PDA

View Full Version : Pomoc oko konfe pliz

Lipkran
26-10-2009, 08:33 PM
Decki bok.
Kupujem novi komp do 4000kn nebi htio da ide iznad toga ako ne mora. Dakle 500-600E.
Ono kaj m treba:
Integrirana graficka jel sam cuo da su danasnje takve bolje od vecine starijih tipa moje za 1500kn od prije 3-4god. Mozda cu raditi montiranje videa al pretpostavljam da ce i te integrirane graf bit dovoljne.Obavezno izlaz za 2 MONITORA !!:shock: Cuo sam da cu tesko nac integriranu grafu sa dva izlaza za monitore, istina?
Obavezno 4G RAM.
Adekvatno napajanje naravno i sva ta ostala sr,,ziher sam nekaj zaboravio..:banghead:
Maticna mi mora imat firewire prikljucke uz usb ofkors. :rolleyes:
Zvucna kartica mi ne treba !!
Hard imam externi od 1T. E sad, cuo sam da bi bilo najbolje imato zasebne hardove za sistem, projekte, samplove itd,,,kaj vi velite?
Dvd przilica,,ono klasicno ne..
Kuciste neam pojma kolko je bitno u cijeloj prici. Frend je nabavio neko kucise kaj na gornjoj ploci ima firewire prikljucke,,,,zakon !!

Kaj s tim novim Intel i5 proc,,kao nesto super novo i kul,,,al sam negdje procito da konfa za taj proc nemre doc ispod 5000kn..i da mi netreba tako jak proc ak necu igrat igrice..?? Fakat??

Hvala unaprijed

marac :hug:

Lipkran
27-10-2009, 11:30 AM
Kaj, preglupo pitanje? Bas nitko?

DaBear
27-10-2009, 05:31 PM
ja se ne razumem mnogo u sklapanje PC-ja, ali miskim da za ove pare neces moci da dobijes masinu koja sve to ima i radi super....

Everbeatz
27-10-2009, 06:42 PM
Mi velimo da odes gde se prodaju konfiguracije - nekoliko mesta, uzmes njihove cene i gledas da se uglavis u budzet

btw, izuzetno "sistematski jasno" postavljeno pitanje:) mozda je to bio razlog ne odgovaranja na tvoje/a pitanje/a?

probas drugi put malo jednostavnije, sazetije i preciznije

poz

puRe
27-10-2009, 07:01 PM
hm...

- 4GB DDR2 RAM-a je otprilike 80e
- mislim da ne postoji integrisana graficka sa dva izlaza tako da odmah uracunaj i graficku sto je 40ak evra
- ne razumem se u ploce, ali mislim da ti treba jedno 100ak evra za neku solidnu
- CPU - 120e za neki top dual-core (core 2 duo e7600 3.0ghz) ili slabiji quad-core (core 2 quad q8200 2.33ghz)
- kuciste - 80-100e neki Chieftec sa napajanjem
- DVD przac oko 20-30e
- hard disk od 1TB je 70e

ne znam kakvu masinu trenutno imas, ali mislim da neces nesto mnogo dobiti ovim...
bolje dodas malo pa kupis ruDAW One i dobijes savrseno optimizovanu masinu... :)

Tomislav
27-10-2009, 09:23 PM
bolje dodas malo pa kupis ruDAW One i dobijes savrseno optimizovanu masinu... :)

+1

definitivno :)

diviner
30-10-2009, 07:42 AM
ne znam kakvu masinu trenutno imas, ali mislim da neces nesto mnogo dobiti ovim...

Ti si mu dao dobre smjernice u vezi sa kupovinom, a ja cu te samo ispraviti i reci da se ruDAW ONE moze dobiti vec za 430 eura...

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29265