View Full Version : Zajdi, zajdi uzivo
Ilija Ilic
04-11-2009, 01:18 PM
http://www.youtube.com/watch?v=4iKjrMTOoQg
ima malo cimanja u pevanju ali to je zato sto sam otpevao iz prve, bez ikakvog namestanja i iz keveta :D
serbianzoro
14-11-2009, 10:48 PM
Odmori od ovog snimka jedno godinu dana,pa ga poslusaj tada hladne glave bice ti jasno zasto nije trebalo da ga postavis i ocekujes pozitivne kritike,Zajdi zajdi iako mnogi drugacije misle nije nimalo zahtevna i teska pesma to je pesma koja mora da se shvati i pesma sa dosta prostora za improvizovanje.Bilo koji ozbiljan muzicar ce ti reci da ako nisi dovoljno siguran tehnicki i ako ne znas tacno sta zelis da odpevas ili odsviras u tolikom slobodnom prostoru ne treba da se upustas u takve experimente,vidi se da si nesiguran,nije da obican narod neces da impresioniras,nije da neces da pogodis i neki posao,samo ne vezano za ovu pesmu kad god udjes u neko ispevavanje moras da znas unapred sta ces da odpevas i da budes siguran da to mozes ili da budes toliko tehnicki superioran i stabilan da mozes da se igras,a to moze jako,jako,jako malo ljudi.
zlobisha
15-11-2009, 02:33 AM
Pored toga, mislim da je vreme da svi ti pevači poput njega shvate da nije poenta da ovu pesmu otpevaju ovoliko izforsirano. Mada to sa druge strane dovodi u pitanje njihovo poimanje muzike... Il' si pevac pa se kurči?, il si pevač pa radi? svoj posao kako treba. :wink:
Hladan_kao_Led
16-11-2009, 03:36 AM
Mene zanima zasto se svi hvataju za ovu pesmu pored toliko lepih balada,manirski razlicitih gde svako moze da pronadje nesto sto mu lezi da otpeva...
...ali jok...mora Zajdi Zajdi...
P.S. i Druze da se ne uvredis,samo dobronamerna kritika,cini mi se da uopste ni sviracki ni pevacki nisi "u pesmu" ako me razumes...nisi je "doziveo"...
alek019
16-11-2009, 12:42 PM
Pa sad, ajde da ja kažem ovako. Čovek ima sluha i prijatnu boju glasa, to što malo (bar to meni tako izgleda) luta i još trazi sebe nije razlog za toliku količinu ladne vode po glavi. Emocija čovek ima čim je izabrao ovu pesmicu. To koliko neko ima snage da tu svoju emociju iznese na videlo je posebna priča ali morate priznati da je i sam pokušaj iznošenja emocija velika stvar, nema mnogo ljudi petlju za to, jer je to najranjiviji mogući teren.
serbianzoro
16-11-2009, 06:02 PM
Covek je verovatno ocekivao kritiku cim je to stavio ovde,pozitivna stvarno ne moze biti,nazalost.Ima srecu da su komentari svih forumasa na mestu pa moze da nauci nesto,da ga tapsemo po ramenu zaludjivali bi ga i to bi bilo bezveze,a to da nema hrabrih koji bi odpevali nesto ovako zahtevno,na zalost ima ih previse i ispaljuju se na svakom koraku,sto je tuzno tu su i mnogo veca imena od njega.
Ilija Ilic
07-12-2009, 03:26 PM
odlicne kritike, hvala svima. Planina zali za liscem, a ja za mladoscu :wink: ne pevam taj muzicki pravac, to me pitali pre snimanja bili znao i tekst smo sastavili cak i po malo nepravilno, kao i harmoniju po onom sto sam ja nacuo jer sam cuo pesmu mnogo puta... probao sam strofu jednom i posle rekao neka me snime :D tako i najavljeno kao eksperiment. Skoro sam procitao tekst, poslusao par navezbanih interpretacija... lepa je... slazem se da ukoliko bih zeleo ponoviti da bih trebao odvojiti sat vremena i pripremiti se kako valja, ali otom potom... jedino na opasku da lutam moram reci da ne lutam, nikad nisam :) kant autor sam pop muzike, moze se preuzeti sa mog sajta moj rad kao i gomila pesama mojih koje izvode mnoge moje kolege na youtube... ovo je bilo spontano i postavio sam to ovde zabave radi. Opet je reklama kad i lose uradis, jer onda mnogo njih te spomene... vi ste cak bili mnogo blagi, moj gitarista (profesor) me je odvalio od zezancije ... Respect :grin:
zlobisha
08-12-2009, 04:12 AM
Skoro sam procitao tekst, poslusao par navezbanih interpretacija... lepa je... slazem se da ukoliko bih zeleo ponoviti da bih trebao odvojiti sat vremena i pripremiti se kako valja, ali otom potom...
Dru?e, nije poenta u tome...
Ne treba da ve?ba?, ako si je osetio, otpevaće? je bez ikakve muke. I to će biti ba? onako kako treba. :wink:
korenjak
08-12-2009, 01:15 PM
Слажем се зајди није тешка песма колико има простора за импровизацију..
Е баш зато је незгодно да је неко доживљава а публика преживљава :wink:
Треба само погодити емоцију тематике и то изнети...
Битна је песма нисмо битни ми, али ми готово увек поступамо обрнуто...
поздрав
zlobisha
08-12-2009, 11:58 PM
Треба само погодити емоцију тематике и то изнети...
Битна је песма нисмо битни ми, али ми готово увек поступамо обрнуто...
поздрав
Upravo to...
serbianzoro
10-12-2009, 02:43 AM
Bravo Korenjace kako to lepo sroci,vrati mi osmeh na lice,samo da ima jos ko da shvati...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.