Log in

View Full Version : KORG TR prekid efekta!!!

leolo
30-10-2009, 09:28 AM
Bok,imam TR i stvara mi problem pri mijenjanju kombinacija jer trenutno prekida efekt bez obzira na pedalu.Ima li tu kakav način da se to izbjegne?

clusterchord
30-10-2009, 08:22 PM
ne. korg je nazalost tako napravljen. jer ima zasebni DSP samo za efekte. to je problme kod mnogih romplera.

neki sintesajzeri to mogu napraviti elegantnije, poput recimo Virusa TI, jer se sav processing nalazi u istom DSP sustavu, koji je dovoljno jak da vozi razne efekte po svakom kanalu.. tako da je tom DSPu lako napravit preraspodjelu da zadnje note u prijasnjem fektu jos odjeknu.. dok se novi vec ucitao.

ailein
31-10-2009, 06:59 AM
Postoje načini koji se koriste kod KARME i M3 dakle trebao bi postojati način i za TR. Pitanje je da li je nekoga to toliko smetalo da je odlučio rije?iti problem do kraja
ili
da li je imao dovoljno znanja i iskustva da doskoči ovakvoj peripetiji. Odgovor SIGURNO POSTOJI !!!

darkstar
31-10-2009, 11:12 PM
ailein,gresis.

To o cemu ti pricas je neko prelazno resenje tipa unutar sekvencera se zvuk ne prekida kad se menjaju farbe bla bla...ili live mode rolanda...

U "preset" modu,gde menjas voiceove ili kako god da ih roland-korg-yamaha zovu,ni jedna firma nema resenje koje ne prekida ton.

ailein
03-11-2009, 08:32 AM
ailein,gresis.

To o cemu ti pricas je neko prelazno resenje tipa unutar sekvencera se zvuk ne prekida kad se menjaju farbe bla bla...ili live mode rolanda...

U "preset" modu,gde menjas voiceove ili kako god da ih roland-korg-yamaha zovu,ni jedna firma nema resenje koje ne prekida ton.

Dobro zbori? darkstar. Iz tih razloga smo (ja i leolo (sviramo zajedno)) pre?li na drugu opciju tj. dvije klavijature povezane MIDI vezom a TR je master.
Dakle, TR nudi 8 zvukova (timbres) po COMBI-u (... i jo? vi?e kad koristi? "double" opciju) koji su sada splitani na 76+61 tipku (TR 76 + ROLAND D50). Jo? vi?e "prostora" dobijemo kada se koristite različite program opcije na D 50 za pozicioniranje TR zvukove na njemu i mjenjanje istih kroz pjesmu. Bitno je samo sve poslo?iti na idealan način tako da ne ote?ava samu svirku.
Na ovaj način, nema vi?e potrebe za mjenjanje COMBI-a usred pjesme i vidim ovaj način kao idealan za LIVE.