PDA

View Full Version : Stimanje kompresora?

cheguevara
15-11-2009, 06:08 PM
Prije svega pozdrav veliki.

Vec neko vrijeme se bavim pjevanjem, obicno tezga. Skoro sam se odlucio za kupnju novog mikrofona pa sam kupio kondenzatorski Shure 87A i prezadovoljan sam. Kada sam kupovao taj mikrofon uzeo sam i kompresor. Radi se od kompresoru joemeek threeQ koji se racuna kao studijski, ali je kazu odlican za live nastupe. Evo dole i slika.

Eh, ovako, mene zanima i bio bih veoma zahvalan kad bi mi neko objasnio kako ga stimati. Kako dobiti najbolje. U biti neko ko bi mi priblizio znacenja na njemu, odnosno sta koja opcija znaci.

Hvala puno!

http://www.joemeek.com/images/desktop/threeq_1.jpg

serbianzoro
28-11-2009, 05:59 PM
Kazu da nije losh taj comp,ali iz iskustva mislim da ce ti praviti vise frke nego pomoci pogotovo ako je tezga u pitanju i mikrofon koji si pomenuo jer prilicno hvata i bez kompressora,ubice te mikrofonija.Praktican je jer mozes da ga drzis blizu sebe i stimas boju na njemu nezavisno od miksete.
Ako si bas zapeo naj prostije bi bilo ovako:

Preamp gain:Pojacaj toliko da ti ne pali peak kada najjace dreknes na mic,ali nemoj molim te da ga drzis na pola kao sto vecina muzicara radi jer ako je na pola onda je dobro,nego do paljenja peak-a.

Attack:To stvarno zavisi ali od nule do polovine neces da pogresis.

Release:Isto kao attack

Compress:E sad koliko ovo pojacas zavisi koliko comp pegla,ako preteras ubices dinamiku i hvataces mikrofoniju kao lud,ako premalo stavis nece imati efekta,podesi ga tako da dok pevas najjacom snagom pale se samo dvojka i cetvorka iznad dugmeta comp,ne preko toga i imaces nadam se dobar efekat.

Bitch
28-11-2009, 07:52 PM
fino ti je zoro objasnio, manje vise to je to. Samo pazljivo sa tim kompresorom. posto je opto, ali jeftiniji, nemoj bas da ga gazis. na 3 je OK, bice ti previse sve iznad. Na doticni je jednom pevao cika SHale Bajramovic u Madjarskoj na jednom koncertu, a za ovog zelembaca, najbolje ce ti raditi attack na 30 release 30-60. Nista spektakularno od spravice, ali OK je za te pare.

pozZ :)

darkstar
30-11-2009, 01:13 AM
fino ti je zoro objasnio, manje vise to je to. Samo pazljivo sa tim kompresorom. posto je opto, ali jeftiniji, nemoj bas da ga gazis. na 3 je OK, bice ti previse sve iznad. Na doticni je jednom pevao cika SHale Bajramovic u Madjarskoj na jednom koncertu, a za ovog zelembaca, najbolje ce ti raditi attack na 30 release 30-60. Nista spektakularno od spravice, ali OK je za te pare.

pozZ :)

nemoj me u srce joemeekovsko :0

salu na stranu,bang for the buck.i radice ti posao.