PDA

View Full Version : Firewire pci sa T.I. - TSB chipsetom

metalman
21-11-2009, 11:10 AM
Pozdrav!

Evo, tema koja je davno bila otvorena pa da ne postam na "staro"...
Je li zna netko gdje nabaviti/naruciti firewire 400 pci u HR ???
Probao sam skoro sve firme koje su na netu i koje postoje i nista, nekada je bilo u CS computers, oni mi se ne javljaju, u meduvremenu sam nasao u njemackoj lacie (sismo) i novi kvalitetan brand koliko vidim dawicontrol 1394 (made in germany ako se ne varam), obje imaju TSB43AB23, koji najbolje radi sa focusrite komponentama, stigao mi je u meduvremenu saffire 24 dsp, ali tvornicka greska, inace skoro 4 mjeseca sam cekao kartu jer sam prvo narucio peramp vtb koji je kasnio 3mjeseca ipo, onda sam reko dobro, evo vam jos 200e, dajte mi taj safffire, i sada opet bananko... palio se po 3 minute nekada(znaci nije se odmah upalio), standalone nije radio uopce, vratio sam ga vec, sada cekam, ali u meduvremenu, ako znate neku varijantu za karticu, ako ne narucujem iz DE pa ako bude brzo doci ce za nekih 7 dana...

metalman
21-11-2009, 09:29 PM
Evo, melcomp - varazdin; svjeza ponuda za dawicontrol 1394 TSB43AB23 chipset 300,00kn, sa dostavom, oni narucuju od njmackog distributera...
max 15 dana cekanje, jako prijatan i brz kontakt, popodne (subota) sam
zatrazio ponudu, malo prije je gosp Zdravko vec odgovorio (ni 3 sata cekanja)... Jos sam pod ugodnim dojmom :grin:
Da ne ispadne da reklamiram, ali ja osobno radim profesionalni pc servis uz studij i obozavam kada "sretnem" nekoga koga mogu pohvaliti jer se ne desava bas...

Zeroo
22-11-2009, 04:31 AM
Lepo.

metalman
13-12-2009, 01:40 PM
Stigla je dawicontrol pci firewire kartica kao i saffire pro.
Besprijekorna instalacija kartice i jedne i druge, u probnim snimkma
imam dva pop-a ali je vjerojatno do buffera, danas sam pdigo sa 512 (default) na 640 mislim (ako su to standardne "velicine") pa cu probati ponovno...
Uglavnom fw kartica je jako kvalitetno i cvrsto izradena...

VladaNS
23-01-2010, 12:03 AM
A jel zna neko gde se u Novom Sadu moze kupiti FW karta sa TI chipsetom? Hitno mi je :(

Khan
23-01-2010, 11:34 AM
ima jedno zgodno resenje... Nadjes na oglasima stari sound blaster audigy 1, kupis ga za 5.-e i dobijes TI firewire sa probranim chipset-om, a ostalo disable-ujes, ili koristis za filmove....

diviner
23-01-2010, 11:38 AM
Hehe, Khan, odlican prijedlog :) . Bravo.

Khan
23-01-2010, 05:18 PM
... muka naterala... oni integrisani crkavaju neverovatnom brzinom...

gorjan
23-01-2010, 05:35 PM
A jel zna neko gde se u Novom Sadu moze kupiti FW karta sa TI chipsetom? Hitno mi je :(
to sam i ja pokusavao, al su me bogme trgovci bledo gledali. mislim da sam u winwin radnji(ako se tako zove) nasao sa TI, ali pci-e, mislim da je bila oko 1500 din. meni je trebala pci, pa sam na kraju kupio nekog kineza sa via cipsetom i za sada sve radi ok(na nju vezem profire 610)
pozdrav

VladaNS
23-01-2010, 07:12 PM
Zajmio mi diviner neke karte sa TI chipsetom i super rade. Jedino sto cu morati da mu vratim jer mu trebaju :banghead: Mozda mi i proda neku za 1000$ :D

BTW, procitao sam negde na netu da se nikad ne uzimaju karte koje imaju fw400 i fw800 (osim ako su odvojeni cipovi) @ gorjan, sigurno imas neku stariju maticnu cim nemas dodatnih pcie slotova. Moja ima ukupno 5

gorjan
23-01-2010, 07:51 PM
Zajmio mi diviner neke karte sa TI chipsetom i super rade. Jedino sto cu morati da mu vratim jer mu trebaju :banghead: Mozda mi i proda neku za 1000$ :D

evo ja ti nudim moju za 500...

ma da, stara masina, nemam ni jedan a kamoli 5 slotova:)

emindedic
23-01-2010, 09:39 PM
Moze li neko dati prijedlog za FireWire na koji bi skopcao Konnekt 6....probao sam njih par (VIA Chip) ali je zapinjalo! Ne mogu nigdje da nadhem Texas Instrumental! Heeeeeeeeeelp.......

diviner
24-01-2010, 08:30 AM
Za konekt bi VIA 6306 i 6307 trebalo lijepo da radi (mada opet nema garancije).

