View Full Version : Mixosaurus Virtual drums
Inovative_kg
16-11-2009, 05:12 PM
Je l' cuo neko za ovo :) ?
http://www.youtube.com/watch?v=ixGXBLwieco
Meni ovo bolesno dobro zvuci :)
Slusam ja svaki dan, samo je prevelik, jede memoriju (minimalna memorija je 2 giga, a treba vise realno) i nije bas "user friendly" interfejs kao kod BFD-a. Ovo je kontakt instrument i stvarno mi nedostaje neko intuitivnije okruzenje za rad.
Jos uvek ga nisam prakticno upotrebio jer ga i dalje proucavam, ali su semplovi zaista vrh. U pitanju je samo jedan set bubnja snimljen na sve moguce nacine sa brdom artikulacija i potrebno je samo dobro sve prouciti, ako zelis da ga koristis svakodnevno za posao.
Inovative_kg
16-11-2009, 06:21 PM
Pa da , to kontam i ja.. Prvo 20 DVD-ja.. Mislim, sto je mnogo -mnogo je, a to za memoriju sam mogao da pretpostavim :) .. Ja licno BFD nesto i ne volim, mada mi ima ubedljivo najintuitivniji interface, skoro sam ga skinuo sa racunara.. Mislim da bi ovaj Mixosaurus bio najbolje resenje, al' treba imati vremena pa se baktati s njim.. Semplovi su zaista.. uh :D
Inovative_kg
16-11-2009, 06:22 PM
Da nemas mozda nesto eksportovano :) ?
Ma nemam nista exportovano jer jos uvek cackam kad mi dozvoli vreme, ali se cuju onako kako se cuju i na tim njihovim demoima. Treba vremena da se sve provali, tj. da zapamtis kako sta zvuci i sta za koji pravac najvise odgovara, ali tako je sa svakim instrumentom, pa i sa ovim.
Mika Technika
16-11-2009, 09:27 PM
mislis na ovo : http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29751
Inovative_kg
16-11-2009, 11:11 PM
E bas na to :)
google
28-11-2009, 04:59 PM
Jel' probao neko da skine demo? Ne radi link.:banghead:
Inovative_kg
21-12-2009, 11:30 AM
Koliko je veliki demo ?
Bockie
21-12-2009, 01:41 PM
Ima jedan divan novi sajt (http://www.google.com) , tamo ukucas i sve nadjes...
Inovative_kg
21-12-2009, 02:43 PM
Ima jedan divan novi sajt (http://www.google.com) , tamo ukucas i sve nadjes...
Eeeeeee.. Extra je sajt.. Hvala :) :D
Dexxy
21-12-2009, 04:02 PM
Sajt je vrh :D
Bockie
21-12-2009, 04:17 PM
Pa kad umem, a...!
:D:D:D
google
21-12-2009, 06:45 PM
Cika boki, jesil' probao tu divotu od Mixosaurusa, jel' cemu?
Bockie
22-12-2009, 09:48 AM
Vidis jos nisam, ima 100.000 terabajta pa me mrzi, a ja slabije programiram,vise snimam,pa eto,ali bi voleo da gi' klikcem...:D
Imas na oj-tjubetu,pa... ...ustvari evo:
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ixGXBLwieco&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ixGXBLwieco&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
Bolesno...
Jos da ima da bubnjar prdne...
kravadinka
22-12-2009, 10:46 PM
Mozda je nepotrebno toliko zauzeti tioliko prostora i raditi sa neintuitivnim interfejsom, mozda nudi dosta, ali nista za u$eravanje vise od nekih , ne malih, ali osetno manjih banki.
Superior S1 zvuci vrlo dobro, ako se svira elektroncem moze biti dosta uverljiv, a opet programirati ga i igrati se sa cc4 foot ctrl moze da donese odlicne rezultate.
Imam prostora gde da ga stavim, ali da bi ga programirao kako mi se svidja, mora da me inspirise, a uopste me ne radi, pa je otisao kuci...
Ovo je stvarno savrsenstvo:). Sa 4gb rama racunar se igra sa njim.
Instalirao sam ove bubnjeve, jer su prvi koje sam cuo a da zvuce super na demo primjerima, prije sam probao razne samplere, ali nista nije zvucalo ovako dobro...
Sa preporučenih 2 gb rama kao minimum ne radi najbolje, sa 4 gb radi super...
Cpu je nesto vise od ostalih samplera poput dfhs, superior drummer 2, metal foundry ...
Malo se neobično naviknuti na sam kontakt player u odnosu na ostale samplere, ali nije neki problem...
Zvuk mi nekako zvuci prirodnije od ostalih samplera... nekako, kako bi forumaši rekli, masnije...
Mogucnosti manipulacije zvukom su brojne, sami efekti u mikseru samplera su dobri, kompresor, distorzija, reverb itd... kao da su rađeni za bubanj...
Prijelazi su super, zvuce bolje od svih ostalih samplera koje sam probao... cinele također... ne zvuče tanko kao u nekim drugim samplerima....
:)
MUzzY
11-05-2010, 02:45 PM
ja sam probao ... i odusatao. Toliko je katastrofalan interfejs da nemam volje da se bakcem. BFD2 sa svojim dodacima ne zvuci nista losije a zivci ti ostanu za neke druge stvari.
Nije mi jasno sto vam toliko izvlaci zivce. Ja kad cujem onu masnocu i silu svi ostali nedostatci padaju u vodu. Nije uopste komplikovan za namjestiti,a ima i dobar tutorial sa primjerima i presetima.
Bockie
11-05-2010, 04:41 PM
Nije mi jasno sto vam toliko izvlaci zivce. Ja kad cujem onu masnocu i silu svi ostali nedostatci padaju u vodu. Nije uopste komplikovan za namjestiti,a ima i dobar tutorial sa primjerima i presetima.
To ti je standardna pojava u srbalja. Korg PA50, i skines set-up za Acu Lukasa i ne daj Boze da nesto sam menjas... Mada ne hejtujem sad Muzzy-a, jes' malo prgaviji za namestanje... Klinci gitarosi idu u radnju da im "nameste nove zice" i tako to, to je vec klasika...:banghead:
Da, nije kompliciran za rukovanje, ali malo je nepregledno, sve u istom windowu, dok je kod drugih samplera, nekako preglednije, pogotovo toontrack sampleri... a tu je i placebo efekt... kad vidiš onaj bubanj ispred sebe, odmah bolje zvuči...
Ako moze netko objasniti, kako routiram midi u kontaktu na neki poseban element? Ako otvorim neki drumkit pa želim neki element zamijeniti sa drugim?
Ubacim novi element umjesto onog u kitu, ali ne reagira.. a ne mogu naci kako usmjeriti neku midi notu na taj element... mislio sam da kao u drugim samplerima, naprimjer prijelazi imaju po defaultu dodijeljene note kao i ostali elementi, pa kad se zamijeni element, nota ostaje ista....
:confused:
To ti je standardna pojava u srbalja. Korg PA50, i skines set-up za Acu Lukasa i ne daj Boze da nesto sam menjas... Mada ne hejtujem sad Muzzy-a, jes' malo prgaviji za namestanje... Klinci gitarosi idu u radnju da im "nameste nove zice" i tako to, to je vec klasika...:banghead:
Kada sam rekao "tutorial i presete" mislio sam na to kako su ljudi temeljno objasnili i olaksali korisnicima posao i nema preseta tipa: aca kit,pero kit,milos kit...itd nego opet pravis kako ti odgovara.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.