PDA

View Full Version : SB live i MIDI

rasa01
11-11-2009, 07:50 AM
E ovako imam Sb live karticu i u skorije vreme treba da kupim midi kontriler m-audio keystation 49e. Cuo sam da povezivanje sa usb-om bas i nije pouzdano vec da je najbolje preko midi-a. E sad jel zna neko da li to moze sa ovom karticom i ako moze koji kabl bi mi trebao??

alavuk
11-11-2009, 10:21 AM
klasican Y kabl koji kupujes za dzojstik ...

rasa01
11-11-2009, 11:47 AM
klasican Y kabl koji kupujes za dzojstik ...

Znaci moze... Super! Aj ako nadjes neku sliku na netu okaci da vidim kako izgleda...

alavuk
11-11-2009, 12:56 PM
:))) ahahhahaha imas google ... da neces mozda i da ti kupim kabl pa da mi das pare kasnije ? :)

rasa01
11-11-2009, 01:44 PM
:))) ahahhahaha imas google ... da neces mozda i da ti kupim kabl pa da mi das pare kasnije ? :)

Ok nasao sam... Nemoj da se ljutis. :)

silicon science
11-11-2009, 02:38 PM

Ali jednostavno ja to ne kapiram.... Onaj tamo nije ni otvorio Ableton al je zato postavio pitanje da li moze i kako i jos ako moze o masteringu malo ne bi bilo loshe... :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

darkstar
13-11-2009, 04:15 PM
Naapredni ljudi :)

Btw,a zasto usb nije siguran protok za midi ? :)

To je bre bilo tako pre....previse godina.

silicon science
13-11-2009, 04:45 PM
Naapredni ljudi :)

Btw,a zasto usb nije siguran protok za midi ? :)

To je bre bilo tako pre....previse godina.

I ja se pitam. Evo Blofeld teram preko usb-a (i nema zujanja koje su neki imali), radi bez latencije, podrzava midi out tj. sve sto izokrenem na Blofeld gumbicima daw belezi :):) Tako da ta prica da nije siguran protok ne stoji... Iako je midi standard koji je star zna se koliko, i vreme je da kompanije krenu dalje tj. kao sto recimo Euphonix radi :wink::)

Everbeatz
13-11-2009, 05:09 PM
Ali jednostavno ja to ne kapiram.... Onaj tamo nije ni otvorio Ableton al je zato postavio pitanje da li moze i kako i jos ako moze o masteringu malo ne bi bilo loshe...

Jbga, danas se sve to resava za par minuta - kompletno znanje za koje je nekad trebalo bar 10ak godina:D sign O times

kravadinka
20-11-2009, 05:22 PM
Keystation 49 je MIDI interface, nije potreban bilo kakav drugi, pogotovo ne neki stari koji na tu kartu ide kao Game Port...

Sto se tice kartice, imaces latenciju, mozes da koristis ASIO4ALL driver, mada je to sve na staklenim nogama...
Bilo bi lepo da uzmes neku Creative 0404 za oko 100 eura, to je opet 'profi' karta...