Log in

View Full Version : Koji je ovo synth?

redroom
03-11-2009, 10:00 PM
[/URL]
Moze li neko odgonetnut koji je ovo [URL="http://www.nonamenofame.net/LUSH-Love_at_first_sight_%28dio%29.mp3"]synth (http://www.nonamenofame.net/LUSH-Love_at_first_sight_%28dio%29.mp3)?
Band je Lush, stvar je Love at first sight, iz 1992. godine.
Zvuci mi kao da je synth pad snimljen sa dosta reverba pa traka okrenuta naopako da bi se dobio ovaj dreamy, hypno efekt. Tim teze za pogodit. :(
Digitalac je garant, e sad da li je mozda M1, DX7 ili D50, ako ko zna - super :)

relis
04-11-2009, 12:57 PM
Slusam na male kompjuterske zvucnike pa nemam bas pravi utisak, ali meni to, prema karakteru, vuce na Korg Wavestation ili neki drugi Korg iz tog vremena (M1 npr.).

slowstar
04-11-2009, 04:24 PM
Relis je u pravu, to je wavestation, ali ne znam koji je tacno, obican AD ili SR, ali je skoro SIGURNO Wavestation. Takodje je sigurno da DX7 NE DOLAZI U OBZIR, jer jednostavno ne moze da proizvede takav zvuk.

redroom
05-11-2009, 08:36 PM
hvala! :D:D

InsaneEyes
05-11-2009, 08:51 PM
hvala tebi za lush podsetnik - genialan bend - pogotovu u Robin Guthrie periodu!

redroom
06-11-2009, 11:16 AM
hvala tebi za lush podsetnik - genialan bend - pogotovu u Robin Guthrie periodu!

taj vrazji 4.A.D. imao je je*ene bandove :)

clusterchord
09-11-2009, 05:38 PM
da, uh to su bila dobra vremena.. puno dobre mjuze.. proveo sam vecinu druge polovice 80tih na DCD, Cocteau Twins i This Mortal Coil, i ekipi iz Cramboy.. Tuxudomoon, minimal compact.. etc..

dx7 i d50 nije. mogao bi biti wavestation al nisam siguran. dosta je procesiran zvuk. tako da mi je tesko skuzit source zvuk. ovaj shimmering ili "drhtanje" zvuka i široki stereo je 100 posto neki stari Eventide a la H3000S i sl. za to doba/stil je karakteristicno, recimo r.guthrie, harold budd itd.. puno su rabili eventide-a, i svega drugog sto su nasli da je imalo heavy choruse i modulacije.. lexiconi, pedale, mxr/ehx itd..

redroom
09-11-2009, 09:14 PM
clust, ufh, kopa? mi neke stare datoteke sa tuxedomoon :)
sjećam se 1980. i mjesec i po dana čekanja da stigne "Half mute" direktno od Ralph records, koncerta Stevena Browna u Pauku 1990, uf previ?e toga....

clusterchord
10-11-2009, 06:50 PM
poznam se sa stevenom :), culi smo se par puta mailom, druzili u zagrebu prije par godina,,, vodio sam ga u mex restoran.. (zivi u meksiku vec dosta godina pa voli tu klopu). bilo je price o nekoj suradnji, baletu, al se nikad nije ostvarila..jbga zbog razlicitih kontinenata..

a pricao sam dosta i sa peter principlom kad su bili drugi put u zg-u 2000tih.. vrlo zanimljivi ljudi, i osjetis odmah da su umjetnici od glave do pete, koji su sve dali u to..