View Full Version : Spectrasonic's Trilian
dejankuki
05-11-2009, 10:04 AM
Dugo najavljivani Spectrasonic-ov Trilian je pred nama. Za početak, baza ovog programa sadrži 34GB isproduciranih bas semplova. Spectrasonic je inače updateovao bazu Trilogyja i sada na 64bintom engineu pruža više kada je reč o manipulaciji i kvalitetu semplova.
http://www.rumski.com/index.php?categoryid=18&p2_articleid=468
Danny Lou
05-11-2009, 01:58 PM
34 GB basa???? pa jel oni misle da gigabajti rastu na drvecu???
ako ima u nekom poljoprivrednom dobru sjeme hitachi 500Gb 7200rpm Sata2 volio bih jednu gredicu da posadim jer kako je krenulo slijedeci sintovi idu preko 100GB i vjerovatno ce da sadrze par sati visoko usemplovanog pink noise-a na frekvenciji od 384khz 64-bit ultrawide 10.1 dolby kick da ass surround-a:) - MINIMUM!
Mika Technika
22-11-2009, 04:21 PM
trilian je jako mocan, sad se igram sa njim
zaboravih da napomenem, treba imati minimum 4 gb rama, jer kad se aktivira trilian plus omnisphere zna da pokupi 1.5 gb, i to na neke manje zahtevne banke, znaci update rundavog mora pasti.
Kako radi u odnosu na muljavi Trilogy, neukrotiv u mixu?
Mika Technika
22-11-2009, 07:20 PM
radi super, totalni je fatsound!
kravadinka
22-11-2009, 08:07 PM
Pa Trilogy je bio "fatsound" pa qrcu nije valjao...
Pa to i pricam, dzaba toliki GBajti ako je kao trilogy neupotrebljiv maltene
MilTon
22-11-2009, 08:50 PM
Pa to i pricam, dzaba toliki GBajti ako je kao trilogy neupotrebljiv maltene
Ne znam, ja se sit naradih sa Trilodzijem! Malo UAD Precision Multiband, malo LA2, malo ovo, malo ono, i napravi se nekako. A Trilian je strasan. Tvrd, zican, sve ono sto nije imao Trilodzi. Dopasce ti se!:grin:
Mika Technika
22-11-2009, 09:03 PM
"fatsound" kao omnisphere, a kome se svidja omni u mixu, trilian ce mu se jos vise svideti.
Ne znam, ja se sit naradih sa Trilodzijem! Malo UAD Precision Multiband, malo LA2, malo ovo, malo ono, i napravi se nekako. A Trilian je strasan. Tvrd, zican, sve ono sto nije imao Trilodzi. Dopasce ti se!:grin:
Kav je u odnosu na majestic? Meni se to jako dopada, samo sto zeza na mnogim procesorima i novijim cubendovima
Majestic je tata... samo mu je engine truba. Probaj Vir2 Basis... on je losiji od majestica, ali leze u miks odlicno... i nije veliki...
Koliko pojedinacni preset (prosecni) na Trilianu guta memorije?
Pa Trilogy je bio "fatsound" pa qrcu nije valjao...
Ko ume , ume ..... ko ne ume uvek ce mu nesto smetati ....
ni meni nije bas jasno sta je to falilo trilogy-ju... nikad nisam imao problem da ga smixam, a kad jesam uvek je bio problem do aranzmana ili do ciscenja u mixu
kravadinka
23-11-2009, 12:16 AM
Mrzi me sad da trazim tvoje postove gde govoris isto sto i ja, a i ne moram, rekao si to i meni licno... ;)
edit:
Aha, ipak me ne mrzi... ;)
Evo ga... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26008&highlight=max+trilogy)
Mrzi me sad da trazim tvoje postove gde govoris isto sto i ja, a i ne moram, rekao si to i meni licno... ;)
edit:
Aha, ipak me ne mrzi... ;)
Evo ga... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26008&highlight=max+trilogy)
Dragi moj druze ....
Retko menjam misljenja , a kao sto vidis i u linku koji si tagovao , prica se o naj omiljenijim instrumentima ...... za bas sam rekao da je Trilogy ... i napisao sam
3. Bas gitara .... Trilogy ..... ( uopste mi nije jasno kako ljudi ne mogu da ga spakuju u mix :shock::confused: )
sto znaci da mi i dalje nije jasno kako NE MOZETE da ga spakujete u mix .... a i potpuno sam siguran da to nisam nikome rekao uzivo ....
