PDA

View Full Version : ADAM A7 tweeter

MD
03-11-2009, 10:08 PM
Sad gledam moje A7 i shvatim da mi je na jednom monitoru tweeter uvučen, jedno 5 milimetara od re?etaka a na drugom naslonjen uz re?etke, uz jo? neke sitne nepravilnosti, na ovom naslonjenom uz re?etke je par linija neravno...

Zvučno sve radi bez problema...

Zna li netko o čemu se radi?

:confused:

awacs
03-11-2009, 10:20 PM
Zna li netko o čemu se radi?

O razlogu za reklamaciju?

Pozdrav,

Vasa

MD
03-11-2009, 10:20 PM
Slično sam na?ao na jednom forumu...

I've been having some odd luck with getting replacement A7s and what I've noticed is that the ribbon tweeter in my original A7 is mounted flush behind the front panel. While the several replacements (shipping damage, non-working driver) I've had all have the tweeter inset about an extra 1cm

MD
03-11-2009, 10:22 PM
O razlogu za reklamaciju?

Pozdrav,

Vasa

Mislim da nije mehanička gre?ka, nego je jednostavno tweeter tako rađen...

Mo?da kakve razlike u seriji, starije-novije, pa sam dobio različite komade u paru?

:banghead:

awacs
03-11-2009, 10:25 PM
Mo?da kakve razlike u seriji, starije-novije, pa sam dobio različite komade u paru?

Ja to smatram razlogom za reklamaciju. Ili bar razlogom za neugodan razgovor sa prodavcem, nazovi to kako god ?eli? :wink:

Pozdrav,

Vasa

MD
03-11-2009, 10:30 PM
Stvar je da sam ih kupio par mjeseci stare, ali ne iz trgovine, ali imam račun i garanciju, audiopro....

Jo? gore je ?to su mi se nedavno izgrebali s donje strane zbog lo?eg stalka... tako da mi ne mogu dati drugi primjerak, nego ću morati čekati da zamjene tweeter a tko zna koliko to traje....

LACKY
03-11-2009, 10:31 PM
To mozda majstor u fabrici kada uparuje zvucnike jedan prilagodjava drugom i menja mu karakteristike sarafcigerom. Ovaj mozda je namerno tako.
Teorija:Ko zna zasto je to tako, mozda bas treba!:da:

MD
03-11-2009, 10:38 PM
Zamolio bih ako tko ima iste monitore neka pogleda tweetere...

lesha
03-11-2009, 10:42 PM
meni ribbon normalno stoji do resetke.

pitaj tog lika od koga si ih kupio o cemu se radi..

Marko_Charvel
03-11-2009, 10:44 PM
Meni oba 5 mm uvučena.Zavera ka?em ja!:wink:

MD
03-11-2009, 10:50 PM
meni ribbon normalno stoji do resetke.

pitaj tog lika od koga si ih kupio o cemu se radi..

Pa vidiš, tebi stoji do rešetke a u postu ispod tebe stoji uvučeno.

Znači postoji razlika u modelima.

Na slikama mi se čini da stoje do rešetke, ali dosta usera ima uvučene.

Čovjek koji mi ih je prodao ima dva para, možda je zamijenio?

Monitore sam kupio bez ogrebotine ili traga korištenja.

awacs
03-11-2009, 11:15 PM
Čovjek koji mi ih je prodao ima dva para, mo?da je zamijenio?

A da pita? njega o čemu se radi ??? Mislim - platio si, ima? pravo da ga pita?, jel' da?

Pozdrav,

Vasa

Zeroo
04-11-2009, 12:21 AM
Kod mene oba uvucena oko 5mm.

MD
04-11-2009, 12:52 AM
A da pita? njega o čemu se radi ??? Mislim - platio si, ima? pravo da ga pita?, jel' da?

Pozdrav,

Vasa

Ma to sam odmah napravio, čekam da odgovori a u međuvremenu da vidim ako koji user ima slične tweetere.

Promotrio sam monitore i čini mi se da je to jednostavno takva izrada, nema nikakvih o?tećenja, monitori su potpuno novi i takvi polo?aji ribbona su tvornički... sve ostalo na tweeterima je isto, svaki detalj pa i sami ribboni, jedino polo?aj ribbona...

Boggy ili netko, da li će to previ?e utjecati na sound? Sada ne vidim nikakve anomalije u soundu, ali pretpostavljam ako je jedan ribbon uvučen nekoliko milimetara vi?e unutra, da bi trebalo utjecati?

:)

lesha
04-11-2009, 01:06 AM
pardon, izgleda da nisam lepo objasnio..
i kod mene je uvuceno u odnosu na prednju resetku ali se naslanja na njen nastavak, mozda ostali nisu lepo videli posto metal ovde ima ulogu ogledala..

http://img687.imageshack.us/img687/2328/img1796.jpg

awacs
04-11-2009, 01:18 AM
da li će to previše utjecati na sound? Sada ne vidim nikakve anomalije u soundu, ali pretpostavljam ako je jedan ribbon uvučen nekoliko milimetara više unutra, da bi trebalo utjecati?

