View Full Version : dts problem 1212m
Kupio WD HD player ( ( <!-- m -->http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=572<!-- m -->) ) i sad se stvorio problem kad pokusavam gledati filmove koji imaju DTS audio, zato jer WD HD player ne moze napraviti downmixing iz DTS-a u AC-3, osim ako se ne spaja digitalno npr preko optickog.
s obzirom da ja imam stereo pojacalo, a ne reciever, mogu spojiti samo cinchevima ( analogno )
pa sam mislio da li je moguce spojiti iz OPTICKOG out-a NA WD HDu u OPTIČKI in na EMU 1212m, i onda analogno cinchem iz EMU 1212m na stereo pojačalo, (na taj bi nacin kartica radila downmixing iz dtsa u ac3) ??
DaBear
31-10-2009, 05:17 PM
Kupio WD HD player ( ( <!-- m -->http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=572<!-- m -->) ) i sad se stvorio problem kad pokusavam gledati filmove koji imaju DTS audio, zato jer WD HD player ne moze napraviti downmixing iz DTS-a u AC-3, osim ako se ne spaja digitalno npr preko optickog.
s obzirom da ja imam stereo pojacalo, a ne reciever, mogu spojiti samo cinchevima ( analogno )
pa sam mislio da li je moguce spojiti iz OPTICKOG out-a NA WD HDu u OPTIČKI in na EMU 1212m, i onda analogno cinchem iz EMU 1212m na stereo pojačalo, (na taj bi nacin kartica radila downmixing iz dtsa u ac3) ??
niko i nista ti nece raditi "downmix" !??
Stavi lepo analogne izlaze, veruj mi, neces cuti mnogo razlike (pogotovo sto se taj "downmox" neradi...a i imas samo stereo pojacalo.
Dok ne nabavis pravo multi-channel pojacalo i dobre surround zvucnike, neces cuti neku razliku. Pa cak ni tad nije ludilo - jer jako malo filmova ima dobar surround mix..sve je to prevara!
DaBear
31-10-2009, 05:18 PM
Stavi lepo analogne izlaze, veruj mi, neces cuti mnogo razlike (pogotovo sto se taj "downmox" neradi...a i imas samo stereo pojacalo.
Dok ne nabavis pravo multi-channel pojacalo i dobre surround zvucnike, neces cuti neku razliku. Pa cak ni tad nije ludilo - jer jako malo filmova ima dobar surround mix..sve je to prevara!
MilTon
31-10-2009, 05:22 PM
Pretpostavljam da jeste, ja imam isto WDTW i DTS saljem na Yamaha receiver preko optike. WDTV u tom slucaju samo propusti signal, a ostalo zavisi od tvoje zvucne karte.
DaBear
31-10-2009, 05:44 PM
tu su obicno oba izlaza aktivna sve vreme, pa sta ubodes...ako ubodes digitalni, on ce da "izbacuje" dts samo...analog izbacuje stereo...
vec sam probao spojiti sve analogno, tj iz WD HDa direktno u stereo pojacalo, ali na taj nacin uopce nemam zvuka, zato i pokusavam digitalno.
s obzirom na nemam receiver ( sa kojim bi to radilo ), pokusavam preko zvucne ( digitalno ), ali izgleda da nece ni digitalno preko nje.
MilTon
01-11-2009, 07:27 PM
Ne druze, ova sprava nema downmix za DTS, ne radi se o kvalitetu nego o kodeku. Znaci, jedini nacin da cuje covek DTS zvuk na doticnoj spravi je da ga prosledi do neke druge koja ga "razume".
pecass
02-11-2009, 08:30 AM
Ne druze, ova sprava nema downmix za DTS, ne radi se o kvalitetu nego o kodeku. Znaci, jedini nacin da cuje covek DTS zvuk na doticnoj spravi je da ga prosledi do neke druge koja ga "razume".
Podrska prethodno recenom - receiver ili procesor u koji ulazi digitalni signal treba da ima dekoder...postoje pleyeri koji imaju nezavisnih 6 analognih izlaza koji u sebi imaju dekoder a tebi je potrebno onda 6-kanalno pojacalo.
Tako da WD mora biti prikljucen na nesto sto u naslovu ima DTS.
A sto se tice prevare na temu DD i DTS-a drago mi je sto zivim u istoj od 2000-te te postovani ostrvski kolega malo manje negativnog dozivljaja sto se toga tice8-)
DaBear
02-11-2009, 07:54 PM
A sto se tice prevare na temu DD i DTS-a drago mi je sto zivim u istoj od 2000-te te postovani ostrvski kolega malo manje negativnog dozivljaja sto se toga tice8-)
nisam bas razumeo...objasni malo..? e?