Ono sto mislim je da ste se previse navikli na zvuk aranzera ... i da je to glavni problem ...
Mika Technika
23-11-2009, 12:44 AM
Majestic je tata... samo mu je engine truba. Probaj Vir2 Basis... on je losiji od majestica, ali leze u miks odlicno... i nije veliki...
Koliko pojedinacni preset (prosecni) na Trilianu guta memorije?
ne moze to da se izdvoji prosecno, ako ucitavas full range all uzima 1315, to je znaci kada aktiviras Trilian(on sam po sebi je zahtevan i uzima oko 500 plus, minus) i preset: Bass acoustic Trilian Ac 1 -Full Range All a sample je 2346.3mb. a 1315mb rama.
ucitavao u fl studiu.
kravadinka
23-11-2009, 01:22 AM
Oprosti Max molim te... :)
Ovaj sam post trazio, slucajno sam naleteo na njega eto bas pre neki dan, greskom postavih onaj gore...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10175&highlight=trilogy+max
To si isto i meni rekao prosle godine... :)
S tobom se bar uvek slazem, ti si razuman momak, zacudih se na momenat otkud to da si promenio misljenje... :)
Oprosti Max molim te... :)
Ovaj sam post trazio, slucajno sam naleteo na njega eto bas pre neki dan, greskom postavih onaj gore...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10175&highlight=trilogy+max
To si isto i meni rekao prosle godine...
Posto je post iz 2004 , jos vise potvrdjuje ono sto sam rekao .... ko ume , ume , ko ne ume uvek ce nesto da mu smeta , a ja ocigledno 2004 nisam umeo .
Od tada sam uradio desetine mixeva sa njim i bio je super . Lepo se da srediti sa UAD Fairchildom i malo eq a .....
Dakle da rezimiramo .... Trilogi ju nista ne smeta da se lepo smiksa . Treba samo znati ....
kravadinka
23-11-2009, 01:47 AM
Ma pricali smo mi o tome i prosle godine, ali nije bitno, slazem se... :) Svi se nesto zale, niko da nesto nauci... Mandusic Vuk je uvek resenje, sve je u znanju...
Ipak, Trilogy je prilicno nekonkrretan i neinspirativan pri samoj svirci, a to je dosta bitno kad moras da odglumis zivi instrument...
Ako je Trilian zapravo Trilogy sa vise artikulacija i semplova, onda zaista nije trebalo... Ako je pak konkretniji od njega, kao sto i zvuci na onim snimcima na sajtu, ljudi iz Spectrasonics-a su dakle bili svesni gde je bio problem sa starim instrumentom...
:)
MilTon
23-11-2009, 07:21 AM
Kav je u odnosu na majestic? Meni se to jako dopada, samo sto zeza na mnogim procesorima i novijim cubendovima
Majestic jeste bio tata, ali ne vredi kad nece da radi. Mada, mislim da je ipak bolji clean fender iz novog triliana. Ima mnogo "zivlji" zvuk od majestica, puno vise zice i raznih sporednih zvukova, ali je cvrst i konkretan bas kao majestic. Za svaki slucaj, odmah se ogradjujem, ova dva VST instrumenta ipak nisu za poredjenje. Jedino mi je zao sto ne mogu da isprobam Trilian u punom sjaju, sa nekim velikim multi bankama. Ovako, prvo freezujem skoro sve, pa onda pazljivo, ko po jajima otvaram trilian. Steta. Jedini spas - 64bit sistem, a ko zna kad ce to da stigne do mene ubogog Pulsarovca.:cry:
Majestic jeste bio tata, ali ne vredi kad nece da radi. Mada, mislim da je ipak bolji clean fender iz novog triliana. Ima mnogo "zivlji" zvuk od majestica, puno vise zice i raznih sporednih zvukova, ali je cvrst i konkretan bas kao majestic. Za svaki slucaj, odmah se ogradjujem, ova dva VST instrumenta ipak nisu za poredjenje. Jedino mi je zao sto ne mogu da isprobam Trilian u punom sjaju, sa nekim velikim multi bankama. Ovako, prvo freezujem skoro sve, pa onda pazljivo, ko po jajima otvaram trilian. Steta. Jedini spas - 64bit sistem, a ko zna kad ce to da stigne do mene ubogog Pulsarovca.:cry:
Vecina nas ima neku kocnicu u prelasku na 64bit... meni je PoCo, e sad, izgleda da je resenje jos jedan DAW samo za te aplikacije sa jedno 8gB RAMa.