...a nikako da dođemo do onoga zbog čega zvučnici postoje - da li se TEBI čini da to utiče na sound?

Ako tebi zvučnici zvuče "isto" (kao što si nagovestio na samom početku teme), šta te briga... Jedino će ti biti problem da ih prodaš nekom sledećem pedantnom kupcu...

Pozdrav,

Vasa

lesha
04-11-2009, 01:32 AM
samo da napomenem da imam prvu seriju ovih monitora..

MD
04-11-2009, 10:11 AM
Na gearslutzu primjećujem na sličnom topicu da neki ljudi imaju kao što rekoh, različite tweetere. Neke sa ribbonima stavljenim skroz naprijed, neki sa uvučenim.

mine are really quite close to the grille. i wouldn't want to put them any closer, if you know what i mean. got them about a year back.

Lesha, po slici mi se čini da su ti ribboni dosta naprijed, možda par milimetara iza rešetke. Takvi su i meni na jednom monitoru, ali na drugom su skoro 1 cm uvučeni... obadva tweetera su tvornički tako rađena... znači da postoji neka razlika u istim modelima...

MD
04-11-2009, 10:22 AM
Evo, prodavač mi kaže da ih nije vadio iz kutije. Kupljeni su mjesec dana prije nego sam ih uzeo od njega, sve je na računu, zapakirani u kutiji, niti traga prašine na njima, kamoli korištenja...

Pretpostavljam ako ADAM prodaje monitore na komad, da bi jedan tip tweetera trebao raditi sa drugim...

lesha
04-11-2009, 11:11 AM
Lesha, po slici mi se čini da su ti ribboni dosta naprijed, mo?da par milimetara iza re?etke. Takvi su i meni na jednom monitoru, ali na drugom su skoro 1 cm uvučeni... obadva tweetera su tvornički tako rađena... znači da postoji neka razlika u istim modelima...
kao sto mozes da primetis na slici prednja (crna) resetka ne dodiruje ribbon, ali iza nje stoji metalni nastavak koji ga, cini mi se, dodiruje.

da li bi mozda mogao da ufotkas tvoj ?

MD
04-11-2009, 06:07 PM
Evo fotke... sam sam testirao usporedno monitore i ovaj ?to ima riibon prema naprijed, o?trije zvuči od drugoga... pretpostavljam jer je istureniji prema vani...

Zvuk je na obadva čist, bez distorziranja ili ikakve anomalije...

peruzza
05-11-2009, 12:27 PM
A koji su ti serijski brojevi na njima?

awacs
05-11-2009, 12:43 PM
Evo fotke... sam sam testirao usporedno monitore i ovaj ?to ima riibon prema naprijed, o?trije zvuči od drugoga... pretpostavljam jer je istureniji prema vani...

:banghead::banghead::banghead:

Postoji li ?ansa da ti to lepo vrati? prodavcu? Znam da je glupo pitanje, ali moradoh da ga postavim :ups:

Pozdrav,

Vasa

P.S. Koliko te je ko?tao taj par?

MD
05-11-2009, 01:03 PM
:banghead::banghead::banghead:

Postoji li šansa da ti to lepo vratiš prodavcu? Znam da je glupo pitanje, ali moradoh da ga postavim :ups:

Pozdrav,

Vasa

P.S. Koliko te je koštao taj par?

Ma znam, ali sad mi trebaju trenutno, ne mogu ostati bez monitora jer imam neke materijale za raditi...

Mislio sam odraditi ovaj materijal sa njima, pa poslije kontaktirati prodavača jer garancija još dugo traje.
Zato me zanima da li je ovo neka normalna pojava, zvučna razlika je zaista minimalna, kada rade u paru, niti se ne primjeti, a kakvi takvi, s njima moram trenutno raditi, mada imam još dva para monitora za dodatnu kontrolu plus dt770 pro beyer dynamic itd...

Što se tiče cijene, platio sam ih čak više nego što su mi u audiopro dali naknadno veliki popust kao stalnom kupcu i s obzirom da bi ih uzeo preko firme pa bi imao povrat pdv-a.
Ali mail ponude od audiopro sam primio tek poslije kupovine.

U detalje cijene ne bih, ali cijena je standardna za ove monitore second hand pretpostavljam, negdje 20% manje od cijene u trgovini za cash(sa najmanjim popustom na cash)... ove sam uzeo jer su bili zaista potpuno novi još zapakirani u kutiji...

MD
05-11-2009, 01:14 PM
A koji su ti serijski brojevi na njima?

Serijski brojevi su p-72031, p-74677.

Čitao sam negdje da su do određenog serijskog broja monitori rađeni u drugom pogonu, pa imaju obrnute polove na xlr ulazima, te dolazi do faznih problema...

