Log in

View Full Version : Korg sv1

anderson
13-11-2009, 05:50 PM
Je l' probao neko?
Bas me zanima na sta lici pod prstom?
http://www.korg.com/sv1

aleksandrsteva
13-12-2009, 03:02 PM
cim ima lampu trebalo bi biti dobro

Bitch
13-12-2009, 05:48 PM
stize za koji dan na probu, pa vam javim :wink:

Bitch
27-02-2010, 01:20 AM
stigla sprava :)
evo i mojih 5 centi:

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DF7xz_CiijY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DF7xz_CiijY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

HeatMan
27-02-2010, 07:47 AM
da da chuo sam to pre 3/4 meseca na tjubu.. meni zvuchi odlichno..

ako ima midi i/o (zaboravih vec) valjalo bi uzeti to da se rhodes skine sa liste. bar mi je to bio prvi utisak..

sad cu da poslusham ovo shto si radio.. :)

video je samo potvrdio to shto sam msilio.

btw svaka ti se dala za twin peaks temu :)

pleon
27-02-2010, 10:20 AM
prodano!:shock:

slowstar
28-02-2010, 06:15 PM
cim ima lampu trebalo bi biti dobro

Ne mogu da verujem!!!!

Pa nije to Marshall ili Vox AC30 pa da je "dobro' sto ima lampu?!?!?!

Vidi se po primeru KORG TRITON EXTREMA da je ta lampica kao sto vec rekoh "Zvaka za ludaka" - kakva lampa na klavijaturi?
poslednji put da je lampa nesto dobro radila je kod HAMMONDA B3 i C3...

tuomas
02-03-2010, 10:04 AM
Ne znam sta su hteli sa ovim modelom,ali je za tu cenu preskup...da su mu bar orgulje bolje stavili...el.piano mu je savrsen,ali piano slabiji od recimo yamaha cp 33,ili roland rd700gx. Bolje je uzeti najnoviji roland combo vr700...Sa lampom dobijes 10% prljaviji,sladji ton,to se oseti narocito na el.pianu.

Bockie
02-03-2010, 01:09 PM
pa za te pare...

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/c2cUb2n6BUQ&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/c2cUb2n6BUQ&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

nikolicdn
02-03-2010, 01:11 PM
pa za te pare...

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/c2cUb2n6BUQ&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/c2cUb2n6BUQ&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

kakav Korg kakvi bakrachi!

Bitch
02-03-2010, 02:12 PM
kakav Korg kakvi bakrachi!

tako je :) :D
svako ima pravo na svoj ukus, i zato postoji toliko modela koji se vrte oko tog istog Stage koncepta.

Moj Subjektivni Utisak - ni jedan proizvodjac nije 'razvalio' da su sve farbe u jednom sintu pun pogodak. Meni su Rhodes, Wurlitzer i Clavinet definitivno najbolji na SV1, orgulje su najbolje na Rolandu V-Combo, a Nord mi se UOPSTE ne svidja. Imao sam Nord Electro 2, sve je to OK, i najbolje radi za "bolestina" farbe - ima odlicnu efekt sekciju koja moze da mengluje blesavo sve farbe. A da ne kazemo da je Nord Stage preskup za ono sto nudi.

Kolko ljudi tolko cudi :)

pozZ

nikolicdn
02-03-2010, 06:05 PM
tako je :) :D
svako ima pravo na svoj ukus, i zato postoji toliko modela koji se vrte oko tog istog Stage koncepta.

Moj Subjektivni Utisak - ni jedan proizvodjac nije 'razvalio' da su sve farbe u jednom sintu pun pogodak. Meni su Rhodes, Wurlitzer i Clavinet definitivno najbolji na SV1, orgulje su najbolje na Rolandu V-Combo, a Nord mi se UOPSTE ne svidja. Imao sam Nord Electro 2, sve je to OK, i najbolje radi za "bolestina" farbe - ima odlicnu efekt sekciju koja moze da mengluje blesavo sve farbe. A da ne kazemo da je Nord Stage preskup za ono sto nudi.

