Log in

View Full Version : eric prydz istina ili laz???

Joyba
02-11-2009, 06:41 PM
danas mi je bilo dosadno na poslu pa reko da izguglam sta covek ima od sintova kad imao sam sta i da vidim:

Sam:
Well another question long awaited... we have many of these, almost done though. What is in your studio? You said before that you don't have a massive, bombtastic studio. What's in it?

Eric:
I would say nowadays, 80% of my tracks I make on my laptop with a pair of headphones. That's it. Or maybe 70% because I'm traveling so much, and I rarely have any time to spend in the studio. The laptop I'm using is an old crappy PC from 2004. I mean it was kind of state of the art back then; it's kind of a custom made laptop from Frost Network, which is made for making music on it basically. It's running a really old version of Logic. I think it's 5.2 or something like that. But I sort of like being limited, because then you... I don't know. Instead of trying to figure out how all the synthesizers work, you can work with a few instruments and try to make as much as possible out of that. As for my studio, I'm running a Macintosh with Logic 7, and like wavs, plugins, and I do have the Korg bundle as well. And then, I have one synthesizer I think which is a Korg MS-2000. I think it's MS-2000B. It's the new version. It's the one with the vocoder thing. Apart from that I don't have anything. It's like microphone preamps, microphones, stuff like that. But as I said before, I really like to keep the setup as small and compact as possible. It's not really what kind of fancy equipment you have, it's how you use the stuff that you actually have, you know. And I'm doing fine with the small setup I have, and I don't have any plans of getting a big show off studio. I don't need that.

http://www.inthemix.com.au/forum/showthread.php?referrerid=75147&t=210693

to je neki njegov interview... koji bre korg ms-2000,laptop i slusalice! Nista mu ja ne verujem...

a ni pola gearslutza:

http://www.gearslutz.com/board/electronic-music-instruments-electronic-music-production/148886-eric-prydz.html

sta vi mislite?

DaBear
02-11-2009, 07:45 PM
nista nije nemoguce !
Po sto puta vam kazem da oprema nije vazna!!

Cak stavise - neke stvari je mnogo mnogo lakse uraditi ITB !!

Side-chain compresiju, ovaj efekat u onaj..itd..za to bi trebale velike miksete, velika patch polja, dobri outboard i mozda nece ispasti tako na kraju !!

Pogledajte (ako nadjete na webu negde) video iz FM magazine sa bracom Benassi ! Sta decko radi u Logicu...sve ITB! Ali ima super ideje i zna kako da koristi to sto ima...

Vec sam rekao da znam lika koji je izmiksao 3 cela albuma na malom MacBook-u na slusalicama,,,,i sva tri albuma su prosla super!! Decko zna sta radi!!!

Samo treba izvuci maksimum od plugova - 99% ljudi i dalje nema predstavu kako to da uradi...samo kamaraju jedno na drugo!!

lesha
02-11-2009, 07:50 PM
ja mu verujem.
i slazem se da sto si ograniceniji, to ces bolje iskoristiti ono sto imas.

gregor z
02-11-2009, 07:56 PM
:jupi: Čista istina!!!

Moj kolega kojem neke stvari miksam i masteriram super je uspješan i sve dosad je radio u Fruity Loops na jeftinim AT slušalicama......sad je prešao na Logic.....a slušalice su ostale......sredio sam mu Ultrasone po veoma povoljnjoj cijeni i nije hteo da jih uzme.....da mu njegove bolje sviraju......:D

Kad je doneo song na mastering prvi put , mislio sam da me z.......ava, kad sam mu pohvalio sound i produkciju (vrhunsko!!!) i pitao ga koje zvučnike ima i kakvu opremu........a on mi kaže da ima stari PC, Fruity loops i AT slušalice.....ne treba ti danas baš neka strašna oprema ako imaš feeling za muziku.....i volju do rada i učenja......

Pozdrav,

G

nista nije nemoguce !
Po sto puta vam kazem da oprema nije vazna!!

Cak stavise - neke stvari je mnogo mnogo lakse uraditi ITB !!

Side-chain compresiju, ovaj efekat u onaj..itd..za to bi trebale velike miksete, velika patch polja, dobri outboard i mozda nece ispasti tako na kraju !!

Pogledajte (ako nadjete na webu negde) video iz FM magazine sa bracom Benassi ! Sta decko radi u Logicu...sve ITB! Ali ima super ideje i zna kako da koristi to sto ima...

Vec sam rekao da znam lika koji je izmiksao 3 cela albuma na malom MacBook-u na slusalicama,,,,i sva tri albuma su prosla super!! Decko zna sta radi!!!