Samo se postavlja pitajekoji VST host je 'dostupan'?
kravadinka
23-11-2009, 11:16 AM
Joj Milose, jos uvek si na Creamware-u?! :)
Juce smo hteli da testiramo jednu masinu sa Luna II na 7 x64, pa smo trazili Scope za Vistu ili 7 x64, ali nema, imas li informaciju kada ce biti?!
Inovative_kg
23-11-2009, 11:39 AM
Ne znam, al' meni ovo bolesno dobro zvuci.. Licno primecujem gomilu stvari koje Tilogy nije imao :)
<object width="400" height="225"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=7305593&server=vimeo.com&sho w_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&ful lscreen=1" /><embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=7305593&server=vimeo.com&sho w_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&ful lscreen=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="400" height="225"></embed></object><p><a href="http://vimeo.com/7305593">Trilian Electric Demo</a> from <a href="http://vimeo.com/spectrasonics">Spectrasonics</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>
Pretpostavljam da je zato sto nisam Mandusic Vuk, ali s Trilogy - jem nikada nisam mogao da izadjem na kraj... jednostavno to nije zvuk bassa koji ja zelim. Nepokretljiv mi je, suvise "mudav"... bas ga ne volim. A ovo na demoima za Trilian je izgleda isto to sa milion varijacija i artikulacija... I dalje je jak dole, neprirodno utegnut... ne svidja mi se...
silicon science
23-11-2009, 02:17 PM
Pretpostavljam da je zato sto nisam Mandusic Vuk, ali s Trilogy - jem nikada nisam mogao da izadjem na kraj... jednostavno to nije zvuk bassa koji ja zelim. Nepokretljiv mi je, suvise "mudav"... bas ga ne volim. A ovo na demoima za Trilian je izgleda isto to sa milion varijacija i artikulacija... I dalje je jak dole, neprirodno utegnut... ne svidja mi se...
Svojevremeno dok sam bass vukao iz Trilogyja imao sam isti problem. Ima do toga (znas ili ne znas) svakako, ali Trilogy je zahtevao toliko zahvata da ti se smuchi, katuj i katuj te suvisne frekvencije i dobijes okej zvuk ali....:confused: Kao da je nabustovan u frekvenciji koja ti u principu smeta, tj. bass "ne radi" u tom spektru :shock::shock:
Trilian (koliko sam chuo preko jutjubeta) je malkice druga pricha. Da ne iznosim zakljucke tek tako, bum ga instaliral pa cemo videti (iako sam bass zvuk koji meni treba "resio" za svagda)... Mada su me oni kontrabasi "kupili" i preko tog internet shumeca tableta zvuka :):)
awacs
23-11-2009, 02:39 PM
He, ja ne samo da nisam Mandu?ić Vuk, nego ni Trilogy nikada nisam probao :banghead: Ali opet, snimao sam bas gitare. I nekako mi ruka uvek sama kretala ka low-mid parametru da skine 200-300Hz (zavisno od instrumenta i tonatileta, naravno). Dizajn instrumenta, ?ta li...? Mali rezonator koji treba da svira dublje nego ?to mo?e, pa to napravi lo? odnos harmonika (mislim na alikvote, ne na akordeone, jel' da)...
Ali mislim da se od svakog virtualnog instrumenta očekuje previ?e - oni slu?e da u?tede novac, i ni za ?ta vi?e. Tojest, ako pravi? muziku za neku TV seriju (film, ?tagod) va?nije ti je da mo?e? da uradi? promenu tempa za određenu scenu, nego da cima? basistu, gitaristu pijanistu i trubača da ti sviraju XYZ varijaciju na temu. I da ih plaća?. Za tu namenu - super je Trilian.