Kolko ljudi tolko cudi :)

pozZ

Ovo da niko nije napravio nezamenljivu i sveobuhvatnu spravu je 100% tacno!
to ce tako i da ostane, kapiram!

Ja sam se malo nasalio poucen dosadasnjim Korg iskustvima, :) mada nisam probao SV-1 (a voleo bih), vec samo pogledao razne DEMO-e!

A Nord Stage me je stvarno iznenadio u smislu da tako nesto nisam probao, a tu su bili i Juno Stage i M3. Recimo Rhodes farbe, dok ih pipkash sve je to tu nesto slicno, ali u trenutku kad nagazis malo po, tad ovaj Nord kao da dobije neku novu dimenziju, da ti ovi budu smesni ako se navratis (ja vise nisam imao zelju da ih pogledam, a dosao sam jer sam razmisljao da kupim Roland Juno Stage-a) :) ! A i slusao par svirki, sa Nord-om.... meni jako masno sve to zvuchi!

Ali opet stvar ukusa, kao sto kazes, i dalje mi se najvise svidja Vintage '74 sa yamahe s90 iako to nije ono sto je sam rhodes koga pipnuo u zivotu jos nisam! :)

Bitch
02-03-2010, 06:18 PM
...i dalje mi se najvise svidja Vintage '74 sa yamahe s90 iako to nije ono sto je sam rhodes koga pipnuo u zivotu jos nisam! :)

Ne pusim, ne drogiram se, ali ako imam neki porok, to je Vintage '74 :D zbog njega sam i kupio S90 :) ne prodje dan bez toga, niti svirka bez 70% toga :)

nikolicdn
02-03-2010, 06:24 PM
Ne pusim, ne drogiram se, ali ako imam neki porok, to je Vintage '74 :D zbog njega sam i kupio S90 :) ne prodje dan bez toga, niti svirka bez 70% toga :)

eto...

imam ga na Motif-u ES6, ali nije taj feeling kao na S-ovima! Nikako da uzmem jedan, i nema ih bas u ponudi!

Ono sto je najbolje je da sta god da odsviras zvuchi dobro i u isto vreme, mnogo bolje nego isto to na bilo chemu drugom :rotfl:

serbianzoro
02-03-2010, 06:30 PM
Probao ga satima i fantastican je,ko nije svirao na njemu neka proba obavezno jer mene demo nije odusevio,samo mi je bio ok,sto se tice utiska kad sednes za njega sve se menja!!!Sprava je mrak,a primecujem da niko ne pominje grand piano na njemu za koji dajem ruku da radi bolje od svega drugog sto konkurencija nudi,efekti su mrak,svi koje ima i razlikuje se od svega korgovog sto sam do sad svirao,da mi vezes oci sve bih rekao da je samo ne korg,naravno korga volim samo nema veze ni sa cim sto su ranije izbacili.Duboko preporucujem da se prvo svira pa tek onda komentarise jer ja nisam puno ocekivao a raspametio sam se kada sam probao.Ocena 10+,lampa je naravno simulacija i tu je samo za odredjene farbe,ali radi odlican posao,ko hoce vox-a nek se izuje za vrednost celog pojacala koje kosta kao i cela ova sprava do tada ova lampa radi posao i te kako!!!!
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

Bitch
02-03-2010, 06:36 PM
tako je. klavijura je dojajko. Ali, hm, ...
...a primecujem da niko ne pominje grand piano na njemu za koji dajem ruku da radi bolje od svega drugog sto konkurencija nudi...
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

smela izjava :) tj, i nije, stvar ukusa. Yamaha S serija rucka taj Grand za laku noc 8-)

serbianzoro
02-03-2010, 07:21 PM
Sve je to jako dobro,ipak mislim stvar ukusa,te yamahe meni zvuce vec isproducirane i gotove da udju na snimak,ovaj korg me tripuje da sam u sobi sa klavirom to su naravno nijanse ali mene stvarno ovaj korg tako tripuje,a svirao sam pre par dana i roland rd-700 i on ima dobar koncertni sa prosirenja,ali i on me tripuje kao da sam ukrao neki piano iz neke pesme i sviram ga,ovaj korg mi je naj prisutniji.Svi znamo kako bubanj zvuci u sobi a kako u mix-u,ako je dobar mix i dobar bubanj sve ima svoju svrhu,samo ja volim vise da ga cujem u sobi,eto ako me razumete...

