Log in

View Full Version : i7 vs Phenom II

Doomcore
18-11-2009, 07:09 PM
Hey...

Mislim ubrzo kupovat novi komp....pa sad citam po netu, vidim da ovaj intelov i7 920 ima predobre perfomanse ali je jako skup. A sad sam nasao amd-ov Phenom II X4 955....i na svim testovima je izgubio od i7 920, ali to su testirali igrice vecinom. Sad me zanima da li je to ista situacija i kod produciranja ili ne? Jer po cijeni, ovaj Phenom II se zaisti isplati uzet, plus sto su maticne jeftinije od 1366 socketa za i7.

Pozdrav

Danny Lou
18-11-2009, 08:06 PM
fuck phenom, i7 (i to onaj najsporiji 720) radi kao zvijer... bitan je i 64-bit sistem

stormwatch
18-11-2009, 09:46 PM
Hey...

Mislim ubrzo kupovat novi komp....pa sad citam po netu, vidim da ovaj intelov i7 920 ima predobre perfomanse ali je jako skup. A sad sam nasao amd-ov Phenom II X4 955....i na svim testovima je izgubio od i7 920, ali to su testirali igrice vecinom. Sad me zanima da li je to ista situacija i kod produciranja ili ne? Jer po cijeni, ovaj Phenom II se zaisti isplati uzet, plus sto su maticne jeftinije od 1366 socketa za i7.

Pozdrav

Ne treba ti uopste I7 da bi imao odlicne performanse, uzmi I5-570 koji je prilicno jeftin i neku bolju I5 plocu, npr EVGA P55FTW i uzivaj, Phenom II je mnogo sporiji.

MD
19-11-2009, 10:31 AM
Dvojezgreni amd, ne znam koji model pa da ne nagađam , otključaš dvije jezgre, imaš 4 i za 100$ konkurira svemu nabrojanom, radi bez problema preko 4 ghz...

Ja sam uzeo zadnje intel q9550 za nekoliko puta veće pare, za takoreći iste performanse... a frend koji se bavi oc i koji je taj svoj amd procesor otključao i postigao 4,3 ghz na zračnom hlađenju, mi je preporučivao amd...
Mislim da je Phenom X2 550 BE ...

Gledajte gdje trošite pare...

:wink:

zlobisha
19-11-2009, 11:49 AM
Dvojezgreni amd, ne znam koji model pa da ne nagađam , otključa? dvije jezgre, ima? 4 i za 100$ konkurira svemu nabrojanom, radi bez problema preko 4 ghz...

Ja sam uzeo zadnje intel q9550 za nekoliko puta veće pare, za takoreći iste performanse... a frend koji se bavi oc i koji je taj svoj amd procesor otključao i postigao 4,3 ghz na zračnom hlađenju, mi je preporučivao amd...

Gledajte gdje tro?ite pare...

AMD sucks ass... :wink:

don corleone
19-11-2009, 11:57 AM
Dvojezgreni amd, ne znam koji model pa da ne nagađam , otključa? dvije jezgre, ima? 4 i za 100$ konkurira svemu nabrojanom, radi bez problema preko 4 ghz...

Gledajte gdje tro?ite pare...

To sve zavisi koja je serija. Oni namerno zakljucaju jedno ili dva jezgra zato sto cela serija ima gresku. Sad moze da ti se posreci da na tvom procesoru nema greske i da moze da se otkljuca i da radi, ali moze da se desi i suprotno. I uzgred ta dva jezgra ne mogu da se prate ni u bios-u ni preko bilo kog programa zato sto nemaju sondu u sebi pa mogu da se pregreju i da ode sve u q... Kod tih stvari ne treba rizikovati ! Da nebi bilo posle :banghead:

MD
19-11-2009, 12:28 PM
To sve zavisi koja je serija. Oni namerno zakljucaju jedno ili dva jezgra zato sto cela serija ima gresku. Sad moze da ti se posreci da na tvom procesoru nema greske i da moze da se otkljuca i da radi, ali moze da se desi i suprotno. I uzgred ta dva jezgra ne mogu da se prate ni u bios-u ni preko bilo kog programa zato sto nemaju sondu u sebi pa mogu da se pregreju i da ode sve u q... Kod tih stvari ne treba rizikovati ! Da nebi bilo posle :banghead:

Da, ne možeš svaki procesor otključati, ali recimo navedena osoba u mom postu je dobio otključani procesor od čovjeka koji testira AMD proizvode, inače oc ekipa...

I ja namjeravam uzeti isti procesor... na isti način...

:)

MD
19-11-2009, 12:33 PM
AMD sucks ass... :wink:

Gledaj, imam dual core od intela, imam i quad core od intela... imam i starog Athlona i to je sve što imam od amd...

A što se tiče toga što je bolje, bitna je stavka što je isplativije za uložene novce... a kad smo kod kvalitete, radije ću vjerovati ekipi koja drži rekorde u oc na svjetskoj razini... meni je kompjuter alat, a njima je to strast...

Ovaj quad intel je plaćen 1000 i nešto eura u konfiguraciji, a ne mogu ne pomisliti da je moglo i jeftinije....

Samo za procesor i serije intela i matičnu, treba dosta para dati, pa ako netko ima, može i to... ja samo kažem što je isplativije, ionako sumnjam da će iti jedan od tih procesora biti slab za rad, daleko od toga... jedino možeš gledati da ti konfiguracija duže traje, tojest bude kompatibilna sa nadolazećim proizvodima...