Log in

View Full Version : TAKTONS raspored predavanja

Moritz
08-11-2009, 08:47 PM
http://taktons.org/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=32

Napomena - tokom takmicarskog dela publika ima mogucnost da cuje snimke koji su u konkurenciji u sali studia "M" na D&B razglasno-monitorskom sistemu.

Namerno sam napisao razglasno-monitorski sistem jer ono stvarno treba da cujete...prosto receno zatecen sam kvalitetom i reprodukcijom D&B Line array sistema. Dodjite :)

idekius
12-11-2009, 01:41 AM
Žao mi je što neću moći da posetim tu manifestaciju, jer imam preča posla, a posebno sam zainteresovan za predavanje PS1:

"Korišćenje vintage opreme u modernom studiju radija autor: Damir Rogina, Synthetic Arts studio"

Protiv profesora Rogine nemam zaista ništa, stim što je moje skromno mišljenje da je on daleko od toga da može da drži predavanja i čudi me da je uopšte takvu ulogu prihvatio (još jedan dokaz teorije da ljudi ponekad nisu svesni sebe). Još je tragičnije što se linkovi za ovakve brljotine na ovom forumu tolerišu i dozvoljavaju!!!

Ljudi! Bez ozbiljnih referenci se ne drže predavanja nikome, pa ni deci i vi bi to kao organizatori trebali da znate! To što vam je neko brat, šurak, drugar, rodjak... nije dovoljan razlog da pravite ovakve smejurije!

Ako ste već ozbiljni, gde su vam kao predavači ozbiljni domaći producenti? Gde je Aralica, gde je Negovanović, Habić... da ne pominjem dalje, jer bih sigurno zaboravio nekoga... Kakve su ovo krpljavine??? Pričamo o razlici Aston Martin - Yugo 45...
Do duše, u ovoj temlji je očigledno sve moguće. Kad organizujete nešto o vazduhoplovstvu, dajte meni temu "Upravljanje Migom 29 u ratnim uslovima". Nije da znam, ali mnogo volim, a i drugari smo.

DaBear
12-11-2009, 01:02 PM
Žao mi je što neću moći da posetim tu manifestaciju, jer imam preča posla, a posebno sam zainteresovan za predavanje PS1:

"Korišćenje vintage opreme u modernom studiju radija autor: Damir Rogina, Synthetic Arts studio"

Protiv profesora Rogine nemam zaista ništa, stim što je moje skromno mišljenje da je on daleko od toga da može da drži predavanja i čudi me da je uopšte takvu ulogu prihvatio (još jedan dokaz teorije da ljudi ponekad nisu svesni sebe). Još je tragičnije što se linkovi za ovakve brljotine na ovom forumu tolerišu i dozvoljavaju!!!

Ljudi! Bez ozbiljnih referenci se ne drže predavanja nikome, pa ni deci i vi bi to kao organizatori trebali da znate! To što vam je neko brat, šurak, drugar, rodjak... nije dovoljan razlog da pravite ovakve smejurije!

Ako ste već ozbiljni, gde su vam kao predavači ozbiljni domaći producenti? Gde je Aralica, gde je Negovanović, Habić... da ne pominjem dalje, jer bih sigurno zaboravio nekoga... Kakve su ovo krpljavine??? Pričamo o razlici Aston Martin - Yugo 45...
Do duše, u ovoj temlji je očigledno sve moguće. Kad organizujete nešto o vazduhoplovstvu, dajte meni temu "Upravljanje Migom 29 u ratnim uslovima". Nije da znam, ali mnogo volim, a i drugari smo.

Mislim da si se uzbudio bez porebe Idekiuse...
Koje su to "ozbiljne reference"...?? Ja sam se nagledao raznih "predavanja" i workshop-ova na raznoraznim sajmovima i niko mi nije izgledao kao da ima "ozbiljne reference"...Ok, ljudi poznaju subjekt, rade sa njim, u toj su oblasti...sta treba jos??

Svako ko nesto koristi puno u svakodnevnom poslu, sigurno ima sta da kaze o tome nekome ko to ne koristi ! Zar ne...? E sad je do "predavaca" da se pokaze...neko ume lepo da prica / objasnjava - neko ne ume...

Ima ih i koji sve to lepo znaju a nece da "prenesu znanje" ili ih mrzi, ili im je smaranje..sta vec?