Naravno, mo?e i sam instrument da ti se dopadne ba? takav kakav jeste, pa da namerno koristi? sve njegove "nedostatke", to je stvar umetničke odluke :)
U svim drugim slučajevima - cima? ljude da ti sviraju. Nijedan zakon ne isključuje tu mogućnost :D
Pozdrav,
Vasa
Pa da... u principu si u pravu. Zato i gledam da kad god mogu snimam sto vise... :)
Everbeatz
24-11-2009, 01:35 AM
Imao sam danas priliku da cujem famozni Trilian - uradjeno debelo i veliko(kao i Trilogy), sto mislim da je prednost, ono sto se trazi je znanje kako to uglaviti u mix.
korenjak
24-11-2009, 12:02 PM
Odavno sam prešao na živi bas i koliko god da se mučim i grešim i sviram 20 puta na kaju ispadne dobro...bolje je živo..
Ali u nekim pesmamam pogotovo gde nemam mnogo instrumenata Trilogy legne super...mana mu je jer se meša u tudj poso ....zalazi u opseg gitara i slično što i nije lohe kada so oće neka masna svirka... kad se radi da ne bude čisto nego nabijeno po celom spektru...
slažem se sa vasom ...u pitanu je šta najbolje zadovoljava umetnički cilj.... ako se tako posmatra onda sve dolazi u obzir zavisno od cilja...i živi bas i sint bas i trilodži i ostalo treba se igrati i biti kreativan ne tražiti jedini i konačni bas sempler u bilo kom
često sam koristio Sample tank bas pa ga lejerovao sa trilodžijem tako da je trilodži puno tiši samo dopunjuje ono što nema tank
ipak živi bas najpre reši potrebu....
I mislim da uopšte nije loše kad ima da se puno interveniše jer se tako uvek nauči ponešto novo...dakle ne biti lenj i tražiti instant rešenje
@Silicone:
Čime si to rešio bas za svagda...i o kojm kontrabasima govoriš...trebaju mu dobri dablbejsovi pa pitam
pozzz
Imao sam danas priliku da cujem famozni Trilian - uradjeno debelo i veliko(kao i Trilogy), sto mislim da je prednost, ono sto se trazi je znanje kako to uglaviti u mix.
Pa znam, ali j**** taj posao ako ti treba diploma iz fizike i pokretna sonda da bi smiksao bas... a sa svakim zivim basom, pa i najlosije snimljenim, kao i gomilom semplova uopste nemam takvih problema, niti sam ikada imao...:confused:
silicon science
24-11-2009, 12:39 PM
@Silicone:
Čime si to re?io bas za svagda...i o kojm kontrabasima govori?...trebaju mu dobri dablbejsovi pa pitam
pozzz
Sory, nisam govorio o kontrabasu vec o "gumenjaku" :):wink: Microwave 1 sint
A to setice kontrabasa tu je Trilian biti vrh verujem
MilTon
25-11-2009, 09:25 PM
Joj Milose, jos uvek si na Creamware-u?! :)
Juce smo hteli da testiramo jednu masinu sa Luna II na 7 x64, pa smo trazili Scope za Vistu ili 7 x64, ali nema, imas li informaciju kada ce biti?!
Jos sam. Sve dok imam posla koji mi perfektno zavrsava. A sto se tice 64bit sistema tu sam pesimista. Nece oni to skoro. A najgluplja stvar koju sam cuo da su uradili je da su u Scope v5 izbacili Asio drajver sa 64 kanala i ostavili samo sa 32, tako da ne mogu cak ni na v5 da predjem, jer sve miksam u Scope softveru. Bedak.... A i mrzi me sad pod stare dane da se nesto tripujem na nove karte. Ostadoh ja zakovan za Windows XP i Scope v4.:grin: Dok ne izbace nesto bolje.
Rhino
06-12-2009, 12:38 PM
Nisam ga mixao jos, ali mislim da nece biti frke, zvuci masno i super..:D
I radi potpuno normalno... Ne opterecuje masinu puno, ne znam odakle vam ta prica???:confused:
66musicman
06-12-2009, 01:31 PM
@MilTon
Zasto ne koristis Scope v4.5 ?
@Rhino
Ne opterecuje masinu puno ali trazi mnogo RAM-a.
Sve u svemu zvuci bolje od Trilogy (mada su zadrzali potpuno ranije semplove sa Trilogy nepromenjene) i mislim da nije nista spektakularno, sasvim solidno i upotrebljvo uz dosta rada i ceprkanja u mixu sa njim.Slicni "problemi" u mixu kao i sa Trilogy.
66musicman
06-12-2009, 01:32 PM
@MilTon
Zasto ne koristis Scope v4.5 ?
@Rhino
Ne opterecuje masinu puno ali trazi mnogo RAM-a.
