View Full Version : HDD 500 GB, particije?
The_dust_brother
19-11-2009, 11:40 PM
Pozdrav.
Dakle kupio sam novi procesor (phenom II x2 550 BE), novu matičnu (asrock,am3), novi HD (seagate 500 GB) i memoriju (DDR3,3gb 1600)...bla, bla, bla, pa me zanima kako podijeliti hard disc? Kolike trebaju biti particije? Na koju instalirati Cubase, Prop.reason,wave lab i slično? Da li semplove dr?ati na istoj particiji sa programima ili ne ? Ili to nema nikakve veze jedno s drugim ? Da li uopće ima smisla ovo ?to pitam ?:grin:
Uf...koliko pitanja. :confused:
Koristio bih win 7, 32 bita.
Uz novi hard od 500 gb imam i stari od 120, te eksterni od 250 gb.
Hvala.
kravadinka
20-11-2009, 05:17 PM
Nije da postoje neka striktna pravila, ali trebalo bi postaviti stvari na zdravu osnovu, zarad lakseg rada i lakseg pristupa podacima u slucaju pada sistema, ili bilo kakve havarije...
Taj od 120 gb ostavi za sistem, mozes da ga podelis na 50 i 70, gde ces na 50 staviti W7 a 70 koristiti kao backup, o tome cu jos posle...
Sve instalacije idu na C, dakle na ovu particiju od 50, dok sve banke semplova idu na 500 gb...
Ovaj od 500 ne deli nego ga celog ostavi za semplove i projekte, tako on uvek ostaje netaknut svakom drugom instalacijom sistema, ili bilo kakvim radom na sistemu, vazne stvari ostaju na njemu...
E sad ova backup, mozes tu skladistiti kopije projekata sa tog od 500 gb, a mozes i napraviti Ghost Image sredjenog sistema pa staviti ga na tu backup particiju i za desetak minuta vratiti sredjen sistem u operativno stanje...
Sam odluci koje ces velicine ostaviti za sta, ali ovo ti je neka zdrava postavka kako da izbegnes bilo kakve probleme i poteskoce, a opet ne delis previse particija i ne komplikujes...
U isto vreme, ova postavka omogucava teoretski brzi rad gde je sistem na jednom hardu, a snimanje i semplovi se nalaze na drugom...
66musicman
21-11-2009, 02:49 AM
Ja bih za backup ipak taj externi.
1.HDD onaj od 120.Gb sa dve particije-sistem 50.Gb i druga za audio snimanje od 70.Gb
2.HDD kompletan za semplove i banke semplova.
dukasound
25-11-2009, 10:00 AM
Ja imam dva WD-a od po 640Gb. Koja je sugestija za particije.
Hvala
Duka
silicon science
25-11-2009, 08:44 PM
Ja imam dva WD-a od po 640Gb. Koja je sugestija za particije.
Hvala
Duka
Ja bi sledece uradio (al opet, to je spram potreba)...
Hard 1 - Particija za sistem od 100 giga (neka dise slobodno :))
-Particija 2 - Za banke semplova koje sa sobom vuku soft sprave tipa Omnisphere, Trilian, Viene i sta ja znam...(pos uslovom da kosistis takve stvari).... Ili prostor za snimanje naravno, opet zavisi od potrebe (a 450 giga je saaasvim dovoljno za sve to)...
Hard 2 - Komplet za bekap i takve stvari...
Tako bih ja za moje potrebe uradio :)
dukasound
26-11-2009, 01:16 PM
Ja bi sledece uradio (al opet, to je spram potreba)...
Hard 1 - Particija za sistem od 100 giga (neka dise slobodno :))
-Particija 2 - Za banke semplova koje sa sobom vuku soft sprave tipa Omnisphere, Trilian, Viene i sta ja znam...(pos uslovom da kosistis takve stvari).... Ili prostor za snimanje naravno, opet zavisi od potrebe (a 450 giga je saaasvim dovoljno za sve to)...
Hard 2 - Komplet za bekap i takve stvari...
Tako bih ja za moje potrebe uradio :)
Hvala mnogo!!!
Dali da radim neki back-up za OS? To mi se cini veoma dobro!!
silicon science
26-11-2009, 10:49 PM
Hvala mnogo!!!
Dali da radim neki back-up za OS? To mi se cini veoma dobro!!
Uradish Ghost (ali samo od particije C gde je program fajls) i bez brige... I potrudi se da ne menjas bitno strukturu te particije gde su ti fajlovi od tih velikih sintova... Neces imati nekih bitnih problema, al ako mozes to izbegni...
Eto, i ja da nekom nesto konstruktivno pomognem, a da nije neko kojekakvo filozofiranje 8-)8-)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.