MilTon
02-11-2009, 08:24 PM
Sa duznim postovanjem, ne mogu da razumem kako se oko skoro svake teme zapocne neka bespotrebna diskusija:confused:. Stvarno smo neki cudan narod... Covek trazio pomoc, dobio, i sad ode sve u drugom pravcu.
DaBear
02-11-2009, 08:55 PM
Sa duznim postovanjem, ne mogu da razumem kako se oko skoro svake teme zapocne neka bespotrebna diskusija:confused:. Stvarno smo neki cudan narod... Covek trazio pomoc, dobio, i sad ode sve u drugom pravcu.
sta fali..? malo da "produzimo zivot" ovom postu. Brzo se zavrsilo ! he he..
Jos nesto - ne znam sto nemas nikakav zvuk iz analognog izlaza? Mozda je pokvaren? Obicno na svim tim spravama SVI izlazi rade SVE vreme. Ja sam skoro nekome namestao SKY HD Box i vukao sam HDMI (zvuk i slika) za TV, analog audio za radio, i SCART (slika i zvuk za multi room sistem) i sve radi u isto vreme...svaki izlaz "prepoznaje " i svira to sto treba...
A (da se vratim opet na ono od pre..) nije mi jasno na sta je gosn Pecass mislio...samo to - pa onda mogu malo da objasnim (sta sam ja mislio)..a? eh..? ko lud? ja? ma neeee....:ups::ups:
MilTon
02-11-2009, 09:03 PM
sta fali..? malo da "produzimo zivot" ovom postu. Brzo se zavrsilo ! he he..
Jos nesto - ne znam sto nemas nikakav zvuk iz analognog izlaza? Mozda je pokvaren? Obicno na svim tim spravama SVI izlazi rade SVE vreme. Ja sam skoro nekome namestao SKY HD Box i vukao sam HDMI (zvuk i slika) za TV, analog audio za radio, i SCART (slika i zvuk za multi room sistem) i sve radi u isto vreme...svaki izlaz "prepoznaje " i svira to sto treba...
A (da se vratim opet na ono od pre..) nije mi jasno na sta je gosn Pecass mislio...samo to - pa onda mogu malo da objasnim (sta sam ja mislio)..a? eh..? ko lud? ja? ma neeee....:ups::ups:
Pa rekosmo ti da ta sprava nema dekoder za DTS, kako onda da ga prepozna i salje na analogni izlaz?
DaBear
03-11-2009, 05:42 AM
Pa rekosmo ti da ta sprava nema dekoder za DTS, kako onda da ga prepozna i salje na analogni izlaz?
pa na analogni izlaz treba da izlazi "analog" stereo sound !
Mozda ti samo izlaz ne radi..?
Jer se cuje bilo sta sa njega..?
MilTon
03-11-2009, 05:43 PM
pa na analogni izlaz treba da izlazi "analog" stereo sound !
Mozda ti samo izlaz ne radi..?
Jer se cuje bilo sta sa njega..?
Ajde jos jednom, ne radi se o vrsti izlaza, WDTV je kao softverski plejer, mora da ima ugradjen kodek da bi proizveo zvuk.
pecass
04-11-2009, 09:50 PM
Uz krajnje postovanje koje zasluzujes i negaciju da sam ikako tvrdio d da si luuud...:wink:
Davnasnje 1999 za inat agresoru sam pazario svj prvi HC sistem od tricavih xx.xxx DM (a to mu bila ozbiljna valuta) te od tada imam zbirku od jedno 400-nak filmova i 100-nak koncerata (sto znaci da nisam preterano opterecen da bas sve imam) i moram ostati kod tvrdnje da DD tj DTS u ozbiljnim produkcijama itekako zvuce bolje nego na bilo kom stereo sistemu (a i tu imam HIGHEND sistem koji je u rangu prethodne cifre samo u EUR)
Daklem da ne tupim previse za nevernike neka poslusaju>
RAMMSTEIN-VOLKERSBALL
METALICA-S&M
SADE - LIVE
DEPECHE MODE - DEVOTIONAL
SEAL - LIVE IN PARIS
SLAVES TO THE RHYTHM
ROGER WATERS - IN THE FLESH
PRINCE - RAVE IN YEAR 2000
a sto se filmove tice
Bilo sta od Francuskog talasa LUC BESONNA - taj obozava ton u svojim filmovima(produkcijskim ili kao reditelj)
Triologija MATRIX-a
Trologija Gospodara Prstenova.
FACEOFF i PAYBACK
GLADIATOR!!!!!!!!!!
ne spadaju tu samao BLOCKBUSTERI recimo filmovi
http://www.imdb.com/title/tt0396171/
http://www.imdb.com/find?s=all&q=gattaca
postoji i tvrdnja da se filmovi mix-uju posebno za DVD izdanja al se plasim da je to neistina posto znamo kakvi su filmski producenti STIPSE!!!!
pogotovu kad se finalne obrade tice...