Sve u svemu zvuci bolje od Trilogy (mada su zadrzali potpuno ranije semplove sa Trilogy nepromenjene) i mislim da nije nista spektakularno, sasvim solidno i upotrebljvo uz dosta rada i ceprkanja u mixu sa njim.Slicni "problemi" u mixu kao i sa Trilogy.
DADDY Z
06-12-2009, 02:48 PM
...
Sve u svemu zvuci bolje od Trilogy (mada su zadrzali potpuno ranije semplove sa Trilogy nepromenjene) i mislim da nije nista spektakularno...
Prezenter u ovom video-u ka?e da su stare banke sa Trilogy pobolj?ane i dorađene...
66musicman
07-12-2009, 01:53 AM
@DADDY Z
Nisam nesto mnogo cackao te stare banke sa Trilogy u Trilianu ali ja bas i ne primecujem neku razliku.
STUDIOTON
07-12-2009, 10:28 AM
Trilian je vrhunski bas, i leze u mix ko dupe na nosu ..
66musicman
08-12-2009, 12:58 AM
He, he Ivane bas hoces da rasplamsash raspravu ! ! !
O.k. je Trilian.
Dushan_S
09-12-2009, 08:13 PM
Dragi moj druze ....
Retko menjam misljenja , a kao sto vidis i u linku koji si tagovao , prica se o naj omiljenijim instrumentima ...... za bas sam rekao da je Trilogy ... i napisao sam
3. Bas gitara .... Trilogy ..... ( uopste mi nije jasno kako ljudi ne mogu da ga spakuju u mix :shock::confused: )
sto znaci da mi i dalje nije jasno kako NE MOZETE da ga spakujete u mix .... a i potpuno sam siguran da to nisam nikome rekao uzivo ....
Ono sto mislim je da ste se previse navikli na zvuk aranzera ... i da je to glavni problem ...Zato ?to radi? muziku u kojoj on mo?e da prođe. Za rock muziku, tvrđu ili bilo gde gde je potreban bas koji ima neki ?ivot u sebi, trilogy ne radi dobro. Koristio sam Trilogy vrlo uspe?no u nekim aran?manima koji su pop sraćka i slično, ali zvuk koji je ubijen od pre-procesovanja, koji na nekim farbama praktično nema nikakav zvučni sadr?aj iznad dve kile, i u kome je zamisao o "rock bass"-u da zvuk nema nikakav presence nego se sastoji od toga da se prvo čuje okrutno glasan zvuk "krk" od trzalice a zatim ide sustain bez definicije - to se te?ko računa u ne?to ?to je univerzalno dobro. Takođe Trilogy samim tim ?to je već farban nameće gde bi trebalo smestiti frekventno nogu u odnosu na njega - ili se mora radikalno seckati EQ-om ?to nije ba? srećno re?enje il ise mora birati sempl noge koji radi sa Trilogy-jem. A imati vezane ruke nije ba? dobro kad se radi o nekoj farbi. Različiti stavovi o Trilogy-ju jednostavno dolaze od toga ko ga je koristio za ?ta. Ne da sad samo specifično tebe komentari?em, nego ajd, na tvoj se post nastavih da bih izneo svoj do?ivljaj.
Da, da, da... upravo to... moze da TI pase ili ne... ali u svakom slucaju ili ces prilagodjavati aranzman njemu (suludo) ili njega aranzmanu (neprakticno, zamorno i cesto sa losim rezultatom) ili ti jednostavno legne iz prve, ako si imao srece i trazis bas to...
Zato ?to radi? muziku u kojoj on mo?e da prođe. Za rock muziku, tvrđu ili bilo gde gde je potreban bas koji ima neki ?ivot u sebi, trilogy ne radi dobro. Koristio sam Trilogy vrlo uspe?no u nekim aran?manima koji su pop sraćka i slično, ali zvuk koji je ubijen od pre-procesovanja, koji na nekim farbama praktično nema nikakav zvučni sadr?aj iznad dve kile, i u kome je zamisao o "rock bass"-u da zvuk nema nikakav presence nego se sastoji od toga da se prvo čuje okrutno glasan zvuk "krk" od trzalice a zatim ide sustain bez definicije - to se te?ko računa u ne?to ?to je univerzalno dobro. Takođe Trilogy samim tim ?to je već farban nameće gde bi trebalo smestiti frekventno nogu u odnosu na njega - ili se mora radikalno seckati EQ-om ?to nije ba? srećno re?enje il ise mora birati sempl noge koji radi sa Trilogy-jem. A imati vezane ruke nije ba? dobro kad se radi o nekoj farbi. Različiti stavovi o Trilogy-ju jednostavno dolaze od toga ko ga je koristio za ?ta. Ne da sad samo specifično tebe komentari?em, nego ajd, na tvoj se post nastavih da bih izneo svoj do?ivljaj.