Samo treba izvuci maksimum od plugova - 99% ljudi i dalje nema predstavu kako to da uradi...samo kamaraju jedno na drugo!!

johnjogurt
02-11-2009, 08:04 PM
ovo je cista istina/.., znam ja

Joyba
02-11-2009, 08:07 PM
ama ljudi razumem ja dobro uradjen mix, ima sad super dsp plagova i ja ih koristim ;) ali one farbe neeemoguce da su vst!:banghead::banghead::banghead:

Everbeatz
02-11-2009, 09:02 PM
moguce je, meni njegovi mixevi i zvuce ITB :) Mislim da je covek veci majstor sto se tice aranzmana, tj kako uz sto minimalnije zahvate postici sto efektiviniji club vibe

Sam sound mu i nije bila jaca strana, ako ga uporedimo sa nekim drugim - Rob Acid, Trentemoller, itd

To i dokazuje da je dobra pesma iznad svega

johnjogurt
03-11-2009, 12:51 AM
jeste, istinu zborish , poslushajte malo bolje cuje se itb.. i to bash

DaBear
03-11-2009, 05:39 AM
opet, MNOGO je lakse dobiti "farbe" na VST-u nego na starim analognim sintijima...sve je sad mnooogo lakse.
Uradis 2- layera, pa neki filter, distorzije itd...ima farbi na hiljade...

disco violence
03-11-2009, 06:22 AM
danas mi je bilo dosadno na poslu pa reko da izguglam sta covek ima od sintova kad imao sam sta i da vidim:

Sam:
Well another question long awaited... we have many of these, almost done though. What is in your studio? You said before that you don't have a massive, bombtastic studio. What's in it?

Eric:
I would say nowadays, 80% of my tracks I make on my laptop with a pair of headphones. That's it. Or maybe 70% because I'm traveling so much, and I rarely have any time to spend in the studio. The laptop I'm using is an old crappy PC from 2004. I mean it was kind of state of the art back then; it's kind of a custom made laptop from Frost Network, which is made for making music on it basically. It's running a really old version of Logic. I think it's 5.2 or something like that. But I sort of like being limited, because then you... I don't know. Instead of trying to figure out how all the synthesizers work, you can work with a few instruments and try to make as much as possible out of that. As for my studio, I'm running a Macintosh with Logic 7, and like wavs, plugins, and I do have the Korg bundle as well. And then, I have one synthesizer I think which is a Korg MS-2000. I think it's MS-2000B. It's the new version. It's the one with the vocoder thing. Apart from that I don't have anything. It's like microphone preamps, microphones, stuff like that. But as I said before, I really like to keep the setup as small and compact as possible. It's not really what kind of fancy equipment you have, it's how you use the stuff that you actually have, you know. And I'm doing fine with the small setup I have, and I don't have any plans of getting a big show off studio. I don't need that.

to je neki njegov interview... koji bre korg ms-2000,laptop i slusalice! Nista mu ja ne verujem...

a ni pola gearslutza:

http://www.gearslutz.com/board/electronic-music-instruments-electronic-music-production/148886-eric-prydz.html

sta vi mislite?
Zbog toga i jeste tu gde je.Velikim majstorima ne treba puno alata da naprave cudo.D?aba ti najbolja sprava ako ne zna? da je koristi?.

DADDY Z
03-11-2009, 06:58 AM
nije ovo prvi slučaj...to sam već čuo od nekoliko top dj-producenata...i ja verujem da tako rade...nije to neka filozofija...ali mislim da miks ne rade na laptopu...možda ga rade ITB ali ne na putovanju koristeći samo sluške kao monitoring...garantujem da urade samo pripremu a final miks rade u studiju (ili im neko drugi radi)

johnjogurt
03-11-2009, 12:21 PM
kada sam pricao s anjim jednom prilikom lik je rekao da koristi waves plaginove.., i kao za razliku od steeve-a, i ingrossa, koji imaju uade, bomb factory, itd, rekao je da ne koristi nishta od toga.. shto je potvrdio lik koji zivi na gajbi tamo sa henrik b..

Joyba
03-11-2009, 07:10 PM
ljudi, ako je tako kao sto vi kazete onda coveku skidam kapu po ko zna koji put,
jbg ko zna zna, ko ne zna baca pare na opremu itd itd...

Joyba
03-11-2009, 07:25 PM
ovaj post mi se svideo na slutz-u:

Originally Posted by Milesy303
As I said before.... If I give you a guitar... can you EVER in your life time ever aspire to create and play music like Hendix or Dylan? No you can not.

Electronic Music production is like any other - some people are every naturally good at it.

There is a magical skill that ALL musicians have - it is called TALENT mate - you can't buy that.

Everbeatz
03-11-2009, 07:26 PM
Eric Prydz is unhappy with the mastering of his new remix made for Calvin Harris. Here are some of his quotes from twitter:
"I just bought Calvin Harris - Flashback (Prydz Remix) from iTunes and mr Harris mastering engineer has absolutely butchered my mix! Who ever has done this has tried to make the remix sound really bad on purpose. its so so so bad. why would they do this??
Promo cd mastering was so bad that i paid for a new mastering by Mike @ the exchange (best engineer in the world ) but they didnt use it!
I will post a link with sound clips so you can hear before and after. its shocking!
I'm so sorry for all of you who love the remix, but can't hear it in its original form. the mix and mastring on it is 1 of the best i ever done."

Hollywood
03-11-2009, 08:02 PM
slazem se sa kolegom Zijem.

Sigurno ne miksa na sluskama jer tesko da mozes da miksas bilo sta ispod 70Hz na sluskama, a da znas sta radis, i ono sto je bitnije kod njegove produkcije sve je puno svakavih reverba koje tesko da mozes da realno cujes i kontrolises na sluskama. Da je uradio jednu ili dve stvari pa da kazes da ima srece i da se desilo, ali svaka traka je samo bolja i bolja, tako da ili mu neko drugi miksa (u sta sam ja siguran) ili miksa sam, ali definitivno ne na sluskama.

silicon science
04-11-2009, 10:40 AM
Za mixanje se slazem, da ne radi na slushkama, ali ni to nije nemoguce... Pretpostavljam da ima lepo organizovan lajbrari sa probranim semplovima ritam sekcije koji mahom koristi, zna napamet koji tu bas moze da legne itd... Gomila pre made stvari uradjenih u studiju i spreman je za put...:)

DaBear
04-11-2009, 11:26 AM
ima ih raznih..kriju studije ko zmija noge !!

Ja sa negde iskopao Kid Creme's studio slike....(pod njegovim pravim imenom !!) Pro uradjena soba...Faraudio (design & zvucnici)

Slusanje mu je sigurno do jaja...

rastamankg
04-11-2009, 12:03 PM
Verovanto mu sluske sluze samo dok pravi komponziciju, a sigurno mixa kuci na Soundcraft Spirit Absolute 2 koje ima :)

Lag
14-11-2009, 12:45 AM
ovo je cista istina/.., znam ja

:)

vasko
14-11-2009, 11:36 AM
el istina da je na ovome smixao pjanoo?

http://i36.tinypic.com/ih2t80.jpg

alavuk
14-11-2009, 08:50 PM
a carl cox i jeff mills su iz karton sitija :)

InsaneEyes
15-11-2009, 11:12 AM
nista nije nemoguce !

imam taj dvd, ludnica al ne znam dal si primetio u jednom momentu dok ovaj chacka battery i oddity pita intervjuer kao u fazonu "pa ne zvuci ti ovo bas dobro kao tvoj standardni Trademark BB sound, a ovaj kaze "pa koristimo na kraju par hardverskih kompresora al necemo vam reci koji su" :)

DaBear
15-11-2009, 11:26 AM
imam taj dvd, ludnica al ne znam dal si primetio u jednom momentu dok ovaj chacka battery i oddity pita intervjuer kao u fazonu "pa ne zvuci ti ovo bas dobro kao tvoj standardni Trademark BB sound, a ovaj kaze "pa koristimo na kraju par hardverskih kompresora al necemo vam reci koji su" :)

Pa nisu valjda ludi da kazu SVIMA kako dobijaju "taj zvuk" sa softwerskim kompresorom u Logicu !!!???
PA ONDA CE SVAKO MOCI TO DA URADI !!! Ovako, klinci misle da im ipak treba neki hardware i pomire se sa sudbinom da im je to jos uvek nedostizno !

Mnogo ljudi kenjaju i lazu po niovinama, prze klince, unose zabunu itd..

Lag
15-11-2009, 01:28 PM
ako ti znash da oni lazhu, onda dobro.

linea
25-11-2009, 08:42 AM
opet, MNOGO je lakse dobiti "farbe" na VST-u nego na starim analognim sintijima...sve je sad mnooogo lakse.
Uradis 2- layera, pa neki filter, distorzije itd...ima farbi na hiljade...

umirem od smijeha kad procitam ovakve postove :)
mnogo je lakse dobiti loshe "farbe" na vst pluginovima nego na analognim spravama, to je tako uvijek bilo i uvjek ce biti...
sobzirom da sam se sa tim chovjekom dopisivao isto me je zanimalo i dobio sam sledeci odgovor :D
eric prydz a.k.a pryda a.k.a moo a.k.a cirez d na svim projektima koristi:

ROLAND JUNO 60 (synth, chord..)
ROLAND JUPITER (synth, chord, lead)
MOOG MINIMOOG (bass lines)(stvar THE TUNNEL)
OBERHEIM OBX (lead, chord) (za nove stvari MELO, REEPERBAHN)
CLAVIA NORD MODULAR (lead) i josh 10ak synthova kojih i ne mogu da se sjetim :)
AKAI MPC 3000 (loops, single drum)
AKAI SL 2000 (breaks, loops)
APPLE LOGIC 7 -8 -9 (aranziranje i sastavljanje)
DIGIDESIGN PROTOOLS 7 - 8 (finalno mixanje) i jos puno puno najboljih HARDWARE kompresora, riverba, dileja i da :) fabfilter volcano za filtriranje ::::

sve ostalo je ili njegava zajebancija(jer mu se moze) ili neki fake postovi..
svako ko je ushao u klub sa zvukom iz PC-a sa loop-ovima iz FL, reason, cubase a se vratio kuci vrlo vrlo nezadovoljan i zbunjen ;)

ljudiii zaboravio bih najvaznije :D :D
stvar PJANOO je nastala u vozu(eric se boji putovanja avionom) izmedju londona i stokholma u drustvu (sada vec najcuvenijeg beogradjanina u svijetu elektronske muzike) dirtysouth a.k.a Dragana Roganovica
dakle, macbook pro, logic i pazi sad ::: ReFX Nexus piano expansion :)
Dragan mu je rekao da se na srpskom jeziku Piano pise sa J i eto ga hit :)

Joyba
25-11-2009, 04:11 PM
ne znam vise nista! ne znam ni kome da verujem a kome ne...sad bi svi rekli veruj svojim usima... i jesam ali se covek lako razuveri, u smislu softver napeduje, ljudi su madjionicari itd itd...
ne znam

DaBear
25-11-2009, 09:26 PM
mnogo je lakse dobiti loshe "farbe" na vst pluginovima nego na analognim spravama, to je tako uvijek bilo i uvjek ce biti...
sobzirom da sam se sa tim chovjekom dopisivao isto me je zanimalo i dobio sam sledeci odgovor :D

DIGIDESIGN PROTOOLS 7 - 8 (finalno mixanje) i jos puno puno najboljih HARDWARE kompresora, riverba, dileja i da :) fabfilter volcano za filtriranje ::::

svako ko je ushao u klub sa zvukom iz PC-a sa loop-ovima iz FL, reason, cubase a se vratio kuci vrlo vrlo nezadovoljan i zbunjen ;)

stvar PJANOO je nastala u vozu(eric se boji putovanja avionom) izmedju londona i stokholma u drustvu (sada vec najcuvenijeg beogradjanina u svijetu elektronske muzike) dirtysouth a.k.a Dragana Roganovica

ma da...svakako. Zar ne vidis da je naredjao sve zive sintije...
Cuo je Moog je dobar za bass - on ga koristi,
Oberheim dobar za tepih, koristi ga..
Cuo da se u Logicu radi dobro MIDI i komponuje - on ga ima i koristi..
Rekli mu da je PTools mega za mixanje - on ga koristi...

Kako je samo porpao sve to u voz i tamo uradio stvar,,??

he he...e boze svasta!!

alavuk
25-11-2009, 09:28 PM
@Dabear

DaBear
25-11-2009, 09:38 PM
@Dabear

Na srpskom se pise PIJANO a ne PJANO, i nema toliko slova OOOOO...

ne znam o cemu pricate,,??

Ali cekam odgovor kako su sve one sintisajzere nagurali u kupe (valjda je prva klasa bila...?) veliki je taj Oberheim...majku mu analognu!!

Moritz
25-11-2009, 09:45 PM
U sustini je vrlo lako samo treba imati strpljenja i vremena pa lepo sesti i uciti stvari.

Ovde mislim na osnove fizike zvuka, digitalizacije i analognih kola pa ce vam sve biti jasnije...znacete odmah da li neko laze ili na laze i da li je radio samo ITB ili nije.
To je kao da znate sva slova, niko vas nece moci slagati sta pise na tarabi :)

ugljesa
25-11-2009, 09:47 PM

Hmmm.Oces da kazes da cubase 5 je u rangu sa fl ????!!!
Pa Scott Storch radi u Cubase-u ukoliko se ne varam !!!

Btw zanimljiva prica nisam znao :).Thnx

ugljesa
25-11-2009, 09:48 PM

Jao a jel to ima negde na netu da se nadje ??:(:(
Bas imam zelju da pogledam to ...:banghead::mad:

alavuk
25-11-2009, 11:08 PM
ma kontam ja tebe ... ali eto i goblini - petra je nocas pjana ... a ne pijana ... u sustini misstyped ime pesme ... ali eto skontalo se medju "srbima" (bez neke uvrede drugima) ...

linea
26-11-2009, 06:46 AM
ma da...svakako. Zar ne vidis da je naredjao sve zive sintije...
Cuo je Moog je dobar za bass - on ga koristi,
Oberheim dobar za tepih, koristi ga..
Cuo da se u Logicu radi dobro MIDI i komponuje - on ga ima i koristi..
Rekli mu da je PTools mega za mixanje - on ga koristi...

Kako je samo porpao sve to u voz i tamo uradio stvar,,??

he he...e boze svasta!!

vidim, sipao si dosta postova ali bih rekao da dalje od sobe iz stana nisi izlazio, maaada (kod nas u stokholmu se mada izgovara sa puno slova A) moram ti besplatno otkriti par tajni a ti dalje uchiteljski prenosi klincima:
da napravis u vozu demo stvari "Melo" od doticnog sampiona elektronske muzike potrebno ti je:
macbook pro(tezina 2.49 kg) Akai LPK25(najmanja klavijatura na trzistu sa kontrolerom i sa arpeggio dugmetom(tezina 640 grama)) logic 9(filter, reverb,delay) iDrum(za loop) GoldBaby XRB (paket kit-ova koje Eric koristi) oberheim OPX-pro (sonicproject virtual oberheim) reFx Nexus ( za synth, chord, bass linije itd) i naravno binske slusalice :)
dakle oko 3 kg vrlo teshke i skupe opreme jedva unesene u voz (sreca pa su nam vozovi sa velikim vratima) da sastavi ideju U KUPEU VOZA PRVE KLASE na liniji stokholm-london, ideju koju sa svim drugim idejama iz voza za 3h "pustanja" diskova naplacuje izmedju 10 i 20 HILJADA GLEMURA ::::

na kraju, neka ostane izmedju mene i tebe,ipak bolje su te lokalne ideje sa linije beograd-bar, pc, reason, cubase itd :D
zivio!

Gianfranco
26-11-2009, 07:27 AM
stvar PJANOO...

Ovo sa Nexus Piano Ekspanzijom je najtanji deo price...

Znam koji je Piano koristio,ali takvog nema u Nexus ekspanziji,koliko se secam...ima samo slican...

DaBear
26-11-2009, 08:24 AM
vidim, sipao si dosta postova ali bih rekao da dalje od sobe iz stana nisi izlazio, maaada (kod nas u stokholmu se mada izgovara sa puno slova A) moram ti besplatno otkriti par tajni a ti dalje uchiteljski prenosi klincima:
da napravis u vozu demo stvari "Melo" od doticnog sampiona elektronske muzike potrebno ti je:
macbook pro(tezina 2.49 kg) Akai LPK25(najmanja klavijatura na trzistu sa kontrolerom i sa arpeggio dugmetom(tezina 640 grama)) logic 9(filter, reverb,delay) iDrum(za loop) GoldBaby XRB (paket kit-ova koje Eric koristi) oberheim OPX-pro (sonicproject virtual oberheim) reFx Nexus ( za synth, chord, bass linije itd) i naravno binske slusalice :)
dakle oko 3 kg vrlo teshke i skupe opreme jedva unesene u voz (sreca pa su nam vozovi sa velikim vratima) da sastavi ideju U KUPEU VOZA PRVE KLASE na liniji stokholm-london, ideju koju sa svim drugim idejama iz voza za 3h "pustanja" diskova naplacuje izmedju 10 i 20 HILJADA GLEMURA ::::

na kraju, neka ostane izmedju mene i tebe,ipak bolje su te lokalne ideje sa linije beograd-bar, pc, reason, cubase itd :D
zivio!

bas ti hvala sto si mi objasni sve..."progledao sam" !
Ja inache, sve moje demose radim na iPhone-u. he he ..nema ni 100grama!

a za postove..stvarno si u pravu...bas "sam sipao" !

Jbga, sta cu..sedim na gajbi po ceo dan...dzaram neki "pravisa" PC sa krekovanim Fruit Loopsima...nemogu nikako da "nabodem" nesto da valja...
ali sad znam sta cu da radim (kad si mi "otkrio tajnu!")

zmaj
26-11-2009, 12:28 PM
@ Linea
Ti si kralj!!! Ne verujem...:rotfl: Sledeci put pre nego sto uzmes vijagru barem procitaj sta je covek napisao:wink:

awacs
26-11-2009, 02:09 PM
Ovde mislim na osnove fizike zvuka, digitalizacije i analognih kola pa ce vam sve biti jasnije...znacete odmah da li neko laze ili na laze i da li je radio samo ITB ili nije.
To je kao da znate sva slova, niko vas nece moci slagati sta pise na tarabi :)

+1001

I jo? pone?to:

Sve to je potpuno nebitno. Na forumu se toliko pominju "klaviri", "juno60", "Oberheim", "Moog", "UA1176/78", "SSL", "Lexicon", ?tagod, da mi dođe da... se nasmejem :)

Pitam se koliko je ljudi koji kupuju UAD-e zaista vrtelo dugmiće na "hardverskim" Urei 1176/8 (srebrni, crni, koje god izdanje bilo), a koliko ih je po forumima ili chat roomovima pročitalo da "taj-i-taj radi sa hardwareom" i to tumači kao Sveto Slovo :confused:

I za?to bilo koga zabolje uho ?to neki lik radi ITB ili OTB ili KGB? JBT... Sve su to glupe frekvencije, samo ih treba organizovati da zvuče koliko-toliko skladno i prihvatljivo nekim ljudima koji će to na kraju da plate :)

@linea:
Kad bude? otvorio svoj klub u Stokholmu verovatno će? na izlazu vraćati ljudima pare ako prepoznaju da si ih vaćario pu?tajući im muziku sklepanu u FL i Cubaseu.

Pozdrav,

Vasa

Everbeatz
26-11-2009, 02:20 PM
Jasno je svima da se danas radi tzv hybrid metod ili kombinovanje digital & analog. Jedno bez drugog ne moze. Sto se tice procesinga licno sam misljenja da i jedan i drugi sistem imaju svoje prednosti i svoje mane, koje su i opste poznate, stoga i koristene u tom duhu

Sve su to glupe frekvencije, samo ih treba organizovati da zvuče koliko-toliko skladno i prihvatljivo

relativna istina, mada opet i istina - da je tako "lako" to sve, ne bi postojali forumi, skole, internships, itd gde bi ljudi mogli da nauce da "organizuju frekvencije" jer krenu u sve to po principu "lako cemo', pa uvide da to nije rocket science, a nije ni previse jednostavno

U ovome svemu su najveci prob forumi i istine koje kruze internetom gde su vise prisutne hipoteze nego istine iz praxe, da ne pominjem nepoznavanje elementarnih principa audio recordinga i mixinga nego odma odlazak u advanced level

awacs
26-11-2009, 02:40 PM
U ovome svemu su najveci prob forumi i istine koje kruze internetom gde su vise prisutne hipoteze nego istine iz praxe, da ne pominjem nepoznavanje elementarnih principa audio recordinga i mixinga nego odma odlazak u advanced level

:thumbsup: To sam 'teo reći, ali si ti rekao bolje i kraće :D

Pozdrav,

Vasa

lesha
26-11-2009, 03:05 PM
@linea:
Kad bude? otvorio svoj klub u Stokholmu verovatno će? na izlazu vraćati ljudima pare ako prepoznaju da si ih vaćario pu?tajući im muziku sklepanu u FL i Cubaseu.
vaso, bole ljude brige na cemu je sta radjeno, samo se mi oko toga zamlacujemo :wink:

Max
26-11-2009, 03:34 PM
+1001

Pitam se koliko je ljudi koji kupuju UAD-e zaista vrtelo dugmiće na "hardverskim" Urei 1176/8 (srebrni, crni, koje god izdanje bilo), a koliko ih je po forumima ili chat roomovima pročitalo da "taj-i-taj radi sa hardwareom" i to tumači kao Sveto Slovo :confused:

Pozdrav,

Vasa

Ja sam vrteo dugmice 10 godina na UA 1176 i sad imam i UAD i UA ..... ponovi mi pitanje ?

DaBear
26-11-2009, 04:14 PM
Ja sam vrteo dugmice 10 godina na UA 1176 i sad imam i UAD i UA ..... ponovi mi pitanje ?

Maxa nema po forumu i onda se pojavi pocne da ...hmmm..eh ..he he..!!
Gde si Max! Smatraj se jednim od mozda (max) 10 ljudi na forumu koji su "dirali" pravi 1176...sta je tu lose?
Pa morao je neko i u tu grupu...a znas na koga se odnosi....Pa na mladj narastaje ! he he..

I kakva je razlika..izmedju UA i UAD-a...? Znam ja - u uAD-u ima MNOGO 1176-ova...a u UA ima samo jedan...!!:wink:

Bockie
26-11-2009, 04:18 PM
Sve su to glupe frekvencije, samo ih treba organizovati da zvuče koliko-toliko skladno i prihvatljivo nekim ljudima koji će to na kraju da plate :)

Cika Vaso, aj kad budes isao do NS, javi, ceka te jedno 5 litara piva za ovo!

awacs
26-11-2009, 04:20 PM

Crni Maxe, đe se baš ti prepozna u tom pitanju :shock::confused: A da ga pročitaš još jedared?

Pun pozdrav,

Vasa

P.S. @lesha: Pa da, ali i mi smo valjda ljudi (ponekad, kad nismo prducenti :wink:)

P.P.S. @Big Bockie: Hehe, zaboravio sam na Envelope :D Jel' može još dva kila piva u to ime :wink: ? A i ne mora u NS, može i u BG ako ti svraćaš malo južnije... Zemun... to ti je još malo pa NS :wink:

Bockie
26-11-2009, 04:52 PM
Vidim ja da cemo se olesiti u Pazovi...
:D:rotfl::D

InsaneEyes
26-11-2009, 04:58 PM
Jao a jel to ima negde na netu da se nadje ??:(:(
Bas imam zelju da pogledam to ...:banghead::mad:

ne verujem, vidi po ovim radnjama gde prodaju stare brojeve stranih caopisa, mozda ima tamo

DaBear
26-11-2009, 05:32 PM
ne verujem, vidi po ovim radnjama gde prodaju stare brojeve stranih caopisa, mozda ima tamo

evo vam link za video (na Google videos..ima sve)
pogledajte kako ljudi vladaju materijom!

http://www.offlimits-forum.com/phpBB2/viewtopic.php?f=9&t=5533&start=30

imate jos tonu video iz Future Musica ovde....nema spavanja nocas!! he he

zmaj
26-11-2009, 11:26 PM
Gde si Max! Smatraj se jednim od mozda (max) 10 ljudi na forumu koji su "dirali" pravi 1176...sta je tu lose?
Pa morao je neko i u tu grupu...a znas na koga se odnosi....Pa na mladj narastaje ! he he..

I kakva je razlika..izmedju UA i UAD-a...? Znam ja - u uAD-u ima MNOGO 1176-ova...a u UA ima samo jedan...!!:wink:

Pa evo ja sam ti jedan iz te bas mlade generacije i imao sam prilike da vrtim dugmice na pravom i na UAD-u...i verovatno sam jedan od retkih iz te generacije koji bi i dalje vrteo dugmice:)
Prvo, ne mislim da su UAD i slicni losi, daleko od toga, sve je to vrh i sve to koristim... ali postoji nesto posebno u faderima, dugmicima, vu metrima... sta znam, verovatno ste vi u to vreme bili okruzeni samo time pa vam je i preko glave toga i nije vam interesantno, ali ja u moje vreme, ovo sada digitalno, sam krenuo od Triple Dat-a i monitora ispred sebe pa mi fali malo dugmica i zaista zelim da ispred mene stoje samo faderi, dugmici i zvucnici i da vise slusam a manje gledam... :( a posao, realno, sve zavrsava:wink:

InsaneEyes
26-11-2009, 11:49 PM
pogledajte kako ljudi vladaju materijom!

obavezno pogledati do kraja :rotfl:

http://video.google.com/videoplay?docid=5901013647539440264&ei=6SX2SMubA6Ky2gLszKHrDg&q=benassi+studio+with#docid=8421449494937899529

Max
26-11-2009, 11:50 PM

Ma vise mi se popelo na k... to silno kurobecanje sa analogno ... digitalnim ... otpornicima ... strujama ... sabirnicama i oduzimarcinama ....

Stvarno bi ljudi trebalo da stvaraju muziku i da mixaju / produciraju istu . Nisam cuo ni jedno pitanje vezano za aranzmane , mix , resenja u produkcijama ... kao da sad svi to znaju ???? ... samo ima fali pravi 1176 da bi uradili sve sto i ostali ..... a ovamo , dobijam projekte iz nekolicine Bg studija na mix .... brate moj Vrachu ... treba da vidis te projekte .... ne bi verovao ... to su ELEMETARNA neznanja .... a ljudi su na platama u tim studijima , znaci ljudi koji bi i trebalo nesto da znaju .... strasno ...

Ja samo cujem onu glupu demagogiju ... kad neko pljune nesto na necijem mixu .... ovaj automatski odgovara " tako sam hteo ... "

Da , vazi ... hteo si da ti mix nema nista ispod 100 Hz ... hteo si da ti mix zvuci mono.... hteo si da ti gitara zvuci k'o kurac ..... svi se kriju iza tih odgovora , umesto da lepo kazu ... ne znam .... sta mislis kako bi to moglo bolje ?

Sto se tice UAD 1176 ....mogu da kazem da u odredjenim situacijama radi i bolje nego hardware ... a u nekim losije ... zavisi sta ti treba . A kao sto znas i sam , kad si u studiju sa 8 1176 ... svaka je toliko razlicita ( a o silver modelim a da ne govorim ) da bi mogao 'laaadno da stavis UAD kao deveti unit .... i da bude taman toliko isti ili drugaciji od ostalih koliko su oni izmedju sebe . E sad nastaje drugi problem .... koliko ljudi uopste znaju da rade sa njim .... koliko ljudi uopste znaju sta je fet kompresor .... sta je opto kompresor ... sta lampa uradi dobro a sta lose .... sta trafo uradi dobro a sta lose .... to niko i ne pita .... vazno je da ako nemas hardware , ne mozes da uradis profi ..... gluposti :(

Eto israh se ..... necu vise ... :)

awacs
27-11-2009, 02:46 AM
koliko ljudi uopste znaju sta je fet kompresor .... sta je opto kompresor ... sta lampa uradi dobro a sta lose .... sta trafo uradi dobro a sta lose .... to niko i ne pita .... vazno je da ako nemas hardware , ne mozes da uradis profi ..... gluposti :(

Max, ba? te dugo nije bilo među nama mrmotima :D

O FET kompresorima znam samo to da je recimo 1176/8 FET kompresor. A da je Valley People dyna~mite VCA-based... Tako mi rekli, a mo?da sam i lo?e zapamtio. ?ta to nekoga boli Q - proba? kako se pona?a, pa vidi? da li ti se sviđa ili ne. U krajnjoj liniji, radi? sa onim čime raspola?e? u studiju.

Tako bilo nekad, ali sada jok. Sad svi imamo bar po 20 EQ opcija i jedno 12 dinamičkih sekcija. I dok se sve to isproba - prođe ceo dan. Amaterski ITB se uglavnom svodi na to. Entuzijazam.

A to da ne?to "bude profi"... to nema veze sa ITB ili OTB načinom rada, a ni sa kvalitetom. Profi je kad ne?to naplati?, kako god da to na kraju zvuči :wink: Profi nije stvar kvaliteta, nego kvantiteta :wink:

O frekvencijama ispod 100Hz, "gitarama koje zvuče ko kurac", i "miksevima koji zvuče mono" mi glupo da pričam... a i tebi bi verovatno bilo glupo da čita?. Sve u svemu, glupo je da pričamo o stvarima koje nemaju konkretno ime.

Sve dok recimo Led Zeppelin ne snime ponovo Whole Lotta Love, ali sumnjam u tu mogućnost. Dodu?e, taj miks bar ne zvuči mono :)

Eto israh se ..... necu vise ... :)

Seri bre slobodno, nisi jedini. Uzmimo na primer mene :wink:

Pozdrav,

Vasa

lesha
27-11-2009, 05:20 AM
obavezno pogledati do kraja :rotfl:

http://video.google.com/videoplay?docid=5901013647539440264&ei=6SX2SMubA6Ky2gLszKHrDg&q=benassi+studio+with#docid=8421449494937899529

definitivno najjaci klip :D

vasko
27-11-2009, 09:40 AM
Profi je kad ne?to naplati?, kako god da to na kraju zvuči :wink:

eh

DaBear
30-11-2009, 01:10 PM
evo jednog starog intervjua, ali verovatno se nije mnogo promenilo...ja i dalje mislim da se 90% odradjuje na nekom lap topu...mozda jos par novih plugova koje je pazario u medjuvremenu i ti je to..

pecass
30-11-2009, 03:42 PM
http://www.youtube.com/watch?v=L_fCqg92qks

Ama ljudi cist hardverovski software:mase:

Posebmo ovaj analogni ulazak....:scared:

puRe
01-12-2009, 10:57 PM
http://www.twitvid.com/90F9F

DaBear
05-12-2009, 07:28 AM
http://www.twitvid.com/90F9F

Eto !! Misterija reshena.....nema nista bolje i prakticnije od malog, portabl set up-a !!!