U svakom slucaju nase kolege koji se bave Sound Designom su postigle uspeh utoliko da sada ton u filmu ima 50% znacaja(sto i nemora bas i da bude dobra strana po 7-u umetnost jer kad iskjucite ton - gledanje filma bez istog gubi svrhu)
Te zivela nama KRISTINA (odsek tona na FDU) i TON FILM!!!
DaBear
05-11-2009, 08:42 PM
ne kazem da je sve bas sranje...
Od muzike u surroundu imam svega 10-ak komada. JMJarre - hitovi remiksovano za surround je LUDILO !! Ta muzika je stvorena za to...
Sto se tice filmova - svi Blockbusters su manje vise super...zadnji Batman, King Kong, itd, napr..jedan od super smiksanih surround filmova I Robot (gde sve vreme ima surround atmosfera, za razliku od mnogih filmova, gde samo svremena na vreme nesto sisne pozadi !!)
Za DVD je koriste drugi Dolby codec-i i NIKAD nije isto kao u bioskopu.
A (provereno) znam i video sam puno puta, da se za DVD rade novi miksevi, uglavnom sa MNOGO MANJIM surround efektima, jer masa ljudi i dalje ima kaka sisteme i lose namestene zvucnike. A za one koji imaju bolji sistem PONEKAD izbace DTS miks ili sta vec...
Jos uvek tu love u mutnom...prodaju nesto sto jos nije standardizovano, nikad nece sve da daju odmah, nego cede, izvlace pare itd...
Kad recimo, provedem vreme u studiju gde se miksa neki film, i posle vidim taj film na DVD-u...nema veze jedno sa drugim! od tad se vise ne lozim...
IAKO i sam imam solidan sistem kuci, i bavim se (svremena na vreme) instalacijom istih...
awacs
06-11-2009, 10:52 AM
Jos uvek tu love u mutnom...prodaju nesto sto jos nije standardizovano, nikad nece sve da daju odmah, nego cede, izvlace pare itd...
Pa neke stvari nikada neće ni uspeti da standardizuju - recimo SPL u uslovima kućnog slu?anja. A jbg, filmski miks dosta zavisi od toga, mnogo vi?e od miksa pop muzike...
?to ka?e Pecass - filmski producenti jesu stipse, pa i ja sumnjam da se radi novi MIKS za DVD. Opet, to ne znači da se ne radi neka vrsta drugačijeg stem miksa/"masteringa" (kompresija ?umova, muzike, dijaloga, specijalnih efekata, trt-mrt). Čisto da bi oni koji kod kuće slu?aju na 50-60dB SPL imali kakav-takav utisak o "punoći zvuka".
Pozdrav,
Vasa
DaBear
06-11-2009, 02:17 PM
Pa neke stvari nikada neće ni uspeti da standardizuju - recimo SPL u uslovima kućnog slu?anja. A jbg, filmski miks dosta zavisi od toga, mnogo vi?e od miksa pop muzike...
?to ka?e Pecass - filmski producenti jesu stipse, pa i ja sumnjam da se radi novi MIKS za DVD. Opet, to ne znači da se ne radi neka vrsta drugačijeg stem miksa/"masteringa" (kompresija ?umova, muzike, dijaloga, specijalnih efekata, trt-mrt). Čisto da bi oni koji kod kuće slu?aju na 50-60dB SPL imali kakav-takav utisak o "punoći zvuka".
Pozdrav,
Vasa
pa da, u najvecem broju slucajeva, za DVD mix se dobiju surround stemovi tipa, dijalozi, muzika, efekti, itd..pa ih oni onda "doziraju" za DVD !!
I to se radi po smesnim studijima, kucne varijante itd...
awacs
06-11-2009, 02:24 PM
pa da, u najvecem broju slucajeva, za DVD mix se dobiju surround stemovi tipa, dijalozi, muzika, efekti, itd..pa ih oni onda "doziraju" za DVD !!
I to se radi po smesnim studijima, kucne varijante itd...
Pa da, to i TREBA da se radi u kućnoj varijanti jer se i radi "za kućnu upotrebu" :wink:. Em logično, em nu?no. Jb? "bioskopski zvuk" koji ne slu?a? u uslovima specifikovanim za DTS/THX/DD/?tagod. Akustička obrada, VELIČINA "PLATNA", sva?ta tu ima.
Zato bato - udri kompresor po stemovima, kao ?to si roknuo i kompresor na sliku, za?to bi zvuk bio BOLJI od slike u kućnim uslovima???
Pozdrav,
Vasa
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.