PDA

View Full Version : Monitori pitanje?

Riccolo
17-11-2009, 02:06 AM
Dakle, cesljao sam forum i nisam nasao konkretan oodovor na moje pitanje (ili sam mnogo lenj)...Uzmite u obzir da nisam neki strucnjak kad mi budete odgovarali :banghead: Interesuje me da li mogu da se nadju monitori do 250 eur (aktivni ili hi-fi)..Treba mi za snimuckanje kuci...Karta E-mu 0202 pa ako neko ima neki predlog molio bih da ga podeli sa mnom( ili bacite neki link)..Pozz :grin:

Hvala unapred...

Arthur
17-11-2009, 09:35 AM
za 250e se nema smisla otvarati za monitore, jedino da radiš na nekom gotivnom HIFI sistemu koji već poseduješ. Što stariji to bolje. Na čemu god da si do sad radio, radi i dalje dok ne skupiš pare za nešto što ti može popraviti učinak, za 250e ne postoji ništa.

lesha
17-11-2009, 09:58 AM
jedino behringer truth b2030a za te pare

Bockie
17-11-2009, 10:23 AM
Imas i Behringer truth 2030P (dakle,pasivni) koji je 150? par! Uz neko kucno pojacalo,resetovano na nule za eq i slicno, ce raditi posao za kucno snimuckanje...!

Riccolo
17-11-2009, 11:14 AM
Prvo hvala na odgovorima,a dalje me interesuje...Koliko para je najpristojnija stvar koja ''radi poso'' i neke vrste kucnih pojacala da ja mogu dajle da citam i da se snalazim.Arthur je u pravu-bacio sam pre par godina neke stvarcice koje bi mi danas koristile-kad sam glup! :banghead: najjaci smajli :grin: pozz

lesha
17-11-2009, 11:55 AM
ja ti napisah, ako treba ponovo..

linea
17-11-2009, 12:03 PM
Prvo hvala na odgovorima,a dalje me interesuje...Koliko para je najpristojnija stvar koja ''radi poso'' i neke vrste kucnih pojacala da ja mogu dajle da citam i da se snalazim.Arthur je u pravu-bacio sam pre par godina neke stvarcice koje bi mi danas koristile-kad sam glup! :banghead: najjaci smajli :grin: pozz

probaj m-audio, nije skupo, a skroz zavrsava posao za sobno snimanje ...
modeli: studiophile bx6 ; bx8

Riccolo
17-11-2009, 12:47 PM
Interesuje me sta je ovo ''Yamaha MSP3 Powered Monitor'' kontam da su aktivni, to sam slucajno nasao u mitrosu, mada ima jos slicnih stvari...A ako bih kupio te Behringer pasivne monitore, interesuje me da li bi to moglo da radi sa nekim hsr pojacalom za koje sam malopre saznao da posedujem od kad sam se rodio, nisam ga jos video pa ne znam nista o njemu? :D

nikolicdn
17-11-2009, 02:11 PM
Interesuje me sta je ovo ''Yamaha MSP3 Powered Monitor'' kontam da su aktivni, to sam slucajno nasao u mitrosu, mada ima jos slicnih stvari...A ako bih kupio te Behringer pasivne monitore, interesuje me da li bi to moglo da radi sa nekim hsr pojacalom za koje sam malopre saznao da posedujem od kad sam se rodio, nisam ga jos video pa ne znam nista o njemu? :D

ubedljivo najbolja varijanta su alesis m1 520 ili 620 zavsi od budzeta, ili npr. Edirol MA-20D koje su ko stvorene za kucni rad ali tesko da ih ima polovnih a nove se ne proizvode.

Bockie
17-11-2009, 02:26 PM
Da, vidis M1 520 je odlicna kutijica, nema ogromnu snagu,ima minimalan sum,ali dosta prijatan zvuk za nesto manje od 190€ za par...

MD
17-11-2009, 03:10 PM
Za 250 do 300 eura, možeš uzeti Alesis mk2 active, yamaha msp5, neki krk jeftiniji, možda vxt4 nađe se po oglasima, m-audio ili behringer sa 8", wharfedale...
Po oglasima, naravno...

npr. Edirol MA-20D koje su ko stvorene za kucni rad ali tesko da ih ima polovnih a nove se ne proizvode.

