View Full Version : Importiranje pjesme u Live
loverboydex
11-11-2009, 01:39 PM
Naime,?elio bih uglancati jednu svoju stariju stvar pa me interesira dali je moguće i na koji način uvesti cijelu pjesmu u Ableton Live...Format je Wave...Hvala.:)
silicon science
11-11-2009, 01:44 PM
Naime,?elio bih uglancati jednu svoju stariju stvar pa me interesira dali je moguće i na koji način uvesti cijelu pjesmu u Ableton Live...Format je Wave...Hvala.:)
Nisam siguran da li Ableton cita wave
loverboydex
11-11-2009, 01:50 PM
Nisam siguran da li Ableton cita wave
Mislio sam,po?to se mo?e manipulirati samplovima...U kojem su formatu onda samplovi?:confused:
InsaneEyes
11-11-2009, 02:00 PM
naravno da moze.
pre nego sto drag&dropujes fajl u audio track slot obavezno stavi originalni bpm pesme u ableton i manuelno namikari start point u editoru dole. mada to i ne moras da radis ako samo bacas audio efekte, ne znam kako hoces da je peglas ni kakva je pesma, iskljucis samo warp i to e to
loverboydex
11-11-2009, 07:55 PM
ne znam kako hoces da je peglas ni kakva je pesma, iskljucis samo warp i to e to
Da,uglavnom ?elim ubaciti efekte i pokoji "pad". Hvala na savjetu.:)
ne znam kako hoces da je peglas ni kakva je pesma, iskljucis samo warp i to e to
Da,uglavnom ?elim ubaciti efekte i pokoji "pad". Hvala na savjetu.:)
Ako iskljući warp neće imati vi?e bpm, pa je teze slagati pjesmu, ovisi dali zna ili nezna koji je i koja je vrsta pjesme. Ableton čita i wave i mp3 i onaj appleov logic format, riff ako se ne varam a i quicktime video format. Quicktime moze biti čitljiv i kao audio i video, tj mozete semplirati nekaj s nekog videa direktno. moze se i slagati muzika na video i to veoma jednostavno. ?teta ?to ne podrzava ostale formate, al vjerujem da bude u budučnosti.
Ako hočes otvoriti i importati wave-ove nađi ga i jednom od browser prozora, i otvori ih u audio fileovima, te na?timaj bpm ako ga zna? naravno.
loverboydex
12-11-2009, 02:50 PM
" te na?timaj bpm ako ga zna? naravno."
Za to je lako. Pjesma je u 120 bpm, "?anr" je ambientalna house/elektronika.Hvala na pomoći.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.