100% stojim iza toga...upravo ovih dana sam pop... na Try.. nevalja i ne valja...zavr?im projekat a ono bass muljavo odvratan...sati pode?avanja a od njega ni?ta i popizdih do bola tako da ga izbri?em za sva vremena(do prve prilike..:da:) i od jada probam Sampletank (finger preset) i uz mala pode?avanja i compressa legao ko ono u ono.. ima sve ferqe ćuje se ...a ne ćuje? ga..dakle za sada Trilogy u zaborav.:D
SONIVOX Bas gitare? Kakve su one u poredjenju sa Trilianom?
lesha
14-12-2009, 12:01 PM
SONIVOX Bas gitare? Kakve su one u poredjenju sa Trilianom?
zavisi od kog su drveta, i da li su pravljene u istocnoj ili zapadnoj koreji. :D
zavisi od kog su drveta, i da li su pravljene u istocnoj ili zapadnoj koreji. :D
http://www.sonivoxmi.com/ProductList.asp?New=1&lstSort=Instrument&lstInstruments=Bass%20-%20Fender
lesha
14-12-2009, 04:13 PM
http://www.sonivoxmi.com/ProductList.asp?New=1&lstSort=Instrument&lstInstruments=Bass%20-%20Fender
ipak je kina
serbianzoro
14-12-2009, 11:55 PM
Upravo dosao do triliana,ogroman pomak u odnosu na trilogy,nije muljav ni malo ima dosta basova razlicitih karaktera dosta prezentnih,slapovi su mi za sada uzas do duse dublji tonovi su mi vrh ali gore nikako da pukne kako treba,sinth su full ali ih ima jako malo bar kod mene,tako da sumnjam da mozda imam neku ogranicenu verziju ima samo neku demo banku,ali ona zakucava na mestu,ipak jedna zamerka,kada sam instalirao dfh drum od oko 40gb nije mi bilo zao ni jednog bajta opravdao mi je velicinu kvalitetom,kod triliana mi bas i nije tako,ne zvuci koliko zauzima,mozda sam i vise ocekivao.
kravadinka
15-12-2009, 12:17 AM
Mali off... serbianzoro
Aj mi molim te pojasni oko tog DFH, kod drugara sam ga nasao na nekih 9 DVD i expanziju za njega Custom & Vintage na jos 8 cini mi se, je li to Superior Drummer 1?
Ima li to zvucno kakve veze sa katastrofalnim DFH za EZDrummer?
Pretpostavljam da moze da se otvori u Superior Drummer 2?
Superior 1 je sastavljen iz DKFH i Vintage expanzije na ukupno 18 DVD-a. Kada instaliras Superior 2, uz sve ono sto uz njega ide, on automtski dodaje i ove prethodne banke iz S1 i sve radi bez problema, cak bolje.
Postojala je i neka skrnava verzija DKFH 2 (ili tako nesto nalik) na 2 DVD-a, ali to nicemu nije vredelo.
Mada sam ja, realno, iz svih superiora najvise koristio perkusije jer mi taj zvuk bubnja retko kada trebao.
serbianzoro
15-12-2009, 01:26 AM
Ne znam tacno ima vise izdanja,ja imam dfh standalone(http://www.soundonsound.com/sos/mar05/articles/dfhsuperior.htm) od oko 40-tak gb i nema na svu srecu nikakve veze sa ez-drumerom i njegovim expanzijama.Znam samo da nije normalno kako radi i da je moj omiljeni vst u svim kategorijama kunem se da imam osecaj da mi je bubanj u sobi kad bilo sta uradim sa njim.Ako je ova stvarcica sa linka onda je uzmi obavezno,jedna stvar oko miksa:Ja ga tretiram kao sirov bubanj snimljen u dobroj sobi znaci mora da se radi sa njim sirov je nacisto nema ni trunku bilo kakvog eq-a comp-a ama bilo cega,skroz je klot i u miksu se treba raditi sa njim,cini mi se najvise sa kik-om i mora dobro da legne sa basom inace rekao bih nema popravke.
kravadinka
15-12-2009, 01:42 AM
Pretpostavljam da je to tih 18 diskova koje sam video, a pre nego da izadje S2 dobijem taj S1 na USB disku i na kratko preslusam, zvucao je tako kako si ga opisao, ali me smorio interface i nekim cudom ga ne ostavim sebi...
