PDA

View Full Version : par pitanja!!!

Strale
21-11-2009, 10:09 AM
e ovako... posto moze da se desi da u skorije vreme pazarim neko ozbiljniju opremu(i hardver i softver) krenuo sam da guglam i pravim listu.... i tako sam stvorio neku svoju sliku o svim proizvodima, ali bih volio o nekim stvarima da cujem i vasa misljenja.... evo 2 stvari koje me najvise muce!!!

1. LOGIC vs SVI OSTALI

dakle interesuje me da li je logic stvarno toliko vredan i dobar kao sto kazu(i ljudi i cena) ili mozda neki drugi softver zavrsava isti takav posao??? ja sam ispobao do sada FL, LIVE, SONAR, CUBASE, REASON, i evo par dana vec drndam LOGIC... LIVE mi je bas simpatican all-in-1 program(mada sam se izgubio u njemu)... SONAR i CUBASE mi mnogo ozbiljni i cini mi se da mi treba za njih dosta "fizicke" opreme... REASON mi shit... u LOGIC-u sam se pogubio jer uz njega ide paket ostalih programa koji nzm ni cemu sluze :D, al mi deluje mnogo profi... e sada video sam da se dosta koristi i NUENDO, mada jos uvek nisam imao prilike da ga isprobam.....

dakle dajte neki savet koji je najboje koristiti od ovih???

2. VIRUS TI vs NORDLEAD 2x

video sam da dosta profi muzicara(90%) koristi nordlead [mislim na PSY TRANCE artiste]... mada mi VIRUS mnogo bolje izgleda nego NORD... cini mi se da je velika razlika izmedju njih, i da je VIRUS bolji, ali zasto onda svi koriste NORD??????? ajd' objasnite mi koji je kakav i koji je bolji i zasto?????

milos
21-11-2009, 11:12 AM
1.Naravno da drugi sekvenceri zavrsavaju posao... Najbitnije je sta tebi lezi.
Meni se kod Logica svidja sto recimo mozes da napravis ,renamujes i obrises markere na 5 nacina ili sto mozes da selektujes regione koji su iste boje ili su mutirani,imaju isti naziv ili su u istom treku itd sve na key commands.Ili recimo mozes da selektujes jednu midi notu koja ti trigeruje kick i pomocu key commanda SHIFT+P oznacic svaki sledeci kick koji ima jednak subposition na baru pa sa OPTION+ gore dole to transponujes i trazis drugi kick npr koji ti je ucitan u exs24.Mozes recimo da kompletan channel strip sa sve sintom i efektima snimis kao program change pa da ga pozoves preko kontrolera ...
Ovo su samo neke sitnice koje olaksavaju posao i preporucujem ti da provedes neko vreme sa Logicom (citaj manual, mega je ) a isto tako i sa Cubaseom pa odluci koji workflow ti vise lezi.
2.Virus - vise mogucnosti nego Nord, bolji filter,slabiji oscilatori ,mod matrix ,pliva u efektima i to mu daje taj signature zvuk,
Nord- veci oscilatori i in your face sound i jako "zdrav" zvuk za jedan VA sint ,nije komplikovan i otuda slabije mogucnosti dizajna zvuka ali ono sto radi ,super radi a to su arpedja ,lidovi i jednostavniji stringsi i padovi .
Oba su dobra ali ako ti treba all in 1 VA onda Virus

kravadinka
23-11-2009, 12:32 AM
Potrazi negde Kenny Gioia's Pro Tools Tutorial pa se upoznaj sa programom na najbolji nacin, sto se mene tice najbolji nacin da pocnes sa DAW-om.

Sto se tice Logic-a, izabrao bih ga pre nego Cubase, mada je napakovan sa mnogo vise opcija koje su potrebne, ili nisu, cesto ume da umara time.

Nuendo je isto sto i Cubase, bar kada je rad u njemu u pitanju.