Ja ih godinama imam kao jedan par za preslušavanje i korisni su za pokazati kako se sve to čuje na nekim prosječnim sistemima koje ljudi imaju kod kuće... navikao sam na taj zvuk godinama...

:)

Riccolo
18-11-2009, 01:06 AM
Sad mi nesto palo napamet pa reko da pitam kad sam vec tu..Jel postoje neke slusalice koje mogu da daju probliznu sliku kao da imas monitore?

Hvala na predhodnim odgovorima, dosta ste mi pomogli... :grin:

Joxym
18-11-2009, 01:33 AM
Naravno da postoje studijske slusalice koje se koriste u snimanju.
Neki,da tako kazem,standard,sto se tice studijskih slusalica,a koje bih svakom preporucio su AKG K 141.
I sam ih posedujem i veoma su referentne i odlicnog kvaliteta.I dan danas ih koriste u vrhunskim svetskim studijima,na neki nacin su nezaobilazan deo studijske opreme.
Nisu ni mnogo skupe.Mogu da se "nadju" za 90-100e.
http://www.robertsch.eu/studio_accessories/MONITOR/akg_k141.jpg
Mada,slusalice se,bas,i ne koriste u nekoj ozbiljnijoj produkciji i snimanju.Ako se dugo radi sa njima ,umeju da "zamore" ushi,a i gubi se osecaj prostornosti.
Najvise se koriste za sitnije detalje i pomazu da se takvi detalji bolje cuju i kvalitetnije "izvuku" na monitore.Zato su,izmedju ostalog,nezaobilazne.
Ali,dok ne kupis monitore,pomocice ti.
Pozdrav!!!

Bockie
18-11-2009, 09:35 AM
Jel postoje neke slusalice koje mogu da daju probliznu sliku kao da imas monitore?

Da, Audio Technica ATH M50, kao sluske prvog izbora! Moze i Beyerdynamic DT770, od AKG jedino mozda K-271, ali mi je tu ubedljivo najbolja M50 varijanta! Ja prodao AKG i uzeo ovo i radi brooootalno!

Riccolo
18-11-2009, 05:56 PM
A ovakve stvari verovatno da ni ne gledam? Oni su dosta jeftini...

Edirol MA-15D

http://www.dv247.com/assets/products/27074_l.jpg

kVu
19-11-2009, 03:21 AM

nijedna, sve je stap i kanap ako ti ne valja soba... mozes da imas i zvucnik od 15 hiljada

a ako valja mozes da zavrsis posao i sa 100e zvucnicima i da zvuci sjajno

moj predlog ti je da nikako ne uzimas slusalice, nego neki mali pristojni zvucnik koji se tebi licno najvise svidja... ako imas gde da cujes naravno

a ako ne moj predlog za jako dobar pocetak ti je krk rokit 5

ja imam prvu verziju rokita, pasivne kutije trapez oblik i sa tim pravim najbolje mixeve u zivotu... a radio sam na bar 6 ultra skupih kutija i nikad nisam dobio ni blizu toga sto dobijem sa tim... sto naravno ne znaci da je to toliko dobro za male pare vec da jednostavno postoji nesto sto ti radi ili ne radi 8-)

behringer i m-audio ne uzimaj ni u ludilu... jedino je onaj ex66 manje vise pristojan (a i skup)

i sta jos reci, osim... je*o zvuk, bavi se dobrom muzikom! :D

Riccolo
19-11-2009, 12:41 PM
nijedna, sve je stap i kanap ako ti ne valja soba... mozes da imas i zvucnik od 15 hiljada

a ako valja mozes da zavrsis posao i sa 100e zvucnicima i da zvuci sjajno

moj predlog ti je da nikako ne uzimas slusalice, nego neki mali pristojni zvucnik koji se tebi licno najvise svidja... ako imas gde da cujes naravno

a ako ne moj predlog za jako dobar pocetak ti je krk rokit 5

ja imam prvu verziju rokita, pasivne kutije trapez oblik i sa tim pravim najbolje mixeve u zivotu... a radio sam na bar 6 ultra skupih kutija i nikad nisam dobio ni blizu toga sto dobijem sa tim... sto naravno ne znaci da je to toliko dobro za male pare vec da jednostavno postoji nesto sto ti radi ili ne radi 8-)

behringer i m-audio ne uzimaj ni u ludilu... jedino je onaj ex66 manje vise pristojan (a i skup)

i sta jos reci, osim... je*o zvuk, bavi se dobrom muzikom! :D

Slazem se sa tobom...Naravno da je bitna muzika, ne tehnika, ali ja bas nemam nikakve zvucnike-zato se i raspitujem :grin:

Bockie
19-11-2009, 12:51 PM
behringer i m-audio ne uzimaj ni u ludilu...