Ostao mi je zvucno u secanju negde izmedju BFD i S2, ne upeglan kao S2 i ne toliko sirov kao BFD, mada mi ne smeta ni jedno ni drugo...
Sto se tice EZX DFH, potpuno je neupotrebljiv onako namunjen, to dakle nije to...
serbianzoro
15-12-2009, 01:43 AM
Da gledao sam po stranim forumima dfh radi u superioru 2.jeste cudan interfejs ali se brzo provali i ok je ima vise dobrih fora samo nije bas slikovit.
ali me smorio interface
Interfejs je groblje, a takodje je vrhunski iritirajuce to sto moras svaku mapiranu dirku da izudaras po velositijima da bi kreten baferovao sve dinamike i da ne bi krckao, tj. da kada otvoris prvi put arr moras da jedan plej bacis u vodu, pa se tek drugi racuna.... :banghead:
Mnogo puta sam pokusao da ga zavolim, ali bezuspesno...
kravadinka
15-12-2009, 02:07 AM
Pa dobro, pretpostavljam da je u S2 to reseno, on bar ima opciju da se to ukljuci i iskljuci, pa mozes da biras...
Mnogo u poslednje vreme ima tih banki od po par desetine gb, Trilian sam preslusao letimicno i dalje je nekonkretan kad su electric basovi u pitanju, debeo jeste, na porvu se cini pravi bas, ali generalno nema one zice kad se prstom okine, prosto to ne svira...
Stari EXTRA Bass Legends radi, ali i to je sve pomalo cudno...
Sto se tice kontrabasa i synth basova, to je ok onako na brzinu kako sam slusao...
Isto tako ovaj Mixosaurus, preslusao i obrisao, propade mi noc instaliranja i drndanja sa instalerom kome treba patch, katastrofa... Nije stvar u tome da nije dobar, vec je neinspirativan i nije dovoljno dobar da mi oduzme 150 gb, odleteo je kuci, klasican Try Before Buy...
Na kraju onaj Finger iz Sample Tank-a ispade najbolji, ima na 49 hz i 129 hz dva zuba koji se skinu i malo se generalno doda basa, cuje se prst na zici, onaj njegov kompresor u samom instrumentu je dobar, koliko god smesno izgledalo, to jednostavno radi i tu nemaju veze gb i naziv instrumenata, round robin i slicne stvari, cuje se ili ne... Cak i zivo sniman nije uvek srecno resenje, tako da po default-u stavljanje podrazumevanog ne donosi srecu, uglavnom neka glupava resenja i snalazenje cesce ispadnu bolja...
Dushan_S
15-12-2009, 02:49 PM
Interfejs je groblje, a takodje je vrhunski iritirajuce to sto moras svaku mapiranu dirku da izudaras po velositijima da bi kreten baferovao sve dinamike i da ne bi krckao, tj. da kada otvoris prvi put arr moras da jedan plej bacis u vodu, pa se tek drugi racuna.... :banghead:
Mnogo puta sam pokusao da ga zavolim, ali bezuspesno...Ne mora? (mada nije ni bitno, banke od keca čita dvojka), to je kad ti je uključeno "cached" tj ke?iranje opcija. Mo?e? odmah da učita? u memoriju ali je to pozama?no odmah. Ja sam obično radio tako ?to aktiviram 16-bit opciju, i ako je tvrđa stvar učitam dok postavljam pesmu samo osnovne elemente bubnja koji mi trebaju, ne divljam sa puno činela, i učitam samo vi?i velocity, to isto mo?e da se bira, ne trebaju ti semplovi za bas bubanj od 1-80, lupam, ako je samo udaračina sve vreme. Meni je taj interfejs onako estetski bio sirov i ne ba? lep, ali pregledan i praktičan, stari bfd 1 mi je tada bio stilizovan ali nepregledniji.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.