Bitch
02-03-2010, 07:30 PM
Sve je to jako dobro,ipak mislim stvar ukusa,te yamahe meni zvuce vec isproducirane i gotove da udju na snimak,ovaj korg me tripuje da sam u sobi sa klavirom to su naravno nijanse ali mene stvarno ovaj korg tako tripuje,a svirao sam pre par dana i roland rd-700 i on ima dobar koncertni sa prosirenja,ali i on me tripuje kao da sam ukrao neki piano iz neke pesme i sviram ga,ovaj korg mi je naj prisutniji.Svi znamo kako bubanj zvuci u sobi a kako u mix-u,ako je dobar mix i dobar bubanj sve ima svoju svrhu,samo ja volim vise da ga cujem u sobi,eto ako me razumete...

moguce da je do efekt sekcije. Ako slusas dry yamahu i korga isto ce da bude. To da te tripuje korg, znam na sta mislis, odlican je hall koji je po defaultu ucitan na piano presete, i tacno je to - intima, farba, decay... Motif klaviri, to je mozda isproducirano (PowerGrand) ali S series, onaj nulti preset ... drvenarija Lesnina :)

pozZ

BaneB
02-03-2010, 09:05 PM
Nikada necu prezaliti svoj s90 es bas zbog tog nultog preseta klavira. Tek sad kad ga nemam vidim koliko mi fali. Nesto najbolje sto sam probao do sada od e. klavira. Mada, sve je to ok, ali nista bez zice i cekica... :)
Korg sv1 mi deluje dosta zanimljivo, zvuci odlicno...mada Bitch sjajno svira, to me i brine malo. :)
Svakako cu ovih dana probati sv1, posto sam trenutno u potrazi za dobrim klavirom...

clusterchord
03-03-2010, 06:03 AM
mene samo zanima kakav je rhodes na tom SV-1, da mogu da svoj vintage 75 ostavim doma. i sačuvam kičmu ravnu :rolleyes::D

jedno pitanje, za vas koji ste probali.. jeli rhodes unutra sample cistog rhodesa (znaci direkt sound, sirov) ili su ga vec pustali kroz neki amp za sampling, kao da ?to vjernije zvuci kao sa starih ploca ?

to bi mi bilo kretenski jer hocu ja da ga vozim kroz amp i farbam tubom, ili necim drugom po ukusu.. ali sve mozes ocekivat od korga. jel zna neko?

to sa lampom se slazem sa Slobom, cista prevara za malu djecu.

Matya
03-03-2010, 09:18 AM
Meni je full!!!

tuomas
03-03-2010, 12:54 PM
Uh,neko napisa da su najbolje orgulje na v-combu....to je zabluda.Probao sam u Nemackoj hammond xk3c,xk1,imao nord stage i nord C1,vr760,vk8m...Evo moje klasifikacije od najboljeg ka najgorem:hammond xk3c,korg cx3(novi),nord C2,vr700 combo,nord c1,vk8...
Neko je napisao da Sv-1 ima najbolji grand piano,a ja mu kazem da poslusa najnoviji dvd Tina Tarner,gde je u kucistu polukoncertnog klavira yamaha cp33...tako sv-1 nikada ne moze zvucati,znam jer u kuci imam yamahu P200,legendarni model koji David Paich i dan danas svira u studiu....
da je u Sv-1 stavljen cx3,to bi bila druga prica,ovako je preskup za ono sto nudi....po meni...