Ali to su raniji serijski brojevi...

awacs
05-11-2009, 01:23 PM
zvučna razlika je zaista minimalna, kada rade u paru, niti se ne primjeti

Pa, to znači da ni nemaš problem. Nemoj da ih gledaš, slušaj ih :wink:

U detalje cijene ne bih, ali cijena je standardna za ove monitore second hand pretpostavljam, negdje 20% manje od cijene u trgovini za cash(sa najmanjim popustom na cash)... ove sam uzeo jer su bili zaista potpuno novi još zapakirani u kutiji...

Eto, ako te i dalje budu nervirali, bar si uštedeo za eventualni servis. Samo se ne sekiraj, nego radi :) A sledeći put - pamet u glavu :D Pogotovo kad kupuješ second hand...

Pozdrav,

Vasa

MD
06-11-2009, 10:05 AM
Evo, u shopu ka?u da to ne bi trebalo utjecati na zvuk a čovjek koji mi je prodao ima ribbone skroz do grilla, znači radi se o dva tvornička tipa tweetera čija kombinacija ne bi trebala utjecati na zvuk...

Monroe/Rampart
10-11-2009, 08:11 PM
Ajde, da testiram malo svoju paranoju ovdje : ).

Uglavnom, imam A7-ice vec jedno godinu dana, savrseno sam zadovoljan, sjajno se prenose na druge sisteme, bassa je utegnut i nema ga previse, bas kako volim. Presao sam na njih sa zvucnika od stare linije i brzo se navikao i komotno radio na njima.

Zadnjih mjesec i pol sam imao problema s kompjuterom, a kasnije sam i poslovno izbivao od kuce neko vrijeme. Svo to vrijeme glazbu sam slusao na laptopu i onim njegovim pi?tavim integriranim zvucnicima na koje sam se je?io.
Nakon tih 5-6 tjedana, vratio sam se u 'studio', A7-ice su stajale tamo svo vrijeme, nitko ih nije ni taknuo, nista u sobi nije premjestano, kartica ista, sve isto. Problem? Sada prakticki cujem samo bass. Bass, bass i bass. Glas mi zvuci povuceno, odozada u mixu. Instrumenti, sner, cinele, sve je sporedno, pjesme su mi jedan veeeeeliki bass.

Nadam se da je to samo 'psihoakustika' u mojoj glavi i da se ponovo moram naviknut na to da cujem frekvencije ispod 500Hz : ), al me iz ciste paranoje zanimalo da nije mozda moguce da se nesta desilo tweeterima? Posto nista nije niti dirano u cijeloj toj prostoriji, najmanje sami monitori, jedino sto mi pada na pamet je neko talozenje prasine na tweeterima, al to mi je i samom nebulozno.

shigumicu
10-11-2009, 11:00 PM

Zvuk je na obadva čist, bez distorziranja ili ikakve anomalije...

Cekaj. Da li su to inbusi oko tvitera. Mozda se preko njih moze stelovati udaljenost tvitera od resetke. Ja nemam ove monitore, samo gledam sliku :).

korenjak
17-11-2009, 02:11 PM
kod mene je kao kod leshe

priblizeno uz senvich resetku

liman021
25-01-2010, 06:31 PM
pozz ovde kod mene oba visoka su jednako udaljeni od resetke ali se nalaze dublje u unutrasnjosti nego sto prikazuje lesina slika.baj d vej plave diode na adamima kod mene su razlicite jacine tj jedna dioda je vidno slabija...nista mi nije jasno...

geckonium
26-01-2010, 03:37 PM
meni isto jedan tweeter razlichit od drugoga i to sam primetio drugi dan kupovine poshto mi je tad riknuo jedan od adama (zbog prekidacha i domace struje neka glupost)...
tipa rebra jednog tweetera su perfektno paralelna a kod drugog nisu bash sasvim a pozicionirani su isto...

chak sam Leshu pitao dal ima veze to neke, i tripovo se da sam lud shto uopshte to gledam al sad vidim da ljudi imaju iste probleme...

a inache mi desni ume da zuji malo zato shto je "vunica" uletela u subwoofer, a to mi je odlichan pokazatelj da sam preterao sa bassom :grin:

edit: ali pored svega toga mislim da su jako dobri zvuchnici...

geckonium
27-01-2010, 05:24 PM
meni isto jedan tweeter razlichit od drugoga i to sam primetio drugi dan kupovine poshto mi je tad riknuo jedan od adama (zbog prekidacha i domace struje neka glupost)...
tipa rebra jednog tweetera su perfektno paralelna a kod drugog nisu bash sasvim a pozicionirani su isto...

chak sam Leshu pitao dal ima veze to neke, i tripovo se da sam lud shto uopshte to gledam al sad vidim da ljudi imaju iste probleme...

a inache mi desni ume da zuji malo zato shto je "vunica" uletela u subwoofer, a to mi je odlichan pokazatelj da sam preterao sa bassom :grin:

edit: ali pored svega toga mislim da su jako dobri zvuchnici...

i upravo sam zavalio da adami pucpeketaju dok slusham stare ruske ploche... OMG :D