislav Mitic je svirao i sa Vitalij Kuprijem...

DaBear
21-11-2009, 07:30 PM
Izvinjavam se sto nisam bio jasan, onaj link za myspace je moj,Obrenovac jeste u Srbiji(mada ne znam zbog cega na fb-u i myspace-u kad ukucam "obrenovc" mi daje jedinu opciju-da je to u Bosni. Nebitno... A ovo sto sam zalepio u postovima je obavestenje sa bloga doticnog B.Mitica. Elem B.Mitic je gitarista koji je davno otisao iz zemlje i napolju(nije suplja prica) napravio prilican uspeh(mislim da nije mala stvar drzati master klasove po najpoznatijim skolama). Muzicari a pogotovo gitaristi (malo)starije generacije sigurno znaju za njega i znam da je puno njih koji bi voleli da ga cuju. A i da niko ne zna za njega zar ne bi bilo u redu da se u svom ovom nedostatku nekormelcijalne muzike u medijima bar malo promovise nesto sto je ok,ako nista-bar kao "uspeh nasih ljudi napolju"

pa ne znam.....po meni i nije neki (veliki) uspeh drzati "master class" casove,,(?!) Mozda covek dobro svira, ali cinjenica je da sada ta muzika nije mnogo trazena..
Da sam ja na njegovom mestu, probao bi da se uvalim u neki poznati rock / heavy metal band, i proputujem svet, odradim turneje, neki studijski album, itd..
To je po meni neki uspeh...(dokle god ne "nudi i ne prodaje" nesto svoje, to po meni nije uspeh,,)

Srdjan Jul (nas poznati gitarista) je nekoliko godina bio sa Sisters of Mercy i obishao svet sa njima, itd...(i on je batalio muziku na kraju...BTW)

Braca
21-11-2009, 08:33 PM
Evo preslusah njegove radove, zao mi je da takav odnos imaju prema njemu, s obzirom da se covek lepo obratio svojoj zemlji. Rekao bih da se u Srbiji malo zna za njega, i mislim da ima publike za njegovu muziku, mozda nije nasao pravog promotera, u svakom slucaju meni je jako drago da ima takvih muzicara ne precenjujuci a ni pocenjujuci njegovo umece. Iako ne negujem taj stil postujem i cenim njegov rad, sto se mene tice on je dobrodosao, al jebiga nemam pare da platim njegov nastup

darkstar
21-11-2009, 09:20 PM
hm...
vi zaista ne znate ko je covek ?

Cudno...

Ja sam rekao u smislu...nisi nista novo otkrio.Ovde se ne trazi kvalitet,i ja sam to prihvatio kao pravilo igre.

Jel necemo tako?Onda svi da odbiju pare za sranje poslove i kic i sund.

Posto se to nece desiti..cuti i plivaj...

MD
21-11-2009, 10:48 PM
Ko je Borislav Mitic?

Jedan od gitarista virtuoza sa ex yu prostora, koji izdaje albume za strane izdavače...

Šteta što nema podršku industrije u matičnoj zemlji... ako je tako...

:)

awacs
21-11-2009, 11:16 PM
Upoznao sam Borka početkom 90-tih, u vreme kada je Vlada Janković Džet pokušavao da ga inauguriše kao domaćeg Malmstina/Satrijanija/Vaja. I fakat svirao je ludački brza arpeđa, veštačke flažolete, cimao kvaku...

Poštujem svačiji trud i napredak i znanje, ali za uspeh kod "obične" publike je potrebno ono što u pozorištu zovu "prebacivanje rampe". Da sve to što radiš na pozornici nekako pređe ivicu bine (rampu) i ubedi publiku da nisi "izvođač glumačkih radova" nego danski princ koji ZAISTA ima problem sa stricem i komunicira sa duhom svog pokojnog ćaleta. Jbg, Borko jednostavno nema tu moć, a to (za razliku od arpeđa) ne može da se nauči... On je prosto čovek koji ume da svira brzo (i ja to poštujem) i to je jedina stvar koju njegova muzika poručuje ljudima. I ne može da se poredi sa Anom Popović. I valjda zato Ana nema problem da organizuje nastupe u Srbiji, a Borko ima...

Pozdrav,

Vasa

HeatMan
22-11-2009, 01:48 AM
Hmmm, da, a secate se Ane Popovic, i ona je morala u Amsterdam... pa i jos neki nasi ljudi.. eto nisu u svojoj zemlji...

Ispada da je najteze da u svom selu budes pop...

BTW, Borislav Mitic je svirao i sa Vitalij Kuprijem...
niko ovde nije ni chuo za anu popovic. to je neopisivo tuzno. eto u srbiji je niko ne zna zato je dobila endorsment od fendera.. i tako..

a ovaj borislav ubija, realno. iako ne gotivim takvu gitarsku muziku ovo zvuchi odlichno shto sam chuo..

zmaj
22-11-2009, 02:55 AM
Pa jbga, nema ljutis... ne vidim ovo kao neko apokalipticno desavanje kod nas. Covek nudi "robu" koja se ne trazi ovde i tu se prica zavrsava. Jbga, mala smo zemlja toliko da ni pop pevaci nemaju leba vise od izdavastva a kamoli neko ko u tako maloj zemlji ima jos i malu ciljnu grupu... uopste ne vidim oko cega se dize frka...