Roginu znam preko foruma, nisam ga nikad video, pricali smo par puta preko Skype-a, nisam nista trgovao sa njim...momak je ok, pali se na tehniku, ima dosta vintage sprava u studiju, zna nesto o tome itd...sta je tu lose..??

A verovatno je i na neki nacin "zaduzio" Radio Novi Sad kad im iz mrtvih povrato MCI...pa su ga zvali da "gostuje"...sto da ne? Ni to nezna svako...

Nema vajde od nerviranja i prozivanja....ionako je music biznis malte ne propao, tako da je sve nebitno !! ok?

idekius
12-11-2009, 01:37 PM
Nema vajde od nerviranja i prozivanja....ionako je music biznis malte ne propao, tako da je sve nebitno !! ok?

Ne radi se o prozivanju i nerviranju... već rekoh da je daleko od toga da protiv Rogine nemam ni?ta lično. Radi se o tome da je ?alosno gledati distorziju vrednosti. Ima dokazanih ljudi u ovoj zemlji koje niko ne jebe dva posto, a podmeću se "predavači" sa vrlo sumnjivim CV-jem, pa sve to liči na varijante "nas dva brata..." i na novi patent: -Sedi?te u kojem mogu da stanu i Kurta i Murta! Niko ne mora da sja?e, jer u njega staju i Kurta i Murta :) Sad... ?to će taj nesrećni konjić da crkne, to je neka deseta priča... :)

?to se tiče servisa... imam i ja svog auto mehaničara Srdjana i mnogo sam srećan sa njim, ali ne organizujem sa njim kurseve o produkciji iz zahvalnosti :wink: Za sebe mislim da nisam na nivou da bih ikoga mogao da učim, podučavam, obrazujem i u ?ivotu mi tako ne?to nije palo na pamet... sad... očigledno da neki ljudi (ne osnovano) misle da su već do?li dotle da mogu da dr?e časove...

awacs
12-11-2009, 01:37 PM
Gde je Aralica, gde je Negovanović, Habić... da ne pominjem dalje, jer bih sigurno zaboravio nekoga... Kakve su ovo krpljavine???

Habić bi recimo mogao da dr?i predavanje na temu "Upotreba Behringer Composera u sprezi sa ProTools HD3 sistemom". Ali ne znam da li bi bio ozbiljno shvaćen... Mada ozbiljno ima i Behr Comp i PT. Čudan je on čovek :wink:

Pozdrav,

Vasa

DaBear
12-11-2009, 03:28 PM
Habić bi recimo mogao da dr?i predavanje na temu "Upotreba Behringer Composera u sprezi sa ProTools HD3 sistemom". Ali ne znam da li bi bio ozbiljno shvaćen... Mada ozbiljno ima i Behr Comp i PT. Čudan je on čovek :wink:

Pozdrav,

Vasa

Imam i ja cak 2 Behringera !! i Alesis 3630 kompresor...
svi zajedno vrede ?100!!!

al' sve to radi....da li ste znali da je (sada vec legendarna) No1. pesma "Music Sounds Better than You" - Stardust dobila taj zvuk bas zahvaljijuci Alesis kompresoru !!

diviner
29-11-2009, 11:26 AM
I ja mislim da se deki uzbudjuje bez potrebe, al ajd! :)

Moritz
29-11-2009, 11:43 AM
@Idekius

Mislim da si preterao sa zakljuchcima o TAKTONSU , posebno sto nikada nisi bio na jednom.

Da jesi, znao bi o cemu se radi i koliko je ozbiljna manifestacija i sta se sve tamo desva.

Jedini zakljucak o "ozbiljosti" TAKTONSa si doneo na osnovu gostovanja Rogine, da si zeleo da saznas istinu o tom predavanju znao bi o cemu je rec ali buduci da si samovoljno i besno doneo zakljucak smatram da neopravdano bacas drvlje i kamenje.
Prevideo si mnoga korisnija i ozbiljnija predavanja a samo ti je predavanje Rogine zapalo za oko.
Licno, nisam prisutvovao tom predavanju jer sam imao mnogo ozbiljnije teme da pohadjam ...da si bio, znao bi koje su to teme :wink:

Prijateljski pozdrav

bole
29-11-2009, 05:07 PM
ko je bio mogao je da vidi, sjedne za ssl a , studera, digico , digidesigna... da proba, cuje od prezentera o mogucnostima istih , slusa o novoj seriji sennheisera, upotrebi fairligtea, restauraciji mci konzola ... i jos dosta toga .

u svakom slucaju , taktons je daleko od amaterskog i suplje price...