Koje si ti probao (sa kojim chipovima)?

Gorjan, pa sto se ne javis covjece, uzmi od Vlade tu PCI pa vidi da li ce ti bolje raditi... I javi mi gdje ima tih PCI-E varijanti za 1500 din, posto sam ja ove placao po 45 eura (taman Vladi rjesis problem :) )...

gorjan
24-01-2010, 10:50 AM
Gorjan, pa sto se ne javis covjece, uzmi od Vlade tu PCI pa vidi da li ce ti bolje raditi... I javi mi gdje ima tih PCI-E varijanti za 1500 din, posto sam ja ove placao po 45 eura (taman Vladi rjesis problem :) )...
ma meni ovo moje radi (profire610+via) bar dok se ne odlucim da menjam racunar.
kad sam meni trazio, znam da sam krenuo redom da ih zivkam po telefonoteci, a cini mi se da su mi u winwin(na uglu bul.oslobodjenja i maxima gorkog) rekli da imaju. a pogledaj i u pixel-u
aj pa se vidimo na nekoj kafici, obavezno...

Ngino
25-01-2010, 02:04 AM
Ljudi da ne zna neko kako da zbavim FW sa TI chipsetom za moju jbn Profire 610 u BiH?
Cimnuo sam u Melcomp u Hr. da mi jave da li salju van drzave ali da nema jos neko rjesenje za jbn BiH?

emindedic
25-01-2010, 10:20 AM
Ja sam probao sa VIA 6306 Chipsetom i stekalo je.....daj neka neko javi gdje se moze nabaviti!!!? Ngino javi ako ti odgovore pa da i ja narucim TI FireWire!

emindedic
25-01-2010, 10:41 AM
Upravo sam zvao Melcom, i imaju 3 FireWire kartice ali sa Via Chipom http://www.melcomp.hr/katalog/index.cgi?A=D&ID=KON-304

TI nema ni u tragovima?!?!?!

Ngino
25-01-2010, 05:16 PM
Nista cova, ja trazim da narucim sr.... izvana, Svabija i sl., zemlje naprednog zapada, mislim da je to najbolja varijanta.
Jedino sto i to moze da traje malo duze a meni je vise pun k.... zajebancija sa ovim "naprednim" tehnologijama!:mad:

Evo jedna najbanalnija situacija u kojoj se manifestuje moj jbn problem!
Naime, upravo sad prije nego cu provjeriti poruke na Rumskom slusao sam samo Winamp, podizem Mozillu sa 4-5 TABova i tad nastaje fatalno krckanje, prekida se potpuno zvuk i sl. Raaadi kao OK neko vrijeme i cim startujem bilo koju drugu aplikaciju u isto vrijeme pocne krcanje!
Npr. ne mogu slusati dva you tube-a u isto vrijeme a da ne pocne krcati(parati), kao pod distorzijom!?!
Da ne pricam sta se desava sa zahtjevnijim audio softverom, VSTovima itd. Cubase se tako ponasa, synthovi?

Jedino sto mi pada na pamet da je do protoka i VIA 6306 FW kontrolera? IMA LI NEKO BILO KAKVU IDEJU U KLINAC!?

emindedic
25-01-2010, 05:25 PM
Pa mislim da je upravo VIA 6306 FW kontroler problem...i meni se desavaju slicne stvari....krckanje i stopanje i onda samo Buuum....nista ne mogu! Savjetovao sam se sa par ljudi i kazu da je upravo samo do toga....otegao sam papke trazeci TI Chipset po cijeloj BiH, Hr i Srb iiiiiiii....nistaaaaaa:-( tako da cu i ja potegnuti neke sheme u Sloveniji ili Austriji...nema brate druge......(samo treca....hehee)! Nadam se da nece biti proglema kada nabavim texas inst.

emindedic
25-01-2010, 05:27 PM
....i jos kazu na T.C. El forumu da ova radi kooooo sat....e sad opet....
http://www.pcpartscollection.com/tichpcitofii.html

Ngino
25-01-2010, 05:41 PM
Btw Emine, kako sam ja vidio u nj. katalogu ovi u Melcompu imaju vise karti sa TI c.s.?
Uopste nisam nasao nijednu po toj cijeni?!

http://www.melcomp.hr/katalog/index.cgi
Ovo su valjda te koje nama trebaju, Dawicontrol o kojima je pricao Metalman.

emindedic
25-01-2010, 06:39 PM
Pa vjerovatno su to te! Eto ja sam danas znao Melcomp u Varazdin i oni su mi rekli kako nemaju ili sam mozda nabasao na nekoga ko bas i nije bio upucen a radi!??!?! Nemam pojma?!? Evo sad sam uganjao nesto u Sloveniji pa cekam odgovor od prijatelja!