HeatMan
22-11-2009, 04:01 AM
Pa jbga, nema ljutis... ne vidim ovo kao neko apokalipticno desavanje kod nas. Covek nudi "robu" koja se ne trazi ovde i tu se prica zavrsava. Jbga, mala smo zemlja toliko da ni pop pevaci nemaju leba vise od izdavastva a kamoli neko ko u tako maloj zemlji ima jos i malu ciljnu grupu... uopste ne vidim oko cega se dize frka...

ma ni izdavachi vishe nemaju leba od izdavashtva.. :/

disco violence
22-11-2009, 06:22 AM
Mislim da se radi o tome da niko vise nema para na bacanje,sto bi ga izdavali kada cemo ga za koji dan moci skinuti sa rapidsharea.Priznajem da ja koji mislim da ''dosta'' znam o muzici mozda sam i cuo za coveka,ali kao kroz maglu,nemam pojma koji instrument svira.Dok sam Anu Popovic gledao vise puta i divim joj se do imbecilnosti.

darkstar
23-11-2009, 10:35 PM
ko bre ne zna za anu popovic ?

konvertor
24-11-2009, 12:31 AM
Borka Mitica sam gledao uzivo jos 91-ve i mogu samo da kazem da je i tada bio i suvise dobar gitarista za ovu nasu seljanu od drzave punu zavidnih licemera.Da bi nesto uradio ovde, morao bi mnogo losije da svira a da bude bolji dupeuvlakac,poltron,seljak ili sin gastarbajtera i slicno.Sto se Srbije tice moze da svira samo u "Budzincima",jedino to ce mu dozvoliti nas usrani gitarski klan....sta,niste culi za klanove kod nas?Pa imate ih i ovde na forumu,sada ce da reaguju.A Borko?sta ga bole da bude seoski dasa u zemlji turcizama,bolje da svira tamo na izvoru rnr-a i bude miran.

Arthur
24-11-2009, 12:52 AM
ja bih ostao na surovom zakonu ponude i potražnje. Muzika koju Borko svira, ovde više nikom nije interesantna. Uglavnom ne deci starijoj od 16 godina i to iz samo pojedinih beogradskih srednjih škola. Slična stvar je i sa Anom Popović, samo je starosna dob drugačija. To ne govori o njihovom kvalitetu kao instrumentalista, to ne umanjuje njihov uspeh po inostranstvu koji je donekle naravno preuveličan jer su "naši". Mislim, činjenica je da oni sviraju i da dobijaju i master classove i endorsmente, i eto, sve je to lepo, al šta sa tim? Ima još stotine naših muzičara koji su aktivni po svetu i sve to, i mislim da je cela priča sa nekim "nacionalnim" busanjem počevši od uspeha sportista koje svi negde doživljaju kao lične, potpuno iracionalna.
Da skratim, mislim da to što Borko nije dobio ni poziv sa festivale, ni izdavanje u Srbiji, nije oličenje bilo kakve kulturne politike. Daleko bilo da hvalim našu kulturnu politiku, ali ovde je ipak ćorak u pitanju . A i Ana kad se pojavi na VoxStocku, dođe par stotina ljudi i to je to.

Bockie
24-11-2009, 10:06 AM
Eh, dugacki su redovi ljudi koje ova zemlja zajebala.... ...i redovi ljudi koji su zajebali ovu zemlju...

diviner
24-11-2009, 10:21 AM
Mudro zboris Boki ! :(

allegrosteva
24-11-2009, 05:25 PM
ko bre ne zna za anu popovic ?
Naravno da svi znaju za Anu Popovic, tu i tamo se pojavljivala kod nas.
Neko je napisao da je Borko puki tehnicar i nista preko toga. Tako i jeste bilo, mislim na "fantasy", i kad sam imao 16 god i lozio se na satrianija i malmstina ni tad mi se nije svidjalo to sto je Borko shred-irao, ali mislim da je u medjuvremenu sazreo u svakom pogledu. A to je nebitno i da mi se povraca od njegovog sviranja to ne umanjuje cinjenicu da je on jedini nas svirac koji je izdao za Americki lebel. E sad-kako sam ja slozio kockice i gde sam se iznervirao. Promovisanje rok i metal muzike(koje itekako fali kod nas) sigurno ne placaju izvodjaci iz svog dzepa(znam kolko kosta minut reklame na svakoj televiziji, tesko da se od te muzike moze toliko zaraditi), znaci postoje drugi nacini kako mozemo da cujemo tu muziku, postoji to ministarstvo za kulturu, postoje radio emisije(ne racunam onu baljezgariju na 202) pa samo moja opstina je do sada finansirala 3-4 velika koncerta na trgu, zar na guitar art festivalu nije zasluzila da se pojavi ta Ana Popovic ili Borko ili Pedja simovic ( http://www.youtube.com/user/Pedjazz#p/u/41/BUpeMXE4CSY , poslusajte i njegove druge klipove) ili ce jedni isti likovi da se vrte do kraja zivota. Normalno da za ostale niko nije zainteresovan kad niko nije ni cuo za njih.
2. Umesto da podrzavamo(te) jedni druge svi kao nesto "pa znas nije to nesto" "ovaj svira bolje" "znas ima rampa" "to nikog ne interesuje"... tako je propao rnr. Evo jos cistijeg primera-uradim drugarima mix i post za album(hard rock svirka) i krecemo da se raspitujemo sta da rade sa njim(pa i na rumskom), dobili smo 1000 recenzija o tome kako to nije moderno kako fali ovo i ono, kako smo mogli drugacije na prosto pitanje-Kako to moze da se promovise. Momci nisu trazili pomoc, trazili su samo smernicu kome da se obrati-niko ni taj odgovor nije hteo da im da. Citali ste verovatno "mrtvo more"... Opet sam se raskenjao-prihvatam napushavanja unapred