tuomas
03-03-2010, 12:58 PM
Probao ga satima i fantastican je,ko nije svirao na njemu neka proba obavezno jer mene demo nije odusevio,samo mi je bio ok,sto se tice utiska kad sednes za njega sve se menja!!!Sprava je mrak,a primecujem da niko ne pominje grand piano na njemu za koji dajem ruku da radi bolje od svega drugog sto konkurencija nudi,efekti su mrak,svi koje ima i razlikuje se od svega korgovog sto sam do sad svirao,da mi vezes oci sve bih rekao da je samo ne korg,naravno korga volim samo nema veze ni sa cim sto su ranije izbacili.Duboko preporucujem da se prvo svira pa tek onda komentarise jer ja nisam puno ocekivao a raspametio sam se kada sam probao.Ocena 10+,lampa je naravno simulacija i tu je samo za odredjene farbe,ali radi odlican posao,ko hoce vox-a nek se izuje za vrednost celog pojacala koje kosta kao i cela ova sprava do tada ova lampa radi posao i te kako!!!!
<INPUT id=gwProxy type=hidden><!--Session data--><INPUT id=jsProxy onclick=jsCall(); type=hidden>
Za lampu si u pravu,ali da slucajno ne radis u Artistu??? Mnogo ga bre nahvali a ja ga probao,i uopste nije kao sto kazes....:wink:

serbianzoro
08-03-2010, 02:45 PM
Au bre brate meni se svidja,ne znam gde sta stoji i koja jamaha je u korg kucistu i dal lampa radi na 15v ili 175v ili su dirke od slonovace,ja probao u ns-u,radim kod svoje kuce i klavir mi odlicno radi,a kad mi nesto dobro radi ja ne gledam cenu.Ja sam navikao na ton klavira u prostoriji a ne iz kutije a ovaj mi tako zvuci moj stav,ovo mi je kao kad poredis mecku i bmv-a,brate oba su dobra samo ko sta voli,ja ovo volim.

tuomas
10-03-2010, 11:30 AM
Au bre brate meni se svidja,ne znam gde sta stoji i koja jamaha je u korg kucistu i dal lampa radi na 15v ili 175v ili su dirke od slonovace,ja probao u ns-u,radim kod svoje kuce i klavir mi odlicno radi,a kad mi nesto dobro radi ja ne gledam cenu.Ja sam navikao na ton klavira u prostoriji a ne iz kutije a ovaj mi tako zvuci moj stav,ovo mi je kao kad poredis mecku i bmv-a,brate oba su dobra samo ko sta voli,ja ovo volim.
<INPUT id=gwProxy type=hidden><!--Session data--><INPUT id=jsProxy onclick=jsCall(); type=hidden>
Posteno :wink:

tuomas
12-03-2010, 10:46 AM
....:wink:[/quote]

tuomas
13-03-2010, 12:30 AM
Ma,sve vise mi se svidja sv-1,pogotovu yamahin piano u njemu!!!!!!Strings isto dobar...zao mi je sto sam se na prvu loptu prevario,priznajem :banghead:

Bitch
13-03-2010, 12:48 AM
strings u njemu je joj ! ne znam sta bi, stvarno toliko dobar patch, ne secam se da je i na Oasys-u bio tako faattt sound tih gudaca. ja sam otkinuo na taj strings. o Rhodesu bolje da ne pricam :) 8-)

Bitch
13-03-2010, 12:53 AM
Uh,neko napisa da su najbolje orgulje na v-combu....to je zabluda....

mislio sam na ove "stage oriented" klavijure tipa NordElectro, V-Combo, Sv1.... jbg naravno da je XK hammond bolji, ali to je samo Hammond sprava nista vise :) ...stvar ukusa.

poZz

Matya
08-06-2010, 02:50 PM
Korg sv-1 stigao u Sky,pozivam sve raspolozene na probu....

relis
20-10-2010, 07:37 PM
Jucer ga svirao!

Strasna, strasna stvar! Orgulje, rhodes, whurlie, stringsevi jao kako dobro!!! Efekti imaju onako puni vintage zvuk, solina kroz phaser je cisti orgazam. Tape delay zvuci nevjerovatno!

Klaviri me nisu ocarali, dobri su, al mislim da su to isti ko na M3. Elektricni klaviri takodjer nisu po mom ukusu.

I kad sam mislio da mi se dopada samo Yamahina tipka (CP33...), i SV1 ima odlicnu, bas po mom ukusu.

Bravo Korg!!!:D