Floskule....

Ako kazem da "dobro" rade, masa ce da talasa, ali cu reci da za ova dva proizvodjaca da u ceni veoma tesko mogu naci konkurente! Licno koristim 2030a i prezadovoljan sam, rade bolje od nekih novijih serija krk-a i slicno...
Na BX8a je recimo Firchie radio EKV i predhodni i ovaj sto treba da izadje... Odlicne kutije U TOJ CENI.

Riccolo
19-11-2009, 01:34 PM
Sad nesto gledam po ovim radnjama...Skoro svi zvucnici koje ste naveli su preko 70w, a moja soba je mala, pa nema jedno 2,5 sa 3 metra (ali je moja :da: )...Zar ne postoje neki monitori 20w, 30w, kontam da mi ne treba vise? :grin:

awacs
19-11-2009, 03:15 PM
Iz Bgd si, idi u Svetogorsku ulicu i poslušaj ove:

http://www.player.rs/product.php?ID=470

Pozdrav,

Vasa

InsaneEyes
19-11-2009, 04:32 PM
Da, Audio Technica ATH M50, kao sluske prvog izbora! Moze i Beyerdynamic DT770, od AKG jedino mozda K-271, ali mi je tu ubedljivo najbolja M50 varijanta! Ja prodao AKG i uzeo ovo i radi brooootalno!

ja cu isto verovatno da zamenim K-271 posto uglavnom mjuzu radim notcu, AKG tako lazu, ne mogu vokal da postavim u miks na njima, sve kao naucicu ove sluske, naucicu, tako par godina, nema SANSE da ih naucim, lazu na 50 nachina (aka - 50 ways to leave your lover)

Bockie
19-11-2009, 04:42 PM
Prve sluske sa ujednacenim high-mid-low odnosom ! Ima sve! Obicno nekima nesto fali, ali ovo ima sve!

kVu
19-11-2009, 11:05 PM
Floskule....

Ako kazem da "dobro" rade, masa ce da talasa, ali cu reci da za ova dva proizvodjaca da u ceni veoma tesko mogu naci konkurente! Licno koristim 2030a i prezadovoljan sam, rade bolje od nekih novijih serija krk-a i slicno...
Na BX8a je recimo Firchie radio EKV i predhodni i ovaj sto treba da izadje... Odlicne kutije U TOJ CENI.

pa dobro rade onda i hi-fi dvosistemci... kad je majstor dobar.. sve moze da se zgovna kad je nesto ok, al mislim da za te pare ima malo bolje varijante od toga

ja kod tih behringera cujem nabudzenu neprijatnu sredinu, a krajnji visoki ne postoje... a m-audio je maltene isto to.. cak sa 3way panasonicoim zvucnicima sa mini linije mogu da bolje smixam.. :)

krk-ove sam predlozio napamet posto ne znam kako radi ova nova serija.. cuo sam vxt6 i jako neprijatno sam se iznenadio... nije lose, al od krk-a sam ocekivao mnogo vise tako da mozda i ima smisla da je novi rokit djubre... ovaj stari izuva iz cipela.. svako se odusevio ko je cuo

al opet je moj predlog da ipak uzmes ono sto ti se najvise svidi na prvu, pa nek je i mozda pogresan izbor... bar ces da uzivas dok slusas 8-)

Riccolo
20-11-2009, 01:19 PM
Ma da, dobio sam dovoljno predloga,sad je na meni da trazim...Krenucu od ovih sto mi je predlozio awacs pa redom...

Bitno je da sam dobio neku okvirnu sliku :grin: :grin: :grin:

Riccolo
23-11-2009, 12:59 PM
Evo bio malopre,pazario Alesis m1 520, to je upravo ono sto sam trazio...Hvala svima jos jednom :grin: