View Full Version : samo za metalce
Arthur
01-11-2009, 01:27 PM
Bend kojem sam nedavno zavr?io ploču, objavili album za neku stranu etiketu, izgleda pod creative commons licencom.
Jako čudan bend sa jo? čudnijom muzikom i produkcijskim zahtevima, mada meni veoma dragi, i visoko cenim njihovu autentičnost. Muzički negde na pola puta od Deftonsa ka Blockoutu, barem koliko se meni čini (iako bi oni naveli i mnoge druge kao uzore i motivatore)
http://www.yumetal.net/forum/topic/40259-jewy-sabatay/
Bockie
01-11-2009, 01:45 PM
Mogao si da okacis jednu stvar, ovako ima ceo album od 160 mb...
Aj nabaci malo kako si snimao,cime,sta,zivo me interesuje kako si zadovoljan 1640-icom...
Arthur
01-11-2009, 02:00 PM
album nije sniman u mom studiju, sniman je u studiju Skalamerija od strane Bojana Lunga i Srdjana Zdravkovića. Snimano je preko divnog matorog Studiomastera i Digi002. Na bubnju kombinacija svega i svačega - AKGd112, sm57 doboš, timpani neki Audixovi clip-on mikrofoni, a overheadi Fostex, takođe ne znam model, nikad ga nisam video ranije a sasvim fino radi. Gitare su snimane 57icom na njihovom handmade pojačalu, pa posle kod mene u studiju reampovano na Laney MH100, takođe 57ica. Vokal je sniman kod mene preko MD441 i API 512c preampa (hvala Maxu!). Bass, linijski, Dibox pa u mixu tretiran svime i svačime. Ponajviše UAD pluginovima LA2A, Cambridge i Waves Rbassom. Od reverba korišćen Altiverb, UAD Plate 140 jaako mnogo i ponešto Sonnox Native Reverba (koji mi u zadnje vreme postaje sve omiljeniji!). Snimak je veoma prljav, organski i neispeglan, što je prvenstveno njihova želja, kad god bi nešto krenuo da picanim, oni bi se mrštili jako i tugovali uz rakiju. Al čini mi se da je produkcijski skroz u skladu sa samom muzikom i senzitivitetom koji su tražili. Jedan od najčudnijih radova meni do sada.
Arthur
01-11-2009, 02:02 PM
Inače onyx je divna sprava, užasno dobro funckionalno organizovan za gomilu primena. Preampi solidni, transparentni, jedino počinjem polako da sumnjam u tu AD konverziju gde me polako muče visoki na činelama, ride i hihat činelama. Uskoro ću probati da ga koristim samo kao preamp source i da idem u FF800 i M-audio profire 2626 na konverziju
Bockie
01-11-2009, 02:53 PM
Tacno! FW karta koja ide u njega je slaba tacka! Imam utisak da sam mixer ima bar duplo bolji sound nego ono sto zavrsi na trekovima... Hebi ga...
Mislim da je to opasno dobro resenje, ici na FF800 ili nesto bolje...
Arthur
01-11-2009, 03:02 PM
pa fora je u tome da ta karta ima izgleda jako gotivan soft limiter, jer mi stižu popeglani peakovi u trackove šta god radio. Al sam sound mislim da škripi. Al odličan je za live-ove
Bockie
01-11-2009, 03:14 PM
Ma generalno, za tu lovu je bombonica,kontam da bi analogni mix na njemu bio do yaya... Citao sam na netu lika koji je nakacio to na Studera... :D
Kaze da je mrak...
Svidja mi se sto stvarno , sto kazes, moze svasta sa njom da se radi,imas svega,nikad te ne ostavi bez opcija...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.